PVV-Kamerlid Martin Bosma haalt uit naar Femke Halsema: ‘Symbolen van onze geschiedenis worden stuk voor stuk gesloopt!’

“Van Zwarte Piet tot VOC.” 

Roderick Veelo heeft een heel heldere column geschreven voor RTL Z over het nieuws dat het VOC Café in Amsterdam zijn naam verandert vanwege dreigementen van extreemlinkse tokkies. Dat gedreig begon anderhalf jaar geleden. De reden? Extreemlinks vond de naam niet kunnen. De VOC zou “gewelddadig en oorlogszuchtig” zijn geweest, en elke positie verwijzing naar de VOC zou schandelijk zijn. En niet slechts “schandelijk,” maar zelfs een reden voor geweld (apart he: links beweert dus dat de VOC gewelddadig was… en dreigt vervolgens zélf geweld te plegen tegen een ieder die daar anders over denkt. Ze zien de ironie niet eens).

Veelo schrijft:

Om anderen hun wil op te leggen gebruikt het gilde der onverdraagzamen de laffe maar effectieve methode van de intimidatie. In het geval van het VOC Café werd er via sociale media een campagne gestart om het café te mijden en was er een oproep slechte recensies te schrijven om de klandizie weg te jagen.

Daarbij valt het hem ook op dat de politie en het bestuur van “de lieve stad” zich blijkbaar totaal niet geroepen voelen om in te grijpen. Het VOC Café staat alleen. De gevestigde linkse macht ziet geen enkele reden om het café te beschermen en de tokkie-dreigers aan te pakken.

Die apathische houding van burgemeester Halsema en haar politievrienden wordt verklaard door PVV-Kamerlid Martin Bosma:

“Zo worden de symbolen van onze geschiedenis stuk voor stuk gesloopt. Van Zwarte Piet tot VOC,” aldus Bosma. En dan komt het: “De linkse bovenwereld (burgemeester Halsema) kijkt de andere kant op als de linkse onderwereld toeslaat. Hun doelen zijn hetzelfde.”

Dat is het precies. Extreemlinkse tokkies en extreemlinkse elitisten hebben hetzelfde doel. En ja, de elitisten kijken maar wat graag de andere kant op als hun activistische geloofsbroeders “te ver” gaan. Dat negeren ze gewoon, want hé, uiteindelijk willen ze allemaal hetzelfde.

Ziek. Maar zo rolt links. Al jaren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Tman

  De moskeeën van de weerloze moslims in Amsterdam waren onlangs wel bewaakt?
  Dat kon wel!

 2. Nuts

  Fascisme is weer terug van weggeweest.

  1. Hartenheer

   @Nuts je bedoeld communisten zijn weer bezig.

   1. Jantje

    Dat zijn 2 handen op één buik. De praktijken van communisten en fascisten zijn bijna hetzelfde.

 3. F. Domela Nienhuis

  De linkse culturele zelfhaatpredikanten zijn net als NSB’ers collaborateurs met de buitenlandse vijand.

 4. Dik

  Als je wilt dat onze cultuur gesloopt wordt ben je bij het fascisme aan het goede adres.

  #linksfascisme

  1. F. Domela Nienhuis

   Links = fascisme

   1. Dik

    @Nienhuis: Zeker, maar de komende tijd doe ik er een schepje bovenop zodat zuidelijk is waar het echte fascisme zich bevindt.

    1. Siemien

     Die zit bij links en die zit daar heel diep, sterker nog linkse fascisten proberen het om te draaien maar dat kan niet want het zit links zeer diepgeworteld…

     1. Dik

      @Siemien: Dat is een islamtactiek. Wanneer een islamiet schuldig is gaat hij het omdraaien en komt hij met exact dezelfde beschuldiging terug.

      Gelukkig is de definitie van fascisme bekent en weten we dat we voor fascisme bij links moeten zijn:

      – antiliberaal
      – antidemocratisch
      – anti-intellectueel

   2. Joop Klepzeikert

    Fascisme = links.
    Elke vorm van socialisme, dus ook marxisme, nazisme, communisme en fascisme is per definitie uiterst links. Ook wel extreem links genoemd.

    1. Dik

     +1

 5. Jumping

  Inderdaad Nederland is een keiverrot land geworden.
  Stop deze Rutteclan.
  Stop het Linkse kartel.

  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 6. Gekko

  Na bijna 1 jaar kunnen we de conclusie wel trekken dat Halsema als burgemeester een drama is. Deze GroenLinkse dame toont zich te weinig bestuurder en te veel politica. Dat komt vooral tot uiting in haar rol als bewaker van de openbare orde.

  Als burgemeester moet Halsema de landelijke wetten in haar gemeente uitvoeren. Maar omdat bepaalde wetten niet in haar (linkse) politieke straatje passen, vertikt ze het te handhaven en bazuint dat ook openlijk rond. Voorbeelden: weigeren handhaven boerkaverbod in de openbare ruimte. Weigeren handhaven helmplicht voor snorfietsen en elektrische scooters.

  Het wordt tijd dat de Commissaris van de Koning ingrijpt en haar een berisping geeft. Blijft Halsema weigeren te handhaven, dan rest slechts 1 ding: ontslag!

  1. Dik

   @Gekko: Ja wat verwacht je dan? Op woensdag 27 oktober 2010 heeft zij openlijk gepleit voor de islamisering van ons land, hoe linkschfascistisch wil je het hebben?

 7. Rien Noppen

  Ik ben het eens met Veelo op dit punt maar het blijft een beetje onduidelijk wie precies de figuren zijn die de bedreigingen uiten. Het label ‘extreem-links’ lijkt me niet zo concreet. Het begrip links staat tegenwoordig voor rechtsstaat, EU, klimaatbeleid en anti-racisme (dus Grondwet). Dat is het overgrote deel van Nederland, als het goed is.

  1. Tman

   @RN
   “precies de figuren zijn die de bedreigingen uiten.”
   Waarschijnlijk eskimo’s!

  2. Joop Klepzeikert

   Weer fout. Links staat voor hard werkende mensen uitkleden en hun geld aan klaplopers weggeven. Meer niet.
   Zowel EU als milieuhoax zijn bedoeld om hard werkende mensen nog meer te laten betalen.
   Ga eens naar je kelder, je verstand zoeken. Dat ligt daar weg te rotten.

   1. Dik

    @Joop: Hij is blij met iedere reactie, het maakt niet uit wat voor reactie, zelfs de meest keiharde verwensingen zijn welkom. Je kunt hem het beste negeren, dat vindt hij pas echt vervelend. Probeer het maar, het werkt écht! Succes gegarandeerd.

 8. Veteraan

  Ik snap wel steeds beter hoe B.r.e.i.v.i.k tot zijn daden kwam.
  Toch een vrijheidsstrijder in mijn ogen ondanks dat ik nog wat moeite heb met zijn doelgroep.
  Daar zaten nog veel jongeren bij die evt nog het licht hadden kunnen zien en dat met een kans van 1 op 10.
  Links extremisme is verweven met Jihadisme en extreme islam en machtsuitoefening.
  Indoctrinatie en hang naar geweld is een gevaarlijke mix, ze hebben het van hun ouders die dit gevoed hebben.
  Wie vallen onze hulpverleners en politie aan, wie misbruiken ons stelsel, wie profiteren er en werken niet en wie willen de samenleving vernietigen door schizofrene visies ?
  Ik zeg verzamelen die Antifa en consorten een een All Inclusive naar waar IS nu weer zit, denk dat ze snel klaar zijn met hun waanbeelden.
  Tot die tijd.
  Aanval op een hulpverlener ? Schieten met scherp a.u.b..

  1. PMG

   @Veteraan – ja, de boodschap van die noorse meneer was heel duidelijk en wordt heel duidelijk verzwegen door alle media. Als je iets wilt begrijpen van wat er gaande is in Europa bijvoorbeeld is het werk van deze man behoorlijk alles omvattend.

   Dat hij zo dom was de boodschap op deze manier te willen overbrengen is uiteraard ongelofelijk maar laat heel goed zien waartoe een éénling in staat is!

   We zijn gewaarschuwd, Nederland weer op slot, soeverein, stem FVD!

  2. Rien Noppen

   Ben je in je schuurtje al bezig met kunstmest, Veteraan?

   1. Joop Klepzeikert

    Ben jij al in de kelder geweest om je verstand te zoeken? Dat ligt daar ergens in een hoek te verrotten.

    1. Dik

     @Joop: Hij is blij met iedere reactie, het maakt niet uit wat voor reactie. Je kunt hem het beste negeren, dat vindt hij pas echt vervelend. Probeer het maar, het werkt écht! Succes gegarandeerd.

  3. Original NL

   @Veteraan….Ik snap wel steeds beter hoe B.r.e.i.v.i.k tot zijn daden kwam…..
   Wie weet wordt hij over 50 jaar wel als vrijheidstrijder en visionair gerehabilteerd.

 9. PMG

  Slap verhaal, een cafe in Amsterdam is sowieso een goudmijn, er komen meer toeristen dan dat er mensen wonen en niet iedereenis links. Misschien dat de eigenaar zijn klandizie wil uitbreiden.

  1. Tman

   @PMG
   Maar indien naamsverandering daadwerkelijk wordt geëist en het géén publiciteitsstunt was,omdat bepaalde mensen frisse en slechte herinneringen hebben aan de VOC,zullen dat waarschijnlijk mensen zijn met meer pigment dan de doorsnee Nederlandse burger!

   1. Dik

    Laten we de geschiedenis herschrijven met linksfascistische inkt, de perfecte knalrode wereld vol met windturbines, mensen zonder kleur of geslacht en vol met allemaal kleine Yasser Ferasjes.

    1. Tman

     @Dik
     Dat gaat een échte Nederlander niet toelaten!

     1. Dik

      @Tman: Helaas lopen er nogal wat leeghoofden rond die vinden dat Nederland wel afgeschaft kan worden, je vindt ze helaas ook in de politiek en op DDS.

     2. Tman

      @Dik
      Kiezers,wordt wakker en stem FvD of PVV!

   2. PMG

    Nou, dan eisen ze die naamswijziging maar en ik zou het doen: VWC

    1. Lelygattet

     @PMG,
     Dan krijg je SS weer op de baricade voor de arme afrikaantjes en natuurlijk Satty

     1. Dik

      @Lely: Nee joh… Sssttt, niet wakker maken dat schuim.

 10. Joop Klepzeikert

  Linkse elite moedigen het linkse AFA tuig zelfs aan om te rellen, terroriseren en discrimineren. Het linkse AFA tuig laat zich nog steeds door de elite misbruiken en zijn te dom om in te zien dat ze misbruikt worden.
  Zo is het altijd al gegaan en zal het ook altijd blijven gaan. Tenzij we de elite eindelijk eens aan gaan pakken zoals een normaal volk dat zou doen.

  1. Dik

   @Joop: Ik ben erg blij met het toenemende verzet tegen dit soort enge fascistentuig. Steeds meer mensen pikken het niet om beschuldigd te worden met termen die leeg zijn en nergens op slaan.

 11. C.A.Barstow

  Voor het behoud van ons land en onze cultuur stem je natuurlijk niet op een linkse partij.
  Help mee het linkse partij kartel af te breken, help mee de op alle gebieden veel te grote linkse inbreng te stoppen,

  Stem tegen links,
  Stem in mei ook op FvD!

  1. Dik

   “Stem tegen links, Stem in mei ook op FvD!”

   +1

 12. Raveltje

  De EU geeft niets om Nederlands erfgoed.
  Ook niets om een testament, daarvoor zijn er teveel buitenlanders.

 13. Marija

  Wanneer is genoeg genoeg???
  Wanneer komt de Nederlander in opstand en gaat demonstreren?

  Naar Martin Bosma:
  Extreemlinkse tokkies en
  Extreemlinkse elitisten (Halsema voorop),
  HEBBEN HETZELFDE DOEL.
  Ons land en onze geschiedenis slopen.

  Stem LINKS WEG op 23 mei.
  STEM PVV OF FVD !!!

 14. Heras

  Bosma heeft het goed verwoord. Omdat er WEER niet ingegrepen is, is de boel geëscaleerd. De slechte mensen hebben weer gewonnen en dat bevestigd tevens hun motivatie: flink schreeuwen dan krijg je je zin…halsema, well done..dat is pas handhaven.

  1. Dik

   @Heras: Als je de islam uitnodigt tot expansie (27-10-2010), dan mag en kun je toch niet verwachten dat zij onze cultuur, onze verworvenheden onze waarden en normen zal verdedigen en daarvoor zal opkomen? Fascisten doen dat niet!

 15. NoDoubt

  Door dit soort gedrag. #metoo zonder rechtstaat. Bashen door Hillary Jinek. Het niet respecteren van de Landelijke verkiezingen en gemeenteverkiezingen komen partijen steeds meer tegenover elkaar te staan. Door het voortdurend bashen zaai je haat. Met dank aan links. En dan straks janken en doen of ze gelijk kregen als ze het gaan verliezen. Dat krijg je ervan als je niet luistert, dan ontstaat een overreactie.

  1. Dik

   Hillary Jinek, ja zo had ik het nog niet gezien!

   Het stellen van vragen aan links wordt nooit begrepen waardoor ze direct de inhoud verliezen en overgaan op de emotie waarbij ze altijd direct met termen gaan gooien.

   – fascisme
   – racisme
   – nazisme
   – fobieën
   – etc…

 16. Pescador

  dat is links ze zien liever een land slopende moslim als een opbouwende rechtse politicus.
  maar het was bekend hoe die miep halsema is en was , en ze kan doen wat ze woil het volk komt toch niet in opstand.

 17. haha

  Niet Sinterklaas, maar helaas Zwarte Piet is inderdaad een symbool van onze geschiedenis.

  1. Original NL

   Hoezo helaas….??

   1. haha

    Sinterklaas staat niet in de Canon van Nederland. De slavernij wel.

    1. Original NL

     Dan fuck de canon, klaas is ok!

    2. Bosche draak

     Zwarte piet heeft niks met slavernij van doen.
     Dat is appels met peren vergelijken.

     1. haha

      Een rondje met 3 spaken is ook geen Mercedes. Maar wel het symbool.

 18. Beukman

  Het is inderdaad treurig dat een handjevol mesjoggene gestoorden met geweldsdreigementen kan bereiken dat deze uitbater de naam van zijn tent moet veranderen. Ik vond VOC altijd wel een sterke naam. In hoeverre Halsema iets te verwijten valt, daarover heb ik mijn twijfels. Een café is nu eenmaal geen gebedshuis.

  1. Original NL

   Quote…Een café is nu eenmaal geen gebedshuis……
   Dit café is blijkbaar wel gebedshuis van de linkse kerk, anders zou de eigenaar wel zijn poot stijf hebben gehouden want wees nou eerlijk, dat linkse tuig wil je als ondernemer toch niet in je zaak hebben.
   Een knol als bv meulenbelt in de zaak schrikt je klanten af!

   1. Original NL

    En je pils slaat dood!!

   2. Beukman

    @Original
    Onzin.

 19. fusilier

  Wij hebben met onze V.O.C. die arme drommels in het verre oosten wel beschaving en cultuur bijgebracht,anders hadden zij nu nog in een grot geleefd. Toch wel iets om trots op te zijn als rasechte blanke Nederlander.

  1. Rien Noppen

   “rasechte blanke Nederlander”

   Uiteraard is dit absoluut niet racistisch bedoeld.

   🙁

   1. DeBruijn

    @ Rien Noppen

    En als een jongen of meisje in Nederland geboren is en zich geen Nederlander wilt noemen (gebeurd heel vaak)

    Noem je dat dan ook racisme?

    1. Rien Noppen

     Eerst maar even dat wetenschappelijke onderzoek naar hoofddoekjes en aangetast denkvermogen, DeBruijn.

  2. Original NL

   Idd fusilier ook daar mogen we als witte rasechte nederlander best trots op zijn!

 20. Duckday

  Stem in Mei FvD of PVV misschien zijn we dan weer blij

 21. nienke

  Halsema de keuze als burgemeester van Amsterdam slechter als dit kan niet

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.