De afbraakgeneratie krijgt het nu terecht moeilijk met de AOW en het pensioengat!

De afbraakgeneratie, geboren tussen 1953 en 1978, krijgt het nu lastig met de AOW en het pensioengat. Deze generatie heeft de belangen van Nederland en van de jongeren keer op keer verkwanseld in het stemhokje. Bier en voetbal was namelijk belangrijker. En vrije seks en drugs ook. Nu ze met pensioen gaan ervaren de leden van de afbraakgeneratie waar dat kiesgedrag op links-socialistische partijen toe heeft geleid: een pensioenskorting en langer doorwerken voor de AOW. 

En dat de pensioenen worden gekort en de AOW leeftijd steeds hoger wordt is definitief niet de schuld van de heren dames politici, maar van de kiezers van de Afbraakgeneratie die zich hebben laten verleiden door de toverspreuken van de politiek.

Toch lijkt zelfreflectie volledig afwezig en roept men voortdurend dat het ‘de schuld is van de politiek’. Daarmee zetten de leden van de afbraakgeneratie vooral zichzelf te kijk. Alsof het verrassend is dat ouderen nu ‘eenzaam in een bejaardentehuis’ zitten? Natuurlijk niet: dit is de climax van een leven lang hippie spelen en je kinderen individualistisch opvoeden. Gefeliciteerd! Geniet ervan!

Je zou verwachten dat diegenen, die de afgelopen vijftig jaar het stemrecht hebben gebruikt, bij zichzelf te rade gaan over hoe hun stemgedrag en levenswandel heeft geleid tot de huidige versplintering van de democratie. Maar nee, het is allemaal ‘de schuld van de politici!’ Tuurlijk!

Het systeem dat deze kiezers in de afgelopen 50 jaar hebben gelegitimeerd met hun stemgedrag heeft ondertussen zelfs impact op jonge vrouwen. Die moeten niet alleen tot hun 77e doorwerken om kans te maken op een uitkering uit het AOW-piramidespel, maar lopen nu al tegen een pensioengat op. Een gat veroorzaakt door de ‘big spender’-attitude van de afbraakgeneratie.

En vergeet niet: de afbraakgeneratie heeft het land dus niet opgebouwd. Diegenen die het land na de oorlog hebben opgebouwd en in 1945 rond de 25 – 35 jaar oud waren zijn al lang geleden overleden. En de impact van het verlies van deze Heldengeneratie zien we om ons heen. Het is overduidelijk: de afbraakgeneratie zal op een houtje bijten.

En het vervelende is dat alle leden van de Afbraakgeneratie nu slachtoffer worden van de collectieve keuzes van hun generatie. Een hersenloze generatie vol nozems en hippies. Maar niet iedereen natuurlijk en de goeden moeten nu lijden onder de domme keuzes van hippies en nozems.

Toch zit er een belangrijke les verweven in dit drama. Laten we daarom vooral lering trekken van het verleden en het Algemeen Kiesrecht wijzigen. Door bijvoorbeeld een kiesbewijs in te voeren waardoor je alleen mag stemmen als je bewijst intellectueel capabel genoeg te zijn. Zoiets zou ook voor volksvertegenwoordigers moeten gelden.

Dat is helemaal geen gek idee. Immers hebben we ook rijbewijzen voor autogebruikers om daarmee de veiligheid te garanderen. En als autobestuurders al een rijbewijs behoeven dan kiezers zeker. Zeker gezien het drama dat de afbraakgeneratie over ons land heeft uitgestort.

Kiezersgroepen, die de toverwoorden van politici als zoete koek slikken en komende generaties met een hoge staatsschuld opzadelen, zijn gevaarlijker dan weggebruikers zonder rijbewijs! Daar moeten we van af. Geheel terecht dus dat de afbraakgeneratie met een pensioengat te maken heeft: al treft het ook leden van de generatie die de ellendige keuzes van anderen nu moeten slikken.

Dat laatste is jammer maar helaas. Zoals voor mijn vader, die op zijn 12e begon met werken, maar nu jaarlijks wordt gekort op zijn pensioen. Dat is niet zijn schuld, maar wel van zijn generatiegenoten en die daarna, die voortdurend als kip zonder kop hebben gestemd. Die toverspreuken voor waar aannamen en komende generaties voor hun domheid laten betalen.

Hopen dat er lessen worden getrokken nu de afbraakgeneratie met pensioen gaat en we snel een kiesbewijs invoeren in Nederland. Naast de adviezen van Staatscommissie Remkes zou dat enorm veel ellende kunnen besparen.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Marija

  De volgende generaties met hetzelfde gedachtengoed komen er nog aan Teunis, want in het onderwijs is er niets veranderd, links is links gebleven en daar gaat men de wrange vruchten nog van plukken.
  Onze ouderen zijn er ook de dupe van.

 2. 75

  Teunis Dokter, wat een onzin verhaal, je laat hier duidelijk merken dat je bent opgevoed met een gouwe paplepel. Je zou je is beter moeten informeren in de leef omstandigheden van de generatie waar je over spreekt. Je komt nu bij mij over als een heel verwent jochie.

 3. santiago

  Ik heb altijd keurig rechts gestemd, maar ben nu toch ook dankzij die linkse gutmenschen, de LUL.

 4. Gekko

  Teunis Dokter, voor klachten over de pensioenen van je vader en leeftijdgenoten, moet je bij Mario Draghi zijn, de president van de Europese Bank. Met zijn doldrieste gelddrukkerij (meer dan 1000 miljard) is het geld spotgoedkoop en levert sparen niets meer op aan rente. Daar hebben ook de pensioenfondsen heel veel last van, want die kunnen nauwelijks nog rendement maken.

  Nederland en Engeland zijn de klos. De andere Europese landen hebben er nauwelijks last van, want daar worden de pensioenen (grotendeels) uit de landsbegrotingen betaald.

  Om de generatie geboren tussen 1945 – 1970 de schuld te geven van de huidige pensioenproblemen in NL is te dwaas voor woorden.

  1. Teunis Dokter

   Wat je noemt is inderdaad een goed punt. Maar heeft diezelfde generatie niet elke vier jaar weer politici gestemd die de ECB hebben gemandateerd? Zomaar een gedachte…

   1. Gekko

    ECB heeft geen politiek mandaat nodig. Draghi opereert autonoom.

    Je moet nog heel veel leren, Teunis.

    1. Teunis Dokter

     De ECB heeft een politiek mandaat gekregen hoor. Ook vanuit de nationale overheid van Nederland. ECB is niet zomaar tot ontstaan gekomen. Verder is Draghi niet volledig autonoom maar gebonden aan de doelstellingen van de ECB die bij politiek mandaat zijn vastgesteld.

     https://www.ecb.europa.eu/pub/pdf/other/ecbhistoryrolefunctions2006en.pdf?518af54e9ac49dd6ac6591e84b068c44

     Verder heb je gelijk dat ik nog veel moet leren 😉

     1. Gekko

      Nee Teunis, dat is niet juist. De ECB handelt volledig onafhankelijk van de EU. Het is de Europese Commissie, het Europese Parlement en de afzonderlijke lidstaten ten strengste verboden zich te bemoeien met het beleid van de ECB.

      Het besluit tot bijdrukken van 1000 miljard euro is genomen door Draghi himself. EC en EP hadden daar best vraagtekens bij, maar waren/zijn niet bevoegd om invloed uit te oefenen op de ECB.

     2. tomygun

      We hebben nee gestemd tegen europa maar werden
      door de politiek toch in deze EU pak genaaid .
      Wat heb jij gestemd Teunis? voor de EU zo ja BEDANKT !!!

     3. umhnz

      Quote : We hebben nee gestemd tegen Europa
      .
      Heb ik wat gemist?
      Wanneer was dat?

     4. Zomaar73

      Teunis Dokter

      We hebben allemaal zat te leren. Maar niet iedereen deed aan sleuteltje wisselen op feestjes. Dat waren de progressieve vaak, die vonden wat je tegenwoordig swingen noemt heel modern. Zelfde met dr.ugs veel hippies van toen, zijn nu de docenten op de universiteiten.

      Dat verklaard een hoop natuurlijk.

 5. Nuts

  ‘De afbraak generatie’….

  Daar hoor ik dus blijkbaar ook bij.
  Wil ik er toch even een kanttekening bij zetten dat de lieden die Teunis beschrijft, figuren zijn uit de grote steden..

  Bij ons op het platteland heeft en doet nog steeds deze generatie heel veel opgebouwd..
  Als ik alleen al zie hoeveel mensen van mijn lagere school tijd in mijn dorp nu een goedlopend bedrijf hebben, dan noem ik dat geen afbraak.

  Maar…….in de jaren 80 zag ik ze ook komen in mijn dorp…de ‘bom vrouwen’
  Grote feministische gescheiden vrouwen in tuinbroek die hun exman uitklede..

  Bertus

 6. ikweetwatikwil

  Door bv een kiesbewijs in te voeren, waardoor je alleen mag stemmen als je intellectueel capabel genoeg bent.
  Ik zeg het niet gauw, maar mag ik nu een teiltje.

  1. tomygun

   Dan hebben we geen zorgen dat Teunis mag stemmen .
   Doe je huis werk ! de bloei was in de 60er jaren de 50er jaren
   waren puur armoede, dit was ook de tijd dat PvA en CDA broeders
   in het kwaad de import van buitenlanders begon terwijl niet lang
   daar voor veel Nedrlanders moeste vertrekken met een oprot premie .
   Ook de tijd dat de PvDA begon teplukken van de arbeiders terwijl hun
   herkomst de vakbond was , je werd dus genaaid door je eigen vakbond .
   Het is in al die jaren bewezen de grootste rat kan de politiek in .

  2. Mart

   Dan zullen er nòg minder stemmers op dagen.

 7. Scarletti

  Beste Teunis, met alle respect, ik val binnen de door u vermelde zeer ruime leeftijd selectie.
  Toen ik begon met werken had ik een premievrije pensioensopbouw op basis van eindloon met 55 jaar (dat was gewoon bij een commercieel bedrijf! Dus niet een overheidsinstelling, dat zie ik niet als een echte baan doch bezigheidstherapie). In het stemhokje heb ik nimmer een kruisje bij 1 van de (volgens de toen geldende normen) “afbraak”partijen gezet (lees pvda, cda, d66). Helaas heb ik jarenlang de fout gemaakt om op de VVD te stemmen, de enige echte rechts-liberale partij die Nederland toen kende. Na de paarse debacles onder regie van deze club oplichters, betaal ik inmiddels een fikse premie voor een pensioen op basis van middenloon metneen geschatte ingangsleeftijd van 67,5 jaar oud. Helaas is dat ook een indicatie die geen zekerheid geeft. We zullen zien (kieken wat ’t wordt, zoals ze bij jullie in Twente zeggen). Het is te hopen dat een toekomstige coalitie van FvD met PVV wat meer stabiliteit brengt voor de hardwerkende burger. Ik heb altijd erg hard voor mijn centen gewerkt en over het overgrote deel van mij inkomen 52% belasting afgedragen, waarmee de voorzieningen voor de generatie na mij en het linkse werkschuwe tuig van mijn eigen generatie bekostigd kon worden.
  De VVD stond altijd voor een kleine overheid, lage belastingen, loon naar werken en weing regeltjes. Moet je nu eens na decennia van VVD participatie de balans opmaken. De tranen springen je haast in de ogen.

  1. Teunis Dokter

   Het spijt me. Zoals ik al zei, niet iedereen heeft de afbraak gesteund, maar moet er nu wel mee leven 🙁

   1. Zomaar73

    Teunis Dokter

    Geeft niks joh. In het algemeen waren we veel te naief in de jaren 70, 80 en 90. Ook de politici. Dachten dat alle gastarbeiders terug zouden gaan bijvoorbeeld. Maar ook die krankzinnigheid dat we bijna een miljoen werklozen hadden, en toch honderdduizenden gastarbeiders hiernaar toe haalden, omdat Nederlanders niet hoefden te werken. Was je postbode en kwam je in de ww of wao, dan hoefde je niet in een supermarkt te gaan werken bijvoorbeeld.

    Aardgasbaten hebben we verkwanseld. Leger kapot gemaakt, waren zo naief dat we dachten dat er nooit meer oorlog zou komen.

    Enzovooooooooorts.

    Krankzinnig!

  2. Zomaar73

   Helemaal gelijk, een zeer kortzichtig artikel van Teunis.

   De puinhopen van paars, ik krijg er nog nachtmerries van. Fortuyn is ook niet voor niets vermoord. Volgens mij zat er meer achter, want zij dreigden hun macht kwijt te raken.

   Katten in gevaar maken rare sprongen.

  3. Dik

   “Moet je nu eens, na decennia van VVD participatie, de balans opmaken. De tranen springen je haast in de ogen.”

   Nee hoor, die springen je sowieso en spontaan in de ogen. Niet voor niets zijn hele legers aan VVD-kiezers overgestapt naar FvD, één van de weinige liberale geluiden op rechts.
   Door de idioot hoge belastingen, sinds Rutte I gestegen van 35 naar 40%(!), loont werken nog nauwelijks.

   Het is de hoogste tijd voor de noodzakelijke politieke vernieuwing en FvD gaat daar het voortouw in nemen!

 8. C.A.Barstow

  De verandering is ingezet, het is hoog tijd dat links uit het politieke landschap verwijderd wordt en er met het herstel van ons land kan worden begonnen. de burger begint dat gelukkig een beetje door te krijgen.

  Stem tegen links, stem in mei ook op FvD!

 9. Zomaar73

  “De afbraakgeneratie, geboren tussen 1953 en 1978, krijgt het nu lastig met de AOW en het pensioengat. Deze generatie heeft de belangen van Nederland en van de jongeren keer op keer verkwanseld in het stemhokje. Bier en voetbal was namelijk belangrijker. En vrije seks en dr.ugs ook.”

  Iemand van 1978 mag voorlopig nog niet met pensioen. En ik hou niet van bier of voetbal en seks vindt ik te vermoeiend en dr.ugs gebruik ik ook al niet.

  Zou Teunis over zijn eigen ouders praten hier? Want ken ik niet heel veel mensen die zo levende als hij beweert.

 10. TD

  Wat is dat voor een lulkoek,de pensioenopbouw is een regeling tussen werkgever en werknemer,dmv de betreffende CAO heeft de werknemer heeft hiervoor betaald!
  De AOW is een ander verhaal,dat is het verhaal van mijnheer Willem Drees,deze heer heeft deze regeling in 1947 op de kaart gezet!
  Het punt is dat de regering onafhankelijk van het kiesgedrag van het stemvee,met de pensioenopbouw feitelijk niets mee te maken heeft!!!

  1. toetssteen

   @TD
   Drees zag de AOW als een tijdelijke overbrugging. Zijn bedoeling voor de toekomst was sparen voor eigen pensioen. Maar dat kunt je pas in laten gaan als er genoeg in dat potje zit. Vandaar die overbrugging.
   Helaas heeft men het niet afgeschaft toen de tijd er rijp voor was.

   1. TD

    toetssteen:
    Mijn aandachtspunt van is feitelijk de pensioenopbouw!

  2. FJ

   @TD – 1958

 11. Siemien

  Wat dacht men van deze!

  nos.nl/artikel/2277678-kamerbreed-verzet-tegen-uitgebreidere-export-ww-uitkering.html

 12. Satty

  De afbraak generatie is een stuk ouder. Het is vanaf mensen die nu ongeveer 45 zijn die de klappen gaan krijgen wel betaald maar niets terug.

  Ik zou wel wat meer onderbouwing van de schuldige willen lezen. Ik geloof niet dat je begrijpt hoe het is gegaan. Man wat is een groep mensen die zich organiseren toch een drama.

  Je vader en moeder hebben natuurlijk volop geprofiteerd.

  De rest is waanzinnig gewauwel. Wat is volgens jou het criterium om te mogen stemmen? Zijn er dan ook mensen die alleen mogen werken? Mogen we nog meningen hebben? Om even later over democratie te beginnen waarschijnlijk 1 partij waar 3 keuzes zijn als leider Thierry of baudet of Thierry Baudet. Nee teunis voor jou zou je voorstel dramatisch uitpakken, je bent middelmaat.

  1. Zomaar73

   “Je vader en moeder hebben natuurlijk volop geprofiteerd. ‘

   Ik zei toch dat die geurkaarsen slecht voor je zijn.

   Ga eens kijken hoeveel aow’ers arm zijn.

   Hup Baudet!

   1. Satty

    Linkse rakker. Ik ben niet verantwoordelijk voor hun welzijn, misschien hadden ze meer moeten sparen, werken of leren. Overigens heeft de babyboom generatie gratis personeel gehad en hadden ze het met 2 pensioenen nu een stuk beter gehad.

    Heb jij het verkiezingsprogramma van het fvd weleens proberen te analyseren? Meer geld naar de elite en meer stille armoede. Wat betreft Amsterdam kun je het gemakkelijk analyseren.

    Als baudet geen racist was en fascist zou hij mijn stem krijgen. Ik vind het belachelijk dat jouw probleem het mijne wordt gemaakt.

    1. Zomaar73

     Satty zout toch op. Toneelschool gedaan?

     Ga lekker op de Dam lopen huilen met je onzin. Je weet helemaal niet waar je over praat. Je leeft in je eigen fantasie wereldje

    2. Zomaar73

     satty gratis personeel gehad. Wat ben jij toch een kreng. Nep Afrikaantje spelen hier. Dat onze ouderen het vaak slecht hebben is hun eigen schuld, dat Afrikanen het slecht hebben is ook onze schuld

     Je brandt teveel geurkaarsen. Of ben je ook zo een trans-race, iemand die wit is maar zich zwart van binnen voelt? Komt vaker voor bij het linkse volk.

     Helemaal van het padje af.

 13. FJ

  Het is wel heel gemakkelijk lullen door Student Communicatie en Informatiewetenschappen, hij weet wat het is, omdat een ander voor hem het bedje heeft gespreid.
  Op kosten van de gemeenschap gestudeerd, waar anderen met 14 jaar aan het werk moesten, omdat zij deze gratis beurs nooit hebben gehad, maar er wel voor mochten betalen. Dus ook voor studentje Dokter

  Deze student heeft zich maar oppervlakkig verdiept in de problematiek, want een heleboel hebben alleen een AOW-tje en konden zich met een minimumloon geen extra pensioen veroorloven. Anderen werkten in branches die veel later begonnen met een pensioen, terwijl studentje wel de hele periode de keuze heeft.

  Met zo’n studie een tekortkoming om maar een algemene opinie te spuwen.

  1. Satty

   Onzin. De babyboomers hadden gratis personeel en maakten volop misbruik van de gasbaten. Een verzorgingsstaat die vanaf het begin onhoudbaar was. De huidige generatie begint met een studieschuld en een duur zorgpakket en zullen als ze plezier willen met een gezin beide volledig moeten werken. Wat de babyboomers alleen konden moet men nu met 2 wat betreft welvaartsniveau. Teunis heeft groot gelijk hij begrijpt alleen niet waarom. Maar ja als je als 28 jarige nog niet klaar bent met je ‘studie’ wordt het je uitgelegd dus opgeleid en daarmee geen student dus gewoon middelmaat.

 14. Pescador

  dit is niet helemaal waar, het is voor een groot deel de politiek die ons bedonderd heeft, niet alleen rutte maar ook de vorige generaties hebben de boel aardig belazerd en dan kun je wel gelijk de mensen de schuld geven omdat ze de partijen die ze gekozen hadden op hun woord geloofden, maar dat is flauwe kul als iemand beloofd dat je € 1000,00 krijgt en dat vervolgens niet doet dat kun je niet voorzien. nu hebben we rutte door maar het is helaas al te laat rutte is er alleen voor de rijkere en de bedrijven, het is ook daarom dat rutte wel mee kon gaan in het klimaat akkoord dat levert immers banen op en niet zo weinig dat betekend dus dat de bedrijven weer goud geld gaan maken dus de rijken worden rijker. ook de banken gaan er flink op vooruit want de arme kant van nederland moet een hypotheek nemen en dat zijn zeer veel mensen, maar daar heeft rutte schijt aan. eindelijk zijn er veel mensen wakker geworden rutte belooft alleen maar gebakken lucht dus dan maar een slag naar recht en daar is Baudet goed voor die jongen heeft goede plannen en die weet ook wat er onder de gewone mensen speelt daar heeft rutte echt geen verstand van. en ja dan zijn er linkse mensen die het gevaar zien komen , die eikels die huizen kraken , ww trekken, jaren in de ziekte wet zitten, en van de bijstand leven. die voelen de bui al komen misschien moeten ze wel aan het werk of krijgen ze geen geld meer of worden ze echt opgepakt als ze een pand kraken. het geeft al aan hoe de mensen zich op links gedragen ook politici die de bui al zien hangen en in hun vrijheid gaan worden berooft en niet meer onbeperkt voordeel kunnen halen uit hun functie, walgelijk volk is dat.
  kijk ook eens naar J Klaver groen Lings doen enorm hun best om de jeugd achter zich te krijgen, wat ze niet verteld hebben aan de jeugd dat hun pappie en mammie als de plannen van klaver doorgaan zoveel kosten hebben dat de kinderen geen smartphone meer krijgen of PC en ook geen snorfiets of iets dergelijks want daar is dan geen geld meer voor dus sukkel klaver liegt en gedriegd de jeugd. en dat vind ik zo jammer wees nu eens eerlijk alles wat op links zit liegt gedriegd of verzwijgt de waarheid.

  dus niet zeggen dat het volk de schuldige is het is de politiek die zich niet kan gedragen

  1. van Urk

   En daarom hebben uiteindelijk veel Nederlanders op de FvD gestemd. Dat zuur Links klakkeloos door wil gaan om stelselmatig door de vastgeroeste mastodont partijen bedondert te willen gaan worden..Tja, Dat is hun pakkie aan.

 15. Heras

  “Afbraakgeneratie”, wat een denigrerende uitspraak. De meeste mensen van die tijd werkten al vanaf hun twaalfde jaar. De rijkdom van nu is door het harde werken van ons. Dat in de afgelopen 10 jaar er zoveel te doen is met pensioenen heeft alles te maken met het beleid van de regeringen. Er liggen nog miljoenen op de plank van de fondsen, alleen krijgen we steeds weer hetzelfde riedeltje. Is voor later…enz. en wat de politieke partijen betreft, die waren nog voor het volk. Inmiddels is de inhoud van partijen v inhoudsloos. Of geven ze liever geld uit aan buitenlandse projectjes of andere onzinnige dingen.

  1. van Urk

   Inderdaad Heras. De enige afbraakgeneratie zijn juist de hottemetoten die met pensioengelden van anderen lopen te spelen.

 16. Crassus

  De lage rente biedt meer armslag voor het bedrijfsleven door goedkopere kredietverlening. Ook voor de hypotheekverstrekking een plus. Meer mensen konden een huis kopen, meer bouwactiviteiten, meer mensen aan het werk. Dat was ook het idee van Trump met zijn renteverlaging. De beurshandel profiteerde mee.

 17. Puckie

  Pensioen is in het leven geroepen om mensen die geen oude dag voorziening hadden en volledig afhankelijk waren van hun kinderen, een zelfstandige oude dag te geven. Loon na jaren hard werken dus! Onder het mom van eerlijk delen krijgen sommigen van de genoemde generatie dubbel staatspensioen, dubbel bedrijfspensioen , lijfrente-uitkeringen en gelden uit verkocht huis. Je kan zeggen dat ze van alle mogelijkheden gebruikt hebben gemaakt maar die hebben ze dan dmv hun politieke keuze en later door ‘ vriendjes’ op belangrijke plekken te manoeuvreren of er zelf te gaan zitten, lekker lang kunnen profiteren. Helaas zijn er in diezelfde generatie mensen die er de dupe van worden. Ik neem het ze zeer kwalijk. Neem dan tenminste 1x staatspensioen in om het betaalbaar te houden. Er zit geen greintje mededogen bij dezen .. Integendeel …zij vinden dat ze er recht hebben omdat ze het verdiend hebben. Arme ouders want die creperen nu terwijl die het meer verdiend hebben .
  Ze hebben ruim geleefd dankzij de gasbel en is de pensioenpot in stil geheim ook nog eens te grijpen gelegd voor de EU . Geld van werkgevers en werknemers notabene. Afblijven met je grijpgrage handen ! hebben gratis gestudeerd en te lang ook nog …van alle zelfbedachte subsidies gebruik gemaakt en plukken al heel lang hypotheekrente aftrek. Is prima hoor maar laat dan wel wat over voor de eerdere en volgende generaties en als je dat niet doet mag je op de blaren zitten. Ik weet zeker dat er nu hevig verontwaardigd gereageerd gaat worden maar wie de schoen past trekt hem maar lekker aan . Zelfreflectie is moeilijk. Afbraakgeneratie?? Prima term ..ik neem hem over .

 18. DoeMijMaarEenHondje

  Ik hoor zelf niet tot deze generatie en in die zin ben ik betrekkelijk objectief.

  Maar ik heb zelden zo’n dom verhaal gelezen dat zo goed geschreven is. Hoe kun jij nu weten hoe alle mensen van de 53 tot 78 generatie gedaan en gedacht. Je moet al blij zijn als je dat van meer dan 5 mensen weet. Heb je zeker weer zitten slapen tijdens een hele belangrijke communicatie-les.

  Als je het vervolgens fijn blijkt te vinden als het mensen slecht gaat en dat ze het verdienen omdat het hun eigen schuld is, dan ben je niet dom, maar heb je gewoon een slecht karakter.

  Jij bent dus dom en je hebt een slecht karakter. Dat is rot voor je. Ondanks je tekortkomingen wens ik je toch het beste.

  En dat zielige slachtofferverhaal over je vader is ook onzin, want toevallig weet ik wie hij is. Je vader was gewoon te dom voor de middelbare school. Wat dat betreft valt de appel niet ver van de boom.

  Weet je wat jij zou moeten doen: pak n paar pilletjes n snuifje, en neuk je dan eens helemaal suf. Hopelijk schieten die losgeraalte tandwielen dan weer in het gareel.

 19. Bossche-Peter

  Geboren in1963 dus geen afbraakgeneratie maar de verloren generatie.De grote jeugdwerkloosheid meegemaakt en ook nog een verplicht nummertje van 14 maanden welk me tot de dag van vandaag nog geld kost!Toendertijd was er een klein mannetje met een brilletje en het charisma van een slak.Als hij zendtijd kreeg zat hij steevast aan een klein tafeltje met een vaasje bloemen en opende hij met”Landgenoten”.Ja,Teunis,op die man stemde ik en met mij al mijn vrienden.Dus niet iedereen heeft die linkse landverraders op het pluche geholpen.

 20. Nuts

  Kiesbewijs…….ik ben voor.

  Pensioen.
  Wat iedereen vergeten is, is dat het pensioen gat is ontstaan toen Lubbers zijn hand in de kas deed en er even 30 Miljard uit haalde.

  Vroeger was het bij je pensioen afdracht dat je voor je eigen pensioen spaarde…..na de greep in de kas is het dat de werkende van nu de gepensioneerden van nu betalen.

  Een van de velen voorbeelden van Diefstal door de Nep Staat.

  Bertus,

 21. Jantje

  Teunis, ok, je bent student.
  Dus als je netjes doorstudeert, zoals mijn zoon, ben je hooguit 22.
  Je vader is dan tussen de 50 en 55, schat ik.
  Begonnen met werken op zijn 12e?
  Is hij van school getrapt?
  Dat gebeurde in (dezelfde) tijd dat ik op school zat maar zelden hoor.
  Bedoeld hij met werken een heitje voor een karweitje? een krantenwijk?
  Of ben je door de war met je overgrootvader of misschien opa?
  Is je vader al met pensioen? Dan heeft ie jouw wel heel laat gekregen.
  Mag hoor.
  Als je vader zo vroeg al aan de arbeid was, dan heeft hij zeker altijd PvdA gestemd?
  Die hebben het aardgas verkwanselt aan allerlei uitkeringen voor gezinsherenigingen enz.
  Je stukje roept bij mij meer vragen op dan dat het antwoorden geeft.
  Als de FvD zo groot wordt als het lijkt te worden, dan zal ons land veel meer ver-Amerikaniseren. Wat ik daarmee bedoel is dat iedereen veel meer op zichzelf wordt aangewezen.
  Er zullen dan wel steeds meer mensen gaan afvallen door verregaande automatisering, de komende jaren. Let wel dat stopt niet, maar gaat alleen maar sneller.
  Persoonlijk vind ik dit wel een goede zaak hoor, want dat de politici, zoals nu, zich het leed van de hele wereld aantrekken en de kosten daarvan op de belastingbetalers afwentelen is een dom idee.

 22. goedisfout

  Teunis, stop aub met het tegen elkaar opzetten van generaties. Je verhaal klopt niet en levert alleen verliezers op, ook de jongere generatie.

 23. HaZ

  Dus als ik het goed begrijp heeft Teunis thuis een glazen bolletje staan en kijkt hij daar regelmatig in, zodat hij ons vanaf nu exact kan vertellen hoe de toekomst m.b.t. uitkeringen,langer werken, pensioenen er uit gaat zien. Niet alleen dat, maar ook kan Teunis ons feilloos voorspiegelen hoe het Nederland, de politiek ( en hun partijen), economie, werkgevers, werknemers, EU,ouderen,jongeren gaat verlopen.
  Ik wil er maar mee zeggen Teunis, ook al zou je stelling al op waarheid berusten, wat ie dus niet doet, de door jouw genoemde “afbraakgeneratie” bestaat uit hard werkende mensen die destijds de voor hun beste keuzes maakten. Net zoals de keuzes die jij nu maakt mbt die items en grote kans dat er een of andere snotneus jou daar op gaat wijzen in de toekomst. Misschien kun je het voorkomen door in je glazen bolletje te blijven staren.

 24. J.Rademaker

  Hoor ik toch nog ergens bij voelde mij verloren en eenzaam, waarschijnlijk door de 6 daagse werkweek van gemiddeld 60 uur de weg en het perspectief kwijtgeraakt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.