Haha! Wanhopig D66 start wervingscampagne, lijdt overduidelijk aan obsessie met Thierry Baudet!

Bij D66 heeft de verkiezingsuitslag een flinke dreun achtergelaten. De partij is nu wanhopig op zoek naar nieuw electoraal en haar radicale aanpak bij gevoelige onderwerpen heeft niet de verwachte vruchten afgeworpen. Zo wanhopig zijn ze dat de FVD-voorman Thierry Baudet op hun advertentie laten zien met daarnaast Rob Jetten. Blijkbaar kan D66 enkel nog score met een foto van de partijleider van een andere politieke beweging…

D66-advertentie: wanneer de argumenten op zijn

Nu is het moment volgens D66 om lid te worden! Maar lid van wat? Bron: D66
Nu is het moment volgens D66 om lid te worden! Maar lid van wat? Bron: D66 / De Leeuwarder Courant

Je moet toch wat als je geen argumenten hebt waarom mensen lid moeten worden. De partij, die behoorlijk wat steun is verloren terwijl zij deel uitmaakt van kabinet Rutte 3, moet het dus blijkbaar hebben van de opkomst van Baudet. Niet langer doen de eigen onderwerpen ertoe, maar draait het dus allemaal om FVD. Zo zien we op de kansloze advertentie:

“Nu is het moment. Word lid!”

Het moment waarvoor precies? Beter wint de partij haar kiezers die naar GroenLinks zijn overgelopen terug, maar nee, all eyes on Baudet blijkbaar. De partij van Jetten heeft zichzelf daarmee definitief verlaagd tot het niveau ‘aasgier’.

Aasgieren zijn partijen of politici die enkel kunnen scoren vanwege polarisatie met een tegenstander. Denk aan een Wilders, die zich jarenlang als ‘aasgier’ tegoed deed aan de stem van onvrede. En nu proberen de heren van D66 zichzelf als aasgieren tegoed te doen aan de opkomst van Baudet.

De laatste ‘moet worden gestopt’ want hij is het ‘grote fascistische gevaar’ en daarom moeten mensen ‘nu direct lid worden en euro’s betalen aan de partij’. Kansloos. Maar wat verwacht je van een partij waarbij Rob Jetten komt bovendrijven als fractievoorzitter? Dat zegt toch al voldoende over de problemen waarmee de partij te kampen heeft.

Het is overduidelijk dat de argumenten bij D66 op zijn en dat ze nu zijn begonnen met het laatste avondmaal. Terwijl ze als aasgieren boven Baudet vliegen hopen ze stiekem op wat extra inkomsten door de angst voor Baudet verder aan te wakkeren.

De partij van Jetten zakt steeds verder weg in het grote zwarte gat dat zich in het midden van het politieke spectrum bevindt.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

98 reacties

 1. Seneca

  ik weet dat u – voorzichtig gezegd – geen fan van de heer Wilders bent. maar om de heer Wilders een aasgier te noemen omdat hij een stem gaf aan de onvrede die er in dit ‘gave’ land heerst, schiet mij in het verkeerde keelgat. u beschuldigt D’66 van een aasgiermentaliteit – zal ongetwijfeld een juiste conclusie zijn – edoch de toonzetting van uw topic kan zich, wat mij betreft, eveneens onder de noemer aasgier mentaliteit scharen.

  1. Jumping

   Inderdaad Seneca, de benaming aasgieren die deze Teunis gebruikt, als hij het over de PVV heeft, is voor de kiezers op deze partij, geen compliment.
   Maar soms is de ban benadering, niet voor een ieder gelijk.

 2. C.A.Barstow

  D’666 heeft nog één duwtje nodig en zij zullen in de afgrond verdwijnen.
  Dat is precies de plaats waar zij thuis horen.

  Stem mei ook op FvD!

 3. Rien Noppen

  Baudet is een groot geschenk voor D’66, zoals Wilders dat vroeger was.

  Jetten kan zich enorm makkelijk profileren tegen deze extremistische charlatan.

  Van wanhoop lijkt me geen sprake, Teunis.

 4. Gekko

  Voor het eerst in 4 dagen lees ik de naam van Rob Jetten weer eens. Het D66-ventje mag DDS wel dankbaar zijn. Zonder dit artikel was hij helemaal in de vergetelheid opgelost.

  De leiderschapswissel met Pechtold heeft dramatisch uitgepakt. D66 heeft een megaverlies geleden bij de Statenverkiezingen geleden. Van de 3 Young Guys (Baudet, Klaver, Jetten) is Rob veruit de minste.

  De Robot zal binnenkort wel ingeruild worden voor haatheks Ollongren.

  1. Rien Noppen

   Ik denk het niet, Gekko. Jetten deed het goed in de campagne en is duidelijk groeiende.
   De komende tijd zal hij zijn kwaliteiten als verbinder in het Kabinet kunnen laten zien. Die jongen komt er wel.

   1. Gekko

    Rob Jetten zal er zeker wel komen. Maar niet in de politiek. Tot de Europese verkiezingen zal hij nog wel fractieleider mogen blijven. Want 2 maanden is te kort voor zo’n ingrijpende verandering. En nu wisselen zal als een paniekreactie worden uitgelegd.

    Maar na eind mei is het gedaan met zijn leidersrol binnen D66. De Democraten gaan in de zomer van 2019 voorsorteren op een nieuw boegbeeld.

   2. Alarmbel

    Maar ja, denken lijkt, gezien jouw reacties hier, niet je sterkste punt. Net zoals GL en D66 niet capabel zijn om de gevolgen van hun asociale beoogde groene beleid te overzien. Niet snappen dat als je subsidies geeft, iemand die moet betalen. Dat als NL niet je wil aan de rest van de wereld kunt opleggen. Dat als de industrie groene kosten niet kan doorberekenen, ze naar landen gaan waar deze kosten niet bestaan. Dus de burger betaalt linksom of rechtsom: Of duurdere producten/diensten of meer werkeloosheid door gesloten bedrijven.
    Zo moeten ook de subsidies voor dure nieuwe elektrische auto’s opgebracht worden door mensen (dmv belastingverhogingen) die deze niet kunnen betalen en daarom gedwongen in een oudere benzine/diesel auto rijden. Dat wanneer je een gloednieuwe stroomcentrale gedwongen gaat sluiten, de burger hiervoor de rekening moet gaan betalen (want iemand moet deze gedwongen afschrijving betalen). En aangezien de laagste inkomens relatief meer uitgeven aan energie, worden zij relatief meer gepakt. Hartstikke asociaal maar die Jetten van jou komt er wel met zijn verbinden. Ha, ha, ik hoop dat ze de volgende verkiezingen verder verschrompelen en als het kan met GL en PvdD erbij.

   3. Ego-non-solus

    Rien, ophouden nu. Je punt is gemaakt. Steeds hetzelfde zeggen in andere bewoordingen? Mensen als ik gaan dan twijfelen aan iemands goede verstand. En erger, ze nemen u niet meer serieus.

    1. Original NL

     Quote……… Rien, Mensen als ik gaan dan twijfelen aan iemands goede verstand…
     En erger, ze nemen u niet meer serieus……….
     .
     Deze zuigtrol wordt al jaren niet meer serieus genomen…
     Negeren voorkomt het ontvangen van steeds hetzelfde liedje.
     #looser!!!

     1. Dik

      Als je ze te eten geeft worden ze nog vervelender. Als je ze negeert, gaan ze weg.

      #negeren

 5. PMG

  Brekend: stijging zeespiegel niet versneld de AFGELOPEN 25 JAAR!!!!!!

  Telegraaf

  Super goed nieuws, opwarming is dus duidelijk niet aan de orde!!!

  1. Adriaan

   @PMG, deze vraag heb ik meer gesteld: hoe verklaar je het smelten van de Noordpool ijskap en het alsmaar kleiner worden van gletsjers.

  2. RPML

   @PNG Vergeet vooral niet de laatste alinea: “Het klimaatpanel van de Verenigde Naties IPCC houdt voor het jaar 2100 rekening met een zeespiegelstand die tot 80 centimeter hoger is dan de huidige zeespiegel. In hun conclusies houden overigens ook Deltares en HKV rekening met een grotere stijging. Alle modellen wijzen er volgens de onderzoekers op dat de zeespiegelstijging zal versnellen.”

   Kortom, de afgelopen 25 jaar is hij niet versneld gestegen, maar de fantastische modellen van IPCC en het KNMI die dat al 10 jaar voorspellen maar niet waarmaken worden alsnog bijgesteld, nulpunt wordt nu 2019 en daarna gaan we versnellen! Hoe doorzichtig wil je het hebben? Ik snap werkelijk niet dat de klimaathysterici dit nog kunnen volhouden, zo’n doorzichtig toneelspel. Met de ijskappen doen ze precies hetzelfde, met het aantal hete zomers, met het aantal orkanen…

   1. Rien Noppen

    De Deltacommissaris houdt er gelukkig ook rekening mee dat de stijging van het zeespiegelniBeau zal doorzetten.
    Het zou bijzonder onverantwoordelijk zijn dat niet te doen.

    1. Siemien

     Onzin Rientje

  3. Piet51

   @PMG
   Ik wil je aanraden het hele artikel eerst te lezen voor je op de kop van een Telegraaf-artikel reageert. De cijfers van Deltares en HKV worden namelijk heel helder verklaard. Ze concluderen niet dat de zeespiegel niet stijgt, maar dat de gemiddelde versnelling waarmee dat gebeurt niet groter werd in de afgelopen 25 jaar. Het gaat dus elk jaar verder omhoog, maar die versnelling werd tot nu zelf niet groter.

   Uiteindelijk komen ze in hun rapport tot conclusies die wijzen op een grotere zeespiegelstijging dan het IPCC eerder al voorspelde. Het IPCC hield het op 80 cm. in 2100, Delteres en HKV gaan uit van een grotere stijging. Want hun modellen geven ook aan dat de zeespiegelstijging zal versnellen. Overigens is dit nooit door klimaatspecialisten ontkent. De effecten op de zeespiegel ijlen sterk na op de stijging van CO2 concentratie.

   Je conclusie zou dus moeten zijn, dat het klimaatprobleem volgens Deltares en HKV groter is dan tot nu gedacht.

   1. Siemien

    Waar is de referentie? ik denk dat als het eb is het water 80cm gezakt is

    1. Rien Noppen

     Zucht!

    2. Dik

     @Siemien: En als de zeespiegel onvoldoende is gestegen dan resetten ze het nulpunt gewoon. Alles tot meerdere eer en glorie van de klimaatgodin.

   2. Rien Noppen

    Zie ook de toelichting in de Volkskrant:

    ““‘Dat de metingen langs de Nederlandse kust geen versnelling van de zeespiegelstijging te zien geven, wil niet zeggen dat die versnelling er niet is en niet zal komen’, zegt Deltares-onderzoeker Marjolijn Haasnoot. ‘Wereldwijd doet de versnelling zich al voor. Globaal stijgt de zeespiegel sneller dan bij Nederland: zo’n 3 tot 4 millimeter per jaar. De versnelling kan zich ook bij ons gaan voordoen. Metingen gaan over het verleden. Het verleden is geen garantie voor de toekomst.’

    Dat de zeespiegelstijging die wordt gemeten tussen Vlissingen en Delfzijl minder is dan de wereldwijde stijging komt onder meer doordat het water van gesmolten landijs op Groenland niet bij Nederland terechtkomt. Veel water hoopt zich op bij de evenaar. Voor Nederland is vooral het smelten van het ijs op Antarctica van belang. Antarctica is de grote onzekere factor in alle scenario’s. Het landijs van dat continent heeft de potentie om de zeespiegel versneld en drastisch te verhogen – juist ook bij Nederland.”

    1. Siemien

     Logisch dat er metingen zijn die zijn namelijk nog niet zo heel lang geleden begonnen en de rest wat je zegt of wat ze beweren aan extremen is natuurlijk l*lkoek

   3. RPML

    Klinkt inderdaad logisch, smeltend ijs op 5.000 km afstand heeft geen invloed op de Nederlandse zeespiegel en smeltend ijs op 25.000 km afstand juist wel. Dat op de Noordpool het ijs smelt is een gegeven, dat het op de Zuidpool juist dikker wordt is ook een gegeven. Als ik het goed begrijp gaat de Nederlandse zeespiegel dus stijgen door niet smeltend ijs op de Zuidpool maar dat binnenkort volgens de modellen wel gaat smelten? Water loopt doorgaans naar het diepste punt, dus hoe water zich kan ‘ophopen’ rond de evenaar blijft vooralsnog een raadsel. Gelukkig geloof ik nog altijd in meetgegevens en niet in modellen op basis van theorieën.

    1. Dik

     @RPML: Voor de aanbidding van de klimaatgodin moet álles wijken, zelfs het gezonde verstand en de wetenschap.

    2. Piet51

     @RPML
     Je wekt niet de indruk, dat je ook maar iets van de mechanismen achter ons klimaat begrijpt. Je hebt misschien gehoord of gelezen, dat de extreme kou van deze winter in Amerika juist een gevolg is van de opwarming van de aarde en dat verschijnsel daarom bevestigt? Die opwarming stuurt namelijk zee- en luchtstromen aan. Iets vergelijkbaars gebeurt met dat ijs. Moeilijk te begrijpen, vind ik ook, maar kijk uit met snelle afwijzing van ogenschijnlijk idiote modellen. Veel van die klimaatalarmistische rapporten zijn gewoon te downloaden en met wat moeite ook te begrijpen. En vervolgens kan onderbouwde kritiek worden gegeven.

     1. Dik

      @Piet: De vraag is alleen wel of jij en ik dat met die honderden miljarden gaan oplossen of stoppen, als er al wat te stoppen valt. Het is de kracht van herhaling die ons doet geloven dat de wereld vergaat als wij niet van het gas afgaan, etc…

 6. struisvogelpolitiek

  Dat moet ik hem nageven, Pechtold zag het juist, D66 is een zinkend schip. Dus Pechtold wist wat hem te doen stond en luisterde naar het gezegde: Ratten verlaten een zinkend schip als eerste. 🙂

 7. marco1

  De gevestigde partijen kunnen zich beter afvragen waarom FvD zo populair is en zich afvragen of ze wel de juiste koers varen. Die Baudet is een zege voor Nederland ik hoop als er 2e kamer verkiezingen zijn ze nog populairder zijn dan ze nu zijn en die kans zit er dik in.

 8. Alarmbel

  Vraag mij af wat er volgens het portretrecht is toegestaan. Het zomaar gebruiken van iemands portret in een advertentie, mag dat?

  1. Scaldis

   Volgens mij moet er toestemming zijn van de afgebeelde persoon. Zonder toestemming kan er een forse schadevergoeding gevorderd worden.
   Hoe dan ook het is raar om zo’n advertentie te plaatsen en allesbehalve netjes. Maar ja, we hebben het over D’66 dus daar kijkt niemand van op.
   Ze schenden nu wel de door hen o zo geliefde Europese regeltjes.

   1. Dik

    D66 is niets meer en niets minder dan GroenLinks. Ultralinks, progressief en agressief. Schuimend en schreeuwend volhouden dat ze moeder aarde moeten redden.

 9. DeBruijn

  Beste mensen,

  Ik hou het hier voor gezien. Wordt doodmoe van die scheldpartijen en zelfs mensen die roepen dat ik of anderen maar 6 kogels moeten krijgen.

  Jullie zijn echt het toonbeeld voor Nederland. Knapt het echt van op, komt er echt verbinding op deze manier.

  Hoeft niet meer te reageren, ik kijk hier niet meer.

  De mazzel, het ga jullie goed.

  1. marco1

   Ok ik ben natuurlijk lomp genoeg om wel te reageren. Ik snap wat je bedoeld maar richt je op de gewone reakties ipv de extremen als iemand als u het reageerdersblok verlaat bkijven straks nog alleen de mensen over die te pas en te onpas mensen doodwensen of die aan de andere kant staan niet verder komen dan nazi en facist.. u leest het vast niet maar ik zal uw reakties wel gaan missen. Het gaat u goed.

  2. Rien Noppen

   Jammer DeBruijn.

   Dank voor de discussies. Ik vond je bijdragen genuanceerd en beschaafd.

   Groet, en overweeg het nog eens.

   1. PMG

    Jaja, Noppen neemt afscheid van een deeltje van zichzelf mensen, een triest verhaal, het wordt hem hier te heet onder de voeten, uitgelult, al zijn trollerij heeft niets opgeleverd!

    1. Rien Noppen

     uitgeluld

     1. marco1

      Sterk inhoudelijke reactie.

    2. Beukman

     Achterlijke onzin, @PGM.

  3. Meriadoc Brandebok

   Jammer, nu vond ik u een van de beste deelnemers op dit blog. Denk er eens over na, een smeer je rug in met boter, zoals ik, want dan glijdt alles van je af.

  4. Henk Albarda

   En wie bedreigde Thierry Baudet ook weer met de dood, zij het dat hij een mislukte poging tot subtiliteit deed? Waarop zelfs de UU zich distantieerde van zijn zieke uitspraak? Wees een held en leg nog even je weerzin tegen FvD uit in specifieke punten. En waarom je het wellicht een beetje eens was met die hoogleraar?

   1. Rien Noppen

    Welke hoogleraar bedoelde je?

    1. Siemien

     Even voor jouw duidelijkheid.

     Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.
     ~Rien Noppen~

     Volkert, waar ben je?
     ~Corné Hanssen~

     U bent een minderwaardig mens
     ~Marcel van Dam~

    2. Beukman

     @Siemien

     Ik hoop, Beuk, met al mijn atomen in mijn lichaam, dat jouw zwangere dochter haar buik open gesneden wordt

     Over 10 jaar hangen jullie aan een hijskraan op de dam, vuile landverraders.

     Ik ben een enorme voorstander niet meer te praten met de debielen. Maar ik zou zo graag zien ook af en toe een tandje uit die lelijke scheve bekken te rammen. Geweld is niet alleen maar slecht. Geweld is zwaar nodig tegen deze ratten. Dat wil ik duidelijk maken. Met praten kom je er nooit.

     Ik hoop dat je kinderen binnen kort doodgestoken worden door je islam buren kom ik je feliciteren

     Kleine bloemlezing uit de reacties die ik hier op DDS de laatste tijd mocht ontvangen.

     1. Siemien

      Waarom zou juist jij die verwijzingen krijgen denk je?

     2. Beukman

      @Siemien
      Omdat er hier een stelletje zwartwit denkende proleten rondlopen die a) allergisch zijn voor nuances en b) discussies op een forumpje verwarren met de Echte Wereld.

     3. koeiepoep

      Dan vergeet je nog alle oproepen tot boycotten van een andere mening en de mensen, die blijkbaar scheldstukjes in een standaard plak en knip knop hebben.

   2. Beukman

    Dat was een (misplaatste) grap, @Henk, een zoals ze hier op DDS voortdurend worden gemaakt.

  5. Beukman

   Het is jammer, @DeBruijn, dat uitgerekend mensen zoals jij, mensen die inderdaad zoeken naar verbinding en die niet bang zijn voor het vele grijs tussen wit en zwart, het hier voor gezien houdt.

   Mocht je je besluit in heroverweging nemen, vandaag, morgen of een andere keer, dan heb ik nog wel een paar tips om om te gaan met het extremisme hier.
   En anders zeg ik: bedankt voor je bijdragen, het was me een genoegen!

  6. Dik

   “De mazzel, het ga jullie goed.”

   Ik juich het vertrek van mensen die trollen voeren en voeden wel toe. Dag DeBruijn, de mazzel, het ga je goed.

 10. henkie

  Ze hopen dat een hoop mensen niet weten dat die meneer aan rechterzijde van een andere partij is?

 11. Ries

  Heeft Baudet toestemming gegeven voor het gebruik van zijn plaatje? Zo niet dan is D66 strafbaar. In dat geval is Jetten nog dommer dan ik voor mogelijk heb gehouden.

  1. Rien Noppen

   De veronderstelling dat het gebruik van dit plaatje strafbaar zou zijn is meer dan dom.

 12. Ries

  Excuus. Een reageerder heeft min of meer hetzelfde geschreven…

 13. Schele Joop

  Eerst het referendum afschaffen en dan in een advertentie gaan roeptoeteren dat je meer inspraak wilt. Snapt u het nog? Ik vrees dat D66 totaal in paniek is geraakt omdat er heel veel kiezers zijn overgestapt naar het FvD, maar ja dat bekt natuurlijk niet zo lekker.

  Ik zeg geef je vrienden en familie een lidmaatschap van het FvD cadeau, en doe er de groeten van JettenPetPret bij.

  1. PMG

   @ Joop – heel goed initiatief Joop!!! geef een FVD lidmaatschap kado!!!

 14. PMG

  Brekend: stijging zeespiegel niet versneld de AFGELOPEN 25 JAAR!!!!!!

  Telegraaf

  Super goed nieuws, opwarming is dus duidelijk niet aan de orde!!!

  Weg met GroenLinks en D666, goedgelovige slappelingen en kinderlokkers, smerige indoctrinaties, beperking over eigen lijf en leeftijd, referendum, internetvrijheid, dat heeft niks met democratie te maken, juist het tegenovergestelde.

  De burger heeft gesproken, FVD en PVV zijn de echte clubs die staan voor:

  – klimaatakkoord van tafel wat nu weer bewezen, klinklare onzin, zeespiegel stijgt niet sneller en China bouwt 1100 kolencentrales
  – migratie probleem, oplossen door land op slot, baas in eigen huis
  – behouden eigen identiteit, cultuur, normen en waarden
  – lastenvelichting, minder voor Sinterklaas spelen, EU alleen handelsakkoorden, extra belasting op erfenis en spaargeld drastisch reduceren

  1. RPML

   De praktijk is toch erg weerbarstig om zich aan te passen aan al die modellen en theorieën… 😉

 15. Henk Albarda

  Soms is de verleiding groot de dagelijkse standaard op te zoeken en de artikelen te lezen waar de heer Noppen zijn reacties geeft. Waarom? Ik betrap me er al enkele dagen op voortdurend in de lach te schieten over zijn commentaren. Wat ik zeer betreur is dat de heer Noppen nooit antwoord op concrete vragen geeft. Mag ik hem verzoeken mij een concrete of desnoods vage vraag te stellen? Ik stem FvD sinds ik de programmas van VVD, D66, PVV en FvD in 2015, 2016 en 2017 las.

  1. Rien Noppen

   Op welke concrete vraag zou u graag een antwoord van mij zien, meneer Albarda?

  2. Scaldis

   Bespaart u zich de moeite, en onderwerp u vooral niet aan de spelletjes die trollen spelen!
   Trollen zijn als wespen; als ze te vreten krijgen worden ze nog vervelender. Als je ze negeert, gaan ze weg.
   #Negeren

   1. Fritsie

    Helemaal mee eens!

    1. Dik

     Trollen zijn als wespen; als ze te vreten krijgen worden ze nog vervelender. Als je ze negeert, gaan ze weg.

     #negeren

 16. PMG

  Ik heb een klein halfuur geleden bijzonder goed nieuws gemeld hier maar dat schijnt niemand te interesseren, zijn allemaal te druk met afzeiken van elkaar?

  Het gaat om waar wij naartoe gaan met zijn allen, wat er echt in Nederland gebeurt, het brood op de plank krijgen en houden maar u bent verdwaald op het toetsenbord en houdt meer van een soort never-ending-soap?

  Wanneer u geen 55 duizend euro hoeft op te hoesten steekt u geen vlag uit???

  1. Rien Noppen

   Dat bijzondere goede nieuws verdient enige relativering, PMG.

   De Volkskrant vandaag:

   “‘Dat de metingen langs de Nederlandse kust geen versnelling van de zeespiegelstijging te zien geven, wil niet zeggen dat die versnelling er niet is en niet zal komen’, zegt Deltares-onderzoeker Marjolijn Haasnoot. ‘Wereldwijd doet de versnelling zich al voor. Globaal stijgt de zeespiegel sneller dan bij Nederland: zo’n 3 tot 4 millimeter per jaar. De versnelling kan zich ook bij ons gaan voordoen. Metingen gaan over het verleden. Het verleden is geen garantie voor de toekomst.’

   Dat de zeespiegelstijging die wordt gemeten tussen Vlissingen en Delfzijl minder is dan de wereldwijde stijging komt onder meer doordat het water van gesmolten landijs op Groenland niet bij Nederland terechtkomt. Veel water hoopt zich op bij de evenaar. Voor Nederland is vooral het smelten van het ijs op Antarctica van belang. Antarctica is de grote onzekere factor in alle scenario’s. Het landijs van dat continent heeft de potentie om de zeespiegel versneld en drastisch te verhogen – juist ook bij Nederland.”

   Je was dus blij met een morsdode mus.

   1. marco1

    Geen probleem dat Antarctica. De dijken verhogen en bewoonbaar m aken kunnen afrikaanse migranten daar hun utopia opbouwen. Het smelten van ijs omvormen tot een win-win situatie beter kun je het niet hebben. De natuur en moeder aarde lossen alle problemen op.

   2. PMG

    De volkskrant isje bron, hahaha, Marjolijn stemt ook GroenLinks en draait wat?

    25 jaar pik, da’s heel lang, noppes nada niks, jammer voor je, en maar blijven proberen!

   3. Siemien

    “Dat de zeespiegelstijging die wordt gemeten tussen Vlissingen en Delfzijl minder is dan de wereldwijde stijging komt onder meer doordat het water van gesmolten landijs op Groenland niet bij Nederland terechtkomt. Veel water hoopt zich op bij de evenaar.”

    Tuurlijk Rientje, eb en vloed bestaat ook niet..

  2. Seneca

   @pmg
   ik wil best reageren op uw goede nieuws. het is echter niet aan u of mij of om maar een zijstraat te noemen, aan umhnz. GL, D’66, cu, vvd en cda hebben in hun oneindige wijsheid besloten dat de opwarming van de aarde (mocht die er zijn en als die er al zou zijn, is het de vraag of dit door de mens komt) een feit is en dat Nederland een gidsland voor de rest van de wereld dient te zijn. deze luchtfietserij is niet gespeend van eigenbelang. men hoopt in de geschiedenisboekjes omschreven te worden als ‘redder van de planeet’. dat zij in de geschiedenisboekjes als complete idioten zullen worden afgeschilderd, komt niet in hun gedegenereerde hersens op.

 17. Michael M

  Flappie van D66 en Flippie Groenlinks als jullie je zo druk maken om de wereld en het klimaat waarom maken jullie je niet belangrijker en sterker voor de mensenrechten in de wereld om maar eens een land te noemen waar onschuldigen vermoord worden, Tsjetsjenië bijvoorbeeld waar homo’s worden vermoord en de laatste onschuldige mensenactivist is opgepakt. Je schrikt ervan als je de beelden ziet. Het wereldwijd uitmoorden van mensen voor de lol en traditie om daar nu eens tegen te strijden is leuker dan die idiote klimaatwaanzin van jullie partijen. Dan kom je erachter wat en wie die moordenaars nu zijn en waarom ze het doen !!!

 18. Diederik van Walsum

  Niet op de NOS:

  Macron zet leger in tegen Gele Hesjes; Duitse hulpverlener spreekt van 12 doden en 5000 gewonden !!!!!!

  1. Piet51

   Goeie grap! Waar haal je het vandaan? Een Duitse hulpverlener in Frankrijk? Natuurlijk meldt de NOS helemaal niets hierover, want de NOS is een serieuze nieuwsbron, in tegenstelling tot een heleboel andere..

   1. Arie B

    Pardon?

    1. Ad Fundum

     Tenzij u geloof hecht aan een of ander nieuwsforumpje, Nieuwskoerier. Iedere mening telt…

   2. Dik

    “(…) want de NOS is een serieuze nieuwsbron…”

    Want de NOS is geen serieuze nieuwsbron.

 19. Piet51

  Op heel korte termijn krijgen we de eerste confrontatie tussen FvD/Baudet en hun politieke collega’s en kunnen we beleven hoeveel invloed FvD in de politieke praktijk claimt en/of krijgt. Dan wordt ook duidelijk hoe bijvoorbeeld D66 zich tegenover hun nieuwe politieke opponent wenst te presenteren. Het is een ongeschreven afspraak, waar ook wel eens van wordt afgeweken, dat de grootste partij de voorzitter van de Eerste Kamer mag leveren. Die functie is zeker niet alleen ceremonieel, want daar wordt o.m. de agenda van de vergaderingen bepaald en natuurlijk de debatten geleid.
  FvD kan die functie dus claimen, maar moet dan wel met een goede kandidaat komen die ook door de meeste collega’s wordt geaccepteerd. Dat is het eerste moment dat de kaarten worden geschud. Heeft FvD zo’n competente kandidaat, willen ze die functie met mogelijkheden maar ook met risico’s? Je kunt er mee scoren, maar als het niet goed gaat, is dat een zwaar tellend minpunt voor de partij. Ik ken de kandidaten nauwelijks, maar veel politieke ervaring om in een slangenkuil overeind te blijven hebben ze in ieder geval niet. Maar misschien is dat juist wel een voordeel.

  1. Dik

   “FvD kan die functie dus claimen…”

   Het zou ook kunnen, en dat ligt meer in de lijn van FvD, dat ze de beste man/vrouw ook voorzitter laten zijn, denk aan de gekozen burgemeester/minister president. Ik zou dat wel stoer vinden. En als dat dan een voorzitter is die goed kan voorzitten dan doet de partij er niet echt toe, lijkt mij?

   1. Piet51

    @Dik
    Ik denk, dat het tactisch een heel sterke zet zou zijn om te doen wat je suggereert. Ze zullen er goodwill mee kweken bij nu nog tegenstanders. En henzelf levert het toch ook minder risico’s op.

 20. Ego-non-solus

  Ik mis de mening nog van Aytas/Satty. Net als Rien heeft zij overal verstand van en laat die dan ook 100x per dag weten. Daardoor ben ik zelf wat gemakzuchtig geworden. Ik wacht altijd op hun afgewogen mening en weet dan wat ik zélf denken moet.

  Dat dat diametraal het tegenovergestelde is laat ik dan liever niet weten. Zou kunnen kwetsen…

 21. Heras

  Het echte verlies zit hm niet alleen in Rob Jetten zelf, maar in het het falen van d66 als geheel. De leugens en het bedrog dat jaren lang ons achtervolgd heeft: ik denk dan aan Pechteld. Jetten is daarom nu de kop van jut geworden. Maar de schuld ligt bij de partij zelf.

 22. PMG

  PVV Wilders aasgier? Ben je wel goed joh, 1,4 miljoen aasgieren????

  Rond die studie nou maar af en ga wat zinnigs doen, jeugdtrainer bij de F-jes of zo.

  D666opent het zwarte gat en FVD vult het prima op, de D staat voor Democratie bij hen, bij Jetten voor Dood en bij de PVDA voor Duh!

 23. PMG

  Jetten, door vooruit geduwde puber die het allemaal op zijn nek kreeg omdat de rest geen zin had geofferd te worden na A. Penthouse.

 24. Arie B

  Ik vond de mooiste reactie van D66 komen van zo’n campagne-troela: het is nìet eerlijk, dit was onze beste campagne ooit..

  1. Original NL

   @Arie…alleen het stampvoeten ontbreekt…
   Dombo’s 66.
   #STEM FVD!!!

 25. Jantje

  D’66 is opgericht om de politiek te vernieuwen. Dat is compleet mislukt. Sterker, de D’66 heeft zijn eigen standpunten één voor één opgegeven.
  De D’66 heeft dus geen enkel nut meer en zouden zichzelf moeten opheffen.
  Nu zijn het alleen nog maar plucheplakkers. Daar hebben we er al meer dan genoeg van.

 26. Vit

  Een knappe gozer met een jochie met een jaren 20 gezicht, hoe bedenkt hij het?

 27. Pescador

  Ja die snotneus kan niet nog meer leugens bedenken om mensen te trekken.
  Die gasten zijn echt hun verstand kwijt, als ik Baudet was ging ik hier ook een proces over aan zo liet ik mij niet gebruiken

 28. Florissa

  De politieke ervaring van de lui die er nu zitten kan niet beter zijn dan wat er komt van Baudet ,en van wat er in de kamer zit,kan ook 95 % zo het raam uit ,allemaal maken ze zich belangrijk ,maar alleen als de camera draait .

 29. Dummyhead

  Beste Rien ,ga eens naar een moslim land en ga dat vergelijken met democratie dan moet je toch wel erkennen dat islam een gevaar is voor onze samenleving en dat TB gewoon gelijk heeft trouwens Churchill waarschuwde ons al voor het gevaar van linkse stakkers en de islam .
  U bent gewoon vast geroest op de D 666,laat los en wordt ziende …

  1. Dik

   “Beste Rien…”

   Hoezo? Er is helemaal niets best aan.

   1. Rien Noppen

    Ik reageerde niet in deze draad, paranoïde losers.

 30. Dik

  Ik kan mij, met alle beste bedoelingen, niet voorstellen dat je lid zou willen worden van D66. Kan iemand mij uitleggen waarom ik wel lid zou worden?

  1. IJsbrand Koudvuur

   Om het gedachtegoed van van Mierlo?
   Oh.. wacht…

   1. Dik

    Goed dat je even wacht IJsbrand, volgens mij is dat nu juist wat D66 overboord heeft geflikkerd, zij het wel de light versie. Maar ik denk wel dat als FvD een motie indient vóór een bindend referendum, dat D66 (met haat 5 zetels) wel tegen gaat stemmen.

  2. Niet L niet R

   Een gezonde jongen wordt geen lid vanD66, dus niet verder zoeken!

 31. Veteraan

  Wilders bashen is te makkelijk Teunis.
  Verder is het goed dat partijen zoals D66 wat angstig worden.
  Helpt ze misschien wel tot een bewustzijn te vormen wat de gewone arbeider al heeft.
  Dus zeg maar wat minder elitair.
  Go Baudet, ze zijn bang voor je en mopperen nog wat dus je zit op de goede weg.

 32. Vliegenvanger

  Rob Jetten is geen politicus, het is meer een tweede Harry Potter. Kletsverhalen verkopen
  de boel belazeren, net een tovenaar.
  En in zijn eigen leugens geloven.

 33. Madpo

  Mag je maar zo onvraagd foto’s van mensen gebruiken voor je eigen doelstellingen, we hebben toch wetgeving voor dit soort privacy-schending?

 34. Niet L niet R

  Ik vond die Jetten al direct een miezerig mannetje, een aftreksel van Pechtold!
  Maar nu maakt hij zich zelf wel erg belachelijk, door dit zo tentoon te spreiden, hoe bang moet je zijn voor de komende verkiezingen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.