NOS bericht: ‘Aanslagplegers Sri Lanka hoopopgeleid, uit hogere middenklasse…’ Geen woord over hun ideologie

Je wordt er echt een beetje moe van.

De NOS heeft een redelijk lang artikel gewijd aan de biografische informatie van de Sri Lankaanse slachters die onlangs vreselijke aanslagen pleegden op christenen. Honderden mensen kwamen om bij die aanslagen. De grote vraag is, voor de NOS: waarom pleegden de terroristen hun aanslagen? Hoe kon het dat ze zo vol haat zaten? Waarom, waarom, waarom?

Om die vraag te beantwoorden wordt naar allerlei verschillende facetten gekeken, zoals naar het onderwijsniveau en het inkomen van de daders:

De aanslagen in Sri Lanka, waarbij minstens 359 mensen omkwamen, zijn gepleegd door overwegend hoogopgeleide Sri Lankanen. De meesten van hen komen uit families uit de middenklasse of hogere middenklasse, zegt de Sri Lankaanse onderminister van Defensie Wijewardene. “Ze zijn financieel best onafhankelijk en hun families zijn financieel best stabiel. Dat is dus zorgelijk.”

Wijewardene denkt dat sommige van de negen zelfmoordterroristen in meerdere andere landen hebben gestudeerd.

Ook was één van de terroristen een vrouw, en één de eigenaar van een koperfabriek.

Allemaal heel interessant, maar het is een beetje merkwaardig dat ze bij de NOS één detail over het hoofd zien: de ideologie van de terroristen. Daar wordt nergens in het artikel over gerept. Zoals Bart Nijman stelt op Twitter:

En dan, heel cynisch:

Dat is inderdaad de gedachte die de NOS blijkbaar wil pushen. Al die vervelende hoogopgeleide middenklassers! Walgelijke, gevaarlijke mensen!

Natuurlijk zijn die twee facetten helemaal niet verbonden aan de daden zelf. Om écht te bepalen waarom ze ervoor kozen om terrorist te worden moet je kijken naar hun ideologie. Die ideologie is helder: het radicale islamisme. Nee, niet ‘de islam’, maar een extremistische, gewelddadige en politieke nepinterpretatie die deze jongen mannen veranderd heeft in moordenaars.

Op de één of andere manier zien ze dat bij de NOS tóch anders. Heel gek.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

73 reacties

 1. Raveltje

  Het moet om de ideologie zijn een andere reden is
  er immers niet.

 2. Dik

  Het is niet zo moeilijk: islam

  1. Meester Kong

   Nee, niet ‘de islam’, maar een extremistische, gewelddadige en politieke nepinterpretatie die deze jongen mannen veranderd heeft in moordenaars.

   En maar volhouden Dik Siemien 🙂 🙂 🙂

   1. DeBruijn

    @ Meester Kong

    ‘nepinterpretatie’

    Dat zeggen die lui van jou ook. Dus wie heeft er nu gelijk?

   2. Peter Oudshoorn

    Ze vonden hun motivatie en inspiratie in de islam en koran, Kong. Dat kun je onmogelijk ontkennen. Een aangezien er maar een koran is, is de grondslag van de islam een levensgevaarlijke ideologie.

    1. observer

     Mmmm, een koran? De eerste die ik heb gelezen kwam uit de boekwinkel, twee dagen uit, niets mis mee, totdat er iemand mij erop attendeerde een echte vertaling te lezen. Die van prof dr J.H. Kramers, een vertaling uit de tijd dat de islam nog nauwelijks bekend was. Ben je weken zoet mee, maar is wel een totaal ander verhaal. PDF te downloaden op internet.

     1. Vabis

      Ik veeg mijn reet nog niet af met een koran bij gebrek aan toiletpapier, laat staan erin lezen.

 3. Catalaanse kok

  NOS bericht: ‘Aanslagplegers Sri Lanka hoopopgeleid, uit hogere middenklasse…’ Geen woord over hun ideologie
  .
  Michael zag liever dat reeds bekende gegevens en feiten, welke niets meer toevoegen, nogmaals herhaald werden.
  Herhaling wat in het straatje van DDS van pas komt is belangrijker dan nieuwe inzichten.

  1. Peter Oudshoorn

   Inderdaad kokkie, het kan niet vaak genoeg herhaald worden: de islam en koran bieden alles wat een extremistische terrorist nodig heeft om een actieve moordenaar te worden.

 4. Julian

  Weer worden eigen conclusies getrokken door de schrijver Michael. De NOS stelt alleen een aantal feiten vast. Dat het Islamitische aanslagplegers zijn is al eerder gemeld. De schrijver meent hier weer van alles uit te moeten concluderen wat er gewoon niet staat.

 5. B. Pascal

  Het is voor de linkse-kliek bijna onmogelijk dat je als hoogopgeleide een terrorist wordt. Immers ontwikkeling en opleiding, is volgens links, ontworteling van het gepeupel. Ontworteling van religie en radicaliteit. Werk en zekerheid is binnen de islam geen rustgrond om niet te radicaliseren. Links bestempelde de laagopgeleiden als kans hebbers op de radicaliteitsvirus.

  Deze verbazing zie je in hun artikel.
  Dat religie en radicaliteit binnen de islam ook binnen de ”hoge elite” plaats vindt, was en is voor Links onmogelijk. De kans dat we dus in Nederland binnen de opgeleide islamieten ook terroristen hebben is dus aanwezig.

  Iets wat rechts al zins de jaren 80 vorige eeuw roept, daar valt voor links nu pas het kwartje! Hoe wonderlijk toch…..

  1. Julian

   Ontdoe je eens van al je waanbeelden over zogenaamde linkse media en zet die bril af en lees nou eens in het stuk wat er staat. Alleen maar een vaststelling van feiten. Dat dat een tegenvaller voor links zou zijn is UW EIGEN vaststelling. Er staat nergens in het stuk dat het teleurstellend en tegenvallend is dat het hoogopgeleiden zijn…De insinuaties druipen juist van uw reactie en van het artikel van Michael af. Niet van het NOS artikel.

   1. Dik

    “waanbeelden over zogenaamde linkse media”

    Linksaf, alstublieft!

 6. Politiek Profeet

  Het maakt voor een moslim niets uit of je wel of niet kunt lezen/schrijven/poepen,neuspeuteren, zolang je de ideologie van een pedo en massa-moordenaar maar naleeft en tot daden overgaat die de menselijkheid negeert en het barbarisme overstijgt tot bestialiteit.

  1. Korporaal Monty

   Gelukkig streven de meeste moslims dit niet na.
   Anders hadden hier in ons land iedere dag van deze misdaden.

 7. DeBruijn

  Het is inderdaad al genoemd dat het om moslimextremisten ging.

  Maar er zijn genoeg die het woord moslimextremisten vermijden, zoals de Democraten in de VS. Obama zij bij een aanslag een paar jaar terug van moslimextremisten ‘deze aanslag heeft minder te maken met islam, dan met andere religies’.

  Dus met andere woorden: de aanslag van islam had meer te maken met het christendom, hindoeïsme en boeddhisme dan met de islam, ondanks dat het islamieten waren.

  Tja Obama was het spoor al heel lang bijster. Nu met Sri Lanka wil hij het woord christen en moslimextremisten in de mond nemen, want oei dat zou wel eens negatief op moslims kunnen slaan. Christenen zijn nou eenmaal geen slachtoffers, het is onze schuld volgens Obama en Clinton.

  1. Dik

   “Obama was het spoor al heel lang bijster.”

   Lees maar wat hij sprak in Caïro:

   Ik heb de islam op drie continenten leren kennen voordat het naar de regio kwam waar het voor het eerst werd geopenbaard. Die ervaring bracht mij tot de overtuiging dat de relatie tussen Amerika en de islam gebaseerd moet zijn op wat islam is en niet op wat het niet is. En ik beschouw het als een onderdeel van mijn verantwoordelijkheid, als president van de Verenigde Staten, te vechten tegen de negatieve beeldvorming van de islam, waar zich dat ook maar voordoet.

   Bron : blogs.wsj.com/washwire/2009/06/04/obamas-speech-in-cairo/

   Mevrouw Lopez heeft de oath of office (inauguratie) erop nagelezen en kon nergens terugvinden dat de president van Amerika de islam moet verdedigen tegen negatieve beeldvorming.

 8. poldi

  De Saoedishe aanslagplegers van 9/11 waren ook hoog opgeleid en verziekt door de islam.

  1. Dik

   @Poldi: Zoals ik al schreef: islam

 9. DidiMadloba

  Wat is “”hoopopgeleid”? Leerden die mensen te hopen?

  Wat kennelijk gemist wordt is dat die aanslagplegers toesloegen omdat zag dat moesten vanuit hun “verschrikkelijke ideologie”.

  Als het niet lukt deze hypothese bevestigd te krijgen zou het kunnen dat die helemaal niet klopt.

  Het lijkt mij veel simpeler. Moslims voelen zich zo geminacht en beschimpt door het “westen” dat ze doorslaan in hun woede. En dat blijkt ditmaal in het “paradijselijke” Sri Lanka waar veel rijkere westerlingen met vakantie gaan.

  Ja, dat betekent dat ook Nederlandse moslimhaters bloed aan hun handen hebben.

  1. van Urk

   Met andere woorden..Wat was het motief van deze hoogopgeleiden. Dat ontbreekt er meestal bij nieuwsberichten als er een terroristisch aanslag wordt gepleegd door moslims. Smoesjes over lage suikerspiegels of over verwardheid, daar trapt geen mens meer in.

  2. F. Domela Nienhuis

   Vertel eens, heet de waarheid spreken beschimpt worden?

  3. DeBruijn

   @ DidiMadLoba

   ‘Het lijkt mij veel simpeler. Moslims voelen zich zo geminacht en beschimpt door het “westen” dat ze doorslaan in hun woede. En dat blijkt ditmaal in het “paradijselijke” Sri Lanka waar veel rijkere westerlingen met vakantie gaan.

   Ja, dat betekent dat ook Nederlandse moslimhaters bloed aan hun handen hebben.’

   Onzin verkopen doe je goed, dat was al bekend.

   1. Moslims voelen zich zo geminacht door het westen. 90% van de moslims wordt, jawel, door moslims gedood.

   2. (je hebt totaal geen idee) Sri Lanka heeft zeer beperkte toerisme, er werd juist gewerkt omdat op te voeren, maar was enorm kleinschalig.

   3. Hoe voelen de christenen, hindoeïsten, boeddhisten en Yedzidi’s zich dan die door moslims onderdrukt en vermoord worden? Gaan die ook aanslagen plegen in S. Arabië?

   Je bent een communistische moslim volgens mij, helaas eentje die weinig kennis heeft van hoe de vork echt in de steel zit.

   Volgens mij heb jij bloed aan je handen.

 10. F. Domela Nienhuis

  Joe het komt fat ze zo vol haat zitten? De Islam natuurlijk. Islam = evil.

  1. van Urk

   Het is geen haat. De islam voelt zich nog steeds verheven ten opzichte van andere religies of geloven. En dat moet op verschillende manieren aan de wereld getoond worden.

 11. Piet Patat

  Tuurlijk, de NOS weer ten voeten uit.
  Alsof die slachters hun inspiratie uit hun opleiding halen.
  De inspiratie komt vanuit de koran en die staat, hoe je het ook wendt of keert, vol met moord en doodslag jegens niet/anders gelovigen.
  De hele mohammedaanse santenkraam leest dat vod, van hoog tot laag opgeleiden.
  Er bestaat geen koran light versie, het is zo als het is.
  De inspiratie die je er uit put is moorddadig, gewelddadig en zonneklaar.
  Maar ja, NOS. De zoveelste uitglijder van dit staats indoctrinerend instituut. en u betaald er aan mee ook om voor idioot uitgemaakt te worden.

  1. Niet L niet R

   De waarheid mag van de NPO niet gezegd worden!

 12. Korporaal Monty

  “Om écht te bepalen waarom ze ervoor kozen om terrorist te worden moet je kijken naar hun ideologie. Die ideologie is helder: het radicale islamisme.”

  En hoeveel van die radicale islam terroristen hebben we hier in ons land die iedere gelegenheid aangrijpen om dood en verderf te zaaien?

 13. J.Rademaker

  Beangstigend , Bin Laden en deze moordenaars waren geïntegreerd in de maatschappij.
  Het bij de NOS geldende credo dat integratie radicalisering voorkomt haalt men hier zelf van tafel.
  Blijft het ideologische motief en benoemen is de werkelijkheid en onoplosbaarheid onder ogen zien.

 14. Jumping

  Kijk in Sri Lanka draaien de Moslims het al weer om, ZIJ JA JUIST ZIJ voelen zich onveilig en slaan op de vlucht.

  Ik wacht op het moment, dat de NOS een melding maakt, dat er een kans bestaat dat lijfstraffen (steniging), in de tweede kamer ter stemming wordt gebracht.

 15. Cootje

  Wij hebben ook een militair met de hoogste medaille , die bekend is in de hoogste kringen , en die de idelogie carnaval te grabbel gooit, wij hebben hier hoog opgeleide klimaatdrammers die de doorsnee mens naar de voedselbank laat verhuizen voor een snuifje andere lucht, wij hebben hoogopgeleide in Brussel die dronken hun vak uitoefenen , dus hoogopgeleide idioten heb je overal, de een zaait dood en verderf op een moment de andere op langere termijn , hoog opgeleid zijn vaak narcisten , vaak niet herkenbaar , maar wel doelbewust

 16. Beukman

  Dat is de nieuwe politieke correctheid die in de Rechtse Kerk opgeld doet: “Gij zult in een artikel over aanslagen minstens één maal per alinea schrijven dat de daders islamitisch geörienteerd waren.

  Goed dat de NOS maling heeft aan die achterlijke richtlijnen van de Rechtse Kerk! De NOS heeft al tig keer geschreven over die islamitische geörienteerdheid. Laat dit stukkie nu eens een paar andere facetten van de achtergronden van de daders belichten.

  Wie reikt de schuimbekkers een spiegel aan, zodat ze hun eigen kop eens kunnen zien?

  1. Rien Noppen

   Dat is ook de reden waarom Knevel aarzeling ervaart om te berichten over aanslagen op christenen: subiet gaat de rioolpijp van de racistische islamofobie open waarmee men los gaat op de islam die men heeft voor dat doel geframed als een politieke ideologie.

   1. DeBruijn

    @ Rien Noppen

    Wat is erger dat hier wat mensen tegen de islam tekeer gaan of de aanslag waar meer dan 300 doden vielen Rien?

    Het lijkt erop dat je meer druk maakt om de verloren toestenbordterrorist hier, dan het geweld van de ander.

    1. Beukman

     Appels, peren, @DeBruijn. Het is gewoon onzin om de islam overal de schuld van te geven. Verreweg de meeste moslims gedragen zich keurig, hiertoe geïnspireerd door diezelfde islam. Kennelijk zit de wereld iets ingewikkelder in elkaar dan de islam-brullers denken.

     1. Siemien

      De islam is vergif, het is een satanische ideologie die zijn weerga niet kent, het is openlijk zichtbaar wat de islam is en nog steken jullie islamimbecielen die dikke harses in de grond, kijken met vleselijke ogen maakt troebel..

     2. DeBruijn

      @ Beukman

      Ja, vergoelijk het maar weer. Er is geweld tegen niet-moslims van Indonesië tot Nigeria toe.

      Zie je het verband niet?

      En trouwens daar ging mijn reactie niet over. Waarom hebben jij en Rien steeds opmerkingen dat de aanslagen op christenen het zo moeilijk maken voor moslims, althans zoiets beweren jullie. Is het niet veel moeilijker voor die christenen die vermoord worden, dan een paar domme opmerkingen van een paar rechtse mensen hier?

     3. Beukman

      Dat beweer ik helemaal niet, @DeBruyn.
      Verder nogmaals: appels, peren. Je kan een opmerking en een moord niet met elkaar vergelijken qua ergte.
      En “de” islam aanwijzen als boosdoener is net zo kortzichtig als het christendom aanwijzen als boosdoener voor het bombarderen door de VS (met soms zelfs gezegende bommen) van Noord-Vietnam.

     4. Beukman

      Jouw eigen opvattingen zijn satanisch en vergif, veelnicker @Siemien. Dat is hier al vaker gebleken.

     5. DeBruijn

      @ Beukman

      Niks appels en peren, soms reageren jullie alleen op de reacties op het forum en totaal niet waar sommige artikelen over gaan. Dan maken jullie meer woorden vuil aan een paar roeptoeters dan over het geweld of probleem waar het artikel over gaat.

     6. Beukman

      @DeBruijn
      Niet zelden vind ik de reacties interessanter dan de artikelen zelf. Dat geldt ook voor veel van jouw reacties. De stukkies zelf zijn veelal van dik hout zaagt men planken, met en hopeloos gebrek aan nuance.
      Enfin, uiteraard maak ik zelf wel uit waarop ik reageer.

     7. Marija

      Wat een nonsens. Waarom gaat er dan nooit een stille tocht of anderszins blijk van medeleven uit van de zgn gematigde moslims naar alle onschuldige slachtoffers van hun menslievende?? Ideologie?
      Verreweg de meeste moslims zijn het gewoon eens met wat er aan rottigheid wordt gepleegd, kijk ook eens naar de video’s met juichend tuig als er wederom zoveel doden zijn gevallen.

    2. Veteraan

     Je blijft reageren op iemand die jou uitlacht en vernederd De Bruijn
     Iemand die psychisch niet in orde is en van achter zijn pc aandacht probeert te krijgen.
     Dat reageren moet je zelf weten maar het is knap irritant om dit soort dingen iedere keer weer te lezen, het is 1 grote herhaling en erg saai.
     Svp negeren want je doet mee aan het vervuilen van deze site.

   2. DeBruijn

    @ Beukman

    Wat een misselijke opmerking over Pim Fortuyn trouwens gisteren.

    Jij bent eigenlijk niet heel anders dan veel mensen hier, het enige is dat je links bent en redelijk goed kunt verwoorden, maar anders zie ik met zo een opmerking geen verschil.

    1. Beukman

     @DeBruijn
     Die opmerking heeft een geschiedenis die jij niet kent, en die ik ook niet ga vertellen – misschien een andere keer.

     Wel zal ik mijn opmerking nog eens uitleggen: ik betreur het zeer dat “pim” destijds is vermoord; niet alleen omdat iedere moord verschrikkelijk is, maar ook vanwege de enorme implicaties voor de democratie en het land. Als ik Volkert had kunnen tegenhouden, desnoods met geweld, dan had ik dit zeker gedaan.

     Aangezien ik echter vermoed dat de man er een enorme puinzooi van had gemaakt als hij niet was vermoord, stel ik me wel eens voor dat hij vanuit de hemel ergens ook wel opgelucht is dat het zo is gelopen: de afgang is hem bespaard gebleven.

     Overigens, je bent hier nog niet zo lang, maar een aantal van de mensen alhier die jij als “links” beschouwt zijn hier in het verleden regelmatig op allerlei creatieve manieren dood gewenst. Ook mij en mijn kinderen is het een en ander gruwelijks in het vooruitzicht gesteld. Het bleef hier vervolgens akelig stil.

     1. Catalaanse kok

      Quote : Ook mij en mijn kinderen is het een en ander gruwelijks in het vooruitzicht gesteld. Het bleef hier vervolgens akelig stil.
      .
      Klopt, huisregels worden herhaaldelijk met platvoeten getreden. Reageerders en redacteuren kijken vrolijk een andere kant op.

     2. Beukman

      @Kok
      Ik ga er maar van uit dat achter al die IS-achtige gruweltaal zachtaardige huisvaders schuilgaan die op DDS komen afreageren dat ze onder de plak zitten bij moeder de vrouw.

    2. Rien Noppen

     Omdat Pim Fortuyn op een vreselijke manier werd vermoord menen sommigen hier dat het verboden is hem als aspirant-politicus te recenseren.
     Als we dat bigotte taboe negeren moet worden vastgesteld dat Fortuyn net zo’n incompetente narcistische charlatan was als Baudet nu is. Fortuyn had er, als hij niet was vermoord, inderdaad zonder enige twijfel politiek een puinzooi van gemaakt, zoals Baudet nu bezig is een puinzooi te veroorzaken.

     De grote vraag is waarom er steeds weer mensen zijn die er in trappen.

     1. Peter Oudshoorn

      “….zonder enige twijfel politiek een puinzooi van gemaakt, zoals Baudet nu bezig is een puinzooi te veroorzaken.”
      ————————————————————————-
      De ene politicus kwam niet tot uitvoeren, de andere moet er nog aan toe komen. En aangezien Druiloor Noppen niet in de toekomst kan kijken, betreft het dus slechts een abjecte, negatieve en persoonlijke mening van de grootste narcist op dit blog.

     2. Rien Noppen

      Oudshoorn is mogelijk bekend met de kwalificatie die algemeen gold voor het bestuurlijke kwaliteiten van Fortuyn: “waar Pim komt, komt ruzie”.

      De bestuurlijke kwaliteiten van Baudet kunnen we bewonderen in de LPF-toestanden die hij nu door eigen toedoen veroorzaakt binnen het FvD.

     3. Peter Oudshoorn

      Die uitspraak is van Ton Kee en tekent het onvermogen van een zwak karakter om tegen de veel sterkere Fortuyn op te kunnen boksen.

      Wat Baudet en ‘LPF-achtige toestanden’ betreft – ik heb je al eerder verteld dat ik geen bewonderaar of aanhanger van Baudet ben, dus het zal me allemaal aan m’n reet roesten. Waar ik wel bijzonder van geporteerd ben is dan onze boreale vogel Nederland op zijn kop weet te zetten en de kartelpartijen in doodsnood brengt. Al veel te lang is dit gajes aan de macht en chaos is nu de beste bondgenoot.

    3. DeBruijn

     @ Beukman

     Dank je voor je uitleg, mijn welgemeende excuses als ik het verkeerd opvatte!

     Dat spijt me om te horen dat je ook verwensingen naar je hoofd heb gekregen en zelfs jullie kinderen. Ik zie inderdaad een aantal lieden die hier de meest gruwelijk verwensingen uiten, zoals Catalaanse kok de k.anker werd toegewenst. Heb er wat van gezegd, maar het maakt geen indruk op zulke types. Helaas wordt er ook niet tegen opgetreden.

     Nogmaals excuses!

     1. Beukman

      Geen probleem @DeBruijn!
      DDS is een wespennest. Een virtueel wespennest, weliswaar, maar het gaat er dus virtueel soms wat ruig aan toe.
      Net als jij (denk ik) deel ik mensen alhier in in degenen die wel willen discussiëren en degenen die dit niet willen. Helaas maken sommige anderen een indeling in politieke voorkeur, waarbij de “anderen” dan ook meteen slechte mensen zijn.
      Ik waardeer het zeer hoe je er in slaagt om beschaafd te blijven. Dat vereist soms enige zelfbeheersing.

 17. edoc431

  Je moet ook wel minimaal hbo of uni hebben gedaan om jezelf op te blazen toch ??? tis niet gemakkelijk allemaal hahahahaahahahaah

 18. Rien Noppen

  Het was toch duidelijk dat het hier om islamisten ging?

  1. Vabis

   Nee hoor, het zijn hoog opgeleide gewone moslims, je weet wel die jij zo braaf vindt, ruimen al dat tuig.

   1. Rien Noppen

    “ruimen al dat tuig”

    Vergis je niet, zieke barbaren als Vabis kunnen gewoon in je buurt wonen. Aan de buitenkant is er niets te zien.

    1. Siemien

     Vergis je niet, zieke islamimbecielen als Reintje kunnen gewoon in je buurt wonen. Aan de buitenkant is er niets te zien maar zo geestesziek.
     Die de islam verdedigen gewoon omdat zij het lekker vinden om dit zieke gedrag te tolereren.
     Ik noem dit soort ernstig geestesziek en achterlijk en elke x laten zij dit weer zien…

 19. Vit

  Notabene heeft IS de aanslagen opgeëist, of was de NOS dat ontgaan, kan natuurlijk.

  1. Vit

   Ps, het kan niet vaak genoeg aangehaald worden uit welke hoek de wind waait.

 20. Niet L niet R

  Het zijn gewoon moslims, die in opdracht van hun profeet, de instructies van de Koran uitvoeren, niet meer en niet minder!

 21. Siemien

  Belangrijk te weten dat Nederland vooral “hoogopgeleide” naar Nederland wenst te halen..
  Wat je met name nu ziet is de openbaarheid van deze satanische islamitische ideologie het is openlijk zichtbaar en elke idioot die dit verdedigd is echt geestesziek en vooral gestoord…en hier lopen er echt een paar…

 22. Vrijedenkert

  Links georiënteerd komt altijd met drogredenen op de proppen waarom Moslims uit naam van de Islam aanslagen plegen:
  Sociale motivatie, achterstelling, armoede, geen werk ect etc…
  Dader waren allemaal goed tot hoog opgeleid, uit rijke familie’s of zelf goed bedeeld dus redenen die links altijd benoemt zijn totale onzin.
  Motivatie voor deze aanslag: Puur ideologische redenen, haat tegen het westen, haat tegen anders gelovigen en anders denkenden.
  Opgeeist door IS oftewel gemotiveerd geinspireerd door IS en/of mede georganiseerd door IS.
  Wat wil IS bereiken: wereldwijde Islamitische Staat vestigen door middel van Jihad met Sharia wetgeving.

  Algemeen links naief wegkijkend geneuzel gaat volkomen mank!

  1. Dik

   @Vrijedenkert: Het is eenvoudig: islam

   1. Vrijedenkert

    Je kunt deze aanslag wel enigzins vergelijken met de aanslag op de Twin Towers 9/11 door Al Qaida, daders waren ook allemaal goed opgeleide slimme Molims die het niet deden uit armoede maar puur uit religieuze ideologische motieven.

    1. Vrijedenkert

     Al Qaida is de oude vorm en IS is gewoon de nog meer radicalere voortzetting daarvan een soort van Al Qaida 2.0!

 23. M. Brandenburg

  Micheal de pretmoslim, wil weer doen voorkomen alsof het een compleet andere vorm is van de islam en echt niet de ware islam(even 1400 jaar islam geschiedenis negeren), je hebt hem die doen wat de Idlam oplegt, je hebt anderen die wegkijken, maar nooit veroordelen of afkeuren. Meer smaken zijn er niet. Die slqxhtingen in naam van Allah die al meer dan 1400 jaar plaatsvinden, zijn mogelijk omdat de zogenaamde gematigde moslims er geen donder aan doen. Mee is altijd geleerd, “zwijgen is toestemmen” een wijsheid die nog naar weinig mensen begrijpen.

  1. Marija

   Precies, zo is het, moslims die dit moorden niet veroordelen (dus wie zwijgt stemt toe), zijn bijna net zo erg, zij zouden hun broeders kunnen/moeten overtuigen van hun verkeerde gedrag en dat dat de reden is dat moslims steeds meer met de nek worden aangekeken en worden gehaat.

 24. WWW

  Kunnen ze eindelijk eens een keer een goede schadevergoeding voor de slachtoffers eisen. Alle fabrieken en huizen van deze lui confisceren en doorverkopen.

 25. Rud56

  Michael, radicale islam? Er is maar één islam en die is satanisch in alle opzichten!

  Daarom, de islam moet worden uitgebannen of op zijn minst heel veel worden teruggedrongen, want: “Waar de islam verschijnt is het de vrijheid, veiligheid en vrede die verdwijnt!” En dat is helaas al teveel, véélst teveel vastgesteld! Wereldwijd!

  1. Dik

   “radicale islam”

   #pleonasme

   – natte regen
   – koude sneeuw
   – houten boom
   – ronde cirkel

 26. janszm

  Een hoogopgeleide moslimterrorist is de ergste terrorist. Zij moeten zelfstandig kunnen denken en zijn zich bewust van de daden waarmee zij bezig zijn. Echte killers. De laagopgeleiden worden gemanipuleerd en denken de maagden te kunnen omarmen door hun daad.

 27. Heras

  Nou,
  waarom denkt de nos uberhaupt dat wij dat willen weten? Moordenaars zijn moordenaars.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.