EP-lijsttrekker FVD Derk Jan Eppink pakt 'fascistische etikettenplakkers' aan: 'Door hen verkommeren nu mensen!'

Geen categorieapr 23 2019, 10:00
In een interview met De Gelderlander haalt Derk Jan Eppink, de lijsttrekker van het Forum voor Democratie bij de aanstaande Europese Parlementsverkiezingen, fel uit naar de "etikettenplakkers" die er op staan dat zijn partij fascistisch genoemd wordt. Dit zijn mensen die een onhoudbare verzorgingsstaat hebben opgebouwd, aldus Eppink, en nu grof gaan schelden. Dankzij hen zwelgen mensen in armoede, maar zelf staan ze nog altijd met het moralistische vingertje te zwaaien.
Over precies een maand zijn er in Nederland Europese Parlementsverkiezingen. We mogen 26 landgenoten naar Brussel sturen om daar het EU-feestje mee te vieren, en in koppositie om die race te winnen is natuurlijk Forum voor Democratie. Namens die partij is Derk Jan Eppink lijsttrekker, en dus zullen de aankomende weken alle ogen op hem gericht zijn. De Gelderlander was er alvast maar vroeg bij, en wist bij de man uitspraken te ontlokken over zijn nieuwe partij FVD. Boze tongen noemen die partij een fascistisch bolwerk. Eppink moet daar niets van weten, en zet degenen die aan die "etikketenplakkerij" mee doen eens flink te kijk:

"Forum voor Democratie wordt door sommige critici fascistisch genoemd. Wat vindt u daarvan?
,,Etikettenplakkerij. Een reactie van de protestgeneratie (een andere naam voor de babyboomgeneratie, HH). Die haalt graag de oorlog erbij als iets haar niet zint. De werkelijkheid is dat deze protestgeneratie, waar jij en ik qua leeftijd ook bij horen, een verkeerde analyse heeft gemaakt en in de spiegel zou moeten kijken. Die generatie wilde een welvaartsstaat, zonder te kijken of het wel betaalbaar was. En nu verkommeren er mensen.”"

Tegenover de protestgeneratie, zet Eppink de "renaissancegeneratie" die - als alles goed gaat - Nederland weer moet laten bloeien als nooit tevoren, dankzij hun "eigen identiteit, met optimisme en zelfvertrouwen":

"Milieu wordt een soort religie, vindt u. Wat bedoelt u daarmee?
,,Als je kanttekeningen plaatst bij milieumaatregelen die de aarde moeten redden, ben je al snel een ketter. Ik benader het anders, bedenk technische oplossingen, ga op zoek naar innovaties. De renaissancegeneratie van Baudet handelt vanuit een eigen identiteit, met optimisme en zelfvertrouwen."

...En nu maar wachten op het onvermijdelijke gejank van zijn politieke tegenstanders!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten