Beelden! Migranten verjaagd door Griekse politie, levens kapot door agressieoorlogen George W. Bush!

Geen categorieapr 06 2019, 16:00
Gisteren raakten migranten slaags met de Griekse oproerpolitie terwijl zij trachten de grens met Macedonië te bereiken. Een groep van zo'n 500 migranten zette via sociale media de actie op touw. Het kamp waar de migranten zich bevinden zou overbevolkt zijn en men leeft er in slechte omstandigheden. Over de redenen waarom zoveel migranten in Griekenland zitten natuurlijk geen woord in de reguliere media zoals NOS!
https://twitter.com/DailySabah/status/1114516876766347266
Vooropgesteld: Europa zit niet te wachten op deze migranten, maar tegelijkertijd is het van belang om te benoemen waarom deze mensen in Griekenland vastzitten. En de redenen hebben wel degelijk iets met Europa en de Verenigde Staten te maken natuurlijk!
Nadat de Amerikanen en hun bondgenoten in 2001 besloten om het Midden-Oosten 'te bevrijden' en te 'democratiseren' is het chaos aldaar. Eigenlijk al 18 jaar lang, sinds 2001! Als 11-jarige en Pim Fortuyn-fan was ik altijd al tegenstander van deze oorlogen, maar de volwassenen om mij heen vertelden mij 'dat het nodig was' om het land 'te bevrijden'. Lekker naïef bleek het.
De onvriendelijk doch relatief stabiele regimes van de Taliban (Afghanistan), Hoessein (Irak), Gadaffi (Libië) en Assad (Syrië) moesten het veld ruimen. De Amerikanen gebruikten grof geweld om bovenstaande landen kapot te schieten. Dat is de werkelijke reden waarom miljoenen migranten naar Europa komen. Merendeel komt immers uit de bovengenoemde landen! Wil je migratie beperken dan moet beter worden nagedacht over de inzet van militaire middelen.
En tegelijkertijd zien we partijen in de Tweede Kamer, waar lieden als kartelwapenlobbyist André Bosman (VVD) en Martijn van Helvert (CDA) rondlopen, ageren tegen de migranten. Maar zwijgen diezelfde partijen in alle talen over hun verantwoordelijkheid in de totstandkoming van de migratiestromen. En als je met vluchtelingen uit bovengenoemde landen spreekt dan ziet het overgrote merendeel het zoals hierboven beschreven: de Amerikaanse overheid vernietigde hun huis, niet de Taliban!
Dat George W. Bush door onderzoekers van het Internationaal Strafhof wordt onderzocht is geen verassing. Onder zijn verantwoordelijkheid is de ellendige politiek van 'regime change' geïntensiveerd. Onder valse voorwendselen en met drogredenen praatte zijn regering de rest van het Westen deze destructieve oorlogen in. De kiezer was ondertussen druk bezig met GTST en Jong Oranje...
En de gevolgen van de destabilisatie van het Midden-Oosten zien we terug in de migratiecijfers. Voor 2017 alleen al arriveerde ruim 2,4 miljoen migranten in Europa. En daar zitten we in Europa niet op te wachten, maar tegelijkertijd zijn er vragen. Vragen over verantwoordelijkheid. Want het waren ook Nederlandse soldaten die de Amerikanen volgden in hun oorlogszucht.
De Britten en Fransen evenzo. En in Griekenland zitten mensen in kampen die zijn gevlucht voor het geweld dat niet door hen is geïnitieerd, maar door de Amerikaanse staat onder George W. Bush en later Barack Obama.
Het is een sneue situatie. Het beste zou zijn als Europa de migranten helpt bij het opbouwen van de vernietigde landen, maar ook bij zichzelf te rade gaat en niet zomaar mee gaat in de holle retoriek van 'internationale coalities', een eufemisme voor het plegen van oorlogsmisdaden!
Laten we hopen dat George W. Bush binnenkort voor het hekje staat. De aanklacht? Het starten van agressieoorlogen, het schenden van mensenrechten en het volkerenrecht. Een zaak waaraan de Amerikanen zeker moeten meewerken anders is hun morele leiderschap definitief ongeloofwaardig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten