Filmpje! Baudet (FvD) over Mona Keijzer: 'Dit is onvergeeflijk! Brevet van onvermogen!'

Filmpje! Baudet (FvD) over Mona Keijzer: 'Dit is onvergeeflijk! Brevet van onvermogen!'

Thierry Baudet (FvD) heeft geen goed woord over voor de ministers Mona Keijzer (CDA) en Eric Wiebes (VVD). Volgens de voorman van de renaissancevloot is het 'onvergeeflijk' en 'een brevet van onvermogen' dat de bewindslieden zo blunderen met de energierekening. Parlementair verslaggever Ernst Lissauer was in de Tweede Kamer en sprak daar met Baudet.

Baudet is niet blij en met hem de Nederlandse kiezer!

Hij hoopt dat bij de komende verkiezingen 'het kabinet genadeloos wordt afgestraft' en 'dat Nederlanders voor verandering kiezen'. Volgens de FvD-voorman is de blunder niet alleen een fout van het kabinet, maar zijn de consequentie voor gezinnen veel groter dan gedacht. De mensen thuis betalen nu meer dan ze wellicht hadden begroot en dit heeft consequenties voor de koopkracht. Nu moeten hardwerkende Nederlanders bijvoorbeeld langer sparen om nieuwe voetbalschoenen te kopen voor kleine Pietje.

Het kabinet heeft ondertussen al laten weten dat ze geen compensatie gaan aanbieden aan burgers die nu onverwacht hogere rekeningen krijgen. Baudet bood in het filmpje wel een soort van oplossing aan. Volgens hem 'moet het energieakkoord van tafel' en gaat de energierekening vooral omhoog omdat het kabinetsbeleid 'anti-fossiel' is. Daar heeft hij deels een punt. Ondanks dat Nederland nog steeds veel gebruik maakt van fossiele brandstoffen worden ook veel gelden weggegooid aan bijvoorbeeld windmolens.

Daarom wil Baudet de ODE-regeling afschaffen. Dit is een regeling waarmee belastinggeld wordt gestort in de bodemloze putten van windmolenparken. Die overigens worden geplaatst op locaties waar mensen ze niet willen hebben, maar waar grootgrondbezitters wel mee kunnen cashen. Zoiets als de subsidie op elektrische auto's, maar dan anders. Zo is er in Drenthe en Groningen een grote volkswoede ontstaan omdat er in de provincie windmolens worden gebouwd terwijl omwonden dat niet willen.

Volgens Baudet moet behalve een compensatie vanuit het kabinet ook 'de minister aftreden'. Het is maar de vraag of het Wiebes of Keijzer zal zijn, maar grote kans dat er binnenkort ten minste één 'motie van wantrouwen' aankomt!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties