Azijnzure collega’s! Nederige opstelling FVD in provinciehuis Noord-Holland ontregelt andere partijen!

Forum voor Democratie zet de eerste stappen in de provinciehuizen. In Noord-Holland werden ze enigszins zuur onthaald en wisten de andere partijen zich, ondanks de nederige opstelling van frontman Johan Dessing, geen houding te geven!

Je krijgt haast tranende ogen van de zure walm die van het AD-artikel afstraalt. Johan Dessing nam het voortouw in de onderhandelingen en moest dus de (door FVD georganiseerde) bijeenkomst voor de Statenleden aftrappen. Hij stelde een whatsappgroepje voor de Statenleden voor maar kreeg nog net geen snauw! ‘We zijn collega’s, geen vrienden,’ was de reactie. De ambtenaren blijken echter wél netjes neutraal.

Een kennismakingsrondje bleek ook niet echt de ijsbreker waar op was gehoopt en uit alles valt op te merken dat het maar stroef verloopt. Dessing en daarmee de FVD werd door de andere Statenleden aan de tand gevoeld. ‘Wat wil FVD met de provincie, waar blijven de standpunten, wordt er afstand genomen van de uitspraken van Baudet?’ Ook werd er gemiept over de afwezigheid van FVD in de campagne (in de provincie).

Dat getuigt al van een gebrek aan besef van wat er in het land eigenlijk aan de hand is. Op een enkeling na heeft niemand voor FVD gestemd omdat ze begaan zijn met de politiek op provinciaal niveau. Een nieuwe weg of spoorlijn zal de meeste mensen echt een worst wezen.

Maar goed, Dessing geeft aan respectvol met eenieder om te willen gaan en ‘niet perse een rechtse coalitie, maar een coalitie’ te willen. Ook geeft hij eerlijk toe de meeste dossiers nog niet te kennen. En ja hoor, daar begint die dikke blauwe ader op de voorhoofden van de andere Statenleden al te kloppen!

Cees Loggen (VVD) merkt op dat Dessing “onvoorbereid lijkt” en Ilse Zaal (D66) doet er gewoon een flinke schep bovenop: “Ik vind het bijna beledigend. Uiteindelijk zitten we hier voor de burgers van Noord-Holland en moeten we voor hen aan de slag.”

Wederom laten de andere partijen zien dat ze totaal niet te begrijpen dat het hier niet om Dessing of de provincie gaat, maar om een protestsignaal en pressiemiddel in de Eerste Kamer af te geven. Dessing klinkt als een nederige en oprechte man die je een fijne samenwerking met andere partijen gunt, wat sowieso winst zou zijn.

Maar goed, al was hij (onverhoopt) incompetent, hij is er vanwege het kiezen van FVD-senatoren. Mocht hij inderdaad incompetent blijken, dan vormt dat natuurlijk wel een risico voor het imago van de FVD én dus de volgende Tweede Kamerverkiezingen. Maar om nou te doen alsof deze man zich als bestuurlijk zwaargewicht had moeten voorbereiden en profileren omdat ‘het om Noord-Holland gaat’, is een flauwe dan wel naïeve visie op de politieke situatie in Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Dik

  Links en zuur, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

  1. Fortiori

   Dat weten wij dan weer, zeer verhelderend voor verdere discussies.

   1. Zozo

    Onnozelaar

  2. C.A.Barstow

   @Dik

   Links, zuur, en door en door verrot.

   Stem ook in mei op FvD!

   1. Dik

    “Stem ook in mei op FvD!”

    Zeker, op 23 mei (EU-verkiezingen) gaat mijn stem naar FvD. Daarna ook voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen, ik hoop in oktober 2019.

 2. Arie B

  Schuimbekkend links zal in de komende tijden de dagbladen en praatprogramma’s volstorten met elke scheet die een FVD-er laat. Dat Trumpiaanse gedrag kunnen ze gelukkig alleen maar vertonen in hun eigen straatjes: de politiek correcte dagblaadjes, de talkshows op de staatszenders en ons aller NOS. Zelfs de eigen ‘gezindte’ wordt er een beetje moe van en kijkt scheef weg als er weer eentje volledig door het lint gaat of een minuut stilte verstoord. ‘Bezinning’ en ‘zelfreflectie’ zijn woorden die ze maar eens op moeten zoeken.

  1. Julian

   De NOS heeft geen talkshows….U doet nu net of FvD de wereld heeft veroverd. Het is de grootste middelmatige partij. En doet net of half Nederland op zijn kop staat. FvD heeft 14% van de opgekomen stemmers achter zich gekregen. Er zijn dus nog heel veel andere smaken…De provincies interesseerde FvD geen reet behalve dat ze nodig zijn om de 1e kamer in te komen. Baudet die roept dat beleidswijziging nu dient te gebeuren. De 1e kamer is er nog steeds om wetgeving te controleren en af te wijzen of goed te keuren.

 3. Hendrik_Groen

  Krijgen we nu de komende tijd 5 onderwerpen van de meest knullige soort elke dag te zien bij de DDS?
  Ik dacht dat dit een nieuwssite was.

  1. Zozo

   Onnozelaar

 4. Hendrik_Groen

  Ach, we houden het er maar op dat sinds de oorlog er maar 1 nieuwe partij is bijgekomen die regelmatig regeringsverantwoordelijkheid draagt. D66 dus. Alle andere nieuwkomers zijn weer verdwenen, boer koekoek, Centrumpartij, binnenkort de PVV en FvD gaat het ook niet redden.

  1. toetssteen

   @Henrik Groen
   Ik denk dat het een soort weerwoord is op een nogal overgesubsidieerde site ter linkerzijde waar weldenkend rechts wordt weggezet als zijnde nazi en nog wat meer onwelriekende termen.
   Daar reutelt men er weet ik hoeveel anti Baudet retoriek uit dat de goot verstopt raakt.

   Ik stemde niet FvdV, maar ik haat deze smeercampagne.

   1. Satty

    Algemeen wordt Gabriele d’Annunzio als eerste fascist gezien. Hij was een dandy die vroeger alles beter vond, indringers een bedreiging vond en de elite als schuldige voor zijn ellende aanwees. Hij schermde met wollige teksten en moeilijke woorden, hij was ook dichter. Hij was conservatief. Komt het je bekent voor?

    1. Zozo

     Onnozelaar

    2. Zomaar73

     Was hij ook een blanke vrouw die zich voor deed als Afrikaan?

    3. Punt50

     @ Satty

     Jij wijst voortdurend naar ons (echte Nederlanders) als schuldigen aan jouw ellende en heel Afrika op de koop toe. Komt het je bekent voor? Als het je hier niet bevalt, donder dan op.

     1. Zozo

      Onnozelaar

     2. F. Domela Nienhuis

      Hij zou in Afrika ook z’n handen uit de mouwen kunnen gaan steken in Mozambique, Malawi, Zimbabwe om de ravage van de overstromingen op te gaan ruimen. Maar dan moet hij gaan werken. En dat wil hij niet. Dus blijft hij volharden in het Westen van alles de schuld te geven. Zéér doorzichtig allemaal natuurlijk…

     3. F. Domela Nienhuis

      Graag om te beginnen met opdonderen van DDS voor deze trollita.

    4. Seneca

     @satty
     ga je nu op de Italiaanse toer? d’Annunzio was een officier van de Italiaanse marine en vocht derhalve in de WO I aan de zijde der geallieerden. toen na 600.000 – militaire – doden, burgerslachtoffers niet meegerekend, wilde Italië ook een deel van de koek, die onder de overwinnaars, verdeeld werd. het – Italiaanse – gebied rond Trento dat sinds mensenheugenis door Oostenrijk was bezet, kwam bij Italië en het gebied Alto Adige. Italië was zeer ontevreden; men redeneerde dat een groter gebied aan Italië toekwam. Oostenrijk had ook het Italiaanse gebied evenals de stad Triëst bezet en men wilde dat ook terug hebben. Toen besloot d’Annunzio – als gezagvoerder van het slagschip Pugia – de stad Rijeka te bezetten. Dat lukte en d’Annunzio werd als held verwelkomd. Tijdens de oorlog kreeg Oostenrijk het idee om het moreel van de Italiaanse burgerbevolking, door bombardementen op steden. te breken. Op 14 november 1915 vindt het eerste van de in totaal 15 luchtbombardementen op Verona plaats. Als reactie vloog d’Annunzio, naar Wenen en i.p.v. bommen, gooide hij pamfletten op de stad, waarin hij Oostenrijk beschuldigde van het vermoorden van burgers, wat correct was. Zijn vliegtuig werd beschoten en hij raakte gewond maar wist desondanks veilig in Italië te landen. Sindsdien liep hij mank maar dat maakte hem niet minder populair bij de vrouwen. De man was zeer trots op Italië en op al haar verworvenheden. Maakt dat de man tot een fascist? Vergeet niet Satty, de man leefde in een tijdperk waarin het fascistisch denken centraal stond. Een ding wil ik je nog meegeven: het Italiaans fascisme stond voor glorie en trots op behaalde resultaten, zowel in het heden als verleden. Er is geen enkele overeenkomst tussen fascisme en nazisme hoewel beiden van oorsprong socialistisch zijn.

   2. Rien Noppen

    “Daar reutelt men er weet ik hoeveel anti Baudet retoriek uit dat de goot verstopt raakt.”

    Nederlands is best wel een moeilijke taal.

    🙂

    1. Zozo

     Onnozelaar

    2. Zozo

     Wat een prachtig Nederlands schrijf je hier, onnozelaar

  2. Zozo

   Onnozelaar

  3. Dik

   “FvD gaat het ook niet redden.”

   Lastige bewering nu blijkt dat FvD de grootste partij is.

  4. Gekko

   “Alle andere nieuwkomers zijn weer verdwenen”.

   Demente Hendrik is de volgende nieuwkomers vergeten: CDA, ChristenUnie, GroenLinks, PvdD, SP en 50+ (!). En het ziet er naar uit dat ook FvD en Denk blijvertjes zullen zijn. Alleen PVV is een ?.

   1. Gekko

    Feitelijk zijn ook PvdA en VVD nieuwkomers van (net) na de oorlog. Alleen de SGP is ver voor de oorlog opgericht.

 5. umhnz

  Quote : Wederom laten de andere partijen zien dat ze totaal niet te begrijpen dat het hier niet om Dessing of de provincie gaat, maar om een protestsignaal en pressiemiddel in de Eerste Kamer af te geven.
  .
  Misschien is Wout degene die het niet snapt.
  Het gaat de gekozen bestuurders om hun provincie.
  Dat zowel FvD als hun stemmers er anders over denken is hun mening.

  1. Zozo

   Onnozelaar

   1. umhnz

    Diepzinnige denkert.

    1. Zozo

     Onnozelaar

 6. Markie

  Tja Nederland heeft gesproken althans de verstandige Nederlanders. Leve pvv

 7. santiago

  Kunnen ze als eerste daad gelijk die bernard afstoppen met dat belachelijke idee om de f1 naar zandvoort te brengen. Assen is op alle gebied beter.

  1. Punt50

   @ santiago

   F1 brengt wel geld in het laatje. Toch een leuk evenement? Hoeven de Hollanders niet naar Drenthe.

 8. Jantje

  Allemaal ambtenaren met een papieren waarheid (die nooit met de werkelijkheid gelijk loopt).
  Dat zal wel even wennen zijn voor mensen uit het veld.

 9. Original NL

  Het houdt niet op…niet vanzelf…..het is het zelfde liedje over en over again, wat een bekrompen en achterlijk land is nl toch .

  1. Original NL

   Nu hebben er een stel moraalridders het plan opgevat om de max snelheid in de stad op 30 kh/h te begrenzen.
   Nog even en er moet weer iemand met een lantaarn voor je gaan lopen.

   1. Zozo

    Plus veel

 10. J.Rademaker

  Deze besturen zijn ingepakt en van een strik voorzien.
  Dan komen er veel nieuwe die ook nog maatjes van hun stoel beroven.
  Het argument dat de nieuwelingen nog geen ¨dossierkennis ¨ hebben is onzinnig en leeg.
  De frustratie en angst spat er vanaf, de ambtenaren zijn verstandiger de strik ligt klaar.

 11. PMG

  Wat een slecht verhaal weer Wout, deze man gaat gewoon aan de bak, er ligt geen rode loper uit, nogal logisch, had hij in kunnen schatten, daar hoef je totaal niet intelligent voor te zijn! jankverhaal dus, hij moet zijn ballen tonen, respect verdien je door competentie en volwassen gedrag, niks nieuws, dus ophouden met zielig doen!!!!

 12. Ries

  Ik had al niets anders verwacht. Democratie is voor links een gevaarlijke entiteit.

 13. Ries

  Ik begin te vrezen dat linksaffers zo onnozel zijn dat ze zelfs hun eigen onnozelheid niet waarnemen…

 14. Henk Albarda

  Wat hebben links en rechts toch leuk verschillende ‘definities’ ontwikkeld voor het woord fascist. Links: Wie een kritisch woord uit over ‘klimaat hysterie’, onbegrensde illegale immigratie door mensenhandelaren samen met azg, naar Europa vanuit Afrika, Midden Oosten en over de (politieke islam), wordt fascist genoemd.
  Rechts: wie structureel physiek geweld gebruikt tegen specifieke personen of groepen, (de gewoonte bij linkse groepen, stilzwijgend gestimuleerd door groen links)…….

  1. Rien Noppen

   Kan Albarda een linkse politicus of opiniemaker citeren die iemand die de Klimaathysterie aanhangt een fascist noemt?
   Of heeft hij dit helemaal op eigen kracht verzonnen?

   1. Siemien

    Ah dus Rientje geeft aan het ermee eens te zijn dat de klimaathysterie een feit is..

    1. Rien Noppen

     Nee hoor, ik nam de (idiote) term van Albarda over.

     1. Siemien

      Nee hoor Rientje je geeft duidelijk aan dat je het eens bent met de term klimaathysterie..

   2. Vit

    @Rien Noppen

    Wat betreft klimaathysterie niet natuurlijk, voor de rest wel en daar ben je het blijkbaar over eens anders had je het erbij vermeld.

    1. Rien Noppen

     Ik weet niet precies wat je bedoelt, vit, maar ik beschouw Baudet niet als een fascist. Dat is een van de weinige ondeugden die ik hem niet toeschrijf.

     1. Vit

      @Rien Noppen

      Blijkbaar begrijp je in een keer wat ik bedoel, oké het was in bedekte termen. Satty vind hem wel een fascist én racist, waarom geen idee.

     2. Siemien

      Omdat Satty hier alleen maar is om te zuigen en te zeiken over Afrika..

     3. Rien Noppen

      Ik heb Baudet nooit voorstellen zien doen die in strijd zijn met de rechtsstaat. Voor zover ik kan nagaan vergen zijn plannen ook geen wijziging van de Grondwet.

     4. Vit

      @Rien Noppen

      Dat is wat je noemt diplomatiek uitgedrukt richting Satty, heel goed.

   3. Henk Albarda

    Goedemorgen heer Noppen, Dank voor uw reactie. Leuk dat u als gebruikelijk woorden uit de context haalt, u zult ongetwijfeld van mening zijn dat ik dat ook doe. We hebben hier interessante communicaties, waarin we beiden regelmatig elkaars reacties op die delen beantwoorden waarop wij, ieder voor zich, dat interessant vinden. We hebben een verschil van opvatting over een aantal woorden. Voor mij, u weet, joodse familie leden verloren in de tweede wereldoorlog, staan GL en op sommige elementen in D66 voor stiekem links extremisme. Dat schurkt heel dicht tegen links fascisme. De landelijke top van GL met Femke Halsema en de top van GL Amsterdam heeft niet in een gezamenlijke verklaring hard en duidelijk de doodbedreiging van de gewelddadige AFA (links fascisten) oprecht veroordeeld.

    1. Siemien

     Halsema 27 oktober 2010

     Op 27 oktober 2010 heeft de toenmalig Kamerlid en nieuwe burgemeester Femke Halsema (GL) een motie ingediend van de volgende strekking:
     “Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is.”…

 15. Henk Albarda

  Na 20 – 30 jaar linkse indoctrinatie (zo heb ik het ervaren vanaf 1987) had ik maar 1 hoop, dat er eindelijk een partij zou worden opgericht met daarin tenminste in de beginfase overwegend personen die niet uit de politiek komen. Ik vind het logisch dat Johan Dessing geen dossier kennis heeft, we weten pas enkele dagen dat Forum zo groot is geworden. Zure commentaren zijn tot nu toe overwegend van D66 (als je van 10 naar 6 zetels gaat, toch overtuigd dat je een grote bek moet opzetten) en Groen Links. GL staat voor indoctrinatie a la DDR, begin direct op de middelbare scholenmet eenzijdige vergiftiging. Links, communisme goed, rechts slecht. Dat het communisme tussen 1945 en 1989 de landengroep Oost-Europa vrijwel vernietigd heeft en de eigen bewoners bij kritische geluiden vermoordde, wordt stilzwijgend aan voorbij gegaan. Als Johan Dessing te vriendelijk blijft, so be it. Beter dan eenzijdige vergiftiging.

  1. umhnz

   Het is mooi om te lezen dat Henk nieuwe collega`s, welke totaal geen enkele kennis hebben van hun werk, met open armen ontvangt.
   De kans, dat de lijsttrekker, de eerste op de lijst, gekozen werd was natuurlijk nihil.
   Het is natuurlijk ook vreemd, dat mensen, welke op een functie solliciteren, zich voorbereid hebben op hun werk, laat staan een plan hebben wat zij binnen het bedrijf willen bereiken.
   Alle reeds werkzame mensen binnen Henk zijn bedrijf zien het echt verkeerd.

   1. Stanly2000

    Kokkie ooit gehoord van een inwerkperiode? Zelfs frituren moet geleerd worden door ervaring.

 16. FJ

  Als FvD iets goeds wil doen ten aanzien van de provincies is het uitschakelen van de baantjes creatie van de elite. Wie zit er te wachten op een provinciaal bestuur. Verkiezingen van de Eerste Kamer en verdeling van zetels op basis van inwonersaantal per provincie, niet op basis van door partijen aangewezen mensen uit de Randstad.

  Partijen moeten de mogelijkheid ontnomen worden om een Amsterdams kliekje in de Kamers te creëren. De rest van Nederland is het

 17. poldi

  Wat heb ik genoten van Geert Dales die bij Jinek de vloer aanveegde met al die obsessieve Trump-bashers en vooral Charles Groenhuizen en ook Jinek.

  1. Vabis

   Inderdaad poldi, veelzeggend is ook dat na al dat Trump gebash DDS geen onderwerp besteedt aan het feit dat Trump is gezuiverd van alle blaam op het Rusland dossier.
   Er is hier een trol die al de tijd gilt dat het tijdperk Trump nu echt voorbij is en een impeachmentprocedure niet is te vermijden, man man wat staat die Noppes voor lul voor de zoveelste keer.

 18. Piet Patat

  Ach ja, (s)links. Er komt een vreemde eend in de bijt die hun comfortzone bedreigd en dan gaan ze gelijk met de hakken in het zand.
  Zo rolt (s)links. Een trieste verzameling droeftoeters.

 19. Duckday

  Stem in Mei ook FvD of PVV die horen er gewoon bij NL Exit

 20. Godefroy France

  Links, zuur, antisemitisch, onbetrouwbaar, fascistisch, volkert, van dam, duyventak, rosenmöler, samson, de vries, melkert, halalsema, witteman, jinek, DWDD, PAUW, NPO, groenhuizen, prem, islampijpers, klaver, etc etc etc
  Sorry voor de plonasmen

  1. Dik

   @France: +1

 21. Rosasolis

  Helaas moeten wij in Noord-Holland rustig afwachten gedurende enkele maanden,
  totdat de FvD gaat vallen als een ton beton stenen. De bevolking van Noord-Holland zijn nuchtere mensen, die niet van sensatie of racisme houden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.