‘Rot op, vieze strontzionist,’ schreeuwden Franse gele hesjes tegen Frans-Joodse filosoof Finkelkraut

De ‘gele hesjes’ in Frankrijk worden beschuldigd van antisemitisme. Een groep schold de Frans-Joodse filosoof Alain Finkelkraut uit toen hij tegenover ze stond. Frappant, want hij sympathiseerde in het begin nog met de beweging! Dat meldt de NRC.

“Rot op, vieze strontzionist! Rot op naar Tel Aviv. Wij zijn het volk en Frankrijk is van ons,”

schreeuwden een groep gele hesjes zaterdagmiddag naar de man. Finkelkraut, die de groep in de beginfase van hun bestaan nog heeft geanalyseerd, moest nu in veiligheid worden gebracht. Hij typeerde de gele hesjes als:

“Demonstranten uit de provincie die het ‘progressieve gedachtegoed’ tegenover ‘economische en culturele onzekerheid’ van hun levens in de ‘dode hoek van de triomferende diversiteit’ verwierpen.”

Met andere woorden; normale Fransozen die het stadse, tolerante diversiteitsdenken de middelvinger geven en wel klaar zijn met het idee dat iedere jandoedel in hun land maar direct Frans en daarmee een aanwinst is. Wellicht heeft hij gelijk, maar voorzag hij niet dat deze beweging hem daarmee kennelijk óók aan de kant schuift middels antisemitische scheldkanonnades.

De Franse politiek reageerde natuurlijk geschokt en verontwaardigd en poogden dit voorval direct bij de eigen tegenstander in de schoenen te schuiven. Zo gaf Marine Le Pen gaf de schuld aan ‘extreem-links’ en bedoelde daarmee de socialistische partij La France Insoumise (LFI), die ook door Finkelkraut zelf als antisemitisch werd bestempeld. LFI zou namelijk wegkijk gedrag vertonen wat betreft migranten die duidelijk antisemitisch zijn.

De Europese kandidaat voor LFI twitterde dat Finkelkraut al jaren haat verspreid in Frankrijk door kritiek te leveren op jongeren in de banlieue (straatschoffies in buitenwijken), het onderwijs en moslims. Dit terwijl uit een peiling blijkt dat zo’n 44 procent van wie zichzelf identificeert als lid van de gele hesjes, gelooft in een wereldwijd zionistisch complot.

En dit is wat je krijgt als iedereen zomaar aan kan sluiten bij een groep: een stel idioten die het roer overnemen en ineens voor jou als lid gaan praten! Er gaan ook al geruchten over dat ‘extreem-links’ of ‘de overheid’ de groep zou hebben geïnfiltreerd om de boel in diskrediet te brengen. In zo’n geval is antisemitisme natuurlijk the weapon of choice, maar ja, zie dat maar eens te bewijzen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Rien Noppen

  Het extreem-rechtse antisemitisme is in veel Europese landen, et name ook in enkele Oostbloklanden, sterk in opkomst. Het is niet verbazingwekkend dat de Gele Hesjes dat sentiment ook moeiteloos oppikken.

  1. HendrikJan

   NOP bedoel je, met name.???

   In het beste Nederlands wat ik ken .
   NOP is een lul.

   1. Dik

    @HJ: +1

  2. Rien Noppen

   et name = met name

  3. Vit

   Volgens mij gaat het bij extreem rechts om die andere bevolkingsgroep, inderdaad kan er geïnfiltreerd zijn.

   1. Beukman

    Geïnfiltreerd in wat dan eigenlijk, @Vit? Wel eens een “programma” van de gele hesjes bekeken? De enige samenhang tussen de standpunten is dat iedereen erg boos is, maakt niet uit waarop. Daar valt niet tegenop te infiltreren.

    1. Vit

     zelf beschouw ik me als tamelijk rechts maar heb absoluut geen moeite met Joodse mensen, ik kan me ook niet voorstellen dat de echte gele hesjes daartegen ageren.

     1. Rien Noppen

      Hitler was ook tamelijk rechts en die had bepaald wel moeite met de Joden.

      Extreem-rechts en antisemitisme is ook nagenoeg synoniem.

     2. Vit

      Had Hitler niet een soort van sociale dienst georganiseerd? tamelijk links lijkt mij.

     3. Beukman

      Ik wil onmiddellijk geloven dat jij niks hebt tegen joden. Jij bent dan ook slechts “tamelijk” rechts, zoals je jezelf noemt. Voor extreem-rechtse mensen ligt dit echter anders. Onder hen vind je een hele hoop antisemieten. En er is werkelijk geen enkele reden te vinden waarom zij niet zouden rondlopen met een geel fliebertje over hun pens, want de gele hesjes hebben geen gezamenlijke standpunten.

     4. Vit

      @Beukman

      Net als in religie zal je ook daar stromingen hebben.

     5. Against The System

      Zijn de mensen van Joodse komaf voortaan voor altijd slachtoffer?

      Omdat Nazi Duitsland hen hebben uitgemoord wilt toch niet meer zeggen dat generaties later wij hen nog steeds zielig moeten vinden, en wilt toch niet zeggen dat wij door Hitlers toedoen ook bloed aan onze handen hebben?

      Ik vind dat wij nieuwe generaties daar niet meer voor hoeven afgerekend te worden en dat we onze vrijheid van spreken en meningsuiting over de geschiedenis van toen moeten kunnen zeggen en vinden wat we willen.

      Er was iemand hier die schreef, vanuit Frankrijk vertrekken niet voor niets zoveel Joden naar Israël vanwege hun veiligheid.

      Ik denk dat het allemaal best mee valt, en dat degene die er naartoe vertrekken Israël alleen maar verder helpt met het annexeren van Palestina

    2. DeBruijn

     Juist wel, als het een geoliede machine is lukt dat niet, bij zo een chaos is dat een makkie.

  4. ZiggyStardust

   Uit recent Duits onderzoek is gebleken dat antisemitisme het grootst is onder moslims in Duitsland, daarna onder extreem-links en dan pas onder extreem-rechts. In oost-Europese landen leven joden over het algemeen in vrijheid en veiligheid, en is er vanuit de autochtone bevolking weinig weerstand tegen joden. Hoe anders is dat bijvoorbeeld in een land als Frankrijk, waar een aanzienlijk deel van de joodse bevolking overweegt om te verhuizen naar Israël omdat ze zich er niet meer veilig voelen. Voornamelijk door de groei van het aantal moslims in Frankrijk.

   1. Satty

    Dat onderzoek is verdorie al sprake van antisemitisme als je kritisch over Israël bent. Bij extreem links zitten verdorie joden. Bv job polak. Dat jij dit soort frames klakkeloos overneemt.

    1. Troelstra

     Job Polak? Dan hebben we het over een idiootje hoor. Maar misschien voel jij je graag tot hen aangetrokken.

   2. Troelstra

    En dit zijn de feiten.

 2. Beukman

  Wout Willemsen merkt op:
  En dit is wat je krijgt als iedereen zomaar aan kan sluiten bij een groep: een stel idioten die het roer overnemen en ineens voor jou als lid gaan praten!

  Dit lijkt me de kern van het probleem dat de gele hesjes over zichzelf afroepen. Onvrede als leidend sentiment is veel te diffuus om als beweging effectief te kunnen zijn. Gematigde hesjes zullen zich meer en meer gaan afkeren, het extremistische zooitje ongeregeld blijft over. Zo is het ook met o.a. Occupy afgelopen.

  1. Rien Noppen

   Ik zag een komisch filmpje van de demonstratie van de gele hesjes op het mediaplein waarin Gelauff van de NOS werd toegeschreeuwd dat hij niet deugde omdat de NOS nagenoeg geen aandacht besteedde aan de chemtrails.

   🙂

   1. Beukman

    @Rien
    Nederland bestaat uit 18 miljoen cabaretiers. 🙂

  2. HendrikJan

   Inderdaad Beukman, dat is het spel, wat vanuit de Bilderbergclub wordt geregisseerd,
   kweek tweedeling.
   Weet jij de Erasmusbrug in Rotterdam, iedere Zaterdag 11.30 uur loop eens mee en vorm je eigen mening.
   En zing of mompel het liedje mee, 15 Miljoen mensen op dat hele kleine stukje aarde enz.
   Tot ziens.

   1. Beukman

    Je vergist je, @Hendrik. Wij van Bilderberg hoeven niks te regisseren. Trek een paar lieden een hesje aan, en vroeg of laat beginnen ze zich vanzelf te misdragen.

    1. HendrikJan

     Help mij even Beukman, welke Ministers en of Staatsecretarissen uit Rutte 1 , 2 en 3 die zijn vertrokken, of weggestuurd hadden een Geel hesje aan.??

 3. AS210854

  Waar blijven nu onze politici, dit had eens tegen de moslims moet gebeuren.

  1. Against The System

   Ga toch weg man AS210854, ten eerste gebeurd het niet in NL dus is het ons pakkie niet aan. En ten 2e onze politici is 9 van de 10 keer zwijgzaam stil als zoiets tegen Moslims zou worden geroepen.

   Go F*** your self please!

 4. Gekko

  Ik zag toch diverse hesjes schreeuwen met een sterk mediterraan uiterlijk. Algerijnen waarschijnlijk, ofwel moslims. Algerijnen wonen er heel veel in Frankrijk. Zij hebben ook de Franse nationaliteit. Algerije was tot begin jaren 60 een Franse kolonie. Algerijnen hadden de keus om bij het uitroepen van de zelfstandige staat te blijven en of naar Frankrijk te verhuizen. Dat is een van de reden waarom er bijna 5 miljoen moslims in Frankrijk wonen.

  1. Gekko

   En Finkelkraut is een jood. Vandaar dat ‘zionist’ dat de Algerijnse gele hesjes hem toeschreeuwen.

  2. Rien Noppen

   We kunnen krampachtig proberen het antisemitisme naar de moslims te verschuiven maar de Gele Hesjes zijn echt geen moslims. En extreem rechts en de neo-nazi’s zijn ook geen moslims.

   Het zal wel schuldgevoel zijn.

   1. ZiggyStardust

    The frame is strong in this one!

   2. Arie B

    Rien denkt de gele hesjes te kunnen duiden (wellicht reporter bij de NPO worden?). Jammer joh, er zit van allerlei pluimage bij de gele hesjes. Van links tot rechts, van extreemlinks tot extreemrechts, van autochtone tot allochtone en illegalen. Met bijvoorbeeld hoge brandstofprijzen en lage minimumlonen hebben namelijk grote delen van de Franse bevolking te kampen.

   3. DeBruijn

    Zeggen dat extreemrechts gelijk staat aan antisemitisch, dat geldt ook voor extreemlinks.

    Wacht even, niet eens extreemlinks, Labour is helemaal niet extreem en toch antisemitisch.

  3. Arie B

   Ik zag ook Palestijnse vlaggen op de livestream inderdaad. Dat waren niet Jean en Robert maar Abdelhak en Mohamed.

 5. Vanduinen

  Wel opmerkelijk evenwel, dat de sympathie hier sterk naar de gele hesjes uitging.
  Sterker nog, er werden oproepen gedaan om de straat op te gaan om je aan te sluiten. Ik kan er geen koordje aan vastknopen met uw goedvinden.

 6. Arie B

  Nooit geweten dat de Franse moslims ook demonstreerden met gele hesjes.

  1. Rien Noppen

   Dat doen ze ook niet.

   1. Arie B

    Onjuist. Kijk maar een keer mee op youtube-livestreams van demonstraties. Vrijwel iedere zaterdag te zien.

   2. sjun

    Voor moslims is de kleur groen meer geëigend omdat de islamitische overlevering stelt dat de profeet der moslims een groen kleed droeg. Ook in Nederland kennen we een politieke stroming dat deze kleur in haar naam voert. Het is vast geen toeval dat deze stroming voortgaande islamisering conform de motie Halsema van 27 oktober 2010 ondertekend door Pechtold, Roemer en Cohen geen strobreed in de weg wenst te leggen.

 7. Veteraan

  Die ‘Franse gele hesjes’ die dit soort leuzen roepen zijn voornamelijk moslims of tuig wat daar van houdt.
  De gewone arbeider die in een geel hesje demonstreert heeft niet perse een hekel aan Israëliërs, de meeste zijn wél klaar met de moslims en gelukszoekers.
  Maar ja, Frankrijk hé, net zo laf als NL en Duitsland.
  Vandaar dat in dit soort landen de foute moslims zoveel macht hebben en er zoveel no go zones zijn en bijkomen.
  Tja, duurt wel lang voordat die burgeroorlog nu eindelijk eens begint.

  1. Rien Noppen

   Ik begrijp de Gele Hesjes eigenlijk moslims zijn.

   🙂

   1. marco1

    Zo zie je maar de islamisering is in volle gang.

    1. Veteraan

     Had jij wat Marco ?
     Tot nu toe zag ik jou als neutraal en pogingen doen om de waarheid te laten winnen boven links geneuzel.
     In mijn eerste zin maak ik duidelijk onderscheid tussen gewone gele hesjes en moslims die een geel hesje aantrekken en rellen.
     Die ook duidelijk te zien zijn op beelden.

     Dus blijf je bij je grapje ?

     1. marco1

      Jazeker blijf jij grapjes serieus nemen , ook als ze niet grappog zijn?

    2. Veteraan

     Een [fout] grapje moet ik kunnen hebben al ben ik het ene moment gevoeliger dan het andere, zeg maar net een soort mens.
     Dacht alleen even dat je wat wilde uitlokken, denigrerend bedoelt zeg maar.
     Nogmaals, ik had je niet op mijn lijstje staan met Trollen en ik hoop dat je er ook niet op komt, er zijn er al zoveel van.

     Dus grapje is ok

     1. marco1

      Nee ik hoop niet dat ik soms denigrerend over kom dat is niet mijn bedoeling , dat doe ik hier maar bij 1 iemand wel soms bewust. Verder voel ik me niet meer dan een ander hoogstens gelijk.

    3. Veteraan

     Ok, dank je.

    4. Satty

     Marco je laat je toch niet intimideren door deze man? De kerel is niet goed in zijn hoofd, lees wat hij voor bullshit uitkraamt. Baudet trekt met holocaust ontkenners op. Dit mannetje verdraait de boel constant. Het gevaar voor Europa zijn dit soort lui. Of het nou een salafist is of een haatzaaier als dit.

     1. marco1

      Nee ik laat mij door niemand intimideren al zal ik met het maken van grapjes die niet grappig zijn tegen Badr Hari wellicht iets terughoudender zijn maar zelfs dat verwacht ik niet.

   2. Arie B

    Ik begrijp DAT de gele hesjes..
    Om daarop in te haken: dat heb je verkeerd begrepen. Het is van alles wat, ook moslims dus.

  2. Against The System

   Go home and cry about it Veteraan

 8. IJsbrand Koudvuur

  “…We kunnen krampachtig proberen het antisemitisme naar de moslims te verschuiven maar de Gele Hesjes zijn echt geen moslims. En extreem rechts en de neo-nazi’s zijn ook geen moslims.

  Het zal wel schuldgevoel zijn…”

  Rien Noppen ++++!

 9. IJsbrand Koudvuur

  “Rot op, vieze strontzionist! Rot op naar Tel Aviv. Wij zijn het volk en Frankrijk is van ons,”

  Dit is de redenen waarom er überhaupt gele vestjes zijn ontstaan. En ook dat de gele vestjes ‘NatSoc’ vanaf het allereerste begin omarmen.

  “…Europe what have they got to do to make you come alive
  What has happened to the heritage that once was yours and mine
  A capitalistic economy, the communists roam the streets
  The old people aren’t safe outside, what solution do we seek…”

  1. marco1

   Dat nattesok moest ik even opzoeken omdat ik niet gewoon ben me te verdiepen in dat soort clubjes had ik daar natuurlijk nog nooit van gehoord. Vind het ver gezocht ik had echt het idee dat het ontstond door de hervormingen met name de hoge brandstof.

   1. IJsbrand Koudvuur

    IJsbrand schreef foutief:

    “…Dit is de redenen…”

    Dit had moeten zijn: ‘één van de redenen.’

 10. sjun

  Al wat langer vinden infiltratiepogingen door ultralinkse amokmakers plaats die trachten een volkse beweging in diskrediet gebracht te krijgen.

  1. Appelsientje

   Sjun ziet alweer een complot….

 11. Appelsientje

  Gele hesjes….mopperende stumpers die eens wat meer energie in zichzelf moeten stoppen ipv altijd anderen de schuld geven voor hun miserabele leven.

 12. Meriadoc Brandebok

  De ware aard van de Nazi-hesjes komt naar boven.

  1. Gekko

   Guus Gelul is weer aan het woord.
   Wat een Vies ventje is dat toch.

 13. Gekko

  Volgens Finkelkraut zelf waren de ‘stront-zionist schreeuwende hesjes salafisten. Ik had het gisteren dus goed gezien op het filmpje. Noppen zat de boel direct al richting extreem rechts te framen. Maar – zoals altijd – zat deze oppertrol met zijn alter ego IJsbrand Koudvuur helemaal fout en slijmjurkje Guus Geluk met hem.

  1. Troelstra

   Al is de leugen nog zo snel…

 14. Troelstra

  Zomaar een vruchtje van de socialistische boom:

  ‘Ich bin Sozialist, weil es mir unverständlich erscheint, eine Maschine mit Sorgfalt zu pflegen und zu behandeln, aber den edelsten Vertreter den Arbeit, den Menschen selbst, verkommen zu lassen.’

  Adolf Hitler

  Vertaald in het Engels:

  ‘I’m socialist, because it seems to me incomprehensible, to maintain and treat a machine with care but to leave the finest representatives of the labour, the humans themselves to waste away.’

 15. Vit

  Luitjes even een opmerking tussendoor van huishoudelijke aard, jullie zouden mij en wellicht ook de anderen een lol doen om altijd te reageren met @(nickname), bij mij zijn de kaders niet goed zichtbaar vandaar.

 16. Rosasolis

  Fijn was het dat afgelopen zaterdag in een aantal plaatsen in Nederland speciale aandacht werd gegeven aan de geboortedag van onze grootste filosoof, de jood Baruch Spinoza, die later Benedictus werd genoemd toen hij bij de christelijke gemeenschap aansloot.
  Daarom is Nederland wel altijd uniek geweest. Namelijk zijn de gelovigen hier bewust dat er weinig verschillen zijn tussen joden en christenen. De verhalen uit de Oude en Nieuwe Testament, en de mooie oude psalmen verbinden ons nog steeds. Maar helaas bestaat antisemitisme nog steeds in verschillende plaatsen, vooral onder laag-opgeleiden. Tijdens de laatste jaren van WW 2 werd er overal in Frankrijk op muren geschilderd: “Jewish Yankees Go Home”. Dus de Amerikaanse joodse soldaten die vochten voor de vrijheid van Frankrijk waren niet welkom…alleen de niet-joden.
  Vreemde land, Frankrijk, met een vreselijke geschiedenis. Merkwaardig is het dat zoveel Fransen een grote neus hebben, zoals de vroeger Premier. C. de Gaulle, en
  de huidige E. Marcon heeft een prachtige grote neus. Ook veel Britse mensen hebben grote neuzen. Kijk naar de fotos van Premier T. May. Het is een bekende feit dat in de zangkunst de zangers met de mooiste stemmen een grote neus hebben. Dit “extra
  gift” laat de stem mooie resoneren. Kijk naar de fotos van Maria Callis die ook een grote neus had. En nu het aller belachelijkst dat door die domme Fransen verteld worden: dat joden vaak rode haar hebben! Een van hun grootste componisten,
  H. Berlioz had vlammende rode haar. Vele mensen in Venetie, Italie hebben rode haar. Een van de meest bekende componisten is A. Vivaldi, die “de rode priester werd genoemd”. En dan gaan we naar Merry Olde England. Koningin Elizabeth 1, had rode haar. En de zeer geliefde componist Henry Purcell had rode haar. In feite zijn tenminste
  75 % van alle Britse burgers rood-harig. In de 2 Ierlanden is dit rood-harig aantal nog
  veel hoger. In vroegere tijden had de ongelovige moedige Koningin Boudicca van wat nu Wales is, de leiding gehad van de toenmalig leger samen met de Britten tegen de
  Romeinen. Onder de leiding van dit moedig Rood harige Welsh koningin heeft zij
  verzorgd dat de Romeinen soldaten ( of wat er over van hen waren), moest uit Brittanie vluchten. Ik denk dat er in Cardiff, Wales een mooie standbeeld van Boudicca op haar op haar paard staat. Antisemitisme is verschrikkelijk.
  Waarom moeten gewone mensen hier aan leiden, omdat zij kiezen voor de Oude Testament te volgen, die de basis is van onze christelijk geloof is. Hebben de mensen uit onze tijd vergeten dat de Bijbel de basis is van onze hele westerse beschaving is?!
  Wat gebeurt met onze planeet Aarde als er geen BASIS grond regels meer bestaan.

 17. Bes Tolen

  Rosasolis gelooft wel erg veel te veel.
  De geschiedenis van veel wat in scholen tot op universiteiten toe wordt verhaald, is vaak onwaar of met grote verdraaiing en leemtes. Zeker als het om oude geschiedenis gaat, Romeinen, Rome, joden, christendom wat allemaal met elkaar heeft te maken. Veel is nu nog altijd ballast maar wel als propaganda bedoeld. Veel goedpraterij. Genocides zijn in Europa altijd historisch verdonkeremaand. Zeker om onze noordelijke streken er onder te krijgen. Godsdiensten? Er deugt er niet één maar de invloed is aanmatigend en bijzonder groot. Beheersen de politiek en de financiële wereld.

  1. Rosasolis

   @Bes Tolen. Het interesseert me niet wat u over mij denkt. Wie denkt u dat u bent?
   U geeft vaak onzinnig commentaar.

 18. Troelstra

  Vijandige infiltratie bij de Gele Hesjes;

  Het Gele Hesje dat de filosoof Alain Finkielkraut op antisemitische wijze uitschold is geïdentificeerd door de Franse inlichtingendienst. was geradicaliseerde moslim.

  Bron:
  leparisien.fr/faits-divers/injures-contre-alain-finkielkraut-le-suspect-a-evolue-dans-la-mouvance-islamiste-radicale-17-02-2019-8014143.php#xtor=AD-1481423553

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.