Europees Parlement: "Nederland is belastingparadijs", behalve voor de arbeiders dan!

Geen categoriemrt 26 2019, 17:00
Het Europees Parlement heeft zich in al haar wijsheid gebogen over een motie waarin Nederland wordt genoemd als 'belastingparadijs'. Dat de werkenden in Nederland hier niets van merken zal niemand verbazen, maar in het Europees Parlement menen ze het echt: 'Nederland is een belastingparadijs!'
Ja, voor wie dan?
De aangenomen motie heeft zoals het gewauwel uit Brussel betaamd verder geen impact, maar PvdA-parlementariër Paul Tang is hartstikke trots. Zo zegt hij tegenover de NOS:

"Het is historisch dat voor het eerst binnen Europa man en paard wordt benoemd Tot nu toe heeft iedereen zich er verre van gehouden, maar het parlement zegt nu: er zijn in de EU belastingparadijzen."

Nou, daar merk ik dus helemaal niets van.
Een motie met deze tekst is inderdaad historisch. Historisch maf wel te verstaan. Ook voor arbeiders: die schieten niets op met het belasten van de rijken als de belasting op arbeid torenhoog is. Verlaag die eerst maar eens!
Nu is het ongetwijfeld problematisch dat er postcodebedrijfjes en multimiljardairs zijn die hun geld in Nederland stallen om daarmee belastingen te ontwijken. Maar dat maakt Nederland niet tot een belastingparadijs!
Nee, het woord 'belastingdiscriminatie' had hier beter gepast. Want arbeiders betalen véél meer belasting dan de reuzen met een brievenbus in Amsterdam Zuid-Oost. Maar de PvdA-vertegenwoordiger begrijpt het dus niet. Of wil het niet begrijpen. Hij maakt zich blijkbaar niet druk om de belasting op arbeid, maar wauwelt voortdurend over het belasten van het kapitaal. Sneu.
Lekker met de vingers wijzen. Lekker makkelijk. Alsof het realistisch is om het grootkapitaal te belasten zonder het opzetten van een wereldregering? En een globaal geharmoniseerd en gehandhaafd belastingstelsel? Nee, dat is onmogelijk. Dus in plaats van het najagen van schimmen zou Paul Tang er beter aan doen om te inventariseren wat hij nu al kan doen voor arbeiders, die zwaar worden belast.
Kijk, dan hebben we tenminste een vruchtbare discussie. Maar zoals altijd met linkse politici:

"Veel beloven en weinig geven doen een gek in vreugde leven"

De focus ligt overduidelijk op de verkeerde plek bij de PvdA. Ze richten zich op het verhogen van de belastingen voor bepaalde groepen, maar niet op het verlagen van belastingen voor iedereen. Lekker makkelijk, want daarmee ontdoet Tang zich van de verantwoordelijkheid om Nederland tot een 'belastingparadijs voor arbeiders' te maken.
Dat laatste wil hij natuurlijk niet want links houdt van arme en afhankelijke mensen. Hoe meer armoede, hoe meer stemmen ze halen. Linkse politici behoren tot de zogenaamde 'Janus klasse' en hebben twee gezichten.
Één voor de arbeider tijdens de verkiezingen en tegelijkertijd tégen de arbeider na de verkiezingen. Het eerste gezicht zie je tijdens de verkiezingen, maar voor de rest van de tijd zie je de andere Janus-kop. Na de verkiezingen moeten arbeiders namelijk zo snel mogelijk afhankelijk worden gemaakt en gehouden van politici als Paul Tang. Van belastingverlaging op arbeid is dan ook geen sprake.
En linkse politici kunnen en doen niet anders dan dit. Want anders drogen de stemmen op! En dit patroon herhaalt zich nu al decennia sinds de Afbraakgeneratie deze politici in stand heeft gehouden.
Staatssecretaris Menno Snel kan zich overigens niet vinden in de motie van het Europees Parlement. Volgens hem doet Nederland veel aan het voorkomen van belastingontwijking. De motie van Tang is dus gericht op de verkeerde groep en ook nog eens onjuist aldus de staatssecretaris.
Dus Paul Tang, focus je op het verlagen van belasting op arbeid. Daar schieten we wél iets mee op en stop met het najagen van schimmen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten