Rondreizen door Europa, de 5 mooiste autoroutes

Europa is een prima continent om met de auto te doorkruisen. De (snel)wegen zijn over het algemeen goed en de bewegwijzering is bijna overal prima. Daarnaast kun je natuurlijk altijd gebruik maken van een navigatiesysteem of navigatie via je mobiele telefoon. Daarbij profiteer je bovendien van het feit dat telefoongebruik binnen de EU via je bundel gaat en je hier dus niet meer apart voor hoeft te betalen. Dit zijn de mooiste autoroutes van Europa die je op je rondreizen kunt berijden.

1 Doorkruis de Schotse Hooglanden
Schotland kenmerkt zich door zijn prachtige natuur. De North Coast 500 noemt men ook wel Route 66 van Schotland genoemd. Deze route voert langs de mooiste plaatsen in Schotland waaronder Inverness, Applecross en Dingwall. Deze route moet iedere liefhebber van het ruige Schotse land ooit een keer gereden hebben.

image1

2 Eindeloos rijden door Noorwegen
Rondreizen door Noorwegen is een belevenis op zich. De bekende route Trollstigen is erg populair bij toeristen. Maar er is ook nog de Atlantic Road, een prachtige route die verschillende eilandjes aan de Atlantische kust met elkaar verbindt met in totaal ruim 8 kilometer aan bruggen. Einddoel is het plaatsje Averøy aan de Atlantische kust van Noorwegen.

Meer tips voor je vakantie naar Noorwegen vind je hier

3 Zoek het avontuur op IJsland
IJsland is een belevenis die je ooit moet hebben meegemaakt. Vanuit de hoofdstad Reykjavik rijd je de Golden Circle, een ruig stuk weg dat zich eigenlijk alleen maar laat temmen door een 4-wheel drive. Deze route door het ruige vulkaanlandschap van IJsland voert je naar de beroemdste warmwaterbron, Geysir, en één van de meest spectaculaire watervallen, Gullfoss en nationaal park Thingveillir. Een prima idee voor een dagtrip tijdens je verblijf in Reykjavik.

image24 Een route voor gevorderden in Italië
Voor wie graag autorijdt en zijn hand niet omdraait voor een traject waar de nodige stuurmanskunst voor nodig is, is de adembenemende Strada Statale 163 een uitdaging. Wees voorbereid op vele haarspeldbochten. Deze weg loopt van Amalfi naar Sorrento en past prima in een rondreis door Europa. Het is een afstand van slechts 50 kilometer die je aflegt, maar het is één van de mooiste kustroutes in Italië.

5 In het spoor van de Giro door de Italiaanse Alpen
De Passo Dello Stelvio is onder wielerliefhebbers erg bekend omdat hij vaak deel uitmaakt van de Giro d’Italia. De wielrenners nemen de 48 haarspeldbochten ogenschijnlijk zonder moeite, maar het is toch niet aan te raden om deze route per fiets te rijden, de auto is echt veiliger. Het hoogste punt van de route ligt op 2758 meter en levert spectaculaire vergezichten op over de prachtige omgeving.

image3

Een onvergetelijke autovakantie in Europa
Door één van deze fraaie autoroutes in je reisprogramma op te nemen trakteer je jezelf op een fraaie vakantie in Europa. Voor veel routes geldt dat ze buiten het hoogseizoen een stuk minder druk zijn en dus aantrekkelijker om te rijden. Voor Italië geldt bovendien dat het er in de zomer erg warm kan zijn, het voorjaar of de vroege herfst zijn vaak een beter moment om je vakantie te plannen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. umhnz

  Zijn die routes ook geschikt voor elektrische autos?

  1. Diederik van Walsum

   U bent mij net voor.

   Ik zie mij al rijden op de haarspeldbochten die van op de foto en mijn energie-controle metertje geeft aan dat ik nog een aantal kilometers kan rijden, zeg een 30 aantal kilometers…dan weet ik zeker dat ik een groot probleem heb.

   Als je nagaat, als je bijv. in Duitsland een benzinetankstation mist, je dan zo’n 50 Km door moet rijden alvorens je er weer eentje tegen komt, dan zie ik het somber in met die mooiste routes in Europa waar je (vaak) helemaal niets tegenkomt.

   Een Hybride oké, maar een batterijenauto, Nee!
   Trouwens….die ondingen vliegen de laatste tijd steeds meer spontaan in de brand…en dat is me toch vervuilend maar ook héél giftig!!!!!

   1. Punt50

    Beste Diederik,

    Het is i.d.d. de hamvraag of een elektrische auto zoveel beter is voor het milieu i.v.m. een auto op fossiele brandstof.

  2. DeBruijn

   De route in Schtoland was wel geschikt voor mijn benzine auto in de jaren 90.

   Heel mooie route, alleen de foto is gemaakt op hrt eiland Skye, de westkust van Schotland.

   Helaas kan ik niet meer reizen, maar zeker de moeite waard!

 2. HierBenIk

  Ik mis eigenlijk Roemenië met de Transfagarasan, ooit ook in Top Gear geweest. Prachtige route!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.