Verbijsterend! Nieuwsuur analyseert na Sri Lanka: ‘Moslims mogen niet schuld krijgen, internationale islamofobie!’

Het is toch ook te zot voor woorden? Terwijl Sri Lanka de lichamen van de vermoorde christenen nog aan het bergen is, zijn politiek-correcte spindoctors bij de NPO alweer aan het verklaren bij actualiteitenrubrieken dat we nu vooral ook moeten hebben voor de échte slachtoffers: de moslimgemeenschap, die heeft te lijden onder “internationale islamofobie”.

Terwijl alle nieuwsmedia al wisten dat de daders van de verschrikkelijke aanslagen in Sri Lanka gisteren radicale islamieten waren, was de NOS nog net aan het doen iedereen het brein achter de terreurdaden geweest kon zijn. Misschien zelfs wel boeddhisten (ja, echt, die roddel hebben ze daadwerkelijk verspreid). Maar bij Nieuwsuur gisteravond waren ze wel heel erg bezig met malicieus gespin, toen ze de Britse zogenaamde “Sri Lanka-analist” Alan Keenan in de uitzending haalden.

Terwijl de daders inmiddels al bekend waren, verkondigde Keenan nog doodleuk dat het “iedereen geweest kan zijn”. Dat is overigens nog tot daar aan toe. Maar dat de de Brit vervolgens veel minder mededogen met de slachtoffers en nabestaande betoonde, dan dat hij vooral moest waarschuwen tegen islamofobie gaat echt ieder perk te buiten:

“De gemeenschap als geheel  mag niet de schuld krijgen. Gezien de verhoogde sfeer van angst die er heerst jegens de moslims in Sri Lanka is het risico groot. Dat ligt overigens in lijn met de internationale islamofobie. In die context is het risico groot dat deze aanslagen – mochten ze uiteindelijk door moslimextremisten gepleegd zijn – de hele moslimgemeenschap tot doel maakt.”

U snapt: de echte slachtoffers niet zijn de christenen die tijdens de Paasviering het leven lieten, maar de moslims die wel eens met boze blikken te maken kunnen krijgen. De prioritieten van Alan Keenan en Nieuwsuur: totaal niet waar ze zouden moeten zijn. Wát een schande, dit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

149 reacties

 1. Ries

  Keenan en de rest van de deugers zijn er schuldig aan dat de haat tegen moslims met de dag stijgt. En dan praten over islamfobie. Het is een grote smerige schande.

  1. Marija

   Helemaal met u eens, ik krijg ook een pesthekel aan dat stomme inteeltvolk.

   1. hans-e-pans

    Moslims zijn zo zielig, echt waar.

 2. Vabis

  Zo waart er hier ook èèn rond hoor, de zuurdesem protegé van nota bene jullie zelf, je weet wel die trol die telkens terug mag komen in een andere hoedanigheid en die zich nu Rien Noppen noemt, dus nu niet zo hypocriet gaan doen!

  1. Dik

   “die zich nu Rien Noppen noemt”

   Compleet negeren is de enige zinvolle remedie.

  2. Dik

   Eén van de leerstellingen van de Islam die moslims met de ergste schaamtegevoelens overlaadt is de doodstraf voor het verlaten van de Islam. Wanneer niet-moslims hierop wijzen gaan moslims heel hard in het defensief. In het beste geval proberen zij dit weg te redeneren of te minimaliseren. Als hun argumenten op zijn, dan beschuldigen zij degene die deze leerstelling ter sprake brengt van islamofobie, haat zaaien tegen moslims, racisme en nog meer fraais.

   1. haha

    Ja, zo zit er nog ergens iemand op zijn 1000 zweepslagen te wachten. Die moet hij, in het openbaar, krijgen van een of andere lage geestelijke. De Imam staat er helemaal achter en die wordt weer gesteund door de burgemeester of het stamhoofd. En die wordt weer gesteund door zijn regering. Als je die piramide nou eens kon omkeren, in de zin dat die regering dit verbood. Dan zou je de cultuur veranderen. Ik bedoel: vanuit de ervaring leert de bevolking dit soort straffen, al dan niet, normaal te vinden. (Mochten de details niet kloppen: het gaat om de strekking).

  3. Dik

   Islamofobie in Europa? Het bestaat niet. Er is slechts sprake van één soort fobie in Europa en dat is de fobie wat moslims hebben tegen de westerse verworvenheden zoals vrijheid, gelijkheid, en democratie: Kuffarfobie

   1. Brazil

    Onzin, het is geen eenrichtingsverkeer , als je ziet
    hoe mensen reageren op moslims in Europa dan
    is dit niet misselijk, ik kan me voorstellen dat een
    aantal moslims zich hierin rebels opstellen tegen
    het westen.
    Zeker als het gaat om anti-moslim partijen zoals het FvD en
    de PVV die duidelijk aangeven dat moslims niet welkom
    zijn in Nederland.

    1. Siemien

     Ook brasil snap er werkelijk geen ene drol van

     1. Brazil

      Racisten die roepen er bestaat geen racisme 🙂

    2. F. Domela Nienhuis

     Wat bijeen hoort dient zich te verenigen. Wat niet bijeen hoort dient uit elkaar te gaan.

     Abraham Kuyper, oud-Minister President.

     Het lijkt mij een prima zaak dat de wegen tussen het Westen en de Islam scheiden. Want het gaat niet met elkaar samen. Wij, het Westen staan voor moderniteit en vooruitgang, vrijheid en democratie. Zij, de Islam, staat voor Middeleeuwse achterlijkheid, dramdwang, agressie. Zulke werelden moet je gescheiden houden. En derhalve dient de Islam uit het Westen te verdwijnen. Die zandbak, dat is de habitat voor die Middeleeuwers.

    3. Janna47

     @Brazil
     U weet geloof ik niet goed wat rascisme is.
     Nou een voorbeeld: BIJ1 is b.v. een rascistische partij….duidelijk?

     1. Rien Noppen

      Begin eens met het woord racisme correct te spellen.

     2. Tman

      @Rien Noppen
      racisme=rascisme

     3. Dik

      @Tman: Degene die de trol voert is net zo erg als de trol zelf!

    4. shidaian

     “als je ziet
     hoe mensen reageren op moslims in Europa dan
     is dit niet misselijk,”
     Heeft u zich dan ook wel eens afgevraagd hoe dat komt dat men zo reageert?
     Dat is zeker niet misselijk.
     Even correctie….FVD is NIET tegen moslims. Moslims zijn vrij in hun geloof….mits men zich houdt aan de Nederlandse wet. Hier geen fabeltjes vertellen aub

     1. Dik

      @shidaian: Het is niet als met roken; ik ben niet tegen roken zolang ze het maar niet uitblazen.

    5. Mars020

     Valt het niet op, dat het bijna altijd moslims zijn, waardoor er in woonwijken ellende ontstaat?. Dan is er ook nog een anti westerse denkwijzepartij, die ze aanmoedigt. Als moslims zich in het verleden en nu netjes hadden gedragen, dan was de PVV en of het FvD nergens voor nodig geweest. Het is natuurlijk niet voor niets, dat de oorspronkelijke bewoners van bijvoorbeeld Amsterdam, verhuisd zijn naar andere plaatsen. Die waren het gezeik met die gasten spuugzat en willen natuurlijk niet, dat hun kinderen later met een zwaar Marokkaans nep accent thuiskomen. Dus geen huiliehuilie doen, omdat de moslimpjes ineens zo zielig en onschuldig zijn.

    6. Marija

     @Brazil. Het meest tolerante volk zijn de Nederlanders.
     De problemen hier zijn veroorzaakt door het gedrag van moslims,
     Onaangepast en agressief.

 3. Rien Noppen

  testbericht

 4. Rien Noppen

  De kans is inderdaad groot dat de islamitische minderheid op Sri Lanka het slachtoffer wordt van grootschalig etnisch geweld.
  Ik neem niet aan dat Tim dit toejuicht.

  1. Vabis

   Dat zou een terecht en logisch gevolg zijn op de acties van die moslim varkens op Christenen, de tijd van de andere wang toekeren is nu wel eens voorbij.

   1. Rien Noppen

    Onze huisbarbaar roept weer eens op tot genocide.

    Gelukkig hoeven we de dwaas niet serieus te nemen.

    1. Cesare

     Volgens mij ben jij zelf een moslim. Die kunnen ook nooit iets slechts cq kritisch over zichzelf aanhoren. Blijft dat het een kwaadaardig, moordlustig geloof is.

     1. Rien Noppen

      Nee hoor, Cesare, ik ben een blanke kaaskop die ook weinig van de Islam moet hebben.

      Mensenrechten en rechtsstaat vind ik wel de moeite waard.

      Hoe zit dat met jou?

     2. Top

      Kan een narcist leren zien wat hij teweegbrengt en veranderen?
      ,,Ja en nee. Nee, want een narcist heeft zeer gebrekkig zelfinzicht, en dat inzicht is een van de voorwaarden voor positieve verandering. Een narcist wordt nooit de empathisch, liefdevolle persoon die je graag zou willen zien. Vooral ook omdat Narcisten van zichzelf niet vinden dat ze iets verkeerd doen en zelden in therapie gaan. En ja, hij ziet wat hij teweegbrengt, want al wordt zijn gedrag gedreven door een stoornis, een narcist weet wat hij doet. Hij leert zijn gedrag steeds beter afstemmen en is daarmee een meester-manipulator. Het punt is dat het hem niets kan schelen welke schade hij veroorzaakt. Dat is het grootste probleem: het liefdeloze gedrag.’’

     3. Veteraan

      Hoi Cesare,

      Alhoewel je gelijk hebt toch even…..

      A.u.b. niet reageren op R.Noppen.
      Dat is een zielige man die voor vervuiling op deze site zorgt en de meeste reageerders hebben al in de gaten dat je hem maar op 1 manier kan aanpakken. NIET regeren op hem vind hij echt niet leuk.
      Elke andere vorm van aandacht geilt hij op.

     4. Dik

      @Cesare: Je voert een zuigtrol!

    2. Scarletti

     Wij nemen u, een antisemiet en verondersteld vriendelijk gezind t.o.v. een pedoclub, daarentegen heel serieus. U bent een gevaarlijk mannetje met een zieke geest

     1. Rien Noppen

      Scarletti lijkt erg te worstelen met pedofiele gevoelens. Kan hij die niet beter op een ander blog uitleven?

     2. Top

      Ach ja, Noppie/dopper of welke nick deze klootzak ook gebruikt, slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijkt, altijd op zijn armzalige leventje. Heeft het dan ook altijd over een stukje tekst, wat ik geschreven heb en hem blijkbaar nog steeds dwars zit en vult dat aan, met het eerste wat er bij hem in de buurt staat en dat is natuurlijk ‘vaseline’, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd. Ik heb mijn doel, in ieder geval geraakt, met grote nauwkeurigheid..

     3. Rien Noppen

      Top heeft hetzelfde probleem. Ik geef hem hetzelfde advies.

    3. Bosche draak

     We nemen je inderdaad niet serieus Noppenkop.
     Ga maar wat nuttigers doen…

   2. koeiepoep

    De laatste keer dat ik keek, hadden ze in sri lanka rechters en politie enzo. Die zullen best de daders oppakken en straffen. En die straffen zijn een stuk effectiever, dan wat wij hier gewend zijn. Dus het oproepen tot nog meer geweld en moord is niet alleen ziekelijk, het is ook nog eens koren op de molen van dit soort terroristen. Al moeten de media het beestje wel gewoon bij de naam noemen.

  2. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   Waar blijkt dat uit dat het aanstaande is? Overigens zou ik het niet zo heel gek vinden als iemand aangevallen wordt, dat dan het leger eens goed in gaat grijpen.

   Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, dus niets doen is geen optie. Maar de andere kant dat er wel een burgeroorlog uitbreekt of wat dan ook, dat is dan juist wat die extremisten op het oog hadden, net als die knakker in Nieuw-Zeeland.

   Dus dan geef je hen precies wat zij willen.

   1. Dik

    @DeBruijn: Misschien is degene die de trol voert wel net zo erg als de trol zelf!

   2. Meriadoc Brandebok

    Dat laatste klopt, DeBruijn, en met de War on Terror gaven we de terroristen ook wat zij wilden. Het benadrukt nog maar eens dat het geen loze kreet is om te stellen dat men na een aanslag door moet gaan met de gewone manier van leven.

   3. Veteraan

    Hoi @DeBruijn,

    Alhoewel je gelijk hebt toch even…..

    A.u.b. niet reageren op R.Noppen.
    Dat is een zielige en gestoorde narcist die voor vervuiling op deze site zorgt en de meeste reageerders hebben al in de gaten dat je hem maar op 1 manier kan aanpakken. NIET regeren op hem vind hij echt niet leuk.
    Elke andere vorm van aandacht geilt hij op.
    En door op hem te regeren vervuil je deze site ook.
    Er zijn genoeg normale mensen waar je mee kan discussiëren.

    1. Dik

     @Veteraan: +1

  3. Jv

   Noppen; Hopelijk gaat het volk van sri lanka z’n gram halen.
   Van mij mogen ze het hele land schoonvegen en het afval dumpen in de zee.
   Zo….. weer een land schoon, zal zeker toegejuicht worden door die klimaat drammers.

   1. Rien Noppen

    Al weer een troebele geest die een genocide bepleit.

    Vergis je niet, mensen als Jv kunnen gewoon bij je in de straat wonen.

    1. Vabis

     Je gram halen na zo’n moordpartij door moslimongedierte heeft niets maar dan ook niets met genocide te maken, zwakzinnige stronthoop die je er bent!

     1. Dik

      @Vabis: Je voedt een zuigtrol. De vraag is wat nou erger is; trollen of de trol voeren?

     2. Rien Noppen

      Hoe had vabis zich dan voorgesteld om zijn gram te halen jegens de moslimminderheid op Sri Lanka?

     3. Veteraan

      Hoi @ Vabis

      Alhoewel je gelijk hebt toch even…..

      A.u.b. niet reageren op R.Noppen.
      Dat is een zielige en gestoorde narcist die voor vervuiling op deze site zorgt en de meeste reageerders hebben al in de gaten dat je hem maar op 1 manier kan aanpakken. NIET regeren op hem vind hij echt niet leuk.
      Elke andere vorm van aandacht geilt hij op.
      En door op hem te regeren vervuil je deze site ook.
      Er zijn genoeg normale mensen waar je mee kan discussiëren.

   2. Dik

    @JV: Je voedt een zuigtrol. De vraag is wat nou erger is; trollen of de trol voeren?

    1. Jv

     Dik, klopt, maar een islam aanhangende trol (volgens mij is hij een islamiet van het ergste soort en kan hij zomaar bij je in de straat wonen) moet je juist voeden!
     Springt ie lekker uit z’n vel!
     Als je de reacties van de telegraaf leest, heb je daarbij ook zo’n trol.
     AT genaamd. Volgens mij een en dezelfde persoon!

     1. Dik

      @JV: Helaas heb je het bij het verkeerde eind. Iedere reactie is voor hem prima, zolang je maar reageert, het maakt hem niet uit hoe je reageert, hij leeft van reacties en hij vindt het prachtig. Waarom zou je hem dat plezier doen als je weet dat negeren hem het meest treft?

   3. Veteraan

    Hoi @Jv

    Hoi @DeBruijn,

    Alhoewel je gelijk hebt toch even…..

    A.u.b. niet reageren op R.Noppen.
    Dat is een zielige en gestoorde narcist die voor vervuiling op deze site zorgt en de meeste reageerders hebben al in de gaten dat je hem maar op 1 manier kan aanpakken. NIET regeren op hem vind hij echt niet leuk.
    Elke andere vorm van aandacht geilt hij op.
    En door op hem te regeren vervuil je deze site ook.
    Er zijn genoeg normale mensen waar je mee kan discussiëren.

  4. ZiggyStardust

   @rien, het schijnt dat keukentrapjes gevaarlijker zijn.

 5. haha

  Het woord ‘extreem’ zegt het al. Dat is wat anders dan mainstream.

  1. Siemien

   Het woord verbijsterend zegt het beter, dat er hier mensen zijn die de islam verdedigen dat is verbijsterend en tergend te noemen.
   Dat elk 1 die dit doet echt z’n ogen vol met islamitische stront heeft zitten..

   1. Brazil

    Ja mensen verdedigen ook het christendom waarom
    niet de islam verdedigen, zie niet het probleem.

    1. Bosche draak

     Oja want het zijn ook echt de Christenen die al die aanslagen plegen.

     Wat ben je toch een misselijk mensje brazielig

     1. Dik

      @Draak: Negeren!

 6. Dik

  Islam heeft geen plan-B. Als de sharia niet wordt toegepast, is dat volgens de letter van de
  sharia een reden om oorlog te gaan voeren. Wat moet er gebeuren als het met die oorlog om de een
  of andere reden niet wil opschieten? De sharia eist dan dat de afwezigheid van oorlog wordt gebruikt
  om voorbereidingen te treffen voor een nieuwe oorlog.

  Psychologische oorlogsvoering en terreur, om de vijand te verzwakken en bang te maken, zijn goede
  voorbereidingen op die echte oorlog. Psychologische oorlogsvoering omvat neuzelarijen over islamofobie,
  multikul en diversiteit. Maar er is geen islamitisch plan-B voor de opbouw van een vreedzame wereld.
  Het enige plan is: invoering en toepassing van de sharia.

 7. Augustus

  Vroeger werden verraders opgehangen, tegenwoordig krijgen ze geld van de staatskas. Omgekeerde wereld.

 8. Dik

  Het mantra van deze dagen: de islam is vreedzaam en als het spontaan uitgroeit tot kalifaat, is dat de meest ideale samenleving. De PvdaAllah draagt deze leugen met verve uit: Asscher, Aboutaleb, Achmed Marcouch c.s.

  Voed de krokodil, dan is hij vreedzaam, totdat de ware aard bovenkomt: vreetzaam.

 9. Florissa

  Steekpartijen,terroristen ,aanslagen ,alles komt uit die hoek,hoezo nog ontkennen ,die lui komen uit een cultuur,waarvan ze de onze nooit zullen accepteren , het nieuws met zijn dimmie’s blijven dit negeren ,trek de stekker uit Hilversum ,in Den Haag hebben we al leugenaars genoeg ,voor dat stelletje klunzen en meelopers,wat zich journalisten noemt hoeven we toch niet verplicht aan mee te betalen .

  1. Dik

   @Florissa: Islam is levensgevaarlijk! De feiten en de praktijk wijzen dat uit, zonder uitzondering.

  2. F. Domela Nienhuis

   Bij hondsdolheid gaan we toch ook over tot ruimen? Waarom dan zoveel geduld met die Moslims?

   En onkruid wieden we toch ook?

   En ongedierte verdelgen we toch ook?

   En kankergezwellen verwijderen we toch ook?

   Waarom de Islam dan de ruimte bieden om maar voort te kunnen blijven woekeren.

   1. Rien Noppen

    “Bij hondsdolheid gaan we toch ook over tot ruimen? Waarom dan zoveel geduld met die Moslims?”

    Vergis je niet, moordlustige barbaren als Nienhuis kunnen voor hetzelfde geld zomaar in je straat wonen.

    1. Peter Oudshoorn

     Lazer toch eens een keer op, lul de behanger. Ga dood. Die stupide nonsens van je heb je al tig keer herhaalt. Je bent leeg, op, het is uit en over. Je hebt geen argumenten meer en beseft in je bloedeloze hart dat je verloren hebt, ongelijk hebt en tegen beter weten in jankend je zinloze kul blijft herhalen, vieze moslim.

     1. Rien Noppen

      Game, set and match.

     2. Dik

      @Peter: +1

     3. Dik

      @Peter: Doodzwijgen werkt beter, iedere reactie aan het adres van de zuigtrol is voor hem nieuwe munitie, hij smult ervan. Waarom zou je hem dat plezier doen?

      #negeren

   2. Korporaal Monty

    Misschien zou iemand in de politiek zich hier sterk voor moeten maken?

    Maar wie durft dit aan?
    En zou hij genoeg mensen achter zich kunnen krijgen?

   3. koeiepoep

    Nienhuisje toch. Als er onkruid in je tuin groeit, steek je dan je hele tuin in de fik? Als de hond van de buren ziek is, schiet je die van jou dan ook dood?

    1. Rien Noppen

     Nee, onkruid moet je wieden en met een hondsdolle hond ga je naar de dierenarts.

     Welk punt wil je maken?

    2. Dik

     @Koeiepoep: Als het regent laat jij jezelf nat regenen? Als het loopt als een eend, kwaakt als een eend en zwemt als een eend, wat is het dan?

     Als duidelijk is dat islam staatsgevaarlijk is, het is namelijk een fascistische ideologie, ga je dat dan aanpakken en verbieden of laat jij jezelf kapen en jezelf uiteindelijk vernederen? Hoe vrij wil jij eigenlijk zijn en blijven?

 10. Dik

  De uitvinding van ’de twee islams’ is heel praktisch omdat het de niet-islamitische westerling geruststelt over het karakter van de islam. Maar het is ook een grote leugen omdat er maar één islam is. Eén islam die niet twee gezichten heeft, maar verschillende aspecten. Het mystieke aspect en de terreur zijn twee extremen. Hiertussen bevinden zich vele facetten die altijd naast elkaar hebben bestaan en die alle uit dezelfde bron komen: de Koran, opgevat als het Woord van God dat zich openbaarde in Mohammed, die voor alle moslims, niemand uitgezonderd, het grote voorbeeld is.

  1. DidiMadloba

   U zegt dus dat er veel meer dan twee islams zijn? Dat lijkt me juist.

   1. Siemien

    Nee dildo madloba dat zegt Dik natuurlijk niet, wat wel opvalt is dat jullie achterlijke islamimbecielen de islam goed praten, bagatelliseren, meezeulen met de islam, jullie niet het verschil zien tussen moslims ansicht en dé islam, zijn jullie nou werkelijk waar zo stupide! ja dat zijn jullie, jullie begrijpen werkelijk waar echt helemaal niets van.
    jullie kijken met vleselijke ogen en zijn ziende blind en hardhorend doof

 11. DidiMadloba

  Ben ik nou zo slim of is DDS nou zo dom?

  Het slaat toch nergens op om de 1,7 miljard moslims die op deze aarde rondlopen (*) verantwoordelijk te houden voor de acties van een stel halvegaren?

  (*) De NASA heeft ook al sporen van islam op Mars aangetroffen, maar dat wordt angstvallig geheim gehouden. Enfin, door mij heeft DDS dan toch een primeur.

  1. Rien Noppen

   “Het slaat toch nergens op om de 1,7 miljard moslims die op deze aarde rondlopen (*) verantwoordelijk te houden voor de acties van een stel halvegaren?”

   Racisten vinden dat wel een logische redenering. De nazi’s wisten bijvoorbeeld ook zeker dat de Jood inherent niet deugt en dat daarom alle Joden moeten worden uitgeroeid.
   Op dit blog redeneren een aantal barbaren op dezelfde wijze als het over moslims gaat. Moslims deugen inherent niet en daarom moeten ze worden uitgeroeid.

   1. ZiggyStardust

    Maar niet alle nazi’s hebben joden vermoord Rien. En toch vinden we alle nazi’s slecht. En weet je waarom? Omdat ze net zoals moslims een verderfelijke ideologie aanhangen.

    1. Tman

     Wir haben es nicht gewusst!
     Een heerlijke mantel der lafheid en achterbaksheid!

   2. ZiggyStardust

    Of vind jij misschien dat er ook een gematigd nazisme was/is? Dat de goede nazi’s lijden onder de slechte nazi’s? Er is maar 1 Koran en die roept op tot geweld tegen ongelovigen. Ben je een aanhanger van die religie dan keur je dus geweld goed. Mooier kan ik het niet maken.

   3. toetssteen

    @RN
    Het moslimras bestaat niet, zomin als het katholieke ras. Het Joodse ras wel, en dat heeft geen bal van doen met religie, maar afkomst. Immers, er zijn ook katholieke joden. Maar er zijn geen katholieke moslims…….
    U moet ras en religie niet door elkaar halen RN.

    1. Rien Noppen

     “Het moslimras bestaat niet, zomin als het katholieke ras.”

     Sterker, mensenrassen bestaan überhaupt niet.

     Racisme bestaat echter wel. Denkt u daar maar eens over na.

     1. van Urk

      Tegenwoordig spreken we bij mensen van etnische. Een ras stamt af van domesticatie. Door dieren en planten zo te fokken of te kweken dat zij van eigenschappen veranderen en meer aangepast raken aan het leven dicht bij en in dienst van de mens. Daarom spreek je wel over hondenrassen. Een ras geeft dus aan wat de kwaliteiten en eigenschappen van deze hond zijn.

     2. F. Domela Nienhuis

      Als er geen rassen bestaan, kan er ook geen racisme bestaan, dombo.

      Je hebt overigens totaal geen verstand van biologie zie ik. Want je weet niets van soort versus ras.

      >

      Soort

      Organismen (levende wezens) behoren tot één soort als ze onderling vruchtbare nakomelingen kunnen krijgen. Dit lijkt heel duidelijk en makkelijk te begrijpen, maar dat valt wel wat tegen. Hieronder zie je twee groepen dieren afgebeeld. Een groep apen en een groep mensen. Individuen in beide groepen kunnen zich succesvol voortplanten. Op de foto zie je gezonde apen babies en gezonde mensen babies. Aap en mens kunnen samen niet kruisen. Aap en mens zijn dus twee aparte soorten.

      Dat is duidelijk, maar er lopen heel veel organismen in de natuur rond waarbij het moeilijker te bepalen is of ze tot eenzelfde soort behoren, of tot twee verschillende soorten. Neem als voorbeeld de hond. Alle honden zijn onderling kruisbaar en alle honden brengen bij een kruising vruchtbare jongen ter wereld. Alle honden behoren tot dezelfde soort. Maar omdat er extreem grote uiterlijke verschillen zijn tussen alle honden maken we binnen deze uiterlijke diversiteit onderscheidt in rassen. Alle honden behoren tot dezelfde soort, maar tot verschillende rassen. Alle honden die nu op aarde rondlopen stammen allemaal af van de wolf. Alle rassen zijn te kruisen met de wolf. Hond en wolf behoren ook tot dezelfde soort.

      Paarden en ezels lijken uiterlijk ook veel op elkaar. Niet zo lang geleden zijn paard en ezel ontstaan uit een gemeenschappelijke voorouder. Paard en ezel zijn heden ten dagen nog wel onderling kruisbaar. Er ontstaat uit deze kruising ook een kind (muilezel, of muildier). De muilezel, of het muildier kan zichzelf echter niet voortplanten. Uit een kruising tussen een paard en een ezel ontstaan onvruchtbare jongen. Paard en ezel zijn dus twee verschillende soorten.

     3. Ries

      Ben je nu echt zo achterlijk? Volgens de wetenschappers van jou zijn er heel wat mensenrassen.

   4. Ries

    Fout Noppen. De moslims komen steeds weer aandragen met de kruistochten door de christenen. Daar worden ook alle christenen op aangekeken. En dan de slavernijperiode. Daar zijn toch alle blanken schuld aan. Je bent beperkt in je denken dat je deze valkuilen niet door ziet. Arme stumper. Je kunt niet veel en daarom verstop je je achter semi-intelligent gewauwel.

    1. Dik

     @Ries: Misschien is degene die de trol voert wel net zo erg als de trol zelf!

 12. NoDoubt

  Mohammed heeft meer dan 800 mensen eigenhandig vermoord en dat mag je niet bekritiseren? Door feiten niet te benoemen, delven we onze ondergang, onze welvaartsstaat. We moesten ons wel beschermen tegen Hitler maar een man die veel erger is, mag niet. Mohammed was een racist, pedofiel, slavendrijver. Idi Amin is er niets bij. De teller uit naam van Allah staat op 480 miljoen. Het Christendom is er niets bij. Jezus was een pacifist. Mohammed kende alleen maar haat. De Koran kent geen verlichting want dat heeft Mohammed verboden. En je weet wat er met afvalligen gebeurt. Zie IS, zij hebben precies uitgevoerd wat Mohammed ook deed. Mohammed is trots op IS.

  1. Dik

   “Mohammed heeft meer dan 800 mensen eigenhandig vermoord en dat mag je niet bekritiseren?”

   Natuurlijk, je moet Mohammed altijd bekritiseren!

  2. Rien Noppen

   “Mohammed heeft meer dan 800 mensen eigenhandig vermoord ”

   En dan te bedenken dat deze legendarische figuur waarschijnlijk niet eens heeft bestaan.

   1. Vabis

    Kan je nagaan hoe achterlijk dat ongedierte is om zo met dat figuur te dwepen…..

    1. F. Domela Nienhuis

     Was kleuterneuqen ook niet een van de “goede voorbeelden” van Mohammed?

   2. van Urk

    Er zijn bronnen dat hij wel heeft bestaan. Buiten het Arabische schiereiland zijn ook verwijzingen naar Mohammed gevonden. In een Griekse tekst uit de tijd van de Arabische verovering van Syrie, tussen 632 en 634, wordt een ”valse profeet” genoemd die tussen de Saracenen verscheen. Het moest volgens de auteur wel de wegbereider zijn van een dwaalleer. Ook in een Armeense schrift uit 661 wordt Mohammed bij naam genoemd. Voor het bestaan van Mohammed zijn meer aanwijzingen dan de these dan hij is verzonnen.

   3. Gekko

    Nou Noppen, ga jij maar ergens in het Midden-Oosten (Israël uitgezonderd) verkondigen dat de Profeet (Mohammed) nooit heeft bestaan. Dan bestel ik alvast een krans voor je begrafenis.

    1. Dik

     @Gekko: Je voert een zuigtrol! Degene die de trol voert is net zo erg als de trol zelf want je houdt hem opzettelijk in leven. Waarom gun je hem dat plezier eigenlijk?

  3. Brazil

   Het christendom staat toch echt op eenzame hoogte wat betreft
   oorlogen,dood en verderf, zelfs tot op de dag van vandaag
   gaan ze hiermee door.

   1. van Urk

    Brazil, Kunt u dat ook onderbouwen of rakelt u maar wat weg.

    1. Bosche draak

     Die demente zwakzinnige probeert de boel weer af te zwakken.
     Brazielig is z’n naam in liegen zeer bekwaam.

    2. Dik

     (…) of rakelt u maar wat weg.

     Wat denk je zelf Urk? Je kunt trollen beter links laten liggen, daar horen ze thuis.

 13. Caro

  @ Tim
  Ik snap je verontwaardiging.
  Wat jammer dat dds erg laat kwam met opinie artikelen.
  De eerste artikelen gaven niet blijk van goed onderzoek.
  Mss punt van aandacht

 14. henk vintage

  De levensbedreigende ideologie, vermomd als godsdienst, genaamd islam, verbieden in niet moslimlanden zal de enige oplossing zijn.

  1. toetssteen

   @hen vintage
   Die vermomming is juist het geniep. Als die reli saus eraf zou worden geschept, hou je een gruwel over waarvan een ieder zou gillen: verbieden die zooi!!! En terecht.

   1. F. Domela Nienhuis

    In Angola begrijpen ze het. Bron: Daily Mail

    Angola bans Islam and shuts down all mosques across the country because it ‘clashes with state religion of Christianity’

    Minister of culture described Islam as a ‘sect’ which is banned as counter to Angolan customs and culture

    Nation’s president said: ‘This is the final end of Islamic influence in our country’

    By WILLIAM TURVILL

    PUBLISHED: 18:32 BST, 25 November 2013

    Angola has reportedly declared Islam illegal and ordered for all of the country’s mosques to be closed down.

    Minister of culture Rosa Cruz e Silva said that mosques in the largely Christian country would be closed until further notice.

    She described Islam as a ‘sect’ that would be banned as counter to Angolan customs and culture.

    There are unconfirmed reports that mosques across the African country are being destroyed, according to the International Business Times.

    President Jose Edurado dos Santos reportedly told the Osun Defence daily: ‘This is the final end of Islamic influence in our country.’

    Along with Islam, which is a religion associated with less than 1 per cent of the population of 19 million, 194 other ‘sects’ have been banned in the nation, where more than half the population is Christian.

    Ms Cruz e Silva said: ‘The legalisation of Islam has not been approved by the Ministry of Justice and Human Rights [and] their mosques will be closed until further notice.’

    Clashes between Christians and Muslim people are frequently reported in the local media.

    Manuel Fernando, director of the Angolan Ministry of Culture’s National Institute for Religious Affairs, denied the reported measures.

  2. Rien Noppen

   De Neanderthaler vabis die op dit blog nog steeds zijn onderbuik mag legen, bepleitte hier om alle Nederlandse moslims op te sluiten in concentratiekampen in afwachting van hun deportatie.

   Vindt henk vintage dat ook geen goed idee?

   1. Vabis

    Tja als je hun deportatie af laat wachten in volle vrijheid komt er natuurlijk niets van terecht Noppes, dat moet zelfs jij snappen!

    1. Rien Noppen

     Vabis is reuze trots op zijn idee van die concentratiekampen voor moslims.

     Gelukkig hoeft niemand de dwaas serieus te nemen.

    2. Dik

     @Vabis: Misschien is degene die de trol voert wel net zo erg als de trol zelf!

 15. henk vintage

  Nee, hoor verbieden die ideologie is voldoende.

 16. J.Rademaker

  Fobie is in deze context angst, in grote delen van de wereld is dit goed te begrijpen en laten we hopen dat ondanks de inspanningen van de NOS de Nederlanders deze angst nog niet hebben, enige voorzichtigheid met de jonge 3e generatie is wel verstandig.

 17. Mar

  Volgens DDS zijn er alleen christenen omgekomen bij de aanslagen.
  Zijn er dan alleen doden gevallen bij de kerken en niet bij de hotels?
  De meeste slachtoffers zijn Sri Lankanen maar ook veel toeristen overleefden het niet. Minstens 39 slachtoffers waren buitenlanders.
  Waar haalt DDS de wetenschap vandaan dat alle doden christen waren en niet moslim, boedhist, joods, gewoon niet religieus?

  Hier is sprake van framing. Waarom? Met welk doel? Wat is het nut?
  Moeten we ons allemaal als christen gaan identificeren?

  1. van Urk

   Mar, Wat heeft islamofobie dan te maken met deze aanslagen..Moeten we ons allemaal als moslim identificeren. Ook als de daders moslim zijn..

 18. Indigo Child

  Voor mij mag de doodstraf straks weer terug op de agenda voor dit soort terroristen , ook voor de IS strijders die terugkeren moet dit een optie kunnen zijn…..laat eerst maar eens een andere wind waaien door ons mooie politieke landschap. Het aftellen is begonnen zullen we maar zeggen.

  1. Rien Noppen

   Indigo Child bepleit een terugkeer naar de middeleeuwen.

   Gelukkig vraagt zijn begeerte de doodstraf weer in te voeren een tweederdemeerderheid in de Kamers. Dat gaat dus niet gebeuren.

   1. Top

    Blablabla. Blaaskaak!

    1. Dik

     @Top: +1

 19. Vit

  Mohammedanisme is een sekte en zou als zodanig verboden moeten worden.

  1. Rien Noppen

   Ik wens vit veel succes met zijn pogingen de vrijheid van godsdienst uit de Grondwet te krijgen.

   Mogelijk heeft hij niet goed doorgedacht over dit onderwerp.

   1. van Urk

    ”Mogelijk heeft hij niet goed doorgedacht over dit onderwerp”De christelijke en atheistische grondleggers van de Nederlandse grondwet kennelijk ook niet. U haalt een wet aan uit de negentiende eeuw dat -nog- niet bekend was met de intolerante islam. De islam geeft namelijk zelf geen ruimte voor Godsdienstvrijheid.

    1. Veteraan

     Hoi @ van Urk

     Alhoewel je gelijk hebt toch even…..

     A.u.b. niet reageren op R.Noppen.
     Dat is een zielige en gestoorde narcist die voor vervuiling op deze site zorgt en de meeste reageerders hebben al in de gaten dat je hem maar op 1 manier kan aanpakken. NIET regeren op hem vind hij echt niet leuk.
     Elke andere vorm van aandacht geilt hij op.
     En door op hem te regeren vervuil je deze site ook.
     Er zijn genoeg normale mensen waar je mee kan discussiëren.

    2. Peter Oudshoorn

     ” De islam geeft namelijk zelf geen ruimte voor Godsdienstvrijheid.”
     ——————————————————————————-
     Bravo Van Urk. Zo is het precies. En de rest van je betoog ook. Geen tolerantie tegenover de intoleranten. Geen godsdienstvrijheid voor degenen die deze wet zelf met voeten treden. De islam dient verdreven te worden uit de democratische, beschaafde, tolerante, verlichte westerse wereld. Totaal.

 20. Jumping

  Kijk Bernhard van L-B is in 1954 een club gestart, die alleen achter gesloten deuren, elkaar ontmoeten en steeds meer een stempel op de vrije Westerse wereld drukte.
  In 1975 heeft Nederland er voor gekozen, om de Joop den Uyl lijn te gaan volgen en het omvolken deed zijn intreden.
  Het heeft van Gogh en Fortuyn hun leven gekost.
  Wilders en Baudet worden gedemoniseerd, dus wie het weet mag het zeggen.

 21. Vit

  “Het mohammedanisme lijkt tot een zo mogelijk nog intolerantere houding te leiden dan men bij andere godsdiensten ook al ziet.”

  (Wiki)

  En dat moeten we niet willen met z’n allen.

  1. Vit

   Geen enkele andere godsdienst krijgt zijn onderdanen zover om bomaanslagen te plegen waarbij zij zelf omkomen, nou is dat een sekte of niet?

   1. Rien Noppen

    Ik ken godsdiensten die hun onderdanen zo gek krijgen om genocides op te zetten. De Holocaust was in die aansporing het hoogtepunt van een eeuwenlange traditie.

 22. Westerling

  De befaamde kapitein R.P.P. Westerling, commandant van het eveneens befaamde DST, deze man en zijn eenheid die op zeer humane wijze de islamitische terreur op Zuid-Celebes wist te breken, heeft ooit gezegd: je kan de oosterse problemen niet oplossen als je blijft kijken door een westerse bril.

  1. Rien Noppen

   Westerling was een weerzinwekkende oorlogsmisdadiger. Hem als getuige à charge opvoeren is op zichzelf al te idioot voor woorden.

   1. Westerling

    @Noppen

    Niet zo hoog van de toren blazen, kapitein R.P.P. Westerling, de befaamde commandant van het eveneens befaamde DST, de man en zijn eenheid wisten op humane wijze de islamitische terreur te breken op Zuid-Celebes.

    PS
    Je familienaam is toch niet toevallig van Dijk.

    1. Veteraan

     Ben het met je eens @ Westerling.
     Heb een veteraan gesproken die met hem gevochten hebben, indrukwekkend.
     En er staan ook wel eens stukjes over hem in Checkpoint.
     Ook wel af en toe over de schreef gegaan maar ja het was oorlog.
     Dus we moeten nu wachten op de nieuwe ‘Westerlingen’ die het islamitische tuig gaan aanpakken.

     Oh, en a.u.b. niet reageren op R.Noppen.
     Dat is een zielige man die voor vervuiling op deze site zorgt en de meeste reageerders hebben al in de gaten dat je hem maar op 1 manier kan aanpakken. NIET regeren op hem.

    2. Rien Noppen

     Ik zou maar eens gaan googelen. De man vertegenwoordigt inktzwarte bladzijden in onze vaderlandse geschiedenis.

     Als je meent dat we dezelfde oorlogsmisdaden moeten gaan toepassen op moslims ben je vreselijk de weg kwijt.

     1. van Urk

      Oorlog is altijd een inktzwarte bladzijde. Maar heeft soms ook zijn voordeel.

     2. Dik

      @Urk: Je voert een zuigtrol! Degene die de trol voert is net zo erg als de trol zelf want je houdt hem opzettelijk in leven.

    3. Dik

     @Westerling: Doe jezelf en anderen een plezier, negeer die zuigtrol. Hij heeft het liefst dat je reageert en het maakt hem niet uit hoe. Waarom zou je hem dat plezier doen?

   2. van Urk

    Hij heeft in 1969 inderdaad toegegeven dat onder zijn bewind oorlogsmisdaden zijn gepleegd. Maar niemand weet dat Westerling en een paar andere officieren gebruik mochten maken van het militaire standrecht. Dat is een speciale bevoegdheid waarbij verdachten direct berecht en terechtgesteld worden. Die verdachten zijn niet alleen antikoloniale geurillero,s maar ook rampokkers dat criminelen zijn die van de anarchistische chaos gebruik maken om te moorden, te plunderen en te verkrachten onder de eigen bevolking. Dus lost dat maar eventjes op met een westerse bril..

 23. Benny

  Je oogst wat je zaait, dat zal ook de islam overkomen,Mits zij zelf de hand in eigen boezem steken….(zal niet want geen zelfreflectie) .er is maar een agressor en dat is de islam…… Mensen die dit niet zien of willen zien zullen ooit daarvoor gestraft worden…… Nopje eerst

 24. Van der Scheur

  Sinister links, zeg maar extreem links.

 25. Westerling

  @Veteraan

  Ik wil alleen weten of noppen zijn familienaam van Dijk is.

  1. Veteraan

   Ik snap de verleiding @Westerling.
   Maar het houdt niet op, niet vanzelf.
   En hij wordt echt woedend op het moment dat hij geen reacties krijgt.

   1. Vit

    Zo ondertussen na jaren eigenlijk heb ik het ook met hem gehad, beter voor mijn hart ook maar niet meer te reageren, let op nou komt dat ik toch al niet inhoudelijk reageer en niet gemist wordt.

    1. Veteraan

     Hoi@ Vit,

     Je kan natuurlijk altijd wat over hem schrijven hoor, dat doe ik ook wel eens al is het maar om de rest te waarschuwen.
     Maar inderdaad reageren op wat hij schrijft is niet slim.
     En hij baalt zo als hij niet meer gezien wordt, alleen dat is al een genoegen.

     1. Dik

      @Veteraan: De enige effectieve optie is inderdaad negeren, daar heeft hij een hekel aan. Als iedereen stopt met voeren praat die slijmtrol alleen nog met zichzelf en z’n twee kompanen.

 26. poldi

  TENENKROMMEND !!!!!!

 27. haha

  Over de schrijfkunsten van Tim Engelbart:

  In het artikel over Wilders:
  – miljoenen vredelievende moslims.
  – geen excuus voor obstinaat islamgebash.
  – volkomen respectloos naar de talloze moslims die niets met dit geweld te maken hebben.

  In onderhavig artikel is het verbijsterend als Moslims níet de schuld krijgen!

 28. Rud56

  Waar de moslim verschijnt is het de vrijheid, veiligheid en vrede dat verdwijnt!
  Sri Lanka is het zovéélste bewijs!

  En dat de NPO journalistiek totaal is verrot, dat zovéélste bewijs is ook weer geleverd!

 29. Nuts

  Nieuwscensuur.

 30. PMG

  Ja, als ik moslim was dan zou ik ook loeiwoest op mijn soortgenoten zijn, ze verpesten het voor ons allemaal!

  Daarom hoor je nu al die moslimorganisaties deze aanslagen veroordelen (NOT)!

 31. Vrijedenkert

  Er is wereldwijd zeer terecht heel veel kritiek richting conservatieve en radicale Islamitische stromingen, ik durf wel te stellen dat meer dan minstens 95% van al het terrorisme wereldwijd Moslim gerelateerd of Islam geinspireerd is…
  Kritiek richting Islam in het algemeen en richting conservatieve en radicale stromingen in het bijzonder is na alles wat er gebeurt is de afgelopen 40 jaar is heel normaal en heel begrijpelijk en dat links georienteerd inclusief staatsomroep dit allemaal wil wegzetten als Islamofobie en p die manier wil blijven wegkijken en blijven ontkennen is krankzinnig!

  1. DidiMadloba

   Moslims vinden dat zij meer te lijden hebben onder westers terrorisme dan wij in het westen te lijden hebben onder moslimterrorisme.

 32. Godefroy France

  HET WAREN DE FINNEN

 33. Niet L niet R

  Als de heer Keenam zich eens zou verdiepen, in de omvang van de criminaliteit onder de moslims, dan zou hij begrijpen, dat een heel groot deel van de Nederlandse bevolking stelt genoeg is genoeg, niet nog meer
  gelukzoekers waarvan 98 procent moslims zijn!

 34. DidiMadloba

  Door alle 1,7 miljard moslims op de wereld de schuld te geven van “Sri Lanka” gaan zij de westerse wereld haten, en komen de heethoofden onder hen tot terroristische aanslagen. Anders gezegd: om terrorisme te bestrijden moet het westen inderdaad stoppen met collectieve islamofobie.

  Maar dat wil DDS niet. Als er weer een aanslag komt heeft DDS bloed aan de handen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.