Azijnzure collega's! Nederige opstelling FVD in provinciehuis Noord-Holland ontregelt andere partijen!

Geen categoriemrt 25 2019, 21:00
Forum voor Democratie zet de eerste stappen in de provinciehuizen. In Noord-Holland werden ze enigszins zuur onthaald en wisten de andere partijen zich, ondanks de nederige opstelling van frontman Johan Dessing, geen houding te geven!
Je krijgt haast tranende ogen van de zure walm die van het AD-artikel afstraalt. Johan Dessing nam het voortouw in de onderhandelingen en moest dus de (door FVD georganiseerde) bijeenkomst voor de Statenleden aftrappen. Hij stelde een whatsappgroepje voor de Statenleden voor maar kreeg nog net geen snauw! 'We zijn collega's, geen vrienden,' was de reactie. De ambtenaren blijken echter wél netjes neutraal.
Een kennismakingsrondje bleek ook niet echt de ijsbreker waar op was gehoopt en uit alles valt op te merken dat het maar stroef verloopt. Dessing en daarmee de FVD werd door de andere Statenleden aan de tand gevoeld. 'Wat wil FVD met de provincie, waar blijven de standpunten, wordt er afstand genomen van de uitspraken van Baudet?' Ook werd er gemiept over de afwezigheid van FVD in de campagne (in de provincie).
Dat getuigt al van een gebrek aan besef van wat er in het land eigenlijk aan de hand is. Op een enkeling na heeft niemand voor FVD gestemd omdat ze begaan zijn met de politiek op provinciaal niveau. Een nieuwe weg of spoorlijn zal de meeste mensen echt een worst wezen.
Maar goed, Dessing geeft aan respectvol met eenieder om te willen gaan en 'niet perse een rechtse coalitie, maar een coalitie' te willen. Ook geeft hij eerlijk toe de meeste dossiers nog niet te kennen. En ja hoor, daar begint die dikke blauwe ader op de voorhoofden van de andere Statenleden al te kloppen!
Cees Loggen (VVD) merkt op dat Dessing "onvoorbereid lijkt" en Ilse Zaal (D66) doet er gewoon een flinke schep bovenop: "Ik vind het bijna beledigend. Uiteindelijk zitten we hier voor de burgers van Noord-Holland en moeten we voor hen aan de slag."
Wederom laten de andere partijen zien dat ze totaal niet te begrijpen dat het hier niet om Dessing of de provincie gaat, maar om een protestsignaal en pressiemiddel in de Eerste Kamer af te geven. Dessing klinkt als een nederige en oprechte man die je een fijne samenwerking met andere partijen gunt, wat sowieso winst zou zijn.
Maar goed, al was hij (onverhoopt) incompetent, hij is er vanwege het kiezen van FVD-senatoren. Mocht hij inderdaad incompetent blijken, dan vormt dat natuurlijk wel een risico voor het imago van de FVD én dus de volgende Tweede Kamerverkiezingen. Maar om nou te doen alsof deze man zich als bestuurlijk zwaargewicht had moeten voorbereiden en profileren omdat 'het om Noord-Holland gaat', is een flauwe dan wel naïeve visie op de politieke situatie in Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten