snapshot4

Ach gut, Lodewijk Asscher wijt verkiezingsnederlaag PvdA niet aan zichzelf maar aan ontbrekend 'bezielend verhaal'

Geen categorieapr 14 2019, 21:00
Captain hindsight's alter ego blijkt PvdA-voorman Lodewijk Asscher te zijn. Na het compleet afbreken van die partij en vervolgens even vrolijk verder te gaan met die zelfgecreëerde puinhoop, is het tijd voor wat zelfreflectie: het ligt toch echt allemaal aan wat anders! Via Trouw.
Geheel toevallig komt ook Asscher tot de conclusie dat zijn PvdA, zowel tijdens kabinet Paars II als vanaf kabinet Rutte II, een 'bezielend verhaal van vooruitgang' mist. Dat is de beste conclusie die hij weet te trekken sinds het verlies van 38 naar 9 zetels in 2017.
Hoe Asscher tot deze conclusie is gekomen kunt u lezen in het boek dat vandaag verschijnt, waarin hij zegt dat 'de oorzaken voor die nederlaag al ruim voor de verkiezingen lagen'. Joh.
Met een volstrekt serieuze toon typeert hij linkse politiek als "niet meer dan een beetje bijsturen, afremmen en crisis managen." Om vervolgens in zijn boek te pleiten voor hervormingen van de arbeidsmarkt, onderwijs en woningmarkt. En voegt hij er een vaag concept van 'basisbanen' aan toe, die neerkomen op toezichthouden op speeltuinen of de schoonmaak van gemeentekantoren. Voelt u het bezielende verhaal en de vernieuwde linkse politiek al door uw poriën klotsen?
Als klap op de vuurpijl moeten burgers 'meer zelf doen' en noemt hij de energietransitie als voorbeeld. Wat een visionair. Om die reden zal ik de naam van het boek dan ook niet noemen en kunt u als burger alvast mooi beginnen met het heft in eigen hand te nemen en een zoekopdracht bij Google in te voeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten