Wegens 'Mohammed-rel' geschorste instructeur boos op Inspectie: werd niet gehoord

Wegens 'Mohammed-rel' geschorste instructeur boos op Inspectie: werd niet gehoord

In januari bij een vmbo-school in Hoofddorp, brak de pleuris uit. Een techniekinstructeur 'beledigde' de profeet Mohammed door in een discussie met leerlingen te stellen dat Mohammed in Nederland als pedofiel wordt gezien. Dit leidde tot een onderzoek en daar liet minister Slob steken vallen!

Zo'n discussie liet de breuklijn van het spanningsveld in de Nederlandse samenleving goed zien. De instructeur gaf volgens de brief van de schoolleiding een feitelijke constatering, leerlingen werden boos 'want belediging van religie!' en de schoolleiding raakte in paniek. Het verhaal van de instructeur is overigens heel anders (zie link).

De instructeur werd in ieder geval naar huis geïnstrueerd (geschorst) door de schoolleiding en het verhaal bereikte de Tweede Kamer. Er werd een onderzoek ingesteld en dáár ging het volgens de instructeur dus mis. Hij werd namelijk niet gehoord, waardoor minister Slob nu het verwijt vanuit de instructeur krijgt dat hij klakkeloos de conclusies van de schoolleiding over had genomen. Conclusies die inhielden dat de schoolleiding juist had gehandeld, wat behoorlijk wat twijfels op zou moeten roepen! Tevens zou minister Slob hierdoor de Kamer verkeerd hebben geïnformeerd.

Naast dat dit op zich al raar is, is het nog vreemder om de gang van zaken als degelijk of correct te beschouwen als de discussie wél over Mohammed-als-pedofiel ging. Want wat nu dus het officiële verhaal is volgens de schoolleiding en minister Slob, is dat het oké is om een instructeur te schorsen voor een discussie met leerlingen, waar hij aangeeft dat áls wat de Koran over Mohammed beschrijft wáár is, hij vanuit Nederlands oogpunt als pedofiel wordt gezien!

Dat druist juist tegen alle Nederlandse waarden in! Er was wellicht een goed argument als was gebleken dat de instructeur Mohammed lukraak beledigde om de leerlingen te schofferen, maar als féíten al als beledigend worden beschouwd, is het hek echt van de dam.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties