Beelden! D66-wethouder in het nauw na belachelijke Twitterberichten over Hans Smolders en FVD!

Geen categoriemrt 26 2019, 16:00
D66-wethouder Marcelle Hendrickx uit Tilburg kwam deze week in opspraak en kreeg een motie van wantrouwen om de oren omdat ze op Twitter collega-politici uitmaakte voor racist! Op Twitter verweet ze Hans Smolders (Lijst Smolders) allerlei zaken en de gemeenteraad in Tilburg was niet blij. Het is het zoveelste hypergevoelige en vooral onzinnige incident als reactie op de recente verkiezingsuitslag.
Hendrickx (D66) is wethouder in Tilburg en heeft overduidelijk last van mentale kortsluiting naar aanleiding van de verkiezingsuitslag van de Provinciale Statenverkiezingen.
Eerder al sloot haar partij de grootste partij uit voor deelname aan het College van Burgemeesters en Wethouders. En ook deze week verlaagde ze zichzelf tot misselijkmakende verdachtmakingen richting Smolders en FVD. Een motie van wantrouwen volgde. Volledig terecht. Hieronder haar Tweet:
Toch blijft de wethouder voorlopig in het zadel: de motie werd verworpen. Het botert al langer niet goed tussen D66 en Lijst Smolders. Behalve dat Smolders buiten het college werd gehouden, stelde de laatste onlangs dat D66 een 'dictatoriale partij' is. En met het gedrag van de partij in de gemeenteraad in Tilburg lijkt het er steeds meer op dat Smolders gelijk krijgt.
Op de vraag of de wethouder 'de Tweet nog een keer zou versturen?' kon ze geen antwoord geven. Die vraag zou volgens haar 'complex' zijn. Heel grappig natuurlijk. Ze kan dus wel een Tweet versturen, maar als haar wordt gevraagd of het verstandig was dan ontbreekt elke vorm van zelfreflectie. Blijkbaar wil ze dus niet eens toegeven dat het niet netjes was.
Uiteindelijk is mevrouw Hendrickx dus nog aan, maar vier oppositiepartijen vonden de Tweet 'onacceptabel' en ook Smolders vond het 'walgelijk'. Het is opmerkelijk dat D66 zo vaak in opspraak komt en dan met name in samenhang met FVD. De partij is overduidelijk bevreesd voor zetelverlies en begrijpt waarschijnlijk niet wat haar overkomt. Een obsessie met Thierry Baudet lijkt een feit.
De partij lijkt ondertussen de binding met haar eigen kiezers kwijt. De ironie wil dat de politici die het Marrakesh vervangingsmigratiepact hebben getekend nu zelf worden vervangen door nieuwe politici, die wel durven toegeven wanneer ze iets niet weten en nederig maar bekwaam te werk willen gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten