‘Gele hesjes’ schreeuwen in Leeuwarden voor het AOW-piramidespel: ’65 = 65!’

Vandaag demonstreren in Leeuwarden enkele honderden ‘Gele hesjes’. En het waren niet eens demonstranten uit Leeuwarden die de straten onveilig maakten. Nee ze komen uit het hele land. Wie dit allemaal financiert terwijl ze zogenaamd ‘arm’ zijn weten we niet, maar ach ze doen maar wat. Dit keer boden de ‘Gele hesjes’ geen standpunten aan waarvan je zou zeggen ‘kijk hier kunnen we wat mee’. Nee, het was weer gezwets over de AOW.

Ondertussen begin ik mij echt te irriteren aan het gebral van sommige leden binnen de ‘Gele hesjes’. Ze houden het publiek voor dat het gaat om de armen, maar tegelijkertijd reizen het hele land door met dure bussen. Is dat nu doorzettingsvermogen? Of houden ze ons voor de gek?

En dan heb ik het nog niet eens over de bizarre uitwassen.

Nee simpelweg het credo ’65 = 65′ is eigenlijk al voldoende voor kromme teennagels. Want ja, als er iets een groot probleem in Nederland dan is het wel de AOW. Niet de leeftijd. Nee het AOW-systeem zelf. Het feit is dat de AOW tegenwoordig geldt vanaf een hogere leeftijd dan vroeger. Dat is nodig want er zijn steeds minder ‘nieuwe leden’ die zich inschrijven voor het piramidesysteem terwijl het aantal ‘oude leden’ dat wacht op een zakje geld door de vergrijzing sterk toeneemt.

Dat is op zich, behalve voor mensen met zware beroepen, geen enkel probleem. Maar voor de ‘Gele hesjes’ blijkbaar wel. Het is eigenlijk helemaal niet normaal dat de AOW bestaat. Sterker nog het is een piramidespel van Madoff-achtige omvang, maar dan op staatsniveau uitgevoerd. Als een simpel bedrijfje een systeem als de AOW zou opzetten zou het per direct worden verboden. Maar de staat, ach die mag alles.

Onderliggend aan het succes van het AOW-systeem is één belangrijke voorwaarde: dat de bevolkingsomvang blijft groeien. En zo lang de bevolkingsomvang groeit (nieuwe leden) blijft het piramidespel bestaan. Zodra de bevolking krimpt en er steeds minder ‘nieuwe leden’ bijkomen om de ‘oude leden’ te betalen, dan stort het piramidespel in. Immers is krimp dodelijk voor het piramidespel en zo ook voor de AOW.

De huidige generatie babyboomers lijkt vooral de volgende generatie volledig leeg te willen vreten. Net als Rutte. En terwijl de huidige generatie ouderen uitziet naar AOW hebben ze jarenlang gefaald in het regenereren van de Nederlandse beschaving. Nieuwe leden zijn er nauwelijks bijgekomen. Die worden nu vervangen door migranten. Tja.

Zelfs mijn moeder, die onlangs de AOW-leeftijd is binnengedrongen, vroeg zich vandaag tegenover mij af waarom ze het ontvangt. Daarbij toevoegend:

“Het geld dat ik nu uit de AOW ontvang wordt bij vader van zijn pensioen afgetrokken”.

 

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

97 reacties

 1. victus

  Terug naar 65 kost miljarden. Dezelfde miljarden die nodig zijn voor bodemloze putten in corrupte dictator landjes in het verre buitenland of voor bij tot voorbaat mislukte projecten in Afrika.

  1. Step one

   Dan sorteert AOW terug naar 65 meer maatschappelijk rendement dan gratis geld naar Afrika of naar de asieleisers. Het laat zich raden waaraan meer maatschappelijke behoefte is. Aan gratis geld naar Afrika of maar de asieleisers in ieder geval geen enkele. ONS geld voor onze eigen mensen!

 2. Eugenie de la Fleur

  Die gele hesjes weten niet wat de prioriteiten zijn. De echte bedreiging is de islam dus laten we het daarover hebben 🙂

  1. ZiggyStardust

   Zeg dat dan tegen de gele hesjes, paardenbloem, ga een tegengeluid laten horen iedere zaterdag. Doe dan.

  2. Step one

   Islam? Geen denken aan!

  3. Vliegenvanger

   Fleur toch op met je islam.
   De echte bedreiging zit in Den Haag, die dictator Rutte genaamd.
   Die Nederland naar de kloten helpt. Die zo nodig geld moet stoppen in klm air france.
   Waar de aandelen in een dag gelijk drastisch in waarde dalen. Weer weggegooid geld.
   Stem die oplichters en bedriegers weg, laat je niet meer besodemieteren door Rutte en kornuiten. Stem op FvD, of PVV. Die komen op voor mensen in eigen land. De vvd is er alleen maar voor bedrijven, blijkt ook weer uit de KLM transactie afgelopen week.

 3. Spaanse kok

  Zojuist hier ook even het centrum ingelopen.
  Heel veel rode, gele, groene en oranje hesjes.
  Vrolijk zingend liepen ze door de straten.
  Wat een feest.

  1. ZiggyStardust

   Hier bij ons zijn de gedragen kleuren rood, wit en geel. En ik ben bang dat het nog wel tot en met dinsdag 24.00 uur gaat duren. Alaaf!

  2. marco1

   Was er een voetbalwedstrijd net afgelopen dan Spaanse Kok?

 4. Satty

  Ook is de levensverwachting toegenomen. Veel babyboomers hadden gratis personeel thuis dat ook aow ontvangt. De huidige werkenden kunnen zich dat niet veroorloven.

  ‘De huidige generatie babyboomers lijkt vooral de volgende generatie volledig leeg te willen vreten.’

  +++

  Het is zelfs zo dat ze de gasbaten volledig verkwanseld hebben aan hun eigen generatie met allerlei idiote economische stimuleringsregelingen.

  Ik vind dat een maatschappij voor de zwakkeren moet zorgen niet voor de mensen die voor zichzelf kunnen zorgen. Hier heeft victus ook alweer een frame geplaatst om het aan Afrika te wijten. Wat gewoon neerkomt op je vingers in je oren proppen, ogen dicht en heel hard lalalalala roepen. Het is volledig onderbouwd dat er veel meer uit Afrika komt, gratis geld dan ernaar toe gaat. Dieptriest dat mensen hun domheid zo moeten etaleren.

  Gele hesjes hadden voor zichzelf moeten zorgen. Ik denk dat ze de marxistische leer aan hangen dat de staat voor hun moet zorgen.

  1. Top

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit gekropen bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen. Niknok!

  2. toetssteen

   @Satya
   Neen, de kindersterfte is afgenomen.

  3. Stanly2000

   Wat een dom geleuter! Wat heeft u eigenlijk bijgedragen aan de Nederlandse maatschappij, behalve een paspoort halen en de uitkering incasseren?

   1. Step one

    BOINNK

 5. Michael M

  Om te beginnen over iets te schrijven Teunis Dokter, dan zal men eerst moeten begrijpen, bevatten waarom er AOW is. Tenslotte ben je blijkbaar wellicht te jong om het te bevatten en ten tweede niet te begrijpen waarschijnlijk door het vrije leven en kost het jou weinig moeite althans dat idee krijgen we als we jou geschreven stuk lezen. 20 jaar geleden gingen veel mensen en konden veel mensen al met hun 57ste of 60ste met pensioen. De laatste 19 jaar veranderde dat en staat de teller op 65, 66 en 67 of 68 en aan de levensverwachting. Het staat nog niet vast hoe. Stel dat er geen AOW bestond, dan had je alleen nog maar een klein pensioentje. Alleen die mensen die dat hadden opgebouwd en ik zou eens eerst verdiepen als ik jou was wat gemiddeld het bedrag van zo een klein pensioentje van de gemiddelde Nederlander is zonder die AOW. Bereken dan de kosten wat per gemiddelde Nederlander kwijt is maandelijks aan levensonderhoud zoals huur, gas en licht, levensmiddelen, zorgpremie, verzekeringen enzovoorts. Tel dit op en trek dit van het gemiddelde pensioentje af. Er moet dan geld bij. De AOW vult dat aan tot een volwaardig inkomen om te kunnen leven. Als men eerder stopt met werken bouwt men minder pensioen op. Ik denk dat ik maar stop met uitleg want men zou het toch niet snappen. Tenzij je tijd komt als je zelf alle rekeningen moet gaan betalen. Ga eens eerst het huiswerk goed maken en bestuderen om het leven en het systeem goed te begrijpen waarom de AOW er is en hoe deze tot stand is gekomen voordat je weer iets schrijft Teunis. Zonder AOW is het mensen nog verder uitkleden en daarbij doe je jezelf ook tekort als je zelf zo oud bent en op straat straks moet leven als dakloze als je geen AOW hebt of geen of klein beetje beetje pensioentje hebt. Zonder AOW en pensioen heb je een lege hand elke maand. Tot slot moet je de schuld niet neerleggen bij de ouderen maar bij de politiek welke al jaren achtereen tientallen miljarden over de grens naar Brussel tilt transporteert en miljarden euro’s naar zielige landjes op de rekening storten. Ook de fondsen hebben flinke buffers opgebouwd van 1400 miljard euro welke we met zen allen aan premie hebben betaald. Wereldwijd staat er nog meer dan 500 miljard euro open aan leningen door de politiek. Er is zat geld. Elke generatie kan met 65 met pensioen en ook de jonkies straks. Alleen de politiek moet beter met geld omgaan dan is er voor iedereen geld en daar ligt het probleem. Dus wat je ziet gebeuren is al jarenlang een heet hangijzer dat diezelfde politiek fouten maakt waardoor jongeren en ouderen tegen elkaar uitgespeeld worden en dat is de schuld van de overheid. Ga demonstreren voor een goed pensioen en dat jong en oud samen moeten opstaan zodat iedereen tevreden is. En om dit te vergelijken met een piramide spel, dat slaat helemaal nergens op!

  1. Satty

   Het is een pyramidespel, te denken dat het niet zo is is bekrompen. Het is zo dat als het in de huidige ontwikkeling doorgaat de huidige twintigers tot 78 doormoeten modderen. Dan is het onredelijk te verwachten dat men er nu met 65 aan toe is. De rest van je verhaal omtrent pensioen klopt niet, het geld is niet direct opeisbaar. Je bent economisch zeer slecht geïnformeerd. Het is zo dat Afrika netto schuldeiser van Europa is. Wat jij weergeeft is een frame van de werkelijkheid.

   1. Stanly2000

    Wat een dom geleuter! Wat heeft u eigenlijk bijgedragen aan de Nederlandse maatschappij, behalve een paspoort halen en de uitkering incasseren?

   2. Step one

    Afrika schuldeiser? Afrika eist? Afrika heeft nooit wat geboden, maar wel te eisen dus? Het is dus een parasietencontunent. En volgens mij hebben de banken vorderingen op Afrika. Dus wie is er nou schuldeiser?

  2. Top

   Klopt als een bus allemaal. Kudo’s.

 6. santiago

  Op elk bedrijf, op elk kantoor lopen , op een enkele uitzondering na, alle 65 plussers in de weg en kosten ze meer dan dat ze opleveren.

  1. santiago

   Voorts blijf ik van mening, dat om onze democratie terug te krijgen, de monarchie moet worden afgeschaft.

   1. Meriadoc Brandebok

    U ziet dit evident verkeerd. De tijd dat het landsbestuur in handen was van de Oranjes was tijdens Willem I en ook een beetje onder Willem II. Willem II miste de bestuurlijke talenten van zijn vader, maar stond toe hoe een nieuwe grondwet werd ingevoerd, die de macht van de monarchie drastisch inperkte.

    Willem III en diens dochter Wilhelmina waren zeer autoritair, maar zeker niet meer de baas van Nederland.

    In 2010 is de kabinetsformatie ook van de Oranjes afgepakt. Willem-Alexander is nu slechts ceremonieel regeringsleider: op het wekelijkse bezoekje van de premier en de ceremoniele ondertekening van wetten heeft hij niets meer in de melk te brokkelen.

    1. Spaanse kok

     Ja , daar hebben we Feiten Guus weer.
     Daar kan de onderbuik toch niets mee.
     Gelieve hier uitsluitend factfee te blaten.
     Voor feiten ga ik wel naar de MSM.

     1. Stanly2000

      Dat blaten kan Guus beter aan jou overlaten!

     2. Meriadoc Brandebok

      Spaanse kok, 🙂

     3. Spaanse kok

      Zo, die kwam hard aan Stanly.
      Ik ben door uw opmerking totaal uit het lood geslagen.
      Morgen eerst maar even bij mijn psychiater langs om deze mentale dreun trachten te verwerken en een plaatsje te geven op mijn emotionele palet.

     4. fockingworst

      @spaansetrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

     5. Stanly2000

      Kok zou ik zeker doen en misschien gelijk die plaat voor je kop laten verwijderen. Al betwijfel ik dat dat mogelijk is want hij zit er al jaren.

     6. Spaanse kok

      Mijn eigen kleine lieve worstje denkt direct aan mij.
      Wat is het toch een enorme trouwe schat.
      Ik ben zo trots op mijn volgertje.
      Had ik maar meer van zulke aardige bewonderaars.
      Ik houd ook van jouw lief worstje

     7. Spaanse kok

      Oh Stanly, wat bent u hard.
      Een man, diep gekwetst en op de bodem van zijn geestelijke put zo hard raken is echt verschrikkelijk.
      Uw advies heb ik op uw aanraden voorgelegd aan mijn geestelijk adviseur.
      Hij had een vraagje omtrent de samenstelling van de plaat:beton, hardhout of staal?
      Hij twijfelde er tevens niet aan dat u een kop heeft, maar bij mi wordt er gesproken over een hoofd.

     8. Stanly2000

      Kok het spreekwoord luidt nu eenmaal: Een plank voor je kop hebben en die heb je!
      En ik zou willen adviseren, luister niet naar de geestelijk adviseur maar vertrouw op mijn advies: “Kleed u om en ga Carnaval vieren in Eindhoven en pak een paar pinten bier, dan komt alles in orde!”

     9. Spaanse kok

      Wat is het toch prachtig om te merken dat ijzersterke Stanly een adviserende menselijke kant heeft.
      Gelukkig is er ruimte naast mij op de bank.

    2. Stanly2000

     Kost wel € 345 miljoen op jaarbasis, maar dan heb je ook wat natuurlijk.
     Wat denk je dat ze bij elkaar gespaard hebben in de loop der jaren?

     1. Spaanse kok

      Afgezet tegenover de kosten van een republiek?

     2. Meriadoc Brandebok

      De Oranjes hebben een privé-vermogen, waarvan niemand echt weet hoe groot deze is. Willem-Alexander ontvangt een uitkering van de Staat. De subsidies voor de paleizen, auto’s, koetsen en dergelijke heeft als doel het mystieke van het koningschap in stand te houden. Immers, een koning met een oude koets en afgebladderd paleis waarin de verlichting niet functioneert, is geen koning. En dan krijg je er inderdaad wat voor terug, namelijk de traditie waaraan het volk zo hecht.

     3. fockingworst

      @meriadocbrandewijntrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

     4. Stanly2000

      Kok kan natuurlijk gelijk vertellen wat de kosten zijn van een republiek. En Guus kan natuurlijk direct uitleggen hoe de Oranjes aan hun privé-vermogen komen, want toen Willem in Scheveningen aan land kwam had hij dit vermogen waarschijnlijk nog niet.

     5. Spaanse kok

      Na alle moed bij elkaar geschraapt te hebben, tracht ik toch ijzersterke stanly te antwoorden.
      U vermeldt de vermeende kosten van het koningshuis met de intentie aan te tonen dat dit te veel is.
      Maar te veel in vergelijking tot welk alternatief?
      Zonder het alternatief te benoemen en te becijferen zegt een getal niets.

     6. Meriadoc Brandebok

      Stanly. Toen Willem I aankwam in Scheveningen, bezat hij inderdaad niets. De nieiwe soevereine vorst was echter geen domme jongen, maar een getalenteerd handelaar. Het was een ondernemer, die gedurende zijn leven een fortuin wist te vergaren. Zijn nakomelingen bezitten nog steeds de tronen van Nederland, België, Luxemburg, Denemarken en Noorwegen.

      Het kapitaal dat hij naliet is ongetwijfeld gegroeid, hoewel Willem II en Willem III aanzienlijk minder bestuurlijk talent bezaten. Willem II wist wel goed voor de dag te komen en verzamelde tal van kunstschatten.

    3. santiago

     Meriadoc Brandebok. Je onderkent de macht van de monarchie. Direct hebben zij ogenschijnlijk weinig macht, maar alles loopt wel via hen. Met name Beatrix neemt via andere gezaghebbende personen in Nederland alle belangrijke beslissingen in Nederland. Haar wordt om haar mening gevraagd. Zij is een van de rijkste vrouwen van de wereld en heeft ongelofelijk veel macht in de wereld en dus zeker ook in Nederland.
     Het elite kringetje om haar heen , hoge ambtenaren, directeuren van grote bedrijven en banken, dansen naar haar pijpen. Ben je geen vrind van het koningshuis, dan schop je het niet echt ver in Nederland.
     Het lijkt dus of alle macht van de oranjes is afgepakt, maar in werkelijkheid bepalen zij, op dit moment Beatrix, hoe en wat er gebeurt in Nederland.
     De vaste kliek zit goed in het zadel en kan dus doen met het Nederlandse volk wat ze willen. Van een democratie is absoluut geen sprake. Ik vind de term van Syp Wynia, Lobbycratie wel op zijn plaats.
     Verder moet het jou toch ook opvallen dat er veel geheimzinnigheid rond de oranjes bestaat waar we absoluut geen zicht op hebben. Volgens de quote en andere bronnen zou Bea een vermogen hebben van bijna een miljard euro. Joop van de Ende en John de Mol zouden dus vermogender zijn dan Bea. Waarom dat liegen en bedriegen. Bea, via de Shell o.a. goed bevriend met dictators zoals de koning van Saoedie Arabie en de Sultan van Brunei en er zijn er nog wel een paar. Gaat allemaal om geld wat weggepropt wordt op slimme maniertjes in onduidelijke stichtingen en organisatie en ga zo maar door. Liegen en bedriegen begint toch meer en meer op te vallen.
     Kijk, persoonlijk heb ik niets tegen beatrix, haar dikke zoon en zijn vrouw en de rest van de oranjes. Ik ken ze niet eens persoonlijk. Het is een rijke familie, steenrijke familie dus als we ze wegsturen redden ze zich wel. Wij een goeie, gekozen president. Gaan wel een paar decennia overheen voordat alle labbekakkers en stronthopen zijn opgeruimd, maar je moet ergens beginnen

     1. Meriadoc Brandebok

      Santiago,

      Het vermogen is niet van Beatrix, maar van de Oranjes, en het wordt slechts geschat op een miljard euro. Hoeveel geld en schatten de Oranjes bezitten weet niemand exact, behalve dan de Oranjes zelf. Begeeft prinses Beatrix zich weleens in de kringen van bedrijfsdirecteuren? Dat zal best, ze is immers koningin van Nederland geweest en heeft verre reizen afgelegd om het bedrijfsleven te vertegenwoordigen.

      Maar dat zegt niets over de invloed van prinses Beatrix op de politieke besluitvorming. Deze is nihil. Als bedrijven willen lobbyen kachelen ze wel rechtstreeks naar het Binnenhof, in plaats van eerst bij de prinses langs te gaan. Lobbyisten draaien in Den Haag en Brussel overuren om politici voor hun zaak te paaien, maar daar hebben ze echt de prinses niet bij nodig.

      Nee, de afschaffing van de monarchie corrigeert de democratie niet.

     2. santiago

      Meriadoc Brandebok. Je bent een echte kenner en een echte oranjefan. Je weet precies hoe het zit dus daar kan ik niets tegen in brengen.
      De invloed van Bea is nihil. Laat ze het maar niet horen.

     3. Meriadoc Brandebok

      Ik draag het huis van Oranje inderdaad een warm hart toe, santiago.

   2. Sprookjesfiguur

    De monarchie hoeft niet te worden afgeschaft, er zou alleen geen cent meer aan uitgegeven moeten worden. De Oranjes zijn gelukskrijgers (nu ook ipv gelukzoekers). Bergen met geld alleen voor een naam. Een sprookjeswereld.

    1. santiago

     Sprookjesfiguur. Maar we moeten toch wel een baas/leider hebben in Nederland. Iemand we verantwoordelijk kunnen stellen.

     1. Spaanse kok

      Na deze posting snap ik santiago.
      Hij creëert een voor hem passend beeld van de Oranjes om iemand
      verantwoordelijk kunnen stellen.

     2. santiago

      Kokkie. Niet praten over dingen waar je geen verstand van hebt. Als het jou gelukkig maakt, gewoon blijven zingen, met je vlaggetje zwaaien en je gewoon laten naaien.

     3. Spaanse kok

      U heeft gelijk santiago.
      Uw niveau is voor mij niet te evenaren.

     4. Sprookjesfiguur

      @Santiago

      Een leider moet verkiesbaar zijn. Er bestaan zelfs landen die dit doen. Ongelooflijk maar waar. Ik heb gehoord dat ze zulke mensen presidenten noemen…

  2. joker

   @ Santiago.
   Met u eens, indien u óók pr. Beatrix daarbij betrekt; en die z.g. “ministers” van Staat zoals van Agt, Tjeenk Willink en meer van dat soort, alsmede héél veel leden uit de rechterlijke macht.

   1. santiago

    Joker. Beatrix is nog steeds de baas hoor. En dan idd de huisvrienden op de belangrijke posities. Mevr. Ollongren (halfzus waarschijnlijk.) Ome Piet hein Donner, baas van de raad van state om onze dikke prins af te dekken. Straks wordt dat Thommy de Graaf. Hansje Weyers voorheen min van D66 en baas van de Akzo en ga zo maar door . Allemaal zeeeer koningsgezind, anders kom je er echt niet heur.

 7. Korporaal Monty

  “65=65”

  Welke Judas had het volk hier voor een plekje in het kabinet ook alweer verraden.

  65 werd na een nachtje 67.

  1. Step one

   Dar was in 2012 bedrijfspoedel Cohen. En al voor juni 2010 was 65 = 65 geen staand beleid meer door het sociaal akkoord gesloten door vakbonden en werkgeversorganisaties. Diezelfde vakbonden die in november 2009 nog bussen mobiliseerde om hun leden naar vier locaties voor manifestaties 65 = 65 te kunnen brengen. Met Jolanda Sap van Groen Links in de Kunduz gedoogconstructie nam de pensioenroof nog ernstigere vormen aan.

  2. HendrikJan

   @Korperaal

   JUDAS is nogal een aantijging.

   Voor de goede orde, de PVV heeft nooit deel uitgemaakt van een kabinet.

   1. Korporaal Monty

    “Voor de goede orde, de PVV heeft nooit deel uitgemaakt van een kabinet.”

    Oja, Wilders wilde alleen maar gedogen en geen verantwoording dragen.

    Maar was hij het niet die maar één nachtje nodig had om zijn belofte te breken van 65=65? En zo mocht mee gedogen.

    Nu zitten we aan 67 vast.

    1. HendrikJan

     @Monty.

     Niet omdraaien Monty, een plekje in het kabinet, dat zijn jou woorden.

     1. Korporaal Monty

      Klopt HendrikJan Wilders heeft nog nooit in een kabinet gezeten (Was sarcasme) zal ook nooit gebeuren.

      Maar u kunt niet ontkennen dat hij toen zijn adepten wel heeft verraden.
      Voor de verkiezing 65=65.
      Nog geen 24 uur 65=67 om mee te kunnen gedogen.

      Heeft hij u toen ook bedrogen?

    2. toetssteen

     @Monty
     Ehm de avond van de verkiezingen werden werkgever en werknemers (sociale partners) het eens en dan is zulks een vaststaand feit.

     1. Korporaal Monty

      “De Partij voor de Vrijheid keert zich tegen een verhoging van de aow-leeftijd naar 67 jaar. De partij van Geert Wilders noemt de maatregel zelfs een breekpunt bij eventuele kabinetsdeelname na de volgende verkiezingen.

      “Wij zullen hier nooit voor tekenen”, waarschuwt Wilders, die zich daarmee voor het eerst uitspreekt over het beladen thema. “Als iemand met ons wil regeren, weet dan dat we het binnen een minuut zullen terugdraaien.”

      We weten allemaal hoe het gelopen is.

     2. toetssteen

      @monty
      Nog maar eens lezen matroos.

     3. Rien Noppen

      Wilders gaf die oorverdovende verkiezingsbelofte al op de verkiezingsavond weg. Het feit dat de sociale partners daar een principe-overeenstemming over bereikten had voor hem geen reden hoeven te zijn dat te doen. De sociale partners bepalen niet de wetgeving. Hij was zo regeergeil dat hij het al op voorhand weggaf.

  3. joker

   @ Korporaal M.
   Ik “verdenk” u ervan dat u de leeftijd had willen verhogen naar 70 jaar, zodat u, nog nét voor uw pensioen tot generaal zou zijn bevorderd..

   1. Korporaal Monty

    Nee ik ben niet zo ambitieus kan genieten van mijn FLO.

 8. HendrikJan

  Dit is ook een doelstelling van de Gele Hesjes, heel veel giga problemen zijn en worden nu weer bespreekbaar.

  ZOIETS ALS.

  RUTTE ? Die praat alleen maar over ons, Maar niet met ons.

  RUTTUP en NEXIT.

 9. joker

  “Ze gaan voor de armen maar reizen in dure bussen door het land”.
  Het is eigenlijk hetzelfde als onze “regering” : roepen in den Haag dat we véél minder CO2 moeten gaan uitstoten, springen vervolgens in hun dure, door óns betaalde auto + chauffeur om in bijv. Zwolle hetzelfde te blèren. Nadat zij hetzelfde riedeltje in -tig plaatsen hebben herhaald worden ze naar Schiphol gereden, springen in een vliegtuig om vervolgens in bijv. Polen en/of Chili hetzelfde uit te kramen en roepen de bevolking op om toch vooral NIET te gaan vliegen vanwege de CO2 uitstoot.
  Óók diverse leden van de “regering” roepen al járen dat zij er voor o.a. de armen zijn; niemand heeft daar ooit iets van gemerkt, of toch wel ?
  Ik vermoed dat ze gewoon bezig zijn om het aantal arme NL’ers nog verder te verhogen teneinde nóg meer stemmen binnen te graaien.

 10. Step one

  Tenietdoen BTW-verhogingen, afschaffing eigen risico? Helemaal voor.

 11. Gerlos

  Zinloze zaak gele hesjes.

  1. HendrikJan

   Leg eens uit Gerlos.?

 12. Raveltje

  In Den Haag is het altijd het ene potje met het andere vullen
  Bezuinigen, bezuinigen, bezuinigen
  Terwijl we met de euro al meer dan de helft moesten inleveren

  1. joker

   @ Raveltje.
   Klopt.
   En tóch blijft dat zooitje blèren : “Wij zijn een rijk landje”.
   Alleen de meest stomme Nederlanders geloven dat nog.

 13. HendrikJan

  Zit net naar Rutte 3 te kijken, via de landelijke journaals, waar Rutte 3 zich weer gratis reclame tijd heeft toe geëigend en waar ook natuurlijk de Brexit, wederom te kakken wordt gezet.

  Verschrikkelijk wat een keiverrot land, is Nederland tegenwoordig.

  RUTTUP en NEXIT.

 14. santiago

  Binnenkort moet iedereen doorwerken tot hij/zij dood gaat. Van aow en een schijtpensioentje gaat het niet lukken.
  Voorts blijf ik van mening , dat wanneer we dingen beter willen maken, we de monarchie moeten afschaffen. Veel te duur en onnodig. Werkt nepotisme en oneerlijk bestuur in de hand.

 15. Gerlos

  Hendrik Jan met je Rutte fobie Ik zou als ik jou was vertrekken naar het Paradijs Venezuela daar heb je vast naar je zin.
  Rutte zit de rit uit en NEXIT gaat niet gebeuren

 16. Fortiori

  “Het geld dat ik nu uit de AOW ontvang wordt bij vader van zijn pensioen afgetrokken” Dat krijg ik niet helder door. Vader’s pensioen is toch niet verlaagd, is hetzelfde als de vorige uitkeringen neem ik aan.
  Twee keer AOW en een keer een riant pensioen is goed om van te leven. Lijkt mij.

 17. PMG

  AOW = 65, levenlang voor betaald, het was geen belofte maar lag vast.

  Jonge snotneuzen gaan hun Eigen broek maar ophalen of asielzoekers en grieken om geld terug vragen tegen die tijd.
  Ze kunnen ook altijd nog emigreren naar het nieuwe beloofde land: Afrika!

  = unlimited sunshine and unlimited free parkingspace =

  1. Onslow

   Als nederlands ingezetene en onafgebroken in Nederland hebt vertoeft vanaf de leeftijd van 15 jaar voor 50 jaren hebt u recht op volledige AOW. Hiervoor hoeft u niet te hebben gewerkt.

   1. Spaanse kok

    De huidig werkenden brengen de AOW op voor de huidige uitkeringsgerechtigden.

    1. Step one

     En zo deden de huidige AOW’ers dat voor hun generaties (groot)ouders.

   2. Onslow

    Aanvulling: het is voor de AOW niet nodig dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. De AOW-uitkering wordt opgebouwd in de 50 jaar vóór uw AOW-leeftijd. De enige vereiste is dat u in die jaren in Nederland woont.

    1. Spaanse kok

     Correct

     1. PMG

      Tsja, tis wat, nooit een spat uitgevoerd, altijd uitkering gehad en ook nog vangen!

 18. fusilier

  Drie keer raden wie er het eerst in het vliegtuig zit richting Argentinie of Canada als hier
  in Europa een crisis uitbreekt zoals in 1936.

  1. Meriadoc Brandebok

   Wellicht is het in dit verband goed te verwijzen naar de verklaringen van de Britse koning George V. Koning George schreef hoe konining Wilhelmina hem die avond had gesmeekt om luchtsteun voor de verliezende Nederlandse militairen. Nadien kwam koningin Wilhelmina overstuur aan in Groot-Brittannië zonder koffers kleding. Wilhelmina zou eigenlijk naar Hoek van Holland gaan, waar de situatie voor de Nederlandse militairen niet hopeloos bleek. Dat bleek niet mogelijk en ze was in allerijl gedwongen naar Londen te vluchten.

 19. PMG

  AOW wordt in 50 jaar opgebouwt, met 2% per jaar dus, vanaf je 15de, nou bij mij is 50 + 15 nog steeds 65 hoor!

  1. Spaanse kok

   Geheel juist.
   Maar hoeveel beginnen te werken (premie af te dragen) op hun 15e?

   1. Sprookjesfiguur

    @ kok

    Helaas te weinig. In de praktijk leer je veel meer dan in de schoolbanken. Onderwijs op de mavo, havo en VWO is veel te algemeen. De leerlingen worden volgestampt met algemene kennis waarvan meer dan de helft niet toepasbaar is in het komende beroep.

    1. Spaanse kok

     Quote : In de praktijk leer je veel meer dan in de schoolbanken.
     .
     Misschien voor u maar zeker niet voor mij en mijn kinderen.

 20. fusilier

  Mensen die geboren zijn in de vijftiger jaren,en met 15 of 16 jaar zijn begonnen met werken,en ook nog hun militaire dienstplicht vervuld hebben voor de staat der Nederlanden voor een laag soldij. Het is een schande en pure volksverlakkerij die te laten werken tot 67 jaar

  1. Sprookjesfiguur

   Na 40 jaar werken moet het gedaan zijn. En veteranen mogen van mij naar 36 jaar stoppen. Het kantoorvolk mag van mij best langer door, maar dan moet het hun eigen keuze zijn. De mensen in het veld zie ik daar niet voor kiezen. Laat de overheid hier maar het geld in stoppen ipv ontwikkelingshulp en gelukzoekers.

   1. Sprookjesfiguur

    Naar = na, uiteraard

    1. Dik

     @Sprookjesfiguur: Negeren, daar tref je die gasten mee. Ze vinden het heel vervelend als je niet op ze reageert. Probeer het maar eens!

     #script

   2. Spaanse kok

    Lachen !
    En veteranen mogen van mij naar 36 jaar stoppen.
    .
    Met je 18 in dienst
    Met 54 van mijn belastingcenten leven na 36 jaar nietsdoen.

    1. Sprookjesfiguur

     36 jaar niets doen?

     Ten eerste kun je vanaf je 17e al in dienst. Ten tweede bestaat er zoiets als een KV contract, dit heet kort verband en is meestal voor een jaar of 4. Dit kun je na 4 jaar weer verlengen. Onbepaalde tijd komt bij defensie tegenwoordig bijna niet meer voor. Het is dus goed mogelijk, dus zeer waarschijnlijk, dat een veteraan na 4 jaar gewoon in de burgermaatschappij gaat werken. Niet iedereen bij defensie is veteraan, deze status verdien je pas na uitzending in oorlogsgebied. Dus dat houdt in dat je voor de overheid hele vieze handjes hebt gemaakt waar veel burgers hun vingertjes niet aan durven te branden. En ten derde, zonder defensie is Nederland een wel heel makkelijk doelwit voor kwaadwillenden. Dus jouw belastingcentjes komen best goed terecht bij defensie, toch kok?

  2. Spaanse kok

   Wat heeft in “hij wiens naam niet genoemd mag worden ” naam die waardeloze dienstplicht er mee te maken?
   Waarom laat u de gestegen levensverwachting buiten beschouwing?
   Welke volksverlakkerij?

 21. Arbeider65

  Ja, erg he, die AOW. Hier mag men zich ,blijkbaar, te pletter werken op DDS.
  Ik moet werken tot 67j en 6m. Dan heb ik er ruim 50 jaar werken opzitten in lichamelijk zwaar werk. Mag ik dan met pensioen, beste DDS leden….
  s’Morgens piept en kraakt het. Maar ja, ik MOET werken…. van DDS leden.

  Kan iemand mij uitleggen waarom de regering , toen, de VUT heeft afgeschaft (Wel voor betaald!!!!!). Het Pre-Pensioen heeft afgeschaft (Wel voor betaald!!!!!).

  Alleen omdat het te duur is? Een kul argumment. Laat bedrijven meer belasting betalen ipv minder. Deze lasten worden op de burgers af gewenteld door de “fijne” VVD.

 22. goedisfout

  Teunis, zelden zo’n onzinverhaal gelezen. De overheid knijpt je in je werkzame leven leeg met belasting en belasting over belasting. Met 65 is het wel mooi geweest en moet de jongere generatie het gaan opbrengen, niets mis mee. Het probleem is klaplopers die voor ‘gratis geld’ gaan en nooit iets waardevols aan deze maatschappij gaan toevoegen.

 23. Bes Tolen

  De AOW uitkeringen kostten in werkelijkheid veel minder dan de overheid aangeeft. Er wordt over elk bedrag premie ZvW ingehouden maar belangrijker is nog, dat als je daarenboven pensioen hebt, ook over de AOW uitkering inkomstenbelasting naast over het pensioen betaalt. En particulier vermogen, dat logischerwijs veel bij oudere mensen zit, wordt bovenmatig zwaar belast. [Wat alleen maar tot meer verspilling door de politiek leidt. Bovendien gaat de kwaliteit van de samenleving er op achteruit als middengroepen weinig vermogen hebben en als natie word je meer afhankelijk van het buitenland. Dat is ook sinds jaren het geval]. Dat moet je voor een goede beoordeling van de kostten ook meenemen maar dat gebeurt nooit. Overigens vind ik wel, dat er reden genoeg is om de leeftijd van minstens 66 in plaats van 65 jaar aan te nemen voor het begin van de AOW uitkering. Immers de gemiddelde leeftijd van AOW genieters is ook sterk toegenomen in de loop van enkele tientallen jaren. Alleen is er sinds begin tachtiger jaren een groot probleem ontstaan en dat kwam vooral door de vakbond van ene Wim Kok om ouderen in het arbeidsproces te discrimineren. Met fatale gevolgen. Dat terwijl in veel beroepen juist veel mensen pas op oudere leeftijd de top van hun kunnen bereiken. Aan gevallen dat veel werknemers de pensioenleeftijd nauwelijks of niet bereiken, moet de politiek veel meer doen. Veel arbeidsomstandigheden zijn nog aanzienlijk te verbeteren. De huidige houding van jongeren tegenover ouderen deugt ook niet. Dat is er wel ingebracht door de politiek. Zeker door zo’n partij als D66 en door de TV. Het is schadelijk en schandalig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.