Slechte verliezers van CDA zorgen voor herstellen stemmen in Flevoland: de christendemocraten hopen op een extra zeteltje

Geen categorieapr 11 2019, 9:00
Tja.
De NOS bericht dat er vandaag in de provincie Flevoland alle stemmen voor de Provinciale Staten herteld worden. 650 vrijwilligers moeten dat werk verrichten -- het gaat in totaal om 160.000 stembiljetten die opnieuw gecontroleerd moeten worden. Volgende week dinsdag wordt dan bekend gemaakt wat de uitslag van de hertelling is.
Waarom dit gebeurt? Nou, het CDA wilde dat. Die partij komt namelijk zo'n tien stemmen te kort voor een vierde zetel. Bij de verdeling van de restzetels kwam Denk als winnaar naar voren omdat zij daarvoor net iets meer stemmen hadden.
Nou ben ik bepaald geen fan van Denk als partij, maar deze actie van het CDA is wel héél bijzonder. Als je nou reden hebt om aan te nemen dat er misstanden hebben plaatsgevonden, soit. Maar een hertelling omdat je bij de uitslag net een paar stemmen te kort kwam om je Grote Doel te bereiken? Dat is te zot voor woorden.
De CDA'ers vinden het belangrijk om vier zetels te hebben omdat ze dan net zo groot zijn in de Provinciale Staten van Flevoland als de PVV en GroenLinks. Daardoor zou hun "onderhandelingspositie" versterkt worden.
Hartstikke leuk natuurlijk, maar volgens de uitslag heb je dat aantal zetels niet. Je komt tien stemmen te kort. Dat is zuur, maar het is niet anders. Dat noemen we nou "democratie," jongens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten