Visitekaartjes blijven populair: lees hier waarom dit zo is!

Visitekaartjes zijn in de ogen van veel mensen misschien ouderwets, maar ze worden nog steeds volop gebruikt. Ondanks dat er steeds meer digitaal wordt gedaan, blijft het belangrijk dat je iemand een visitekaartje mee kunt geven. Naar verwachting blijven de visitekaartjes de komende tijd nog volop gebruikt worden.

Visitekaartjes zijn persoonlijk

Visitekaartjes maken is vooral aantrekkelijk omdat ze zo persoonlijk zijn. Als je een visitekaartje meegeeft, dan is de kans veel groter dat er iets mee gedaan wordt. Dit is natuurlijk heel anders dan wanneer je bijvoorbeeld een mailtje stuurt. Visitekaartjes leiden toch vaker tot resultaat. Er wordt bovendien ook vaak verwacht dat je een visitekaartje kunt tonen. Het is natuurlijk raar als je tijdens een persoonlijk gesprek naar je website moet verwijzen. De kans is klein dat iemand er thuis daadwerkelijk voor gaat zitten om de website te bekijken. Nog een reden dus om voor een visitekaartje te kiezen. Het is uiteraard wel van groot belang dat het visitekaartje ook bij het bedrijf past. Als het visitekaartje erg saai is, dan kun je het natuurlijk niet persoonlijk noemen. De meeste bedrijven steken daarom erg veel tijd in het maken van hun visitekaartje.

Niets is sneller dan een visitekaartje

Er bestaat geen snellere manier om gegevens te delen dan door middel van een visitekaartje. Je hebt het kaartje altijd bij de hand en binnen enkele tellen is de andere partij in het bezit van je gegevens. Het noteren van e-mailadressen of telefoonnummers is overbodig, een visitekaartje werkt net zo goed. Bovendien krijgt de andere persoon zo écht alle informatie die hij of zij nodig heeft. Je website, telefoonnummer en mailadres zijn allemaal goed zichtbaar op het kaartje. Het wordt nu wel erg verleidelijk voor een ander om research te doen naar het bedrijf.

Een kaartje moet er goed uitzien

Een visitekaartje is ook nu nog zeer populair, maar het is wel belangrijk dat het design goed is. Tegenwoordig wordt er nog meer waarde gehecht aan een mooi visitekaartje. Bedenk dus altijd een creatief idee en kies voor een professionele drukkerij. De kwaliteit van de inkt en het materiaal bepalen grotendeels hoe het kaartje eruitziet. Nog belangrijker misschien: het kaartje blijft er zo ook mooi uitzien als iemand het in z’n zak steekt. Zo is de informatie ook nog goed zichtbaar wanneer de ander tijd heeft om het kaartje daadwerkelijk te bekijken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Heinz

  In verband met de privacy is een visite kaartje met n.a.w. gegevens niet ideaal. Het kan zomaar verloren worden. Bovendien is bijv. Assistent Manager vaak niet meer dan de 2e man in een frietkot.

  1. Dik

   “visite kaartje”

   Moet je dan ook op visite?

   1. Heinz

    Daar is nooit moeten bij. Als het te ver is ga ik niet. Dan wordt het face timen. Moderne tijd, @Dik

  2. nogmaals

   Jij hebt zeker een dubbelzijdig kaartje: aan de ene kant Heinz en Fortiori aan de andere kant.

   1. Heinz

    Wat dacht je, @Rechtsaf ? Maar het is wel een goeie!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.