Links heeft zijn zin: moeder Howick en Lili mag terug komen naar Nederland

Geen categorieapr 11 2019, 8:00
Ze heeft gelogen en bedrogen, maar Armina is gewoon weer welkom in Nederland.
Als je als zogenaamde asielzoekers de boel voor de gek houdt en vervolgens geconfronteerd wordt met je leugens, zou je denken dat dit automatisch inhoudt dat je voortaan niet meer welkom bent in Nederland. Zo zou dat in een normaal functionerend land gaan.
Helaas is Nederland een bananenmonarchie. Hier kan je liegen, bedriegen, iedereen voor het lapje houden... en de enige 'straf' die je krijgt is dat je tijdelijk terug moet naar je eigen land, waarna je alsnog gewoon wéér naar Nederland mag komen.

De moeder van Howick en Lili, de Armeense asielkinderen die afgelopen najaar toch in Nederland mochten blijven na veel commotie over hun zaak, mag terugkeren naar Nederland. Advocate Patricia Scholtes bevestigt woensdag berichtgeving hierover door RTL Nieuws.

Zoals bekend was er in 2017 veel onrust over deze zaak. Rechtse kiezers eisten dat Armina en haar kinderen Lili en Howick uitgezet zou worden. Links, daarentegen, eiste dat het hele gezin mocht blijven. Uiteindelijk koos staatssecretaris Mark Harbers (VVD, Asiel) voor een compromis. Armina werd uitgezet, maar haar kids mochten blijven.
Toen dit gebeurde zeiden critici al meteen dat het mogelijk in strijd met het internationale recht was om een moeder van haar kinderen te scheiden. Die moeder zou, zeiden zij, uiteindelijk dus gewoon terugkomen.
Nou, dat klopt dus. Armina kan op het vliegtuig stappen. Voor haar persoonlijk natuurlijk hartstikke mooi -- en voor haar kinderen ook -- maar je vraagt je wel af welk signaal de overheid hiermee afgeeft, zeker voor mensen in vergelijkbare situaties; mensen die ook gelogen hebben en geconfronteerd worden met een mogelijke uitzetting.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten