Mobiel van naar EU teruggekeerde ‘gederadicaliseerde’ ISIS-bruid gevonden, vol foto’s met wapens en jihadbruiloft

Nu ISIS hun gekoesterde bloedkalifaat is kwijtgeraakt, druipen veel jihadisten af en komen ze weer terug naar Europa. Zo ook de Duitse Omaima Abdi, die haar oude leven in de Duitse plaats Hamburg weer heeft opgepakt en doet alsof er niets gebeurd is. Ongelofelijk, want haar telefoon is gevonden en onderzocht – en het blijkt dat deze zogenaamde gederadicaliseerde ISIS-bruid helemaal niet zo onschuldig was…

Als je teruggkeerde ISIS-strijders uithoort over hun tijd in het duivelse kalifaat in Syrië en Irak, zeggen ze allemaal schoonmaker of kok te zijn geweest. Als dat waar was, was Syrië gedurende de ISIS-bezetting één grote openluchtrestaurant. Ook de vrouwen maken handig gebruik van het gebrek aan bewijs van hun deelname aan een terrosistische strijd, door te verkondigen dat ze slechts huisvrouwen waren en weinig meer deden dan hun woning schoonmaken en de kinderen opvoeden.

Veel komen er mee weg, simpelweg omdat er onvoldoende bewijs is dat de andere kant uitwijst. Zo ook Omaima Abdi, die inmiddels weer in Hamburg woont en doet alsof haar tijd bij de ISIS-moordenaars helemaal niet is gebeurd. Maar haar telefoon is nu gevonden en in handen gekomen van de onderzoeksjournalistieke powerkoppel Jenan Moussa en Harald Doornbos. En zij hebben toch een aantal zeer fikse ontdekkingen gedaan:

“1000en pics: Omaima draagt wapen, bewapent eigen kind &trouwt met #ISer Deso Dogg. Leeft nu weer gezellig in Hamburg.

Waarom is dit belangrijk? #IS’ers vertellen in interviews alleen maar wat ze zelf kwijt willen. “Ik deed niks, ik weet niks” etc. Super lastig als journalist om ’t echte verhaal te checken. De inhoud van deze telefoon geeft nu ongecensureerde blik in leven van top IS-weduwe.”

Voor Omaima lijkt het doek te vallen: de politie heeft het bewijsmateriaal ook gezien en is inmiddels een onderzoek begonnen naar de schaamteloze ISIS-weduwe. Voor haar lijkt er dus alsnog een gevangenisstraf aan te komen. Toch stel je jezelf op zo’n moment een angstaanjagende vraag: hoeveel zijn er zoals Omaima, en komen nu wél weg met hun terroristische activiteiten?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Jumping

  Laten de verstandige Nederlandse kiezers, in Mei goed nadenken, over de oorzaken van dit soort figuren, in West Europa.
  De EU waaronder Rutte 1.2.3, zijn niet in staat om te traceren, waar al deze figuren zijn gebleven.
  Deze figuren doen gewoon waar zij zelf zin in hebben.
  Bedankt RUTTE.

 2. Punt50

  Terugsturen de woestijn in.

 3. Ritter

  Harald Doornbos (die in die regio rondreist) schrijft over de ISIS vrouwen:

  “niet alleen vechten ISIS-vrouwen soms actief mee aan front, ze speelden instrumentale rol bij opbouw ISIS-staat; bij scholing/hersenspoelen kinderen, zuiveren van lokale bevolking, officiële slavernij, zelfmoordaanvallen etc.”

  1. Siemien

   veel mensen weten het, waarschuwen ook.
   Misschien tijd voor een burgeroorlog????

   1. Tman

    Wel niet met spandoeken,dat is wat voor linksers!

   2. Korporaal Monty

    Door wie dan?

    Rechts staat er om bekend dat ze de wet respecteren en geweld verafschuwen.

    1. Bosche draak

     wet respecteren ja, geweld verafschuwen dat valt nog te bezien.

 4. Gewoonomdathetkan

  Die ratten hebben maar 1 recht .
  En dat ik 6 meter diep in de grond .

  1. Job Jansen

   Niet in de grond, das vervuiling. Gewoon de fik erin.

 5. Vit

  Verbaasd? Iemand?

  1. DeBruijn

   @ Vit

   Ik niet, de mokkels vallen op moordenaars met grote geweren. Natuurlijk weten zij ervan en natuurlijk hebben zij hun mannen gesteund of zelfs aangemoedigd.

   Opsluiten of deporteren zulke landverraders.

 6. Brazil

  Zo zo 1 mobieltje met wat foto’s erop, de wereld gaat onder man man man.

  1. Job Jansen

   Ook zeker net terug uit je paradijsje?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.