Huichelende Nadia Bouras preekt over ‘racistisch Nederland’, zwijgt over mensenrechten Rifgebergte

De zelfverklaarde strijder voor sociale rechtvaardigheid, Nadia Bouras, blijkt dubbele maatstaven te hanteren als het uitkomt. Behalve haar positie als docent aan de Universiteit Leiden is ze tevens adviseur van de Koning van Marokko. Ze geeft advies in een zogenaamde ‘diaspora raad’ dat de belangen van Marokkaanse migranten wereldwijd behartigt. 

Maar als er in Marokko op grote schaal mensenrechten worden geschonden komt ze niet verder dan één Tweet en dan in het Engels nog wel! Daar tegenover staan tientallen, zo niet honderden, haatberichten over autochtone Nederlanders en verwerpt ze de zorgen die Nederlanders hebben vanwege de enorme instroom van migranten.

Het is een typisch gevalletje ‘de pot verwijt de ketel’ bij Bouras. Zo deelt ze berichten als deze:

‘Do white people know that the dogs in Flint don’t have clean water either? Have we tried that approach?’

Blijkbaar is het in haar netwerk volstrekt en volkomen normaal om te spreken over ‘white people’ en deze mensen ‘schoon water te ontzeggen’, maar zwijgt mevrouw Bouras in alle talen, nou ja bijna, wanneer het mensenrechtenschendingen in het Rifgebergte in Marokko betreft:

Hoe kan het ook anders? Mevrouw Bouras is adviseur van de Marokkaanse koning en wil haar pretentieuze positie niet verliezen. Maar daarmee is ze wel hypocriet en ongeloofwaardig als strijder voor sociale rechtvaardigheid. Als we haar Twitter bekijken dan tellen we zo’n 42.000 berichten, waarvan, zover we overzien, slechts twee zijn gewijd aan de situatie in het Rifgebergte (!).

Maar er is meer! Zo verwijt ze de Partij voor de Dieren dat deze wil samenwerken met Forum voor Democratie. Dat mag natuurlijk niet! Maar tegelijkertijd ziet ze zichzelf als een tegenstander van ‘uitsluiting’. Bijzonder! Dat mevrouw Bouras dubbele morele maatstaven hanteert blijkt overduidelijk uit deze paradoxale tweet:

Begrijpt u het nog? Als we haar profiel verder doorzoeken blijkt deze vol te staan met huichelachtige halve waarheden, waarin ze haar politieke tegenstanders wegzet als ‘racistisch’. Zo blijft ze leugens verspreiden over FVD en zegt ze dat de partij van Baudet ‘bang is voor bruine en zwarte mensen’ terwijl de partij nooit in deze termen over het migratievraagstuk spreekt! De partij wil Nederland evenmin de-islamiseren, maar bij Bouras is het nooit goed genoeg:

Hoe kan het dat een persoon als Bouras docent is op een gerenommeerde Nederlandse universiteit? Hoe kan ze vrijwel dagelijks preken over de ‘rassensituatie in Nederland’, maar zwijgen over de mensenrechtenschendingen in het Rifgebergte van Marokko? We weten het niet Wat we wel weten is dat mevrouw hoog van de toren roept en tegelijkertijd zwijgt als het haar uitkomt.

Ongelofelijk!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. NoDoubt

  Takkiyya, tweede fase van Jihad. Als er een een racist was, dan was het wel Mohammed en daarmee zijn volgelingen. De koran/hadith staat er vol van.

 2. santiago

  Hoe durft dat mens kritiek te hebben op Nederland.

  1. Brazil

   Nederland het ooit zo mooie Nederland, nu een land in in verval.
   Thanks Rechts.

   1. Vrijedenkert

    Rechtse partijen staan voor vrijheid van het individu in dit land, links niet die doen vooral aan groepsdenken, opleggen van voorgekauwde meningen aan de groep, groepsdruk en kudde gedrag om linkse ideeën te willen afdwingen en leveren ons land, opgebouwde voorzieningen, economische voorspoed en individuele vrijheden uit aan buitenlandse entiteiten die ons daar in beknotten voor linkse onrealistische wereldpolitiek.

    1. Satty

     Je vergeet even van wie dat geld is waar jij van leeft. Jij hebt het niet over rechts maar over nationalisten die liegen. Die rechten waar jij het over hebt zijn opgebouwd door linkse collectieven.

     1. Vrijedenkert

      Nee Satty, onze individuele rechten en vrijheden hebben we vooral te danken aan voornamelijk rechtse liberale denkers en filosofen de afgelopen 400 jaar.
      Veel van onze huidige nationale voorzieningen hebben we te danken aan Drees een links sociaal-democratische Minister-President die dit mogelijk heeft kunnen maken door toch heel sterk de staats-financiën in het gareel te houden dus door gewoon zuinig zijn, dankzij de zuinige Drees kon er sociaal beleid worden opgebouwd en uitgevoerd omdat we toen het geld hadden om sociaal te kunnen zijn voor de burgers in dit land!
      Nieuw Links heeft dit beleid jaren ’60 begin ’70 radicaal omgegooid en wilde met het geld van de Nederlandse belastingbetaler plotseling en vooral sociaal zijn voor de gehele wereldbevolking, Drees zag dat dit fout was en heeft zijn lidmaatschap van deze partij toen definitief opgezegd.

     2. Gewoonomdathetkan

      Je liegt weer SATTY.
      Smerige duimzuiger.
      Jij denkt dat je altijd gelijk hebt. Dat komt door die ziekte die jij hebt.
      Jij weet dat niet meer of je wel of niet liegt .
      Nogmaals laat je nakijken haatzaaiende heks.

   2. Janna47

    @Brazil
    U kent het verschil tussen rechts en links niet?
    U heeft deze ellende hier in Nederland te danken aan extreem links, die partijen tegen elkaar ophitsen en rascisme prediken…zij zijn de grote vijand van ons Nederland…en dat zijn allemaal kleurlingen die de mond vol hebben over rascisme…door dit soort volk wordt onze westerse beschaving inderdaad bedreigd.

   3. RenskeTara

    Als in het Namibische, toen nog Zuid-West Afrikaanse land, opgegroeide kind hier

   4. RenskeTara

    Als in het Namibische, toen nog Zuid-West Afrikaanse, land opgegroeide kind hier in Nederland gekomen weet ik nog heel goed te herinneren dat mijn vader het had over “kabouter-mentaliteit” en “heikneuterigheid”…. niet beseffende hoe ik 40 jaar later zou snakken naar die “heikneuterigheid”, dat typisch Nederlandse… die “kaboutermentaliteit” bestaat nog steeds, politiek correctheid noemen we dat tegenwoordig, daar zijn we ondertussen aan ten onder aan het gaan

   5. Gewoonomdathetkan

    Brazil.
    Je bent nog te dom om te schijten lees ik .

   6. Vliegenvanger

    Links zal je bedoelen. Die brengen Nederland naar de afgrond.

 3. Brazil

  Altijd ja maar zij dit een dat , het is nu eenmaal een feit dat Nederland
  een racistisch land is geworden , zie alleen maar de reacties op DDS ,
  Geenstijl en Fok.

  1. Peter Oudshoorn

   Basil, als linkse (nuttige) idioot is voor jou alles racistisch wat niet extreem-links is. Jij bent het kuddedier bij uitstek. Denk je wel eens zelfstandig na en durf je een eigen mening te vormen? Oh sorry, de vraag stellen is ‘m beantwoorden.

  2. Veteraan

   Heb net een voodoo poppetje bewerkt met de naam Brazil erop en hoop dat 20 naalden genoeg waren.
   Merk je al wat Trollemans ?
   Oftewel val eens van een trap af of zo.

  3. WimSchut4U

   Leg me eens uit hoe ik racistisch ben, ik ben vader van 2 “gekleurde” kinderen. En ja ik hou van ze en ik ben ook wel een fan van “bruine” vrouwen(gevolg bruine kids) . Ik heb Marrokaanse, Turkse, Surinaamse etcetera vrienden. Ik gok dat meer dan de helft van mijn vriendenkring als bruin aangemerkt mag worden. Ook houd ik erg van Turks eten. Kun je me uitkeggen hoe je gedachtengang is aangezien je denkt dat FvD stemmers racist cq Nazi zijn en een hekel hebben aan bruine mensen. Ook wil ik je geruststellen ik heb in mi bloedlijn het racisme uitgeschakeld in de volgende generatie. Ik heb namelijk geen witte kinderen gemaakt dus ik heb letterlijk racisme beëindigd met mijn lul. Graag uitleg hoe ik een racist ben.

  4. WimSchut4U

   Zoals verwacht geen antwoord nu.

 4. santiago

  Elke Marokkaan die in Nederland woont, werkt of studeert is verantwoording verschuldigd aan koning Mohammed van Marokko. Denk daar maar eens over na.

 5. Vrijedenkert

  Het beschuldigen van en het bekritiseren van vrije westerse democratische rechtstaten waar het over het algemeen redelijk voor elkaar is wat mensenrechten betreft is mode en de norm geworden in deze wereld…
  Islamitische landen en islamitische regime’s waar het over het algemeen een puinhoop is op dit gebied blijven vaak buiten schot of wordt over gezwegen en maken voor een groot deel zelfs de dienst uit binnen de VN als het op mensenrechten aankomt!
  Deze mevrouw met dubbele pet en dubbele loyaliteit maakt zich daar ook schuldig aan!
  Werkelijk belachelijk.

  1. Satty

   Jouw reactie slaat nergens op. Waarom zou ik niet kritisch mogen zijn?

   1. Vrijedenkert

    Ik spreek over mevrouw Bouras in het artikel en ik bedoel niet jouw commentaren op DDS waar iedereen gewoon mag reageren!
    Ben jij in real mevrouw Bouras? Zoniet voel je dan niet aangesproken en reageer dan ook niet a.u.b.

    1. Satty

     Ik zou denken dat je het schrijffoutje wel begreep.

     1. Vrijedenkert

      Helaas, ik ben laag opgeleid en laag geletterd… Ik lees dingen en neem dingen over het algemeen vrij letterlijk op!

  2. Brazil

   Overal waar het westen zit is het een puinhoop , dit is geen toeval
   meer , maar vooral schouderklopjes geven hoe goed we zijn.

   1. Janna47

    Brazil…
    Ja draai vooral alles om….man man man…waar zit je verstand, zo het überhaupt aanwezig is..

 6. Satty

  Het is al hypocriet om adviseur van de koning van Marokko te willen zijn. Voor mij is dat zoiets als met jared Taylor gaan lunchen en beweren geen racist te zijn.

  Dat jij maar blijft volhouden dat baudet geen racist is maakt je net zo hypocriet als deze dame.

  1. Ego-non-solus

   Satty, fijn. Mag dit op deze blog je laatste reactie zijn? Je punt heb je wat mij betreft wel duidelijk gemaakt. Je valt zóveel in herhaling dus laat het hierbij svp.

   Hierna lees ik dan graag wat bijdragen met meer inhoud en empathie die mij kunnen helpen een wat meer afgewogen mening te vormen.

   1. Satty

    Emphatie, weet je wat het betekent? afgewogen besluiten nemen op basis van dds reacties. Heb je enig idee hoe dom je nu overkomt?

    Lastig toch vrijheid van meningsuiting? Alleen extremisten links of rechts hebben dat.

 7. Gekko

  Dat dit soort migranten zo’n grote bek heeft, is mede te danken aan de fluwelen handschoenen waarmee de MSM ze aanpakt. Met name dagblad Trouw is de hypocrisie al ver voorbij. Ex-vrijgemaakte hoofdredacteur Cees van der Laan en de antisemitische columnist Stevo Akkerman leggen de loper uit voor de gender- en moslimgerelateerde medelanders. Ondertussen zelf zwelgend in een calvinistisch schuldgevoel jegens alle Afrikanen en Midden-Oostelingen.

  1. Satty

   Oh omdat ze migrant is mag ze haar mening niet geven? Dat jij blijft wegkijken voor de werkelijke situatie in de wereld maakt de waarheid niet minder waar.

   1. Ego-non-solus

    Satty, nogmaals, we wéten het.

    1. Satty

     Kennelijk niet. Anders blijven jullie niet liegen.

     1. Ego-non-solus

      Jullie? Is dat Pluralis Majestatis?

      Overig moet je zoiets eigenlijk niet neerzetten. Met “liegen” zet je je eigen narratief als absolute waarheid neer. En dat zegt meer over jou dan alleen een kennelijk gebrek aan zelfbeheersing.

 8. Florissa

  Zolang er mensen zijn die dit soort figuren voor de klas laten staan,is het goed mis in ons land .

  1. Brazil

   Ik zou zeggen bel de Baudet Gestapo kliklijn en doe aangifte.

   1. marco1

    Heb ik net gedaan maar ivm de hoeveelheid bellers was de wachttijd dusdanig lang dat ik het morgen nog eens zal proberen.

 9. ikweetwatikwil

  Nederland is niet racistisch. Nooit geweest en ook nu niet.
  Maar we hoeven niet over ons heen te laten lopen . Als je daar iets van zegt of je bij een partij aansluit die er ook iets van zegt, ben je dan een racist??
  Denk het niet. Het lijkt mij eerder dat mensen van buitenaf met medewerking van enkele linkse en wat rechtse figuren hun wil willen opleggen aan de gewone Nederlander. Nou, NEE maar. Deze mevrouw kletst in de ruimte. Gelukkig leggen steeds meer mensen in Nederland en de rest van Europa hun blinddoek af . En daar maken de nieuwkomers het zelf naar. En niet de schuld bij de inschikkelijke Nederlander leggen .

  1. Satty

   Nederland heeft zeker een racistische kant. Wat is dat voor onzin omdat te ontkennen. De nieuwkomers worden in eigen land al eeuwen overlopen voor oa de Nederlandse welvaart. Niet liegen en de boel verdraaien.

   1. Ego-non-solus

    Satty, nogmaals nogmaals, we wéten het nu wel.

   2. Siemien

    Satty is zeker racistisch dit kunnen we niet ontkennen.

 10. DennisEijs

  Misschien Nederland eens een weekje maken zoals zij beweren dat het is?

 11. Markie

  Paspoort afpakke en terug schoppe

 12. TD

  Mevrouw Bouras kan beter haar aandacht richten op de remigratie van de in Nederland verblijvende dubbele nationaliteit houdende criminelen naar Marokko!
  Het opheffen van de de tegenwerking door de Marrokaanse autoriteiten mbt dit tuig is een mooie taak voor deze loeiende koe!

 13. Jv

  Schop dat mens het land uit.
  NL is ond land wat mij hebben opgebouwd en nu zal deze schreeuwlelijk ons even vertellen dat wij racisten zijn. Ik zou zeggen, kijk naar je eigen volken NL dat grotendeels een werkschuw volk is dat alleen weet waar de gemeentelijke sociale diensten zich bevinden.
  Oprotten!

 14. victus

  Die sneue landgenootjes met hun trainingsbroekjes en bontkraagjes en meuren naar knoflook tijdens het slap ouwenelen slaan een lekkere deuk in een warm pakkie boter.

 15. Baron von Munchhausen

  Waarschijnlijk te populistisch:
  Waarom verblijft ze in Nederland als het in Marokko zo goed is?
  Geld???

 16. koeiepoep

  En als klapper op de vuurpijl, eisen riffers nu, dat de minister van buitenlandse zaken, de marokkaanse ambassadeur op t matje roept, vanwege (vermeende) mensenrechtenschendingen in Marokko. Ik stel voor, om wat Marokkaanse agenten hierheen te halen, vanwege schendingen van de grondwet, door diverse riffers. Ik bedoel, als we dan toch elkaars problemen moeten oplossen, dan maar helemaal samenwerken.

 17. Dik

  Waar is Sjun, ik heb deze uitstekende debater al een tijdje niet meer gezien.

  1. Veteraan

   @ Dik
   Ja jammer hé, die had goede bijdragen.
   Ook een beetje een tegengewicht tegen die Trollen hier met hun voorspelbare, herhalende gereutel. Maar erin stikken ho maar.
   Dus Sjun, doet ons nog eens bezoeken, we missen je.

   1. Dik

    @Veteraan: Inderdaad, al geef ik de voorkeur aan negeren, ik ben ervan overtuigd dat dit de enige effectieve manier is. Negeren vinden ze pas echt vervelend, het dwingt ze bovendien alleen nog met elkaar te tongen.

 18. nienke

  Ik zou als ik haar was het mooie Marokko maar eens bestuderen en niet Nederland.
  Marokko schending van mensenrechten,vrouwen onderdrukking,vermoorden van homo’s, teveel om op te noemen wat daar niet deugt in dat land.

 19. Gewoonomdathetkan

  Satty is een haatzaaier!!!.
  Een trol !!

  1. Dik

   @Gewoonomdathetkan: Gewoon negeren, dat werkt!

 20. Punt50

  Het allerbeste is om mensen géén 2 nationaliteiten toe te staan. Gewoon na een beperkte periode kiezen of kabelen, waar ligt je loyaliteit…?

  1. Vrijedenkert

   Dubbel paspoort moet ter discussie worden gesteld in dit land want het heeft heel veel ongewenste invloeden en nare gevolgen voor dit land en ook voor de goedwillende migranten!
   Dat 4 of 5 generaties later nazaten van migranten nog steeds een paspoort en indentiteit bezitten van het oorspronkelijk land van waaruit men ooit hierheen is geemigreerd en men nog steeds dienstplicht moet vervullen voor dat land en men daar nog steeds de politiek mede kan bepalen door verkiezingen slaat werkelijk als een tang op een varken en onwerkbaar en onwenselijk!
   Op die manier neemt men nooit de nationaliteit aan van het land waar men al meer dan 40 jaar woont, leeft en werkt en blijft het half hemel half putwater.
   Is het de bedoeling van deze regime’s dat nazaten van Turkse en Marokkaanse emigranten die hier in 1965 kwamen als gastarbeiders in het jaar 2150 nog steeds de Turkse en Marokkaanse nationaliteit bezitten en overdragen tot het oneindige?
   Nederlanders die ooit in 1900 of zelfs daarvoor naar Canada, VS of Australie emigreerden hebben hun NL nationaliteit al lang geleden moeten opgeven of verloren en zijn nu staatsburgers in die landen en hun nageslacht ook, het maar blijven doorgeven van nationaliteit na immigratie moet op een gegeven moment een definitief einde komen.

   Dit zeggende wordt je al gelijk bestempeld als een fascist door links.

 21. victus

  Het zou verstandiger zijn als deze dame haar eigen landgenoten eens aansprak op hun rare gedrag en houding tov de blanke racist die elke dag kromligt om hun uitkeringen te bekostigen!

 22. Joop Klepzeikert

  De Nederlandse universiteiten lijken onderhand meer een verzamelplaats voor geestelijk gehandicapten dan voor wetenschappers. Echte wetenschappers worden verketterd om hun verifieerbare feiten. Dit soort idioten worden op handen gedragen.

 23. Godefroy France

  BEN DIE ANTISEMITISCHE HAATBAARDENDE DUBBELE PASPOORTERS KOTSMOE !!!

 24. Bes Tolen

  Vrijedenkert. Nieuw Links heeft wel een boekje uitgebracht met heel linkse ideeën maar als groep heeft het maar kort bestaan. Zeker al lang niet meer in de tijd toen Drees senior zijn lidmaatschap opzegde en dat was in de tachtiger jaren. Het was de tijd, dat Nederland finaal werd verraden maar daar deden alle politieke partijen aan mee. Drees was tegen de massa immigratie. Het is alleen maar erger geworden en we worden nu het laatste jaar nieuw bedonderd met bad en breakfastregeling te betalen door het rijk in plaats van door de grote gemeenten in overtreding, nieuwe stiekeme regelingen voor asielzoekers waarbij commerciële bedrijven zijn ingeschakeld maar stichtingen voor minder arbeidsgeschikten van gemeenten gezamenlijk als dekmantel fungeren, soepeler kinderpardon waar de democratische controle geheel faalt zodat de misdaad van de christelijke organisaties zegeviert.

 25. Rud56

  Weer een volslagen onbetrouwbare, niet-onafhankelijke en totaal aan de linkerzijde doorgeslagen docent!
  En die werkt dus op een zogenaamde gerenommeerde universiteit alhier?
  Arme studenten!

 26. O.k.

  @brazil… hoe kunt u recht beschuldiggen van het verval van Nederland? Juist de extreem linkse denkwijze van de politiekers is de schuld van de uit elkaar gevallen maatschappij.

  1. hoolie295

   de regering draait en draait maar uiteindelijk kunnen ze
   er toch nier meer omheen, verkiezingen gaan steeds meer naar rechts
   steden zuchten onder geweld en criminaliteit , elke dag auto branden
   nu gister weer , en ga zo maar door , kwestie van tijd , ook gemeentes raken blut
   rara hoe kan dat , de meesten weten wel hoe t zit maar nogmaals kwestie
   van tijd , dit is onhoudbaar zo ook in belgie , engeland zweden en duitsland

 27. PMG

  Alle vol- en half arabieren (MENA) zijn stelletje huichelaars die draaien met alle winden. Zolang het om geld gaat kan werkelijk alles, als janken beter uitkomt doen ze dat, alles is gods wil en ze nemen totaal geen verantwoordig voor hun eigen daden of leven. Ongelovigen en christenen zijn honden waar je zoveel mogelijk van moet profiteren en dat doen ze dan ook. Ga een paar weken naar het middenoosten en je weet genoeg.
  Walgelijk volk!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.