Dierenactivisten verstoren liever Efteling-show dan rituele slachtingen

Dierenactivisten verstoren liever Efteling-show dan rituele slachtingen

Efteling-show Raveleijn, waar kinderen en ouders al jaren plezier van beleven, werd verstoord door dierenactivisten. Een paard dat met een brandende deken door de arena galoppeert was reden om iedereen het plezier vandaag te ontnemen. Via NOS.nl.

De activisten vonden het nodig om het centrum van de aandacht te worden door de arena in te springen op het moment dat het paard voorbij rende. Vier activisten toonden een spandoeken met de tekst 'De Efteling toont geen respect voor paarden!'

De show werd stilgelegd en het publiek werd vriendelijk verzocht te vertrekken. De activisten werden aangehouden en overgedragen aan de politie.

Natuurlijk hebben deze azijnpissers weer een naam voor zichzelf bedacht: 'Vegan Strike Group', wat maar weer aantoont dat iedere naam met 'Vegan' erin direct de hele lading ondermijnt. Één van de activisten is Peter Janssen, bekend als de Vegan Streaker.

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) voerde een inspectie uit (op verzoek van één van de azijnpissers) waaruit bleek dat er bij het paard geen sprake is van brandwonden, stress of überhaupt dierenmishandeling, laat staan enige vorm van het schenden van regels.

Gefeliciteerd, Vegan Strike Group! Jullie hebben voor niks een show verpest en niet eens de conclusie van de inspectie afgewacht. Toch hebben jullie al jarenlang de kans gehad om een rituele slachting te gaan verstoren maar een kindershow met één stress- en brandwondenvrij, brandend paard had kennelijk prioriteit. Ik zou even naar de houdbaarheidsdatum van de quinoa en sojaburgers kijken want iets heeft jullie hersens toch echt flink aangetast.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties