Moedige Saoedische zussen smeken Nederland om hulp. Extreemrechtse xenofoben: ‘Al teveel parasieten hier!’

Nederland, ga je schamen. Echt.

RTL Nieuws bericht dat twee heel dappere Saoedische dames graag naar Nederland willen komen. De twee zussen zijn ontsnapt uit Saoedi-Arabië omdat ze niet langer behandeld wilden worden als tweederangsburgers. Want ja, zo is het leven van vrouwen in het Salafistische Koninkrijk. Zij, vrouwen, mogen er vooral heel veel dingen niet. En als ze zich daar tegen verzetten door toch iets van vrijheid op te eisen worden ze maar al te vaak a) in elkaar geslagen door hun eigen familie, b) vermoord door hun eigen familie, c) gemarteld en gevangen gezet door de autoriteiten, of d) vermoord door die autoriteiten. Dát is het leven in Saoedi-Arabië. Niet voor mannen (zolang die de autoriteit van de monarch respecteren en het radicale wahabbisme als religieuze stroming omarmen tenminste), maar wél voor vrouwen.

Geen wonder dus dat zussen Wafa en Maha gevlucht zijn. Ze zitten nu in Georgië. Maar ze zijn met een ander doel naar het Westen gekomen. Ze willen graag naar Nederland immigreren. Ze leggen uit:

“Als we in Saoedi-Arabië blijven hebben we geen echt leven. Het is net een gevangenis… Niemand kan daar een normaal leven leiden.”

Vervolgens legt de andere zus (die met het korte kapsel uit) dat ze zich in Georgië heeft laten knippen. “in Saoedi-Arabië kan ik dit niet doen. Dan word ik geslagen door mijn familie,” zegt ze.

Waarom Nederland?

“Het is een mooi land en er zijn mensenrechten. Ze zullen ons asiel verlenen. Zo denken we over Nederland. We hebben heel veel dromen. Ik wil over het strand rennen zonder abaja en met de wind in mijn gezicht.”

Daarnaast zijn ze niet veilig in Georgië:

“De mensen uit Saoedi-Arabië kunnen ons hier vermoorden. Ze hebben gezegd dat ze onze keel zullen doorsnijden.”

Nou dames, wat mij betreft zijn jullie meer dan welkom in Nederland. Het is dieptriest, hoe jullie tot nu toe geleefd hebben. Maar vanaf nu is dat anders. Jullie kunnen nu in vrijheid leven, en als wij Nederlanders daar een bijdrage aan kunnen leveren is dat alleen maar mooi.

Vervolgens kijk je op Twitter wat voor reacties dit item krijgt. Ik bedoel maar, het is ontzettend moedig om deze dames te zien en te horen, ze zijn beeldschoon, en zouden — dat kun je duidelijk stellen — best een verrijking zien voor ons land. Dit soort immigranten wil Nederland immers wél hebben: modern, vooruitstrevend, leergierig… en onze cultuur omarmend.

Maar wat blijkt? Nou, de reacties van flink wat extreemrechtse xenofoben blijken toch wat minder positief te zijn. Zo worden de zussen onder meer weggezet als “parasieten.”

Hoewel niet elke xenofoob dezelfde term gebruikt, is dat wel degelijk de onderliggende gedachte van veel reacties:

En zo gaat het nog even door:

Deze mensen — stuk voor stuk — hebben liever dat deze dappere zussen teruggestuurd worden zodat ze vermoord kunnen worden door hun eigen familie dan dat ze naar Nederland komen. Hoe triest, hoe racistisch, hoe xenofobisch, en hoe immoreel is dat?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. ZiggyStardust

  Ik kan in geen enkele van de tweets lezen dat mensen liever hebben dat ze teruggestuurd worden. Wel kan ik lezen dat mensen zeggen dat er genoeg andere landen zijn waar ze asiel aan kunnen vragen. Dit komt toch een beetje op mij over dat je woorden van mensen verdraait en zelf zaken verzint, Michael. Nepnieuws dus.

  1. ZiggyStardust

   Ik denk dat ze in Turkije wel terecht kunnen Michael. Die hebben toch nog een appeltje te schillen met SA vanwege Kashogi. Kom op, doe je best, regel het even.

  2. DeBruijn

   @ Ziggy

   Inderdaad, ik lees niets, maar dan ook niet Xenofobisch.

   Volgens mij snap hij het verschil niet tussen bezorgde burgers met een tekort van meer dan 260.000 huizen en echte xenofoben niet.

   Misschien zou hij eens het woordenboek erbij moeten pakken wat xenofoob betekent.

 2. DeBruijn

  Ik lees niets dat dit xenofobische reacties zijn, nergens lees ik het woord moslim of islam.

  Dus sorry Michael, maar de kop klopt niet erg.

  Van mij mogen ze komen, misschien kunnen we ruilen met S. Arabië, nemen zij de Salafisten terug en nemen wij deze dames.

  Ik snap daarom ook niet dat juist ook veel strenge moslims hier naar toe komen. Ik heb met meerdere van hen gewerkt, maar niets was goed aan Nederland, echt niets volgens hen. Vroeg ik wat zij hier dan deden en dat zij terug mochten op mijn kosten, maar dat deden zij natuurlijk niet. Wel lekker zeuren hoe slecht het hier was, hun land was geweldig, maar Nederland jek.

 3. Tguard

  Inderdaad Nederland moet mensen in nood blijven helpen en dit zijn toch duidelijk mensen die hulp kinnen gebruiken. Gooi die onruststokers eruit en maak zsm plaats voor echte vluchtelingen. Als Nederland draagvlak wil behouden moeten ze beleid voeren. Amsterdam, gesteund door den haag moet de uitgeprocedeerden de deur wijzen en ruimte maken voor mensen met echte nood. Ter Apel moet diegene die onze wetten overtreden zsm zichtbaar eruit gooien en plaats maken voor echte vluchtelingen. AZC moeten duidelijk zijn over gedrag wat wij hier niet wensen. Past het de vluchtelingen niet kunnen ze gaan. Wegwezen en kunnen wij zorg dragen voor mensen in echte nood.
  Diegene die misbruik maken van onze gastvrijheid zijn misdadigers en zorgen voor het stigma welke er over vluchtelingen heerst. Het is niet zogenaamd rechts die hier de schuldige is maar het zijn wel diegene die het zichtbaar maken. Ik begrijp dat je graag hier naar toe wilt komen voor een beter leven maar helaas elk huis heeft zijn limieten en daarmee dus ook elk land. Nogmaals help de echt hulpbehoevende en wees rechtvaardig naar misbruikers van het systeem. Doet de overheid dit niet dan zal het gehele draagvlak verdwijnen en betalen dit soort meiden de rekening voor de misbruikers van het systeem. Overheid grijp in!

 4. Regina

  Wat mij betreft mogen alle extremisten het land uit worden gezet om plaats vrij te maken voor deze sterke, moedige dames en meerdere zoals hen die vervolgd worden.

  Opvallend is dat de meerderheid van de PVV/FvD stemmers niet open staan om anderen te helpen die met VERVOLGING te maken hebben door de zelfde religie die ze zo verafschuwen. Werkelijk beste blotebillengezicht aanbidders. Jullie laten je hierbij zo kennen

  1. Ries

   We zijn wel goed maar niet gek Regina.

   1. edoc431

    niet op reageren op dat natte k@ttesmoel

   2. Korporaal Monty

    “We zijn wel goed maar niet gek”

    Ook voor deze vrouwen strijd Wilders dagelijks tegen de islam.
    Vandaar dat zij ook graag naar ons land willen komen.

    Ik denk daarom dat Wilders deze dapper vrouwen met open armen zal ontvangen en met alle plezier een verblijfsvergunning zal geven.

    Denk jij ook niet?

    1. F. Domela Nienhuis

     Als we die geïmporteerde Middeleeuwers retour zenden komt er ruimte vrij. Doen?

  2. ZiggyStardust

   Jij zou als eerste het land mogen verlaten, met je extremistische uitspraken dat Israël maar naar Europa verplaatst miet worden.

 5. Caro

  @ Michael,

  Zie twitter account van beide zusjes.
  Op 17 april… Vader en broers naar hen op zoek.
  In Georgie.
  En Rtl kan paar dagen hen daarna vinden en zendt niet het volledige interview uit.
  Je kan een mening formuleren zoals dit opinie stuk maar check eerst de feiten.
  Zie ook de reactie nadien op het twitter account in antwoord op de eigen oproep van de zusjes.

 6. van Urk

  Probleem is dat vluchtelingen of migranten uit dit soort arme of dictatoriale landen niet alle informatie weten over Nederland. Wat zij wel weten over Nederland is nou precies waaraan de Nederlanders juist het meest aan storen. Nederland moet niet het opvangland van de wereld worden omdat andere landen niet goed om gaan met zijn eigen bevolking. Nederland is een vol land en daarom een duur en gespleten land geworden. En een duur gespleten land leidt tot dit soort reacties. De zussen moeten bij de VN gaan aankloppen en eisen dat de voorzitter van de mensenrechtenraad ontslagen moet gaan worden.

  1. Hartenheer

   Goed verwoord.

   Probleem dat Nederland de laatste vijf jaar met veel criminele en goudzoekers overladen is.
   Die hebben het totaal verpest voor echte vluchtelingen en hebben ook voor een grote verdeeldheid gezorgd.

 7. lIN-T

  Het is idd veelste vol en druk hier, gaat ten koste van de welzijn. Maar dat weet van Galien niet want die zit in Turkije.

  1. Brazil

   Het is niet vol en druk , misschien komt dit omdat je niet verder komt
   dan je straatje waar het vol en druk is.

  2. toetssteen

   Iin-T
   De zoveelste niet goed ingelichte. Mantgum ligt niet in Turkije!

 8. Ries

  Wel, je bent blijkbaar al moedig als je naar een land wilt waar je naar verluidt alles krijgt wat je maar hebben wilt. Dat noem ik niet moedig, maar het uiten van een grote wens. Het zou moedig zijn van enkele terreurimmigranten die zich aanbieden te ruilen met de meisjes. Maar op zoveel mededogen reken ik niet. Overigens zie ik niet in wat Van der Galien met dit artikel wil. Ik vind het overal misgeschoten.

 9. Two Ravens Black Kettle

  Ik ben in mijn hele leven nog nooit 1 rechts extremist tegen gekomen. Gaarne een definitie. Of is iedereen een rerchts extremist die rechts van de Magyar-kinderen hatende terroristen vriendin Judith Sargentini extreem rechts ? In de VS noemen ze iedereen die geen strakke pantalon krijgt van Hillary Clinton of CNN Far Right. Net als ze in the UK iedereen nazi noemen die voor Brexit is.

  Mijn oplossing; standaard neutraliseren van alle criminelen met dubbele paspoort. U jat een reep kwatta, U gaat terug naar Algerije. En actief remigratiebeleid (via de wortel tactiek) voor figuren die niet wensen te integreren. U woont hier al drie jaar en spreekt nog geen woord Kaaskop; wegwezen.
  &
  Grenzen volledig en 110% op slot voor religieuze middeleeuwers.

  En natuurlijk moet er plaats zijn voor dames zoals hierboven. Seculiere, naar vrijheid snakkende dames die vermoed ik ook nog gezegend zijn met een brein.

  1. Rien Noppen

   “Ik ben in mijn hele leven nog nooit 1 rechts extremist tegen gekomen.”

   Als je onder een tegel leeft is die kans natuurlijk ook niet groot.

   1. van Urk

    Iemand die op FvD stemt of iemand die op het Nederlandse Volks Unie stemt, is nogal een verschil. In feite zijn het dus maar een paar honderd in Nederland dat daadwerkelijk rechts extremistisch actief zijn.

 10. Gekko

  Hoofdredacteur Van de Galien als trol op zijn eigen blog.

 11. Joop Klepzeikert

  We kunnen niet heel de Arabische wereld hierheen laten komen omdat het daar onleefbaar is voor ‘vrouwen’, hoe zielig dat ook is en hoe graag Michael dat ook zou willen.
  Laten ze lekker een land uitkiezen waar ze wel voor hun geld en luxe leven moeten werken, in plaats van hun hele leven in Nederland van gratis geld te komen genieten, omdat ze zogenaamd zo zielig zijn.

 12. Rien Noppen

  Het zijn het soort reacties dat je hier dagelijks op DDS kunt lezen. De onderbuik van Nederland vindt zijn weg op sociale media.

  1. ZiggyStardust

   Yep, die van jou loopt hier iedere dag leeg.

   1. van Urk

    Riens onderbuik vertelt dat hij deze meisjes gastvrij in zijn huis wil opnemen. Toch..

    1. Bosche draak

     Waarschijnlijk te oud voor Noppenkop’s voorkeur.
     Die ouwe viespeuk ziet het liefst dat ze amper boven de keukentafel uitkomen.

 13. Two Ravens Black Kettle

  Heeft de christen Asia Bibi al een veilige domicilie gekregen in een van onze moreel verrotte Westerse islam-geile Europese landjes ? Oh nee. Zal wel niet. We willen natuurlijk niet een terreur staat zoals Pakistan of terroristen verheerlijkers in onze samenlevingen voor het hoofd stoten. Adolf Hitler kijkt met jaloezie naar onze West-Europese Quisling regeringen. “Waarom moest ik nou net Winston Churchill treffen ?”
  Ongetwijfeld zal het Orwelliaans Zwijn en jihadisten enabler Mark (we tax them to hell !) Rutte wel weer pavloviaans zijn ‘afschuw’ hebben uitgesproken over de slachting van christenen in Ceylon. Corrupte viespeuk.

 14. Eric Donkaew

  Wat mij betreft zijn ze welkom. De Vluchtelingenwet is mijns inziens ook voor hen bedoeld dus laten we deze maar toepassen.
  Het gaat hier bovendien om individuele immigratie, niet om massa-immigratie.

  1. Dik

   Alert!

 15. Augustus

  Waarom moeten blanke staten de redder van de hele wereld zijn? Los je eigen problemen eens op!

 16. Raveltje

  Ik heb niets tegen echte vluchtelingen, daar moet opvang
  voor zijn. Maar ze moeten stoppen met eigen mensen
  te discrimineren en alle rechten afzetten.

  1. Augustus

   Volgens het Geneva verdrag stopt een echte vluchteling bij het eerst veilige land dat zij tegen komen. Dat is zeker Nederland niet.

   1. Raveltje

    Daar heb jij gelijk in en hoeft Nederland ze niet op te nemen
    Eigen bevolking die moet vluchten of verhuizen zitten ze ook
    niet mee. De gemeentes zijn daar ook nogal laks in.

 17. Regina

  Islamitische extremisten zijn in Nederland een minder groot probleem dan nazi’s. De nazi’s bezitten nu immers de grootste partij in de senaat

  1. ZiggyStardust

   Ik kan mij niet herinneren dat de PvdA de grootste is geworden de afgelopen verkiezingen.

   1. edoc431

    je voert een trol beter is het niet te antwoorden lees er gewoon overheen ,

    1. Seneca

     @edoc431
     je hebt gelijk maar aan de andere kant is wat Ziggy schrijft, wel humor en dat is dikwijls belangrijker. dan neem je het trollen voeren maar voor lief…

  2. lIN-T

   Je bent zelf extreem bezig met zulke idiote uitspraken. Het grote probleem van Nederland is teveel buitenlanders in een te klein land. Bah wat een vieze buitenlandse extremisten hebben we toch in dit land. Regina is er ook 1.

   1. Regina

    Dat bedoel ik. Dankje voor het bewijzen van mijn punt 😉

    1. lIN-T

     Graag gedaan. Laffe linkse internet trol.

  3. DeBruijn

   @ Satty /Regina / Aytas

   Ja, die riedel kennen we nu wel van de nazi’s in de FvD.

   Wie heeft Baudet ook alweer vermoord? Oh wacht, niemand.

  4. DennisEijs

   Ik verwachte een onderbouwing. Wie zijn die ‘nazi’s’? Waarom zijn relifascisten (van welk geloof dan ook) een kleiner probleem? Ik zie een berg meningen,maar verder niets. Het klinkt een beetje als antifa, en ik ben als linksert dus, anarchists against antifa. Dus slogans als ‘punch a nazi’ zijn op zich fascistisch, zeker als iedereen die niet de mening deelt al als een nazi wordt gezien.
   En ik deel jullie mening dus niet.)O+->

 18. F. Domela Nienhuis

  “Als je te horen krijgt dat er een gezin van zes personen uit Syrië naast je komt te wonen, is dat toch even schrikken. Wat staat je te wachten? Wat voor mensen zijn het?

  Je krijgt verder ook geen enkele info van de woonstichting, gemeente of vluchtelingenwerk.

  Je gaat er vanuit dat het mensen zijn die gevlucht zijn voor de oorlog in Syrië, en gunt ze natuurlijk een menswaardig leven. Dus we vinden het prima dat deze mensen worden opgevangen in ons land, totdat ze weer terug kunnen keren naar Syrië als het daar weer veilig is.

  Omdat je verder van geen enkele instantie info krijgt, ga je zelf info verzamelen. Uiteindelijk kom je erachter dat dit gezin reeds al was opgevangen in Jordanië. Maar dit gezin van zes personen, werd direct uit Jordanië overgevlogen naar Nederland. En werd per luxe touringcar direct naar de eengezinswoning naast ons gebracht.

  (Per jaar worden er 750 vluchtelingen tijdens ‘selectiemissies’, direct overgevlogen en geplaatst in woningen in Nederland.)

  Van vrijwilligers, die het huis aan het inrichten waren vóór de komst van de ‘statushouders’, krijg je dan te horen, dat deze woning eigenlijk te duur was, maar dat andere woningen niet netjes genoeg waren voor deze ‘statushouders’.

  Je houdt er rekening mee dat deze mensen natuurlijk een tijdje nodig hebben om te acclimatiseren en zich aan te passen aan onze Nederlandse cultuur.

  Goed, de mensen zitten in de woning naast ons. Ze spreken geen woord Nederlands of Engels, dus communiceren is in het geheel niet mogelijk.

  Het is al heel snel duidelijk dat deze mensen een compleet andere levensstijl hebben. Ze liggen overdag gedeeltelijk op bed, en leven ’s nachts door tot ongeveer 04:00 uur. Ze houden ons ’s nachts wakker met het slaan met deuren, schreeuwen, tv die hard aanstaat etc. Na een waarschuwing gaat het een paar dagen goed, maar dan is er uiteindelijk toch weer een hoop kabaal midden in de nacht. Ook nemen ze het niet zo serieus met hygiëne en netheid rondom het huis.

  Ze zijn bezig met schilderen, maar hebben het voor elkaar gekregen dat er witte verf door onze schutting heen komt en op onze nieuwe terrastegels terecht komt waardoor we voor 700 euro schade hebben opgelopen. Is dom, maar kan gebeuren, ze doen het niet expres. Wij gaan er van uit dat ze daarvoor verzekerd zijn. Maar vluchtelingenwerk geeft aan dat ze nog niet verzekerd zijn omdat ze nog maar net in Nederland zijn. Bij Vluchtelingenwerk weten ze ook niet wat ze er nu mee aan moeten en de vrijwillige begeleider van geeft nu aan dat de statushouders dat dan maar van hun eigen leefgeld moeten betalen.

  Omdat de vader van het gezin aangaf dat hij het geld er niet voor had en omdat we het ook wel een beetje zielig vonden hebben we het voorval bij de rechtsbijstand van onze verzekering neergelegd. Ook omdat we geen enkele medewerking kregen van de gemeente, woonstichting, vluchtelingenwerk en COA, hebben we de rechtsbijstand ingeschakeld.

  Onze rechtsbijstand gaf aan dat wij absoluut een procedure zouden winnen, maar dat het een langdurig traject tegen COA zou worden. Onze verzekering bood ons een afkoopregeling aan voor de helft van het schadebedrag. Dit aanbod hebben we uiteindelijk maar aangenomen. Maar eigenlijk is dit geld gewoon afkomstig van de premie die wij al jaren betalen.

  Maar wat schetst onze verbazing: direct de week erna komen er diverse aanhangers met meubels bij hun aan. Er gaat een televisie naar binnen, die drie keer het formaat van onze televisie heeft. Boodschappen worden met een bestelbus aan huis gebracht.

  Ze zijn nu ruim vier maanden in Nederland, en hebben nu al een auto aangeschaft. Een luxe Peugeot stationwagen.

  Dat zet toch zeker kwaad bloed bij ons. Ze hebben het nu al beter voor elkaar dan menig Nederlander. Het is geen wonder dat mensen (Nederlanders) hierdoor compleet anders gaan denken over vluchtelingen. Wíj moeten er voor werken, en zíj hebben deze luxe zónder er voor te hoeven werken. Ze liggen overdag op bed, leven ’s nachts en zorgen voor geluidsoverlast ’s nachts. Ze houden ons ’s nachts wakker, terwijl wij er weer vroeg uit moeten om te werken. Ze passen zich nog steeds niet aan onze Nederlandse leefgewoonten aan ondanks alle waarschuwingen die ze intussen gekregen hebben van de woonstichting en vluchtelingenwerk. Peuken en afval wordt uit het raam gegooid, en ga zo maar door.

  Wij hebben deze ‘statushouders’ absoluut de kans gegeven om geaccepteerd te worden. Maar door hun arrogante houding en het niet willen aanpassen aan onze Nederlandse leefgewoonten zijn wij helemaal klaar met dit Syrische gezin.

  Tot op heden hebben we nog geen enkele medewerking gekregen van de gemeente, vluchtelingenwerk of woonstichting, dat resultaat heeft opgeleverd.

  Is zelf verhuizen de laatste optie? Wat nu?”

  Een bezorgde Nederlander.

  1. Marija

   Doe hetzelfde terug, hoi uw afval in hun tuin, verf over de schutting en desnoods een honkbalknuppel laten zien.
   Niet goedschiks dan kwaadschiks, niet opgeven, niet laten winnen op die manier.
   Veel sterkte en blijf erop hameren bij instanties en…….STEM PVV

  2. ikweetwatikwil

   Domela Nienhuis. Wat een afschuwelijke situatie voor u. Je voelt je onmachtig. Ik wens u heel veel sterkte . Zo zorgt Nederland voor de Nederlander. Niet dus.

 19. Marija

  Echt vluchtelingen blijven hier altijd welkom.
  Het wordt voor hen verpest door de NEP-vluchtelingen (“uit-de-ruif-vreters”),
  daardoor is er groot wantrouwen ontstaan aan de motieven en geheel terecht.
  Nederland is een van de meest ruimhartige landen, dus laat je goede wil maar zien.

  1. F. Domela Nienhuis

   Voor echte vluchtelingen kunnen we enkel plaats blijven kunnen maken als we beginnen met al die parasieten, criminelen, Moslims retour zenden.

 20. F. Domela Nienhuis

  Wat valt het me weer van je tegen dat je meent de xenofobenkaart naar verontruste Nederlanders te moeten trekken, Michael.

  Ookal zou ik graag deze twee meisjes zonder hoofddoekje willen verruilen voor al die honderdduizenden geïmporteerde Middeleeuwers.

  1. Regina

   Zonder twijfel zou je deze twee “meisjes” (trouwens een ontzettend seksistische term) niet alleen zonder hoofddoek willen zien 🙂

   1. toetssteen

    @Regina
    Doe me een lol zeg! Mijn meisjes waren 26 en 18 toen we afscheid moeten nemen. Het waren onze meisjes trut!!! Onze lieve dochters en zusters (voor onze zonen en zoontje, want de jongste was nog erg jong!)
    Mens ga wat levenservaring opdoen.

 21. F. Domela Nienhuis

  Nederland moet het Australische green card en immigratie model gaan invoeren. Alleen immigranten die voor ons van meerwaarde zijn. Het asielloket hebben ze daar opgedoekt, want dat trok de verkeerde immigranten aan.

  1. Regina

   🙂

 22. Caro

  Dit opinie artikel baseert zich op rtl die zich weer niet op feiten baseert.
  Check twitter account van de 2 zusjes.
  Ik vind dit opinie artikel slecht onderbouwd, een soort van willekeur als opiniemaker om zaken onterecht op scherp te stellen.
  De columnist had zich beter in kunnen lezen en dan opinie geven.
  .

 23. Jantje

  Ik vrees dat beide dames in Nederland amper veilig willen zijn. Er zit hier ook al veel te veel van dat islam addergebroed om mensen het leven onmogelijk te maken.

 24. Imperator

  Waarom moeten ze naar Nederland? Ze kunnen prima zonder hoofddoek leven in Turkije.

 25. Tman

  “Het is een mooi land en er zijn Wensenrechten”
  Haha,dat zal wel,elke wens wordt in ons land waarheid,het land van melk en honing!
  Nederland is wereld beroemd,met de meest linkse regering op het noordelijk(boreale) halfrond!

 26. Eric 1

  Laat die kut kinderen dit land verlaten niks mis met extreem rechts extreem linkse het probleem

 27. Janna47

  Ach wat zielig toch!
  Er zijn zoveel landen in Europa met een prachtig strand en geweldige mensenrechten….maar het moet persé Nederland zijn….en waarom denkt u?
  Nou? Zou het kunnen dat we hier toch wel de grootste premies weggeven?
  Ja, ik zeg maar wat, lijkt me meer een reden, waarom Nederland, toch?

 28. DennisEijs

  Ik vraag me af waarom deze moedige dames denken dat ze hier wel veilig zullen zijn? Lezen ze het nieuws niet? Weten ze niet dat hier ook vazallen van de Saudi’s zitten? Via de door de Saudi’s gefinancierde moskeeën.
  En het feit dat ze beeldschoon zijn is geen criterium voor een asielaanvraag. Hun situatie wel. Maar waarom Nederland? Zo veilig is het voor hen hier niet meer. Je kunt niet eens meer de tram veilig nemen in Utrecht.

  1. oknarf

   Voor de islam is niemand veilig…

 29. Heras

  Nou ik snap het nederlandse beleid niet. Die anti kraakgevallen mogen blijven, en deze zussen kunnen niet komen. Aso asielzoekers worden er niet uitgezet, of vastgezet maar er was zoveel te doen over die armeense kinderen. Onze regering is nu de domste zooitje dat ik ooit meegemaakt heb.

 30. Heras

  Ik hoop inderdaad dat ze gauw vervangen worden.

 31. Vrijedenkert

  Als er nu eens 100 criminele illegalen permanent de grens over worden gewipt is er zat ruimte voor deze welwillende 2 dames die politiek asiel willen aanvragen…

 32. WimSchut4U

  Ik zie niks fouts in die tweets, je bent nog geen xenofoob als je kritisch bent. Ik heb net een super gast leren kennen die uit Syrië is gevlucht. Dat veranderd mijn mening echter niet. Ik begrijp mensen heus wel dat ze naar Nederland willen komen maar dat geld waarschijnlijk voor 90 procent van de wereldbevolking als ze de optie hadden.

 33. oknarf

  Ik zou graag 15 kansarme, criminele Noord Afrikanen inruilen voor deze dames. Die volgens mij binnen 3 jaar redelijk Nederlands spreken, goed ingeburgerd zijn, vrienden maken en werk vinden.

  Welkom

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.