Macron wil D66 én VVD samen in zijn eurofiele front “tegen populisten”

De Franse president ziet de VVD dus als net zo eurofiel als D66. Hoe zou dat nou toch komen?

De Franse president Emmanuel Macron is druk bezig met het in elkaar zetten van een eurofiele alliantie. Die zou na de Europese verkiezingen dan tegenwicht moeten bieden aan de groeiende eurosceptisch-populistische fractie in het Europees Parlement. Dat bericht het AD.

Het is geen nieuws dat Macron hiermee bezig is. Dit wisten we maanden geleden al. Wat wél nieuws is, is dat hij graag wil dat zowel D66 áls de VVD deel gaan uitmaken van zijn eurofiele Europese fractie:

Zo’n tien ‘LREM-ambassadeurs’ reizen sinds september vorig jaar door Europa. In Nederland sprak LREM onder anderen met premier Rutte. ,,Hij denkt dat we overeenkomsten hebben en in dezelfde fractie moeten zitten.” De partij bezocht ook het D66-congres vorige maand: ,,Die partij lijkt ideologisch erg op ons.”

Is het niet apart dat Macron — een uitgesproken eurofiel — denkt dat hij en de VVD heel veel “overeenkomsten” hebben en daarom samen in dezelfde Europese fractie moeten zitten? Ik bedoel maar: de VVD heeft zich de afgelopen decennia steevast als ‘eurokritisch’ gepresenteerd. Als dat zo is dan zou Macron toch maar weinig op hebben met die partij.

Maar nee: juist Macron gelooft dat de VVD een goede bondgenoot voor hem zal zijn.

Wat dit betekent moge duidelijk zijn: achter de schermen van de Europese politiek is de VVD wél eerlijk over haar eurofilie. Macron dénkt niet dat hij een bondgenoot heeft in Rutte, hij wéét het.

Reden te meer voor echte rechtsliberale en conservatieve kiezers om de VVD volgende maand links te laten liggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Meester Kong

  Wie had dat gedacht, stemadvies Michael v/d G (DDS) –FvD.
  Het moet niet gekker worden 🙂

 2. poldi

  De paniek veroorzaakt door de eurokritische partijen is flink toegenomen.

 3. fusilier

  Laat Macron eerst maar eens tot op de bodem uitzoeken, wie die brand aangestoken heeft in de Notre Dame, daarna praten wij verder.

  1. Joop Klepzeikert

   @fusilier: Dat zal nooit naar buiten komen.
   Op verschillende beelden is duidelijk een Jan jurk met ingewikkeld hoofd op het dak te zien vlak voor de brand uitbreekt, maar als dat naar buiten wordt gebracht zal de pleuris uitbreken in Frankrijk en dat moet kosten wat het kost voorkomen worden.
   Daarom worden de tientallen andere kerkbranden van de afgelopen maanden ook massaal verzwegen.

 4. rexm

  Macron, is een kleine etterbak, die zijn land ook naar de vaantjes aan het helpen is, hij kreeg vroeger geen snoepje van zijn Moeder, vandaar ook die gevaarlijke trekjes.
  Psychopaatje.

 5. Toverkol

  Hij kan zich beter afvragen waar het bestaansrecht van populistische partijen uit voortvloeit.
  Het tegenwicht van de VVD tijdens de verkiezingen waren de afgelopen twee keer gebaseerd op leugens.
  Iets wat al loopt sinds Balkenende, dit toont het failliet van de naoorlogse politiek aan.
  Het is bekend wat het volk wil maar men wil niet luisteren.
  Het ongenoegen en de onmacht kan maar op één wijze geuit worden, dat is stemmen op een populistische partij.
  Maar goed ook anders…..

 6. Cootje

  Met een zwaar minderwaardigheidscomplex heeft hij verstand van oudere vrouwen , zo kan hij uit ervaring goed opschieten met Merkel, maar met zijn glad gestreken smoeltje , kan hij zijn eigen gemiddelde oude bevolking niet bekoren, zelfs het echte Franse vrouwelijk schoon trek een geel hesje aan, en dat is dan weer net een vlag op een strontschuit, , dus zijn electoraat licht bij de oudere dames , maar die hebben dan ook weer ervaring waar een charmeur weinig kans bij heeft , dus probeert hij Rutte in zijn bed te krijgen , die krijg ook wel eens een zoen van Juncker , kan goed met de oude elite omgaan en heeft geen bewezen ruggengraat , is manipuleerbaar dus Macron heeft een kans , verder is zijn wereldje maar kleiner aan het worden, en met zo oudere vrouw is de toekomst onzeker net als zijn presidentschap in Frankrijk ,

 7. Jumping

  De totale uitverkoop van Nederland gaat via de VVD en D66
  Bedankt RUTTE.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 8. Tman

  Macron is gecharmeerd en een fervente fan van Rutte,onze Nederlandse superman in het verdraaien van waarheden en onwaarheden,halve waarheden,kiezersbedrog en landverraad!
  Zulke mensen zijn onmisbaar en de drijvende krachten van de EU,daar kunnen ze niet genoeg van krijgen,hoe meer kundige politieke leugenaars hoe beter.
  Merkel en Verhofstad zijn uit hetzelfde vermolmd hout gesneden.

 9. Toon Boekman

  Macron: het blijft een klein mannetje met grootheidswaanzin.
  Weg met de EU in deze vorm.

  Stem PVV of FvD bij de Europese verkiezingen.

 10. Joop Klepzeikert

  VVD heeft zich de afgelopen decennia inderdaad steevast als ‘eurokritisch’ gepresenteerd. Ze handelen er echter niet naar. Net zo goed als VVD net doet of ze liberaal zijn. Ook daar handelen ze niet naar.
  Wat VVD zegt en belooft moet je omdraaien om de waarheid te kennen.
  Liberaal betekent minder belastingen, minder overheidsbemoeienis, minder gratis geld weggeven en meer voor de werkende mensen. Het VVD beleid is het tegenovergestelde daarvan. Dat heet socialistisch beleid.

 11. Cootje

  Kan mij iemand vertellen welke succesvolle hervorming Macron in Frankrijk heeft bereikt in zijn tot nu toe regeer periode , kan mij iemand vertellen dat hij het oplopende Franse begroting tekort tot staan heeft gebracht , / dus niet eens naar beneden/ het enige echte Fransen export product zijn de gele hesjes, waar niemand op zit te wachten , dus laat deze idioot met zijn grootbeeld waanzin , eerst in eigen land de boel op orde brengen, en dan andere mensen lastig vallen,

  1. Niet L niet R

   Geheel mee eens!

 12. Heras

  Dit bericht verbaast mij niet. Er zal in europa het een en ander bekokstoofd worden. Vooral tegen rechtse partijen. Want: macht smaakt naar “meer”. Dat macron zelf geen verbetering in frankrijk heeft bewerkstelligd heeft, vergeten we even.

 13. Niet L niet R

  Macon de mislukte president van Frankrijk, doet een greep naar de macht in de EU, en neemt Rutte aan het handje mee!
  De lamme helpt de blinde, de VVDers zullen hier niet zo blij mee zijn!

 14. Mars020

  Stem gewoon PVV of FvD in mei, de rest is alleen maar bezig om Nederland af te breken.

 15. Kapitein Haddock

  Simpel en niet moeilijk:
  de grootste populisten zijn: Macron, Merkel, Timmermans, Rutte, Juncker, Tusk, enzovoort, enzovoort,. In Nederland Yasser Klaver, Robje Jetten en de grootste lapzwans ter wereld: Asscher!
  Kortom; alles wat Links is, zwammen ze populistisch aan elkaar.

 16. Pescador

  Natuurlijk wil macron rutte mee hebben , macron is homo en rutte naait ook graag de bevolking in de kont en laat zich in de kont naaien door die dronken luxemburger. En elke fransman/frouw die ik tegen kom zal ik vertellen dat de kerk is aangestoken. Ik wou dat ik dat filmpje had van die jurk op dat dak , dan konden we lachen, dan werdt frankrijk het eerste land waar die badgasten uitgetrapt zouden worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.