Ach gut, Lodewijk Asscher wijt verkiezingsnederlaag PvdA niet aan zichzelf maar aan ontbrekend 'bezielend verhaal'

Ach gut, Lodewijk Asscher wijt verkiezingsnederlaag PvdA niet aan zichzelf maar aan ontbrekend 'bezielend verhaal'

Screenshot PalaciodoPlanalto / YouTube

Captain hindsight's alter ego blijkt PvdA-voorman Lodewijk Asscher te zijn. Na het compleet afbreken van die partij en vervolgens even vrolijk verder te gaan met die zelfgecreëerde puinhoop, is het tijd voor wat zelfreflectie: het ligt toch echt allemaal aan wat anders! Via Trouw.

Geheel toevallig komt ook Asscher tot de conclusie dat zijn PvdA, zowel tijdens kabinet Paars II als vanaf kabinet Rutte II, een 'bezielend verhaal van vooruitgang' mist. Dat is de beste conclusie die hij weet te trekken sinds het verlies van 38 naar 9 zetels in 2017.

Hoe Asscher tot deze conclusie is gekomen kunt u lezen in het boek dat vandaag verschijnt, waarin hij zegt dat 'de oorzaken voor die nederlaag al ruim voor de verkiezingen lagen'. Joh.

Met een volstrekt serieuze toon typeert hij linkse politiek als "niet meer dan een beetje bijsturen, afremmen en crisis managen." Om vervolgens in zijn boek te pleiten voor hervormingen van de arbeidsmarkt, onderwijs en woningmarkt. En voegt hij er een vaag concept van 'basisbanen' aan toe, die neerkomen op toezichthouden op speeltuinen of de schoonmaak van gemeentekantoren. Voelt u het bezielende verhaal en de vernieuwde linkse politiek al door uw poriën klotsen?

Als klap op de vuurpijl moeten burgers 'meer zelf doen' en noemt hij de energietransitie als voorbeeld. Wat een visionair. Om die reden zal ik de naam van het boek dan ook niet noemen en kunt u als burger alvast mooi beginnen met het heft in eigen hand te nemen en een zoekopdracht bij Google in te voeren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties