Antisemitisch ‘Geel hesje’ die Alain Finkielkraut bedreigde blijkt geradicaliseerde islamist!

Afgelopen week werd de Franse filosoof Alain Finkielkraut geïntimideerd, uitgescholden en bedreigd vanwege zijn joodse afkomst. De filosoof liep in Parijs over straat en stuitte daar tegen onfrisse lieden gekleed in ‘Gele hesjes’. Ze riepen ‘Rot op, vieze strontzionist! Rot op naar Tel Aviv. Wij zijn het volk en Frankrijk is van ons’ Wie de dader precies was bleef onduidelijk, maar de Franse krant Le Parisien meldt nu dat de dader is herkend: een geradicaliseerde islamist. 

Dat er tussen de ‘Gele hesjes’ radicalen lopen behoeft natuurlijk geen verbazing. Vrijwel elke demonstratie wordt geïnfiltreerd door kwaadwillenden om daarmee bewegingen voor sociale verandering te saboteren. Iedere beweging heeft zo haar eigen tegenstanders, die vaak meelopen in de gelederen. Maar deze stelling bewijzen is natuurlijk reuze lastig. En zo ook de ‘Gele hesjes’-beweging. In de anonimiteit van relletjes, rook en traangas lijken onfrisse figuren de straten af te schuimen op zoek naar slachtoffers.

Een van die slachtoffers was Finkielkraut. Op de beelden van het incident is te zien hoe de Fransman rustig over straat loopt en vervolgens intimiderend wordt toegeschreeuwd door een aantal mafklappers. Diezelfde ochtend werd in het gerechtshof in Parijs een onderzoek gestart naar de zaak om te achterhalen wat er precies gebeurde en wie verantwoordelijk was voor het gebeuren. Want er werden wel ‘Gele hesjes’ gedragen, maar de identiteit van de daders was toen nog onbekend.

En na het onderzoek bleek al vrij snel dat de dader een geradicaliseerde islamist was (aanhanger van de politieke islam, red.). Hij staat zelfs bekend bij de veiligheidsdiensten, maar werd niet in de gaten gehouden, zo meldt La Parisien. De Franse Minister van Binnenlandse Zaken liet vervolgens via Twitter weten dat de daders waren herkend door de binnenlandse veiligheidsdiensten. Finkelkraut heeft nog geen aangifte gedaan, maar de Franse organisatie LICRA heeft aangekondigd bereid te zijn juridische stappen te ondernemen.

Het is bijzonder sneu dat een beweging als de ‘Gele hesjes’, gericht op het onder de aandacht brengen van de problemen van de lagere klassen, wordt geïnfiltreerd door radicalen die vervolgens misdaden plegen. En het incident is geheel in lijn met de opiniepeiling overigens, waarin werd gesuggereerd dat een groot aantal leden van de Franse ‘Gele hesjes’-beweging geloven in ‘een mondiaal zionistisch complot’!

Maar dat even terzijde. Niet alleen is het Finkielkraut-incident een schande voor Frankrijk op zichzelf, maar doen incidenten als deze de allerzwaksten dus geen goed. Die zijn namelijk afhankelijk van protestbewegingen, zoals bijvoorbeeld de ‘Gele hesjes’, om via die weg sociale verandering teweeg te brengen. Niet omdat ze dat willen, maar omdat ze geen andere keus hebben. Maar door de mafklappers van het Finkielkraut-incident wordt hun stem steeds zwakker.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. ZiggyStardust

  Het was al eerder bekend. Op de eerste plaats zijn moslims het meest antisemitisch, daarna (extreem)links en daarna extreem-rechts. Duits onderzoek heeft dat onlangs nog uitgewezen. Onder de rechts georiënteerde bevolking zijn de joden gewoon veilig. Immers vormen de joden ook geen enkele bedreiging voor de rechtstaat in Europese landen en zijn zij vredelievend.

  1. Satty

   Religious fanatisme is zeker ook al links geworden?

   1. sjun

    Dat was het altijd al waar het islamitische geloof vooral een persoonlijkheidscultus rondom Mohammed en duizenden voorschriften entameert entmeert de linkse kerk een persoonlijkheidscultus rondom de leider van dat moment totdat die nergens meer verkoopbaar is. Ook de linkse kerk kent voorschriften, voorgeschreven meningen en verkettering van wie de vereerde leider te na komt. Beide geloofsleren effene het pad voor een totalitaire staat waarin een bevoogde burger bar weinig vrijheden gelaten wordt.

    1. Rien Noppen

     “Dat was het altijd al waar het islamitische geloof vooral een persoonlijkheidscultus rondom Mohammed en duizenden voorschriften entameert entmeert de linkse kerk een persoonlijkheidscultus rondom de leider van dat moment totdat die nergens meer verkoopbaar is.”

     Een pareltje van absurdistisch proza.

     Genieten!

   2. Jantje

    Het lijkt wel erg veel op elkaar.

 2. Spaanse kok

  Geel Hesjes, wie heeft ze nu niet in zijn auto liggen?
  Gelieve uitsluitend te gebruiken bij pech onderweg.
  En uitkijken voor vrachtwagens van rechts, die hebben voorrang.

 3. Meriadoc Brandebok

  Wat hebben de Gele Hesjes nu allemaal op hun conto?

  – Het toebrengen van schade aan de Franse economie.
  – Het in puin slaan van winkels.
  – Flagrant antisemitisme door enerzijds autochtone (Rothshild) en anderzijds allochtone (zionist) Gele Hesjes.
  – Het mishandelen van Franse politiemensen.

  Wie de Gele Hesjes nog steunt heeft er niets van begrepen. Deze rebellerende beweging oproerkraaiers is geen knip voor de neus waard.

  Weg ermee.

  1. HendrikJan

   Prachtig Bok die angst voor de waarheid.

   RUTTUP en NEXIT.

   In Maart en Mei, is het er op of er onder.

  2. Koos sssss

   Ehh nee, Meriadoc. Er is glashard aangetoond, dat zich nogal wat Brandebokjes onder de gele hesjes mengen, die deze mensen in diskrediet brengen door vernielingen, geweld etc. Op Veren of Lood bericht Alexander van der Meer nogal eens over de situatie in Frankrijk.

   Dan lees je dat er wel linkse kopstukken worden opgepakt, die van ultra linkse signatuur zijn en waar de politie al lang naar op zoek was. Je leest ook over uitlokking door de overheid en/of het wel heel lang gedogen van rellen waar geweld aan de orde is.

   Je leest ook over de ontluisterende situatie, waaronder Macron president kon worden en waarmee hij een meerderheid in het parlement verwierf.
   De facto regeert die man zonder mandaat, benadeelt hij het volk keer op keer, totdat dan die opstand van de gele hesjes er is.

   Zaken, die onze msm ons graag onthouden. Want hoe het precies zit, dat hoeven wij helemaal niet te weten.

   1. toetssteen

    @Koos
    Yep. Ik denk trouwens dat de Franse bevolking voor Fillon zou hebben gekozen, maar die is slins buiten gerangeerd.

    1. Rien Noppen

     “slins buiten gerangeerd”

     Wat een vaardigheid op zichzelf is.

     🙂

   2. Satty

    Lijkt me echt een onpartijdig schrijver. Totaal niet belemmert door een gewenste uitkomst of zo.

   3. Meriadoc Brandebok

    Veren of Lood beschouw ik als één van de onbetrouwbare blogs. In het desbetreffende artikel staan ook enkele persoonlijke aanvallen en een aantoonbare onjuistheid: niet 40 procent vsn het electoraat stemde op Macron, maar 43,6%.

    Ik ben blij dat de media ons van onjuiste feiten en persoonlijke aanvallen onthoudt. Dat zou ik onbetrouebare blogjes als Veren of Lood ook aanraden.

    De suggestie dat mensen als mijzelf onder de Gele Hesjes lopen is kwaadaardig zoniet onjuist.

    1. ZiggyStardust

     Wauw, dank u voor deze informatie! Ik heb nu ineens een heel andere kijk op de wereld :). Blij gezichtje.

    2. Koos sssss

     Een trol, die een blog onbetrouwbaar noemt. Probeer dat maar eens serieus te nemen.
     In ieder geval zit die man er middenin en staan wij aan de rand, waarbij de msm de zaken in het linkse voordeel manipuleren.

     Daarbij. Of hij nou met 40% van de stemmen verkozen is, of met 43.6%. De opkomst was zo laag, dat de verkiezingen al lang niet meer representatief voor de bevolking was.
     Die context laat je hier handig weg.

     1. Meriadoc Brandebok

      Mensen die mij aanduiden als een trol dan wel mij deelname aan de Gele Hesjes aanwrijven ga ik negeren.

     2. Gekko

      Koos, ik noemde deze trol niet voor niets Guus Gelul. En leuk te lezen dat hij zichzelf nu monddood gemaakt heeft. Want Guusje reageert niet meer op mensen die hem trol noemen.

  3. Jantje

   Vraag jezelf maar eens af wie er baadt bij heeft de gele hesjes in een kwaad daglicht te stellen.
   MACRON.
   Net zoals links Antifa gedoogd, omdat ze het vuile werk voor ze opknappen, kan Macron ook wel wat geld de juiste richting opsturen om wat chaoten in te huren.

 4. Gekko

  Rien Noppen, Spaanse kok en hun beider schandknaapje Meriadoc Brandebok riepen zondag gelijk al ‘extreem rechts’ en ‘nazipraktijken’ bij het zien van de beelden van de schreeuwers tegen Finkielkraut. Dat doen deze trollen voortdurend.

  Voor mijn part gaat de redactie van DDD die 3 gasten nu eindelijk eens een permaban geven.

  1. Siemien

   Dit soort is vooral bezig om de islam uit de wind te houden Gekko, het zijn smuigertjes eerste klas..

   1. Meriadoc Brandebok

    Nee, Siemien, “ons soort” verdedigt de rechtsstaat en de godsdienstvrijheid tegen ideeën die deze omver willen werpen.

    1. Siemien

     Nee hoor occult fabtasietje, dat doet jouw soort helemaal niet, jouw soort heeft echt een pleuris hekel aan Nederland en haar echte burgers, jullie hebben een minachting naar Nederlanders toe die groter is dan het heelal..

     Even voor de verduidelijking wat de islam is:

     De islam is een systeem, een ideologie met componenten:

     1 – religieus (koran) de religieuze component is niet los verkrijgbaar..
     2 – justitieel (sharia, wetgeving)
     3 – militair (jihad)
     4 – economisch (uitlenen zonder rente)

     1. Spaanse kok

      Lugar, doe heel veel mensen een plezier en doe weer net alsof uw scriptje gebruikt.
      Alvast bedankt.

     2. Meriadoc Brandebok

      1 – Het is toegestaan in Nederland het geloof te belijden.
      2 – Het is niet toegestaan de meest orthodoxe vorm van de Sharia in te voeren.
      3 – Een gewapende strijd in Nederland voeren is niet toegestaan.
      4 – Economisch dient elke moslims zich aan de wet te houden.

      Dus wat wil je nu met de islam doebn?

     3. Rien Noppen

      Goed dat je het nog een rustig uitlegt, Meriadoc.

      Het is wel triest dat dit nodig is.

     4. Raveltje

      Dit of dat mag dan wel of niet maar ze drukken
      hun barbaarse ideologie er wel door,dat verontrust
      de Nederlander

     5. Sprookjesfiguur

      Siemien, gaat de politiek in! Mijn stem heb je.

    2. DeBruijn

     Veel mensen houden niet van andere meningen, dat bewijst het internet goed. Gelukkig dat de meeste alleen achter het toetsenbord zitten en niet in de regering.

     1. Satty

      Yep. Het probleem zijn wat mij betreft de vleugels op links en rechts maar het is belangrijker om te zeggen dat het allemaal aan links of rechts ligt. Het is belachelijk hoe beide kanten aan identiteitspolitiek doen.

      Het meeste wat ik hier lees is helemaal geen rechts gedachtengoed maar een nare mix van links en rechts.

    3. Troelstra

     Jouw soort verdedigt anti-Semitische Moslims. En daar zullen jullie op aangekeken, aangesproken en aangevlogen moeten worden. Jullie kunnen en mogen hier niet mee wegkomen.

   2. Dik

    @Siemien: Vooral niet op reageren dus.

 5. Rien Noppen

  De man heet Finkielkraut, Teunis.

  1. Teunis Dokter

   Consistent Finkelkraut schrijven terwijl het Finkielkraut is…

   Dank voor de opmerking!

 6. Veteraan

  De Trollen waren er snel bij om vorige keer bij het eerste bericht te ontkennen dat dit meestal moslims van het ergste soort zijn.
  En dit keer op keer, antisemitisch gepeupel met als enige doel wat aandacht te krijgen.
  Ik wens alle Trollen een akelig leven toe met een snel einde.
  En als ik kan helpen hoor ik het graag hoor.
  Beetje taboe misschien voor deze site maar ja, wie ……zaait zal ……oogsten.

  1. Satty

   Zieke geest. Niet toegerust op je taak, geestelijk te zwak.

   1. Rien Noppen

    Ik adviseer je niet te reageren op deze zieke en gestoorde man, Satty.

   2. Bosche draak

    Nul argumentie, naargeestige ondertoon, zuur zuigend zeurwijf
    Geestelijk niet eens het benoemen waard

   3. Niet L niet R

    Jij bedoelt natuurlijk je zelf!

 7. Troelstra

  Opmerkelijk: Resolutie van Franse parlementsleden ‘antisemitisme = anti-Zionisme’

  19 februari 2019

  Stilaan begint het in Frankrijk te dagen dat anti-Zionisme of anti-Israëlisme gewoon een moderne uitdrukking is voor het aloude barbaarse antisemitisme dat al terug gaat tot ver voorbij de Duistere Middeleeuwen.

  In het Midden-Oosten is het al decennialang bonton om Jood, Israëli, Israëliet en Zionist door elkaar te gebruiken. Voor moslims en Arabieren zijn antisemitisme en anti-Zionisme immers de twee kanten van dezelfde munt.

  Critici hameren voorspelbaar op het recht om anti-Israël of Israëlkritisch te mogen zijn. Die vinden het niet leuk als je hen antisemitisme verwijt. Dat oogt niet zo goed op hun visitekaartje. Maar wacht nog even. Dra wordt dit omgebogen tot een strijd voor “het recht om antisemiet te zijn” en ja, dan zijn we terug bij AF.

  Waarover gaat het? Een groep parlementsleden in Frankrijk zal deze week nieuwe wetgeving voorstellen die anti-zionisme zal classificeren als een vorm van antisemitisme, en daarom een misdaad, meldden verschillende Franse nieuwszenders op maandag 18 februari ’19.

  Sylvain Maillard – een afgevaardigde van de regerende centrumrechtse partij LREM in Frankrijk die de antisemitismestudiegroep leidt in de Nationale Assemblee van het land – vertelde maandag aan France Info dat hij en zijn collega’s de gemeenschappelijke oorzaken van anti-zionisme en antisemitisme hadden onderzocht ‘voor verschillende weken.’

  De groep concludeerde dat “haat tegen Israël de nieuwe manier is om Joden te haten”, zei Maillard. Iets wat Brabosh.com al tien jaar luidkeels zegt en schrijft, maar ja, ik ben dan ook niet zo geleerd als die parlementsleden (sic). Maillard vervolgde: “We kunnen de regering van Israël bekritiseren, maar niet het bestaan van deze staat in twijfel trekken. Niemand twijfelt aan het bestaan van de Franse staat of de Duitse staat.”

  En inderdaad, op zich is er niks mis mee om Israël kritisch onder de loep te nemen. Maar als je telkens en opnieuw en opnieuw, dezelfde staat, hetzelfde volk, tussen die meer dan 200 andere landen en naties enkel en alléén Israël in het vizier neemt en daar bij wijze van ondersteuning van die kritiek antisemitische stereotiepen en vooroordelen gebruikt, dan is er echt wel iets anders aan de hand.

  Maillard legde uit dat de groep dinsdagavond bijeen zou komen om te beslissen of de resolutie zou worden omgezet in een symbolische stem van de Nationale Vergadering, die waarschijnlijk snel zou worden aangenomen, of dat een wetsvoorstel zou worden ingediend die nadien een wet zou worden, een langer proces.

  Het nieuws over de voorgestelde wet kwam twee dagen nadat een handjevol demonstranten in verband met de sociale protestbeweging ‘Gele Hesjes’ (Gilets Jaunes) mondeling een van de leidende Joodse filosofen van Frankrijk in het hart van Parijs hadden aangevallen. Alain Finkielkraut werd geconfronteerd met demonstranten in de wijk Montparnasse van de hoofdstad.
  Video van het incident toonde Finkielkraut die rustig wegloopt van woedende demonstranten die hem pal in zijn gezicht anti-Zionistische en antisemitische kreten toeschreeuwden zoals “Wegwezen, jij Zionist sh*t”, “Vuile Zionist”, “F*ck your mother”, “Frankrijk is van ons” en meer van dat minder fraais.

  Het incident met Finkelkraut was het laatste in een reeks recente excessen van antisemitisme en anti-Zionisme gericht tegen Joden, die 14 Franse politieke partijen ertoe brachten om een gemeenschappelijk oproep te lanceren voor een nationale betoging tegen het antisemitisme die vandaag dinsdagavond plaatsheeft in Parijs.

  De statistieken van de overheid die vorige week werden gepubliceerd, toonden een schokkende stijging van 74% in antisemitische haatmisdrijven in Frankrijk in 2018, waarbij aanvallen op Joden snel een dagelijks verschijnsel werden.
  _________________________________________________________

  Bronnen:

  ♦ Naar een artikel van Ben Cohen “‘Anti-Zionism Is Antisemitism:’ French Parliamentarians Announce New Resolution Amid Rising Antagonism Toward Jewish Community” van 18 februari 2019 op de site van The Algemeiner

  1. Rien Noppen

   Troelstra pikte deze tekst zonder bronvermelding van het vieze islamofobe haatblog Brabosh.

   Wat is het toch een minderwaardig figuur.

 8. Heras

  De regeringen hebben zelf alle buitenlanders toegelaten en nu zitten wij met de shit. Geweld, antisemitisme, financiële inmenging door arabische landen, radicaliseren van mensen, noem het maar op.
  Ik zie Geert Wilders nog schreeuwen dat wij de grenzen moeten sluiten; maar ja, wie luistert nu naar hem. En ze lachen daar in het M-O een kriek om al de chaos en verdeeldheid hier.
  Ik hoop dat Macron en Merkel, nu eindelijk wakker geworden zijn.

 9. Nuts

  Het gevolg van een over multiculturele samenleving…

 10. Two Ravens Black Kettle

  Vandaar de corrupte stilte bij de corrupte MSM.

 11. Niet L niet R

  De linkse pers onder leiding van de NPO hadden hun oordeel al klaar, lees de verschillende negatieve reacties over de gele hesjes!

  Nu blijkt het wederom een geradicaliseerde moslim te zijn, maakt de NPO en zijn linkse elite pers daar nu ook duidelijk melding van, ik betwijfel het!

 12. Bes Tolen

  Naar mijn idee moet antisemitisme van de islam geheel gescheiden worden gezien van eventueel andersoortig antisemitisme. Daarom is ook een aparte wetenschappelijke studie naar dit verschijnsel antisemitisme van de islam nodig. Beschouwingen en onderzoek, die niet in combinatie kunnen worden gezien met ander antisemitisme.
  De tegenstelling tussen Palestijnen en Israëliërs verdient ook aparte studie. Hierbij is wel de betrokkenheid van het christendom een te bestuderen factor van belang.

 13. Troelstra

  uropa importeert nieuw antisemitisme
  21 februari 2019 06:28
  De Fransen demonstreerden deze week opnieuw tegen jodenhaat. Afschuw en afkeuring in de ‘sterkst mogelijke bewoordingen’ over het belagen en uitschelden van de Franse filosoof Alain Finkielkraut en het bekladden van een portret van oud-minister en Holocaust-overlever Simone Veil met een hakenkruis.

  Uren voor de demonstratie waren op 80 joodse graven in de buurt van Straatsburg ook hakenkruizen aangebracht. En eerder kreeg een bagelbakkerij in het centrum van Parijs het woord ‘Juden’ op het raam gespoten.

  Frankrijk is het land waar het geweld en de intimidaties tegen joodse burgers vorig jaar bijna verdubbelde tot 541 incidenten. Dat is er tenminste iedere dag een en een deel van het jaar meerdere op een dag.

  In Duitsland groeide het antisemitisch geweld met 60 procent en telde de politie maar liefst 1646 strafbare feiten. Van scheldpartijen tot geweld. Het geweld maakte 43 gewonden.

  In Groot-Brittannië stapten maandag zeven volksvertegenwoordigers uit de Labour-partij, na de “ziekmakende conclusie dat er al jaren sprake is van institutioneel racisme tegen joodse mensen binnen de partij.” Aldus Luciana Berger, die in september – wegens antisemitische dreigementen – politiebescherming nodig had op een conferentie van haar eigen partij.

  Alarmerend was ook de uitkomst van een Europa-breed onderzoek afgelopen december, dat joden zich in Europa almaar onveiliger zijn gaan voelen. Hongarije, Frankrijk en België sprongen eruit als meest onveilig in de beleving en ervaring van joden.

  Bijna vijfenzeventig jaar na het einde van de Holocaust staat Europa er gekleurd op.

  Wie op zoek gaat naar de daders komt vanzelfsprekend terecht bij neonazi’s. Jodenhaat is in hun gedachtegoed de oplossing voor vrijwel alles en zij spelen zich brutaal en luidruchtig in de kijker van media en onderzoekers.

  Maar hun rol is kleiner is dan die lijkt. Een onderzoek van het Duitse parlement wees er eerder op, dat de politie delicten van onbekende daders automatisch aan neonazi’s toewijst. Hierdoor vertekent het beeld van hun aandeel.

  Maar ook het antisemitisme ter linker zijde kent een lange traditie in Europa. Stereotype associaties met het grootkapitaal en later met de staat Israël – waarin joden optreden als onderdrukkers van de Palestijnen – maken extreem-links en gematigd links vatbaar voor antisemitisme.

  Anti-Israël en anti-semitisme liggen niet automatisch in elkaars verlengde. Toch gaan ze vaak hand in hand. Zoals bij het Britse Labour.

  En de een nieuwe vorm van jodenhaat. Meegebracht door migranten uit de Arabische wereld. Nog altijd een lastig onderwerp voor mensen die het ideaal koesteren van probleemloos multicultureel samenleven en de werkelijkheid om die reden liever blijven negeren.

  Dit islamitisch antisemitisme is opvallend gewelddadig. Dat zagen we in Berlijn waar een Arabische Israëliër bij wijze van experiment een keppeltje droeg en op straat werd aangevallen door drie Syrische vluchtelingen.

  We waren getuigen in Amsterdam waar de Syriër Seleh A. de ruiten van het Joodse restaurant HaCarmel geestdriftig aan diggelen sloeg.

  Er was de aanslag op het Joods Museum in Brussel, waarbij vier mensen werden gedood, omdat de dader er vanuit ging dat ze joods waren. En ook de dertien doden in Frankrijk – de afgelopen 7 jaar – werden door moslims vermoord omdát ze joods waren.

  Waar mensen dertig jaar geleden in Europa nog zonder problemen als jood herkenbaar over straat konden, verdwijnen keppeltjes nu onder een baseball pet. Als ze de wijken met een grote moslim-populatie überhaupt nog in gaan.

  Ook de man die afgelopen weekend de filosoof Finkielkraut belaagde en hem “vieze zionist, vies ras” en “rot op naar Tel-Aviv, Frankrijk is van ons” toeschreeuwde is geïdentificeerd als een salafist.

  Joodse instellingen door heel Europa worden bewaakt.

  Moslims in het Midden-Oosten worden al generaties geïndoctrineerd door religieuze en politieke leiders. Zij zien in joden, in de staat Israël en in het lot van de Palestijnen een handige bliksemafleider voor de onvrede onder de bevolking.

  Hitlers ‘Mein Kampf’ is er op elke straathoek te koop. Die jodenhaat laten mensen niet achter in Syrië of Irak als ze deze kant opkomen.

  Europa kon zich na de Holocaust geen jodenhaat meer permitteren. Maar doet dat toch.

  Om het tij te keren – en dat is Europa aan zijn joodse volksdeel verplicht – is er niet alleen, van links tot rechts, zero tolerance nodig ten aanzien van dit onderwerp. Maar is ook het negeren van de jodenhaat die leeft onder Europese moslims geen optie meer.

 14. J.Rademaker

  Wat is links en wat is rechts de twee worden veel gebruikt maar zijn in feite onbruikbaar.
  Als je een stevig sociaal programma hebt noemt men het links, Mussolini en Stalin hadden een stevig sociaal programma.
  Als je voor een vrije markt bent, goed onderwijs en voorzieningen kortom omstandigheden die in theorie gelijke kansen bieden maar meent dat een natie staat bindend werkt ben je rechts.
  Al die haat heeft niet zoveel met politiek te maken maar met geloof en dan zou je dus rechtse en linkse geloven moeten benoemen.
  Demagogie dus is de vlag waarachter wij gedreven worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.