OM eist geldboete voor agressieve ‘We are here’ kraak-illegaal

Het Openbaar Ministerie eist 150 euro boete voor de krakende illegaal van actiegroep We Are Here, die in 2018 op camera (video) binnen wilde dringen bij een bewoond pand.

Het gaat om de 36-jarige Fortune M. uit Soedan. Dit figuur liet in juni 2018 zien dat hij wel even uit wilde maken of andere mensen woonruimte aan hem af moesten staan of niet. ‘Er is toch genoeg’, was zijn redenering.

Ondanks dat deze kraak-illegaal behoorlijk uit z’n vel sprong en dit op camera werd vastgelegd, meent hij nu tegenover de rechter dat het allemaal ‘een beetje opgeblazen werd door de media’. Hij zou niet binnen willen dringen maar juist een van de We Are Here-leden op willen halen die zich nog in het pand bevond.

Kijk je echter naar de beelden dan zie je overduidelijk dat hij zich helemaal niet bekommerde om een verdwaalde illegaal maar juist actief in discussie ging met de bewoners van het pand. Letterlijk de eerste van vraag van hem is “Hoeveel betalen jullie hiervoor?” en “Wat voor werk doe je?” gevolgd door een reeks beschuldigingen en emotioneel beladen retoriek.

Ook tegen het eind van het filmpje is te zien hoe de man uiteindelijk het pand binnen is gekomen en die andere illegale kraker kennelijk nog steeds niet heeft kunnen vinden. In plaats van te vragen waar die persoon kan zijn, beschuldigt hij de beide bewoners van het telen van wiet.

Zijn advocaat pleit voor vrijspraak wegens gebrek aan bewijs. Nou, succes daarmee. Hij zegt ook dat zijn cliënt niet alleen zou hebben gehandeld en het om de hele groep zou moeten gaan, maar ook daar is weinig van te merken in de video. Dikke kans dat die boete er dus wél komt!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Jumping

  Het OPENBAAR MINISTERIE, maakt zich wederom belachelijk.
  Deze krakende illegalen, maken de dienst uit in Nederland en zij lachen het OPENBAAR MINISTERIE gewoon uit.
  De afgang voor Nederland is kompleet en de Burgemeester van Amsterdam, vindt het allemaal prima.
  Hulde voor de Linkse wegkijkclub.

 2. Tman

  “de man uiteindelijk het pand binnen is gekomen”
  Op het moment dat iemand ongeoorloofd in je woning is,heb je als bewoner bepaalde rechten!
  Na de indringer te hebben opgevorderd jou huis onmiddellijk te verlaten,maar deze geeft hieraan geen gehoor,heb je meerdere mogelijkheden afhankelijk van de fysieke weerbaarheid.Iedereen mag zich naar evenredigheid verdedigen,je slaat bijvoorbeeld de indringer met een stalen pijp buiten westen,en belt 112!
  Tegen de politie moet je vervolgens verklaren dat “de indringer een wapen trok of dat je althans op dat moment daarvan overtuigd was” en bij die verklaring blijven want anders wordt jijzelf vervolgd wegens poging tot doodslag!
  Immers er is geen sprake meer van evenredigheid (verdediging met gelijke middelen)!

 3. Veteraan

  Tja, Nederland hé.
  Ik denk dat we moeten beginnen met die rechters.
  Het ligt niet aan politieagenten die gefrustreerd rondlopen [mijn 2e maatje is nu al weg bij de politie na 22 jaar trouwe dienst vanwege bedreigingen aan zijn gezin door van die tering allochtonen].
  Ze mogen echt helemaal niets en worden bij minimaal geweld al geschorst en dan gaat er een heel onderzoek starten. Dit terwijl ze aangevallen worden !
  Ik zou wel eens een Tarrantje willen zien bij een meeting van die rechters die heel NL verzieken met hun elitaire bewind.
  Wat een tuig zeg.

  1. Meriadoc Brandebok

   “Ik zou wel eens een Tarrantje willen zien bij een meeting van die rechters die heel NL verzieken met hun elitaire bewind.”

   Wat een doodzieke opmerking. Tarrent voerde een afschuwelijke slachtpartij uit. De extreem-rechtse walm die hier vanaf komt is evident.

   Daarnaast bestaat er geen rechterlijk bewind. De wetgevende macht heeft het bewind en heeft tot taak de wetgeving vorm te geven en de uitvoerende macht heeft het *bewind* over het land in handen.

 4. Veteraan

  Laat aub hier een Trump aan de macht komen.
  En voor diegene die hem constant afkraken [uit jaloezie] hier even de nieuwe cijfers van Elseviers magazine [een blad wat streng onder de loep genomen wordt door ziek links en dus per definitie alleen maar ECHTE feiten beschrijft].
  Alle linkse neuroten vonden dat hij loog over bedreiging door immigratie.

  ‘Dinsdag maakte de Customs and Border Protection bekend dat het aantal migranten sterk oploopt. In maart werden er 103.000 illegale migranten tegengehouden, in hechtenis genomen of teruggestuurd. Exact een jaar eerder waren dat er nog amper 38.000. Vorige maand ging het om het hoogste aantal sinds 2008. Als deze stroom aanhoudt, kan Amerika rekenen op 1,2 miljoen illegale migranten dit jaar.’

 5. Brazil

  Zo zo 150 Euro toe maar 🙂

  1. marco1

   Idd uitzetten was passender geweest.

  2. FJ

   Man Man, als ik mijn mobiele in de hand heb ik de auto ben ik € 240,00 kwijt en 7,50 adm kosten. Volgens mij leeft die rechter in het linkse stenen tijdperk.

 6. Heras

  Wij hebben dit te danken aan het slappe beleid. Hopelijk gaat dit veranderen na de mei verkiezingen en over twee jaar. Dit tuig hoort achter tralies.

 7. Job Jansen

  150 Euro :)… Ik betaal zelfs 150 Euro om ze uit mijn huis te verwijderen. Maar dan wel op mijn manier.

 8. Raveltje

  Ze gaan steeds verder nu al bij een bewoont pand
  Straks verkopen ze zelfs een ander zijn woning.

 9. Willem Bever

  Wouw 150 euro’s …..tjonge tjonge….helaas verleden week ook een boeten moeten incasseren……380 euro voor de subsidie pot wat voor crimineel ben ik dan wel niet….ow sorry het was fout parkeren nix majors….nl is echt verrot en de verhoudingen zijn helemaal zoek……graag nog 2x stemmen voor de vacantie!!!

 10. J.Rademaker

  Hoe komt een illegaal aan 150,00 euro.

 11. Dik

  Zolang criminaliteit loont maken deze gentintiërs zich geen zorgen.

 12. Gewoonomdathetkan

  LINKS is zo gevaarlijk .
  Dat blijkt wel weer !!

 13. Gewoonomdathetkan

  Het land uit donderen dat tuig !!.

  Dit zijn parasieten.

 14. Siemien

  Eist geldboete? eerst geven we ze geld om dat vervolgens weer te incasseren

 15. Pescador

  mooi man ben je illegaal in Nederland en kraak je woningen wat verboden is krijg je alleen maar een kleine geld boete van weer een zo verschrikkelijk linkse rechter , en die is snel bij elkaar gestolen en dan gewoon weer verder in kraakwoningen wonen . bedankt Grapenhause

 16. Godefroy France

  DUBBELE PASPOORTEN, HAATBAARDEN, CRIMINELEN, ONGENODIGD SCHORRIEMORRIE,
  MINDER, MINDER, MINDER, WEGWEZEN!

 17. Ome Wim

  Nederland zou beter af zijn met “we are there”, en het liefst zo ver mogelijk.

 18. Toverkol

  Deze mensen moeten ze het land uitgooien, hoe kan het dat de overheid als fatsoenridder zijnde het leven van de autochtone Nederlanders tot een hel maakt en deze sprinkhanen die onze ruif leeg vreten laten zitten ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.