President Ecuador: doorgeslagen Julian Assange wilde spioneren vanuit ambassade

Het zal eens niet.

De president van Ecuador — een man die naar de nogal ongelukkig gekozen naam Lenin Moreno luistert — heeft uitgelegd waarom hij uiteindelijk besloten heeft om de immuniteit van Julian Assange in te trekken. Hij probeerde vanuit de Ecuadoraanse ambassade namelijk andere landen te bespioneren. Dat bericht de Britse krant The Guardian.

“Iedere poging om een ander land te destabiliseren is wat Ecuador betreft een walgelijke daad, omdat wij een soevereine staat zijn en de politiek van ieder ander land respecteren,” aldus Moreno. “Het is bijzonder jammer dat, vanaf ons territorium en met toestemming van de autoriteiten van de vorige regering, [onze] faciliteiten zijn gebruikt die door de Ecuadoraanse ambassade in Londen beschikbaar gesteld waren [aan Assange.”

“We kunnen het ons niet veroorloven om ons huis, een huis dat zijn deuren opende [voor Assange], gebruikt wordt als een spionagecentrum. Deze activiteiten zijn in strijd met de voorwaarden voor asiel. Ons besluit [om zijn immuniteit in te trekken] is niet willekeurig, maar gebaseerd op het internationale recht.”

Natuurlijk zullen Assange en zijn fanboys bij hoog en bij laag volhouden dat het een onterechte beslissing was van Moreno, maar dat is je reinste flauwekul. Assange is geen tweede (of eigenlijk: eerste) Edward Snowden. De man is duidelijk een spion voor een buitenlandse mogendheid, en heeft in het verleden bewust documenten gepubliceerd waarin de namen van Westerse bondgenoten in met name Afghanistan leesbaar waren. Daardoor kwamen zij ernstig in de problemen en werden ze het doelwit van extremisten zoals de Taliban. Assange werd daarop aangesproken maar vond het totaal niet belangwekkend om daar iets aan te doen.

Waarom? Nou, dat is duidelijk: zijn grote doel is om het Westen — Europa en Amerika — te ondermijnen. Dit is geen ‘overheidstransparantie-activist,’ maar een Westen-hatende spion.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Eens met Michael. Assange is beslist geen Snowden, maar een spion. Deze man verdient het voor de rechter te staan.

  Ik geloof dat hij in Zweden ook nog werd gezocht voor verkrachting. De lafaard verschuilde zich voor de autoriteiten, maar heeft zijn handn u overspeeld. Assange moet op de blaren zitten, omdat hij zijn kont zelf boven het vuur heeft geroosterd.

  1. FreeThinker

   Heb je bewijs dat hij een spion is?

 2. Regina

  Ik vind dit een erg vergegrepen verhaal

  1. Scarletti

   Volledig met u eens Regina

 3. Scarletti

  De president van Equador is gewoon gezwicht voor CIA dollars. Niets nieuws aan de horizon. De strategie van Dulles wordt nog steeds toegepast.

 4. B. Pascal

  Daar loopt dan heel de linkse media achteraan; de dwaas en zijn vrienden! Het is niets minder dan een landverrader en een gevaarlijk figuur, een man die je niets kan toevertrouwen. 80 jaar cel en klaar!

  1. Dik

   @Pascal: Dat weet ik zo zeker nog niet Pascal. Hij heeft toch ook dingetjes aan het licht gebracht die het licht niet konden verdragen?

 5. Ries

  Er schijnen mensen op dit forum te zijn die zeker weten dat Assange een spion is. Dat is feiten veronderstellen die allerminst bewezen zijn en meer een houding ten toon spreiden die geheel past in de preken en gezangen van de linkse kerk.

  1. Meriadoc Brandebok

   Misschien kun je het artikel van Nichael lezen, voordat je gaat zeuren over links. Of is Michael links?

 6. FreeThinker

  Er is 0 maar dan ook 0 bewijs dat Assange voor Rusland of welk land dan ook werkt. De CIA en de Amerikaanse overheid willen hem gewoon de mond snoeren omdat hij het hen erg heet onder de voeten maakt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.