Idealistische Amsterdammers wilden huizen verhuren aan asielzoekers, werd een regelrechte ramp

Men neme een stel idealistische Amsterdammers, met de droom om asielzoekers onderdak te bieden in Almere. U vergeet ze de nodige ervaring mee te geven én u laat ze samenwerken met een ervaren zakenman. Voilà: a recipe for disaster.

Het stelletje genaamd Saal en Abbass reserveerden vijf jaar geleden een lap grond in Almere, dat onderdeel was van een ‘experimenteel woongebied’ en waar dus huizen zouden worden gebouwd. Het idee was om statushouders en ‘andere geïnteresseerden’ intensief samen te laten leven. Dit zou dan moeten gebeuren door iedere bewoner zo’n vier uur te laten werken in het buurthuis of op het terrein.

Beide hebben totaal geen ervaring met het verhuren van huizen en geld hadden ze evenmin. Er moest dus een zakenpartner komen en die werd snel gevonden. Volgens deze partner ontstonden er in 2018 problemen doordat het stel, zonder overleg of toestemming, illegale asielzoekers liet kamperen op het terrein. Hierdoor ontstond een klein tentenkamp waar politiek-Almere, dat al hard genoeg baalt van het moeten leven in Almere, niet zo blij mee was!

De zakenpartner meent dat naast dit tentenkamp er ook woonruimte aan gezinnen werd verhuurd, terwijl dit juist voor alleenstaanden was bedoeld. Hierdoor werd de huuropbrengst sterk verminderd, want gezinnen betalen namelijk niet per kamer. Het Amsterdamse stel zou daarmee dus valse hoop hebben gegeven aan mensen die het zich niet kunnen veroorloven.

Het stel zegt echter dat de zakenpartner het project afhankelijk heeft gemaakt van een rijkssubsidieregeling die alleen is bedoeld voor onzelfstandige goedkope huur aan statushouders. Iedereen met een beetje verstand zet dat soort dingen zwart-op-wit in een contract en leest alles nog eens goed na. Daar barstte de droom dus aan diggelen!

Een paar statushouders zijn nu boos op de zakenpartner, die de boel zou proberen op te lichten om de (inmiddels flink in prijs gestegen) grond nu te kunnen exploiteren, waardoor de huur niet 710 maar 2000 euro per maand zou gaan moeten kosten. Hierdoor zouden diverse huurders én natuurlijk het Amsterdamse stel zelf, flink in de penarie komen.

In totaal gaat het om zo’n 90 mensen, waaronder kinderen. Dat is echter wel een schatting want dat tentenkamp maakt natuurlijk niet bepaald inzichtelijk wie er nou woont en huurt en wie niet. Dit project trok onder andere een kok, een mode-ontwerpster en een muzikante (die laatste twee waren zelfs van plan om kinderen te adopteren) aan, die meenden hiermee op dit terrein rond te kunnen komen. Dat gaat hem dus niet meer worden.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Regina

  Beste oplossing lijkt me om de huizen van FvD stemmers aan migranten te geven. Aangezien het om gemiddeld redelijk hoge inkomens gaat zul je daar een hele vluchtelingengezin kunnen vestigen

  1. marco1

   Goed idee.

  2. AS210854

   R, laat de veroorzakers zelf hun rotzooi opruimen. Waarom nu weer FvD stemmers erbij halen.

  3. Job Jansen

   Beste oplossing is Regina in een tent stoppen met 20 asielapen die minstens een jaar niet hebben gene.ukt.

   1. marco1

    Dat is ook een goed idee.

  4. Siemien

   De beste oplossing is terugsturen

  5. Gewoonomdathetkan

   Regina (walgelijk stukje mens).
   Ik raad jou aan om hulp te gaan zoeken bij een psycholoog.
   Misschien valt er nog wat te redden,maar zie het somber in, volgens mij heb je geen hersens, want anders zet je niet zo’n domme reactie neer hier.
   Idioot!!

  6. lIN-T

   Zie je wel dat die buitenlanders ons land willen overnemen.

  7. DeBruijn

   @ Regina is Satty

 2. Dik

  Ja wat hebben we er eigenlijk aan, buiten de overlast?

 3. Punt50

  Beste oplossing is gelukszoekers (nieuw eufemisme = migranten) buiten de landsgrenzen houden.

 4. victus

  Als het thuisland veilig is, terugsturen. In plaats van hier gepampert worden en luieren met een riante uitkering, het thuisland helpen opbouwen en daar maar 12 kinderen op de wereld zetten. Zeker die maffe Afrikanen die het ene hok na het andere kraken en waarvan de rechter al 10-tallen keren heeft bepaald dat ze het land uit moeten.

 5. NoDoubt

  Waar zijn de mensen die zo graag asielzoekers in NL wilden hebben?? Uit onderzoek blijkt dat als je aan die groep vraagt of ze er een in huis willen nemen dat ze allen bedanken(een enkeling uitgezonderd). Het kost de burger nu al 500 miljard Ze waren al vrij in Turkije maar nee, een gevaarlijke zee over. Tientallen landen door. Er is al vanaf het begin van de stroom voor gewaarschuwd. Maar nee Juncker en zijn vazallen moesten en zouden miljoenen in EU laten. De kansenpareltjes. De persvrijheid neemt af. Zie facebook etc. Nu.NL, etc.

 6. Toverkol

  @Regina, huizen van FVD stemmers worden al aan migranten gegeven, dat is de reden waarom onze eigen kinderen niet meer aan een huis kunnen komen.
  En dan nog de zogenaamde “vergrijzing” die niet bestaat, de babyboomers zijn over vijf jaar allemaal dood.
  Maar toch moeten we steeds langer werken, waarom ?
  Omdat alle migranten fijn in de bijstand blijven hangen !
  Onze maatschappij is TOTAAL verziekt en kapot gepolariseerd.
  De verzorgingsstaat kapot gemaakt door JULLIE migranten !

  1. Regina

   🙂

  2. Siemien

   We hebben in Nederland te maken met “ongecontroleerde migratie ontkenners

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.