Wegens 'Mohammed-rel' geschorste instructeur boos op Inspectie: werd niet gehoord

Geen categoriemrt 25 2019, 20:00
In januari bij een vmbo-school in Hoofddorp, brak de pleuris uit. Een techniekinstructeur 'beledigde' de profeet Mohammed door in een discussie met leerlingen te stellen dat Mohammed in Nederland als pedofiel wordt gezien. Dit leidde tot een onderzoek en daar liet minister Slob steken vallen!
Zo'n discussie liet de breuklijn van het spanningsveld in de Nederlandse samenleving goed zien. De instructeur gaf volgens de brief van de schoolleiding een feitelijke constatering, leerlingen werden boos 'want belediging van religie!' en de schoolleiding raakte in paniek. Het verhaal van de instructeur is overigens heel anders (zie link).
De instructeur werd in ieder geval naar huis geïnstrueerd (geschorst) door de schoolleiding en het verhaal bereikte de Tweede Kamer. Er werd een onderzoek ingesteld en dáár ging het volgens de instructeur dus mis. Hij werd namelijk niet gehoord, waardoor minister Slob nu het verwijt vanuit de instructeur krijgt dat hij klakkeloos de conclusies van de schoolleiding over had genomen. Conclusies die inhielden dat de schoolleiding juist had gehandeld, wat behoorlijk wat twijfels op zou moeten roepen! Tevens zou minister Slob hierdoor de Kamer verkeerd hebben geïnformeerd.
Naast dat dit op zich al raar is, is het nog vreemder om de gang van zaken als degelijk of correct te beschouwen als de discussie wél over Mohammed-als-pedofiel ging. Want wat nu dus het officiële verhaal is volgens de schoolleiding en minister Slob, is dat het oké is om een instructeur te schorsen voor een discussie met leerlingen, waar hij aangeeft dat áls wat de Koran over Mohammed beschrijft wáár is, hij vanuit Nederlands oogpunt als pedofiel wordt gezien!
Dat druist juist tegen alle Nederlandse waarden in! Er was wellicht een goed argument als was gebleken dat de instructeur Mohammed lukraak beledigde om de leerlingen te schofferen, maar als féíten al als beledigend worden beschouwd, is het hek echt van de dam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten