Terrorist wilde aanslag plegen, werd voortijdig opgepakt in België

Geen categorieapr 14 2019, 22:00
Een 22-jarige man werd gisteren opgepakt. Hij zou gisteren of vandaag een aanslag hebben willen plegen. Dat meldt de Tubantia via La Dernière Heure, die dit vandaag bekendmaakte.
Het gaat natuurlijk weer om een tot de islam bekeerde knaap die het Westen ineens niet meer zo ziet zitten en meent dit met wat slachtoffers te kunnen veranderen. Zijn grootmoeder zei dat zijn moeder door de partner is vermoord, waarna hij zich tot de islam bekeerde. Dat maakte hem 'serener', maar bleek dus van korte duur.
In tegenstelling tot andere geradicaliseerde nieuwe Europeanen met een migratieachtergond had deze knaap nog wel het fatsoen om eerst even bij z'n familie langs te gaan voor hij op oorlogspad ging. Dit was dan ook de reden dat de anti-terrorismebrigade de woning van zijn grootmoeder rond 03:45 uur binnenviel. Een djellaba, laptop en diverse telefoons werden in beslag genomen.
Hij gaf, vlak voor hij door de anti-terrorismebrigade werd meegenomen, nog wel even aan dat z'n grootmoeder niets te verwijten valt, wel zo netjes natuurlijk. Zou hij die gedachte ook hebben gehad als de anti-terrorismebrigade niet binnen was komen banjeren en hij z'n aanslag had kunnen plegen? Het zal je maar gebeuren! Nadat jij mensen emotieloos hebt neergeschoten of opgeblazen, dat de politie met de vinger naar je grootmoeder wijst! Dat zou haar hart wel breken denk ik...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten