Antisemitisch 'Geel hesje' die Alain Finkielkraut bedreigde blijkt geradicaliseerde islamist!

Antisemitisch 'Geel hesje' die Alain Finkielkraut bedreigde blijkt geradicaliseerde islamist!

Afgelopen week werd de Franse filosoof Alain Finkielkraut geïntimideerd, uitgescholden en bedreigd vanwege zijn joodse afkomst. De filosoof liep in Parijs over straat en stuitte daar tegen onfrisse lieden gekleed in 'Gele hesjes'. Ze riepen 'Rot op, vieze strontzionist! Rot op naar Tel Aviv. Wij zijn het volk en Frankrijk is van ons' Wie de dader precies was bleef onduidelijk, maar de Franse krant Le Parisien meldt nu dat de dader is herkend: een geradicaliseerde islamist.

Dat er tussen de 'Gele hesjes' radicalen lopen behoeft natuurlijk geen verbazing. Vrijwel elke demonstratie wordt geïnfiltreerd door kwaadwillenden om daarmee bewegingen voor sociale verandering te saboteren. Iedere beweging heeft zo haar eigen tegenstanders, die vaak meelopen in de gelederen. Maar deze stelling bewijzen is natuurlijk reuze lastig. En zo ook de 'Gele hesjes'-beweging. In de anonimiteit van relletjes, rook en traangas lijken onfrisse figuren de straten af te schuimen op zoek naar slachtoffers.

Een van die slachtoffers was Finkielkraut. Op de beelden van het incident is te zien hoe de Fransman rustig over straat loopt en vervolgens intimiderend wordt toegeschreeuwd door een aantal mafklappers. Diezelfde ochtend werd in het gerechtshof in Parijs een onderzoek gestart naar de zaak om te achterhalen wat er precies gebeurde en wie verantwoordelijk was voor het gebeuren. Want er werden wel 'Gele hesjes' gedragen, maar de identiteit van de daders was toen nog onbekend.

En na het onderzoek bleek al vrij snel dat de dader een geradicaliseerde islamist was (aanhanger van de politieke islam, red.). Hij staat zelfs bekend bij de veiligheidsdiensten, maar werd niet in de gaten gehouden, zo meldt La Parisien. De Franse Minister van Binnenlandse Zaken liet vervolgens via Twitter weten dat de daders waren herkend door de binnenlandse veiligheidsdiensten. Finkelkraut heeft nog geen aangifte gedaan, maar de Franse organisatie LICRA heeft aangekondigd bereid te zijn juridische stappen te ondernemen.

Het is bijzonder sneu dat een beweging als de 'Gele hesjes', gericht op het onder de aandacht brengen van de problemen van de lagere klassen, wordt geïnfiltreerd door radicalen die vervolgens misdaden plegen. En het incident is geheel in lijn met de opiniepeiling overigens, waarin werd gesuggereerd dat een groot aantal leden van de Franse 'Gele hesjes'-beweging geloven in 'een mondiaal zionistisch complot'!

Maar dat even terzijde. Niet alleen is het Finkielkraut-incident een schande voor Frankrijk op zichzelf, maar doen incidenten als deze de allerzwaksten dus geen goed. Die zijn namelijk afhankelijk van protestbewegingen, zoals bijvoorbeeld de 'Gele hesjes', om via die weg sociale verandering teweeg te brengen. Niet omdat ze dat willen, maar omdat ze geen andere keus hebben. Maar door de mafklappers van het Finkielkraut-incident wordt hun stem steeds zwakker.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties