Vervangingsmigratie! 2,4 miljoen immigranten bereikten Europese bodem in 2017!

Een Iers schip redt enkele bootmigranten. Bron: Irish Defence Forces / Wikimedia Commons.

Een korte update vanaf het bevolkingsvervangingsfront! Het VN-migratieprogramma loopt formeel nog en ze kunnen in New York en Brussel op hun borst kloppen. Al zien we steeds meer weerstand tegen de miljoenencijfers toch kwamen er in 2017 ruim 2,4 miljoen immigranten naar Europa. Een deel van hen reisde naar Nederland.

Nederland was niet bijster populair als bestemming al konden we per 1.000 inwoners zo’n 11,1 migrant verwelkomen volgens de cijfers van Eurostat. Meest opmerkelijke in de gegevens is IJsland dat ruim 35 migranten toeliet per 1.000 inwoners en Malta, dat vanwege haar ligging in de Middellandse Zee de favoriete bestemming van migranten is, verwelkomde 46 migranten per 1.000 inwoners!

Immigranten per 1.000 EU-inwoners in 2017

Aantal nieuwkomers per 1.000 inwoners verdeeld per EU-lidstaat. Bron: Europese Commissie / Eurostat
Aantal nieuwkomers per 1.000 inwoners verdeeld per EU-lidstaat. Bron: Europese Commissie / Eurostat

De migranten die in Malta arriveerden reizen natuurlijk door naar Duitsland, Zweden en andere rijkere landen. Op een bevolking van meer dan 500 miljoen Europeanen betekent een instroom van 2,4 miljoen op jaarbasis een netto bijdrage aan de populatieomvang van 0,46%. Volgens de EU is het noodzakelijk dat er miljoenen migranten worden verwelkomd en wel om deze reden:

“In destination countries, international migration may be used as a tool to solve specific labour market shortages. However, migration alone will almost certainly not reverse the ongoing trend of population ageing experienced in many parts of the EU.”

Migranten zouden volgens de EU dus bijdragen aan ‘specifiek arbeidskapitaal’, maar het grappige is dat de selectieprocedures niet zijn ingericht om bij voorbaat al een selectie te maken met dat doel in het oog. Nee, de selectieprocedures zijn ruimer.

Opmerkelijk is de tweede zin uit het citaat. De EU geeft toe dat ‘migratie alleen de vergrijzing niet kan stoppen’ terwijl het VN-vervangingsmigratieprogramma juist dat als reden hanteert waarom migraties een positieve bijdrage zouden leveren aan de Europese natiestaten.

Voorlopig lijkt het er niet op dat de aantallen van 2017 ook voor 2018 gaan gelden, maar dit weten we pas volgend jaar. Dan update Eurostat haar cijfers. Duitsland heeft in ieder geval laten weten open te staan voor nog meer migranten. Zo versoepelen de Duitsers de regels en mogen migranten langer blijven. Maar de Duitsers zijn dan ook een klasse apart natuurlijk.

Van de grotere en meer bevolkte EU-lidstaten worden voornamelijk de Zweden, Oostenrijkers, Duitsers en Nederlanders door migranten bezocht. Frankrijk en Italië zijn ondertussen minder populair dan Hongarije. Ongetwijfeld omdat de sociale voorzieningen daar op instorten staan en de economie minder goed draait.

En migranten willen natuurlijk een goed begin want dat is het halve werk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Adriaan

  ‘populatieomvang van 0,46%’
  Het is net met het weer: gevoelsmatig voelt het aan als 46%.

  1. umhnz

   U geeft dus toe dat het gevoel totaal niet overeen komt met de feiten.

   1. Adriaan

    @umhnz, heb ik ooit iets anders beweerd?

 2. umhnz

  Quote : Een korte update vanaf het bevolkingsvervangingsfront!
  .
  Teunis is ook door het FvD virus getroffen.

  1. Buzz68

   Goed hè! Steeds meer verstandige mensen.

  2. Teunis Dokter

   Nee hoor, ‘vervanging’ is een accurate beschrijving van het fenomeen. Zelfs de Verenigde Naties hanteert die term. Heeft dus niets met FVD te maken!

   1. Satty

    Leg dan even uit in welke context of denk je dat de gemiddelde lezer hier daar ook maar iets van begrijpt.

    Het heet hier omvolking, ik denk dat je dat heel goed beseft en dat het enige doel is het leven van migranten zo zwaar mogelijk te maken. Racisme neemt steeds meer toe sinds de fascist in de kamer zit.

    1. Vit

     @Satty

     Ik leg het je wel even uit:

     Als er op elke miljoen oorspronkelijke inwoners er 2 bijkomen heet dat omvolking, het is gelukkig niet ingewikkeld.

     1. Satty

      Vit lees alsjeblieft wat je schrijft. Verdiep je eens in of het zelfs mogelijk zou zijn. In Amerika hebben ze het geprobeerd zelfs met behulp van genocide is het niet gelukt.

      Ik vind dat Teunis antwoord hoort te geven, of zijn Engels is onder ieder niveau ook al denk ik persoonlijk dat hij bewust aan het volksmennen.

     2. Vit

      @Satty

      Oké ik overdreef een beetje, maar ongebreidelde bevolkingsgroei uit vreemde landen is wel degelijk iets om rekening mee te houden.

     3. Vit

      Ps, soms heb ik het gevoel dat wij moeten integreren.

     4. Vit

      Anneke Dote:

      Bij mijn laatste werkgever was een moslim die al biddend het washok werd uitgespoeld door een overstromende afwasmachine, dat vond ik zielig en die heb ik toen toestemming geven in mijn kantoor te komen bidden.

      Nou, is dat meegaand of niet?

     5. Satty

      Vit

      Lieverd het gaat niet om het slagen van de integratie maar het toenemen van extremisme. Dat stopt integratie. Wat dat betreft heeft hiddema gelijk integratie begint tussen de lakens, ik heb erg mijn best gedaan om te integreren. Nee Ik ben geïntegreerd opgegroeid. Ik maak me zorgen om extreem islamisme, rechts, links, hufter, egoïsme.

      Ik trap soms veel te hard terug maar ja ik kan er niet tegen dat zoveel goed geïntegreerde migranten als mijn familie ook last beginnen te krijgen van de toenemende verharding. Mijn moeder verschaft werkgelegenheid bv, zet zich in voor integratie en probeert jonge moslima’s de versie van de islam uit te leggen die zij kent. Daarnaast is ze ook gewoon vriendelijk voor iedereen.

      Het extreem generaliseren wat zowel links en rechts doen is funest voor de samenleving. Ik denk dat jij mij erg links vind maar dat ben ik niet. Op dit moment zijn religie en rechts het gevaarlijkst zoals in het verleden links. Globalisering is niet tegen te houden. Als de mensheid nog lang bestaat zal zo’n beetje ieder ras gemengd zijn maar dat gaat nog erg lang duren. Ik begrijp werkelijk niet wat een man van bijna 70 voor probleem kan hebben met een geleidelijk veranderende bevolking of verdwijnen van cultuur op natuurlijke wijze. Ik vind het Drents mooi, mensen daar lachen zich altijd kapot als ik echt plat praat maar het is een dialect dat verdwijnt. Nou en? Als het verdwijnt heeft het geen nut.

     6. Gewoonomdathetkan

      Vit .
      Ga alsjeblieft ergens anders lopen janken .

     7. Vit

      @Gewoonomdathetkan

      148

     8. Vit

      @Satty

      “Ik begrijp werkelijk niet wat een man van bijna 70 voor probleem kan hebben met een geleidelijk veranderende bevolking of verdwijnen van cultuur op natuurlijke wijze.”

      Mij maakt het niet meer uit maar wel voor de volgende generaties, wat er nu binnenkomt wil niet integreren en daar doen ze nog dagelijks hun best voor om dat te bewijzen en inderdaad jammer dat de goeden onder de slechten moeten lijden, mijn eigenste bruine moppie merkt er gelukkig niet veel van.

    2. Gewoonomdathetkan

     Satty.
     Wat een onzin weer hahahahaha

  3. Gewoonomdathetkan

   2,4 miljoen waarvan 2 miljoen gelukzoekers!!.

 3. NoDoubt

  Ze moeten wel allemaal onderhouden worden. O Nee de EU heeft 46000 van deze mensen een creditcard gegeven en zij krijgen daarop elke maand 500 euro. En u mag raden van wie deze EU sinterklaas wordt betaald.

  1. Vit

   Ehhh wij?

 4. poldi

  “Migranten zouden volgens de EU dus bijdragen aan ‘specifiek arbeidskapitaal’”

  Hahahaha….meer dan driekwart plus generaties zitten in de bijstand en hebben een flinke impact op onze sociale voorzieningen en sociale huurwoningen.
  Plus de voortwoekerende islamisering gelardeerd met salafistische sausjes die in vele geledingen van de maatschappij zichtbaar zijn.

  1. poldi

   Vielen dank frau Merkel. met deine vervloekte “Wir schaffen das”.

  2. Dik

   Van de > 400.000 immigranten die onder Rutte I t/m III naar Nederland kwamen zit meer dan 90%(!) in de bijstand.

   Wat moet je doen om een land te destabiliseren, wat moet je doen als je een superstaat wil creëren? Dan stop je de soevereine staten vol met vreemdelingen!

   De kosten die het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in 2017 heeft gemaakt voor de opvang van asielzoekers bedragen ongeveer € 753 miljoen.

   De kosten per asielzoeker bedragen ongeveer 30.000 euro per jaar.

   Van 2008 tot 2017 werden er 537.060 verblijfsvergunningen verstrekt. Stel dat 10% van hen betaald werk heeft gevonden, dan blijven er 483.354 asielzoekers over die afhankelijk zijn van gratis geld. Als we de kosten van de asielprocedure en daarna de kosten van de uitkering meenemen dan kost een asielzoeker ongeveer 20.000 euro per jaar.

   483.354 x 20.000 = 9.667.080.000 (9.6 miljard) euro per jaar. En de teller loopt nog steeds op!

   1. poldi

    Bedankt voor alle specificaties die ik goed ga bewaren !

    1. Satty

     Onthou dan deze. 1dollar naar Afrika zijn minimaal 10 naar het parasiterende westen.

     Deze is waar die van dik kan dus niet kloppen.

     1. AS210854

      Satty zet aub een andere plaat op, deze is nu wel grijs gedraaid.

 5. ikweetwatikwil

  Ik weet nog dat in de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw, mensen aangespoord werden om naar Australië en Canada te emigreren , want Nederland was te vol.
  Nu snap ik het. We moesten plaats maken . En opeens is Nederland niet meer te vol

  Oh wacht is het omdat we aan kleurverandering moeten doen of is de blanke te slim geworden.

  1. Dik

   @IWWIW: Wat moet je (Brussel) doen om een land te destabiliseren, wat moet je doen als je een superstaat wil creëren? Dan stop je de soevereine staten vol met vreemdelingen!

  2. poldi

   Zou Thierry Baudet dan toch gelijk hebben met zijn dreigende omvolking ?

   1. Dik

    @Poldi: Zijn homeopathische verdunning is natuurlijk gewoon een feit.

    Ik heb nog wat geverifieerde cijfers voor je.

    In 8 jaar tijd (tot 2016) hebben in Nederland maar liefst 465.480 asielzoekers een verblijfsvergunning gekregen. Dat betekent ook dat zij aanspraak kunnen en zullen maken op onze sociale voorzieningen. Als je bedenkt dat een gemiddelde statushouder ongeveer 700 euro per maand kost, dan hebben we het hier over 325.836.000 (325 miljoen) per maand = 3.910.032.000 (3,9 miljard) euro per jaar. En de teller blijft gewoon doorlopen!

    Aantal verblijfsvergunningen (incl. nareizen & gezinshereniging) 2008 – 2016:

    2017 – 71 580
    2016 – 61.505
    2015 – 55.605
    2014 – 50.950
    2013 – 55.195
    2012 – 45.240
    2011 – 46.690
    2010 – 45.800
    2009 – 48.000
    2008 – 56.495
    Totaal – 537.060 (8 jaar)

    Aantal asielaanvragen 1993 – 2017:

    2017 – 30.635
    2016 – 31.600
    2015 – 59.100
    2014 – 52.576
    2013 – 17.000
    2012 – 13.000
    2011 – 11.600
    2010 – 13.300
    2009 – 16.163
    2008 – 13.400
    2007 – 9.731
    2006 – 14.465
    2005 – 12.347
    2004 – 9.782
    2003 – 13.402
    2002 – 18.667
    2001 – 32.579
    2000 – 43.895
    1999 – 42.729
    1998 – 45.217
    1997 – 43.443
    1996 – 22.857
    1995 – 29.258
    1994 – 52.576 (Bosnië)
    1993 – 35.399
    Totaal – 684.721 (24 jaar)

    Bron (o.a.): statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=82027NED&LA=NL

 6. Vit

  ” Meest opmerkelijke in de gegevens is IJsland dat ruim 35 migranten toeliet per 1.000 inwoners”

  De bedoeling is dat de de hele wereldbevolking islamitisch wordt, zelfs in Hammerfest in het uiterste noorden van Noorwegen is een moskee te vinden, je vraagt je af wat dat woestijnvolk daar te zoeken heeft, nou dat dus.

  1. Rien Noppen

   Lul niet zo stom, vit, sinds wanneer is een godsdienst aan breedtegraad verbonden?

   1. Vit

    Afgekeken bij Beukman?

    1. Vit

     Ps, wel eens van Jihad gehoord hmm?

    2. Vit

     Erdogan zei het al, moskeeën zijn onze kazernes, tel uit je winst.

 7. A3aan

  “En migranten willen natuurlijk een goed begin want dat is het halve werk.” Werken? is het niet zo dat die lui graag naar o.a. Nederland komen om de ruif leeg te eten. Gratis eisen wat je “thuis” niet hebt.

 8. Satty

  Hel en verdoemenis is wat via bruine Thierry over Nederland trekt. Ontmenselijking in volle gang op dds te lezen. Nou Michael kom op ook Thierry en zijn achterban benoemen voor wat het zijn. De west Europeaan heeft de meest parasiterende welvaart in de wereld toch durven ze anderen de maat te nemen. Gadverdamme het is een triest zooitje dankzij Cliteur.

  1. bejaarde

   Satty:
   Ik zou zeggen MOVEN, als je het niet eens kunt zijn met de oorspronkelijke bevolking van Nederland (Europa). Omvolken is de opdracht aan de oorspronkelijke europese vrouwelijke bevolking om zich te laten bespringen door nieuwkomers (al onderlegger fungeren), waardoor er geen van oorsprong nederlandse of europese vrouw/moeder meer overblijft.

  2. toetssteen

   @Satya
   Nope de Moedernegotie, (Oostzeehandel) daar heeft o.a. Nederland zijn welvaart aan te danken! De rest kostte alleen maar geld.

 9. Ritter

  Wat is het gevolg van deze massa immigratie?

  O.a. dat de autochtonen in steeds meer wijken de minderheid vormen.

  Kijk maar naar de grote steden in Europa.

  Als voorbeeld neem Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, enzovoorts. In bepaalde wijken van die steden vormen migranten de meerderheid. En steeds meer steden zullen volgen.

  Neem Antwerpen. In die stad zijn meer dan de helft van de leerlingen van de basisscholen in het stedelijk onderwijs moslims.

  Kortom, de autochtoon word “vervangen” door immigranten en als gevolg daarvan word de autochtoon vreemdeling in eigen land.

 10. F. Domela Nienhuis

  Degenen die de omvolking van Europa, dus de vernietiging van Europa en daarmee de vernietiging van de Europeanen voorstaan verdienen de doodstraf voor hoogverraad.

  1. Beukman

   Je bedoelt dat je alle Nederlanders die het hazenpad hebben gekozen voor een ander land tegen de muur moeten worden gezet? Dan zal je op zoek moeten gaan naar een héél lange muur.

 11. Brazil

  En dan staan er nog miljoenen klaar die richting Europa komen,
  dit gaat nog gezellig worden 🙂

 12. TD

  Baudet en Wilders worden door links Nederland uitgescholden voor facist,nazi,racist,nu hoop ik van harte dat deze beschuldigingen bewaarheid worden en steeds meer mensen beseffen dat een rigoreuze politieke omzwaai in deze richting noodzakelijk is,het is waarschijnlijk de enige manier om Nederland immigratie onvriendelijk te laten worden,dat de illegale gelukszoekers ons land mijden als de pest!

 13. Diederik van Walsum

  Ik zal héél eerlijk zijn ……ik vind dat 1 negert er al 1 negert teveel is.
  Over het waarom ik dat vind kan ik wel in details hier gaan neerzetten maar dan heb ik al gauw een paar uur nodig.

  Ook moet ik eerlijk zeggen dat er uitzonderingen zijn onder negerts, maar dan praat je al gauw over 1 op de 100.000 waar Nederland echt iets aan heeft…dus geld gaat opbrengen in plaats van geld gaat kosten.
  Ik heb gesproken.

  Ik heb gezegd.

 14. Van der Scheur

  Ik maak me zorgen dat er in Afrika straks geen arbeiders meer zijn. Dat is geen manier van een continent opbouwen.

 15. Vrijedenkert

  Ruim 2,4 miljoen migranten naar Europa alleen al in 2017…
  Hoeveel is dat totaal gezamelijk als je daarbij de jaren 2014, 2015, 2016, 2018 en 2019 bij opteld plus de verwachte gezinshereniging over al die jaren in de nabije toekomst wat na komt reizen?
  Is dat dan 5 miljoen, 10 miljoen, 15 miljoen of meer…

 16. Heras

  Even kijken; de meesten zijn laag-tot niet opgeleid. Dus eerst de taal leren, 5 jaar / vak leren 3-4 jaar/ solliciteren en aangenomen worden door een werkgever (als het lukt) 4 jaar= positieve inschatting. Dat betekent 13 jaar investeren als alles meezit. In veel gevallen zijn het mensen die niet willen werken, veel kinderen krijgen, en zo in jaren bijstand zitten. De ouderen en lichamelijk gehandicapten, langdurig werkelozen die willen werken hebben geen schijn van kans.
  Dit soort stomme keuzes van de regering is slopend voor de economie of je moet de grenzen sluiten en alle ‘nieuwkomers’ die nu binnen zijn dwingen eenvoudige klussen op te knappen waar geen opleiding voor nodig is.

  1. Niet L niet R

   Perfect verwoord!

 17. Niet L niet R

  De EU onder leiding (lijding) van Frauw Merkel en mee lopers, gaat Europa en dus ook Nederland naar de knoppen, bezoek de grote steden, bekijk de overvallen, straatroof en diefstallen en dan weet u genoeg!

 18. F. Domela Nienhuis

  “Als je te horen krijgt dat er een gezin van zes personen uit Syrië naast je komt te wonen, is dat toch even schrikken. Wat staat je te wachten? Wat voor mensen zijn het?

  Je krijgt verder ook geen enkele info van de woonstichting, gemeente of vluchtelingenwerk.

  Je gaat er vanuit dat het mensen zijn die gevlucht zijn voor de oorlog in Syrië, en gunt ze natuurlijk een menswaardig leven. Dus we vinden het prima dat deze mensen worden opgevangen in ons land, totdat ze weer terug kunnen keren naar Syrië als het daar weer veilig is.

  Omdat je verder van geen enkele instantie info krijgt, ga je zelf info verzamelen. Uiteindelijk kom je erachter dat dit gezin reeds al was opgevangen in Jordanië. Maar dit gezin van zes personen, werd direct uit Jordanië overgevlogen naar Nederland. En werd per luxe touringcar direct naar de eengezinswoning naast ons gebracht.

  (Per jaar worden er 750 vluchtelingen tijdens ‘selectiemissies’, direct overgevlogen en geplaatst in woningen in Nederland.)

  Van vrijwilligers, die het huis aan het inrichten waren vóór de komst van de ‘statushouders’, krijg je dan te horen, dat deze woning eigenlijk te duur was, maar dat andere woningen niet netjes genoeg waren voor deze ‘statushouders’.

  Je houdt er rekening mee dat deze mensen natuurlijk een tijdje nodig hebben om te acclimatiseren en zich aan te passen aan onze Nederlandse cultuur.

  Goed, de mensen zitten in de woning naast ons. Ze spreken geen woord Nederlands of Engels, dus communiceren is in het geheel niet mogelijk.

  Het is al heel snel duidelijk dat deze mensen een compleet andere levensstijl hebben. Ze liggen overdag gedeeltelijk op bed, en leven ’s nachts door tot ongeveer 04:00 uur. Ze houden ons ’s nachts wakker met het slaan met deuren, schreeuwen, tv die hard aanstaat etc. Na een waarschuwing gaat het een paar dagen goed, maar dan is er uiteindelijk toch weer een hoop kabaal midden in de nacht. Ook nemen ze het niet zo serieus met hygiëne en netheid rondom het huis.

  Ze zijn bezig met schilderen, maar hebben het voor elkaar gekregen dat er witte verf door onze schutting heen komt en op onze nieuwe terrastegels terecht komt waardoor we voor 700 euro schade hebben opgelopen. Is dom, maar kan gebeuren, ze doen het niet expres. Wij gaan er van uit dat ze daarvoor verzekerd zijn. Maar vluchtelingenwerk geeft aan dat ze nog niet verzekerd zijn omdat ze nog maar net in Nederland zijn. Bij Vluchtelingenwerk weten ze ook niet wat ze er nu mee aan moeten en de vrijwillige begeleider van geeft nu aan dat de statushouders dat dan maar van hun eigen leefgeld moeten betalen.

  Omdat de vader van het gezin aangaf dat hij het geld er niet voor had en omdat we het ook wel een beetje zielig vonden hebben we het voorval bij de rechtsbijstand van onze verzekering neergelegd. Ook omdat we geen enkele medewerking kregen van de gemeente, woonstichting, vluchtelingenwerk en COA, hebben we de rechtsbijstand ingeschakeld.

  Onze rechtsbijstand gaf aan dat wij absoluut een procedure zouden winnen, maar dat het een langdurig traject tegen COA zou worden. Onze verzekering bood ons een afkoopregeling aan voor de helft van het schadebedrag. Dit aanbod hebben we uiteindelijk maar aangenomen. Maar eigenlijk is dit geld gewoon afkomstig van de premie die wij al jaren betalen.

  Maar wat schetst onze verbazing: direct de week erna komen er diverse aanhangers met meubels bij hun aan. Er gaat een televisie naar binnen, die drie keer het formaat van onze televisie heeft. Boodschappen worden met een bestelbus aan huis gebracht.

  Ze zijn nu ruim vier maanden in Nederland, en hebben nu al een auto aangeschaft. Een luxe Peugeot stationwagen.

  Dat zet toch zeker kwaad bloed bij ons. Ze hebben het nu al beter voor elkaar dan menig Nederlander. Het is geen wonder dat mensen (Nederlanders) hierdoor compleet anders gaan denken over vluchtelingen. Wíj moeten er voor werken, en zíj hebben deze luxe zónder er voor te hoeven werken. Ze liggen overdag op bed, leven ’s nachts en zorgen voor geluidsoverlast ’s nachts. Ze houden ons ’s nachts wakker, terwijl wij er weer vroeg uit moeten om te werken. Ze passen zich nog steeds niet aan onze Nederlandse leefgewoonten aan ondanks alle waarschuwingen die ze intussen gekregen hebben van de woonstichting en vluchtelingenwerk. Peuken en afval wordt uit het raam gegooid, en ga zo maar door.

  Wij hebben deze ‘statushouders’ absoluut de kans gegeven om geaccepteerd te worden. Maar door hun arrogante houding en het niet willen aanpassen aan onze Nederlandse leefgewoonten zijn wij helemaal klaar met dit Syrische gezin.

  Tot op heden hebben we nog geen enkele medewerking gekregen van de gemeente, vluchtelingenwerk of woonstichting, dat resultaat heeft opgeleverd.

  Is zelf verhuizen de laatste optie? Wat nu?”

  Een bezorgde Nederlander.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.