Metamorfose van 'liberaal' naar 'milieugekkies' compleet: VVD eist STRENGERE Europese klimaatdoelen

Geen categorieapr 15 2019, 8:00
Het is een grove schande.
Als je echt wilt weten hoe diep de VVD gezonken is, welnu, zoek niet verder. De Telegraaf bericht vandaag namelijk dat de nepliberalen willen dat er strengere klimaatdoelen gesteld worden door Brussel.
Momenteel eist Brussel -- ja, eist -- dat er in 2030 een CO2-reductie van 4o procent is ten opzichte van 1990. De VVD vindt dat lang niet genoeg. Nee, dat verschil zou verhoogd moeten worden naar 55 procent. Gewoon, omdat het kan ofzo.
Ongelooflijk genoeg gaat het kabinet al verder met de huidige plannen: Rutte III wil officieel in 2030 namelijk een reductie van 49 procent halen. Maar ook dát is niet genoeg wat de VVD betreft.
De Telegraaf laat weten dat het erg "opmerkelijk" is dat de VVD hiervoor pleit omdat "de uitvoering in eigen land in de praktijk steeds ingewikkelder lijkt te worden. Zo bleek na een doorrekening dat het klimaatakkoord van Ed Nijpels waarschijnlijk niet eens genoeg is voor 49 procent minder uitstoot en zijn er grote twijfels over de juistheid van cijfers achter de autoplannen."
Dat is op zich inderdaad opmerkelijk, maar dat is niet wat het meest in het oog springt. Wat dan wel? Het feit dat de metamorfose van de VVD, van liberale partij naar extreemlinkse milieugekkies, compleet is. Deze partij was ooit iets van rechts te noemen -- sterker nog, met Bolkestein wás het een rechtse partij. Die tijd is niet meer. Mark Rutte is erin geslaagd om zijn grote ambitie te realiseren: om de VVD te veranderen in een tweede D66.
Schandelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten