Nederland anno 2019: jongeren steken elkaar met messen neer in Rijswijk, twee gewonden!

Het aantal incidenten met broodmessen tijdens schoolpauzes neemt ogenschijnlijk toe in Nederland. Afgelopen week stak een Syriër met een mes in op meerdere jongeren en ook vandaag is het weer raak in Rijswijk. Daar kregen jongeren het met elkaar aan de stok. Of nou ja, aan het mes. Waarom dit gebeurt weten we niet. Zorgwekkend is het wel!

Als we de bovenstaande beelden bekijken lijkt er zo weinig mis te zijn in het mooie landje. Groen gras, bomen en een pittoresk fietspad. Toch ging het gruwelijk mis in het park in de buurt van het Rijswijks Lyceum. De steekpartij leverde twee gewonden op en de politie stelt dat de slachtoffers zo tussen de veertien en achttien jaar oud zijn, via NU.nl. Jonge kinderen dus.

De dader zou volgens ooggetuigen ongeveer zo oud zijn als de slachtoffers. Over de aanleiding is vooralsnog niets bekend. Dat laatste is zorgwekkend. Als jongeren zomaar worden neergestoken in een park terwijl de slachtoffers de dader niet kennen en een directe conflictsituatie als aanleiding ontbrak dan is het tasten in het duister.

Dat maakt het griezelig want dit zou betekenen dat in Nederland mensen rondlopen die ‘voor de lol’ insteken op anderen! En het ergste is dat jonge kinderen getroffen worden door deze lafhartige daad. De politie kent de verdachte wel, maar deze is blijkbaar niet onder toezicht waardoor dit heeft kunnen gebeuren.

Voor de schoolkinderen in de nabijheid van het Lyceum is het natuurlijk schrikken. Een rondje naar de supermarkt wandelen om even wat frikandellenbroodjes met energydrankjes te halen wordt door dit soort criminaliteit ineens een spannende wellicht zelfs angstaanjagende onderneming.

Hopelijk gaat het de slachtoffers snel beter en weten we binnenkort meer over de zaak. Wordt vervolgd dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Gewoonomdathetkan

  Islam is gif !!!

  1. Rien Noppen

   Ik dacht al, hoelang zou het duren voordat het weer over de islam gaat?

   1. ZiggyStardust

    Bijna 4 uur geleden dus.

    1. F. Domela Nienhuis

     Terwijl het vanaf het eerste moment al duidelijk was dat de dader weer een Moslim is. Wie anders?

 2. Eric 1

  Dat krijg je er nou van allemaal linkse partyen die de problemen weg kijken en niet benoemen

  1. AS210854

   Eric 1, +++++++++

 3. Korporaal Monty

  “Toch ging het gruwelijk mis in het park”

  Als dit gruwelijk genoemd wordt op DDS, hoe zouden ze het levend in brand steken van een Nederlandse zakenman dan omschrijven.

  Of geven we daar maar liever geen aandacht aan?

  1. ZiggyStardust

   Dat in brand steken is nog veel gruwelijker zelfs! Gelukkig is dit een uitwas en niet cultuurgebonden, zoals zuuraanvallen, stenigen en het van hoge gebouwen gooien van homo’s dat wel zo is. Laat staan het opblazen van mensen of het door kinderen laten executeren van mensen. De daders zijn gelukkig al gepakt, en levenslange gevangenisstraf is voor een daad als deze waarschijnlijk ook de eis.

   1. Korporaal Monty

    “Gelukkig is dit een uitwas en niet cultuurgebonden”

    En daarom hoeven we er geen dus geen aandacht aan te besteden?

    Het levend in brand steken is niet echt een Nederlands dingetje.
    Natuurlijk is dit cultuurgebonden, alleen komt dit gelukkig net zo min voor als steniging en homo’s van gebouwen gooien.

 4. Sprookjesfiguur

  De vruchten van allochtonen icm hiphop cultuur. Laatst zapte ik toevallig op xite… (een muziekzender op tv) zeer bedroevend.

  1. ZiggyStardust

   Ja, zo heb je ook xmo..

 5. NoDoubt

  De kruizen op graven op een Italiaanse begraafplaats zijn bedekt om te voorkomen dat andere religies worden beledigd.
  De plaatselijke bevolking was geschokt toen ze ontdekte dat de begraafplaats in Pieve di Cento zwarte zeilen had aangebracht om de kruisbeelden op de graven te verbergen.

  De zeilen zijn aangebracht tijdens de renovatie van de kapel, voor het geval dat arbeiders van andere geloofsovertuigingen beledigd werden.

  – Onder het voorwendsel van respect voor anderen, missen zij respect voor onze katholieke cultuur en onze tradities. Nu is links voorbij het fanatisme. Dit is een ideologische delirium, zei Giorgia Meloni, leider van de conservatief-populistische partij (FdI).

  1. AS210854

   NoDoubt, maar ze willen wel het geldvan andersgelovigen, hoe hypocriet wil je het hebben.

 6. NoDoubt

  De Duitse supermarktketen Lidl gaat de verpakkingen van zijn Griekse producten ‘zo snel mogelijk aanpassen’. Dat heeft het bedrijf laten weten aan persbureau Reuters.

  Vorige week ontstond grote verontwaardiging nadat een Belgische klant ontdekte dat de kruisen van de Griekse kerkjes op de verpakkingen digitaal waren verwijderd. Lidl heeft daarvoor zijn excuses aangeboden.

  1. ZiggyStardust

   Is nieuws van vorig jaar, helaas. Gaat om de kruisen op de kerkjes van Santorini. Na dit belachelijke nieuws ben ik ook gestopt om te kopen bij winkels die hier aan meedoen, zoals Hema en sowieso alle islamitische winkels. Jammer maar helaas. Ze hebben goede groenten en fruit voor een mooie prijs, maar ik doe niet mee aan de islamisering van Nederland, als zelfs Nederlandse winkelketens er voor zwichten. Dan betaal ik liever een hogere prijs en haal mijn boodschappen gewoon zoveel mogelijk bij de Hollandse bakker, slager en groenteboer.

 7. Veteraan

  Ik zie weer een taakstrafje en wat behandeling aankomen.Minderjarig en in de war hé.
  Kans van 88% dat het een allochtoon is maar moeten we daar nu de nadruk op leggen ?
  Zijn toch ook mensen, alleen wat vaker in de war.
  Toch ?

  1. Westerling

   @Veteraan

   Ik vraag me af hoe het komt dat kinderen van raketgeleerden, doktoren, apothekers en andere hoogopgeleide moslims altijd in de war of verward zijn. Het komt ook voor bij de raketgeleerden, doktoren, apothekers en andere hoogopgeleide moslims zelf. Want volgens Rutte zijn alle vluchtelingen raketgeleerden, doktoren, apothekers en andere hoogopgeleide moslims

 8. Jumping

  Wilders heeft altijd gelijk.

 9. Ome Wim

  Een groot succes die “cultuurverrijking”, en allemaal hoog opgeleid zoals januskop Rutte indertijd beweerde, alleen die liegt al als hij fluit.

 10. Tman

  Door de vele niet geïntegreerden is de samenhang en sociale controle in Nederland verdwenen,agressie is de toonzetting en de autochtone jeugd voelt zich in de hoek gezet!
  De jeugdigen met een migratieachtergrond zwaaien de scepter op straat en in de scholen,er heerst een angstcultuur onder onze jeugd.
  De multiculturele samenleving is een drama geworden.

 11. DeBruijn

  Dit zul je steeds vaker gaan zien in Nederland. In Duitsland is dat ook het geval door veel asielzoekers. Die komen uit heel andere culturen, waar vaak geweld niet geschuwd wordt.

  Zulke mensen moet je terugsturen en de anderen duidelijk maken dat dit niet getolereerd wordt. Overigens geldt dat ook voor autochtone jeugd, met geweld en messen belandt je in een heropvoedingsgesticht.

  De tijd van thee drinken is een keer voorbij.

 12. Pescador

  Volgens mij kunnen we nog wel meer turken, marrokanen, siriers en nog meer van dat volk hier hebben , maar dan moeten we wel zelf vertrekken anders steken, schieten of slaan ze ons gewoon dood. Bedankt rutte en bedankt europa

 13. Peter Loosduinen

  Rutte over uitzetting Lili en Howick: ‘Soms moet je hard zijn”
  Ach, ja, ik en velen met mij , hebben het vertrouwen in de heer Rutte en Staatssecretaris Harbers inmiddels verloren.
  De VVD heeft de kluit belazerd en tot overmaat van ramp komt de uitgezette moeder van dit tweetal triomfantelijk terug naar ons land.
  Gaat de VVD haar met de dienstauto van Rutte van Schiphol ophalen ??
  Oh ja, het huis moet wel ingericht zijn met een bloemetje ( op kosten van de belastingbetalers vanzelfsprekend ! )
  Bah, bah, bah.

 14. nienke

  Het gebruik van geweld zit waarschijnlijk in hun genen bij het minste of geringste wat hun niet bevalt voelen ze zich gediscrimineerd en zwaaien dan met messen en onschuldige burgers zijn de klos.
  Je zult er maar per ongeluk lopen en zo’n mafketel tegen komen.
  Straffen is er niet meer bij, een aai over het bolletje en een taak strafje en klaar is kees.
  Ze lachen zich toch dood om dit soort strafjes.

  1. Rien Noppen

   “Het gebruik van geweld zit waarschijnlijk in hun genen”

   Uiteraard heeft dit niets met racisme te maken.

   1. DeBruijn

    Het neersteken van Nederlanders door Syriërs neigt ook naar racisme.

    1. F. Domela Nienhuis

     Het valt mij ook op dat die allochtone daders etnisch profileren, want hun slachtoffers zijn meestal autochtoon. En dat is dus je reinste racisme.

   2. marco1

    Nee niks met racisme te maken ,gewoon een constatering die meer mensen maken.

 15. F. Domela Nienhuis

  Als er geen nadere bijzonderheden worden weergegeven laat het zich raden om wat voor een dader het gaat.

  15-jarige jongen aangehouden voor steekpartij Rijswijk

  Bij een steekpartij woensdagmiddag in de buurt van het Rijswijks Lyceum in het Zuid-Hollandse Rijswijk zijn twee gewonden gevallen. Volgens de politie zijn de slachtoffers tussen de 14 en 18 jaar. Hoofdverdachte is een vijftienjarige jongen uit Den Haag. Hij ging er na het incident vandoor, maar meldde zich ’s avonds bij de politie.

  Waarom er is gestoken, is onduidelijk. Het is nog onbekend of de betrokkenen op het Rijswijks Lyceum of op een andere school in de buurt zitten.

  Ook is er nog niets bekend over de verwondingen van de slachtoffers, maar de twee zijn wel naar het ziekenhuis gebracht.

 16. Godefroy France

  DUBBELE PASPOORTEN NA GEVANGENIS NEDERLANDS PASPOORT AFNEMEN? RETOUR NAAR ANDERE PASPOORT NATIE;

 17. denktenk

  Bij lageIQlims wordt het gebruik van messen en het kelen er met de paplepel ingegoten.
  Ons aller mohammed, ja, die van de godsdienst van de vrede, was al een messen en zwaarden liefhebber en keelde er lustig op los.
  Zelfs, wat door moet gaan voor een kinderfeestje, HET SUIKERFEEST !!!, is niet compleet, als pa-lief niet eigenhandig een dier heeft gekeeld, onder luid familieapplaus.

  Audi injecteert hun elektrische autos met het e-dna.
  De lageIQlims injecteren hun kinderen met het messen-dna.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.