Verbijsterend! Nieuwsuur analyseert na Sri Lanka: 'Moslims mogen niet schuld krijgen, internationale islamofobie!'

Verbijsterend! Nieuwsuur analyseert na Sri Lanka: 'Moslims mogen niet schuld krijgen, internationale islamofobie!'

Het is toch ook te zot voor woorden? Terwijl Sri Lanka de lichamen van de vermoorde christenen nog aan het bergen is, zijn politiek-correcte spindoctors bij de NPO alweer aan het verklaren bij actualiteitenrubrieken dat we nu vooral ook moeten hebben voor de échte slachtoffers: de moslimgemeenschap, die heeft te lijden onder "internationale islamofobie".

Terwijl alle nieuwsmedia al wisten dat de daders van de verschrikkelijke aanslagen in Sri Lanka gisteren radicale islamieten waren, was de NOS nog net aan het doen iedereen het brein achter de terreurdaden geweest kon zijn. Misschien zelfs wel boeddhisten (ja, echt, die roddel hebben ze daadwerkelijk verspreid). Maar bij Nieuwsuur gisteravond waren ze wel heel erg bezig met malicieus gespin, toen ze de Britse zogenaamde "Sri Lanka-analist" Alan Keenan in de uitzending haalden.

Terwijl de daders inmiddels al bekend waren, verkondigde Keenan nog doodleuk dat het "iedereen geweest kan zijn". Dat is overigens nog tot daar aan toe. Maar dat de de Brit vervolgens veel minder mededogen met de slachtoffers en nabestaande betoonde, dan dat hij vooral moest waarschuwen tegen islamofobie gaat echt ieder perk te buiten:

"De gemeenschap als geheel mag niet de schuld krijgen. Gezien de verhoogde sfeer van angst die er heerst jegens de moslims in Sri Lanka is het risico groot. Dat ligt overigens in lijn met de internationale islamofobie. In die context is het risico groot dat deze aanslagen - mochten ze uiteindelijk door moslimextremisten gepleegd zijn - de hele moslimgemeenschap tot doel maakt."

U snapt: de echte slachtoffers niet zijn de christenen die tijdens de Paasviering het leven lieten, maar de moslims die wel eens met boze blikken te maken kunnen krijgen. De prioritieten van Alan Keenan en Nieuwsuur: totaal niet waar ze zouden moeten zijn. Wát een schande, dit.

Lees meer over:
Islamofobie Sri Lanka

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer