De afbraakgeneratie krijgt het nu terecht moeilijk met de AOW en het pensioengat!

Geen categoriemrt 26 2019, 15:00
De afbraakgeneratie, geboren tussen 1953 en 1978, krijgt het nu lastig met de AOW en het pensioengat. Deze generatie heeft de belangen van Nederland en van de jongeren keer op keer verkwanseld in het stemhokje. Bier en voetbal was namelijk belangrijker. En vrije seks en drugs ook. Nu ze met pensioen gaan ervaren de leden van de afbraakgeneratie waar dat kiesgedrag op links-socialistische partijen toe heeft geleid: een pensioenskorting en langer doorwerken voor de AOW.
En dat de pensioenen worden gekort en de AOW leeftijd steeds hoger wordt is definitief niet de schuld van de heren dames politici, maar van de kiezers van de Afbraakgeneratie die zich hebben laten verleiden door de toverspreuken van de politiek.
Toch lijkt zelfreflectie volledig afwezig en roept men voortdurend dat het 'de schuld is van de politiek'. Daarmee zetten de leden van de afbraakgeneratie vooral zichzelf te kijk. Alsof het verrassend is dat ouderen nu 'eenzaam in een bejaardentehuis' zitten? Natuurlijk niet: dit is de climax van een leven lang hippie spelen en je kinderen individualistisch opvoeden. Gefeliciteerd! Geniet ervan!
Je zou verwachten dat diegenen, die de afgelopen vijftig jaar het stemrecht hebben gebruikt, bij zichzelf te rade gaan over hoe hun stemgedrag en levenswandel heeft geleid tot de huidige versplintering van de democratie. Maar nee, het is allemaal 'de schuld van de politici!' Tuurlijk!
Het systeem dat deze kiezers in de afgelopen 50 jaar hebben gelegitimeerd met hun stemgedrag heeft ondertussen zelfs impact op jonge vrouwen. Die moeten niet alleen tot hun 77e doorwerken om kans te maken op een uitkering uit het AOW-piramidespel, maar lopen nu al tegen een pensioengat op. Een gat veroorzaakt door de 'big spender'-attitude van de afbraakgeneratie.
En vergeet niet: de afbraakgeneratie heeft het land dus niet opgebouwd. Diegenen die het land na de oorlog hebben opgebouwd en in 1945 rond de 25 - 35 jaar oud waren zijn al lang geleden overleden. En de impact van het verlies van deze Heldengeneratie zien we om ons heen. Het is overduidelijk: de afbraakgeneratie zal op een houtje bijten.
En het vervelende is dat alle leden van de Afbraakgeneratie nu slachtoffer worden van de collectieve keuzes van hun generatie. Een hersenloze generatie vol nozems en hippies. Maar niet iedereen natuurlijk en de goeden moeten nu lijden onder de domme keuzes van hippies en nozems.
https://twitter.com/DokterTeunis/status/1110524479380307969
Toch zit er een belangrijke les verweven in dit drama. Laten we daarom vooral lering trekken van het verleden en het Algemeen Kiesrecht wijzigen. Door bijvoorbeeld een kiesbewijs in te voeren waardoor je alleen mag stemmen als je bewijst intellectueel capabel genoeg te zijn. Zoiets zou ook voor volksvertegenwoordigers moeten gelden.
Dat is helemaal geen gek idee. Immers hebben we ook rijbewijzen voor autogebruikers om daarmee de veiligheid te garanderen. En als autobestuurders al een rijbewijs behoeven dan kiezers zeker. Zeker gezien het drama dat de afbraakgeneratie over ons land heeft uitgestort.
Kiezersgroepen, die de toverwoorden van politici als zoete koek slikken en komende generaties met een hoge staatsschuld opzadelen, zijn gevaarlijker dan weggebruikers zonder rijbewijs! Daar moeten we van af. Geheel terecht dus dat de afbraakgeneratie met een pensioengat te maken heeft: al treft het ook leden van de generatie die de ellendige keuzes van anderen nu moeten slikken.
Dat laatste is jammer maar helaas. Zoals voor mijn vader, die op zijn 12e begon met werken, maar nu jaarlijks wordt gekort op zijn pensioen. Dat is niet zijn schuld, maar wel van zijn generatiegenoten en die daarna, die voortdurend als kip zonder kop hebben gestemd. Die toverspreuken voor waar aannamen en komende generaties voor hun domheid laten betalen.
Hopen dat er lessen worden getrokken nu de afbraakgeneratie met pensioen gaat en we snel een kiesbewijs invoeren in Nederland. Naast de adviezen van Staatscommissie Remkes zou dat enorm veel ellende kunnen besparen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten