Stoerdoenerij! Minister Grapperhaus gooit maximumstraf voor bedreiging omhoog

Geen categorieapr 27 2019, 11:00
Potverdorie wat is die minister Grapperhaus een taaie hè? Daadkrachtig en streng, nu hij de maximumstraf voor bedreiging omhoog heeft gegooid, van twee naar drie jaar. Lekker citaatje erbij voor de vorm, als een soort Dirty Harry: 'kwestie van genoegdoening.'
De maximale straf voor bedreiging van bestuurders, zoals burgemeesters, is zelfs verdubbeld! Daar zou je dus vier jaar voor kunnen krijgen. Daar moet alleen nog een wetsvoorstel voor komen, maar goed, streng, rechtvaardig en héél daadkrachtig en zo!
Grapperhaus is er hélémáál klaar mee dat mensen maar lukraak anderen lopen te bedreigen. Of het nou om ambtenaren of boeren gaat, dat doe je gewoon niet, vindt Grapperhaus. En wat doe je als men niet vatbaar is voor de kans op twee jaar gevangenisstraf en gewoon door blijft bedreigen? Precies, dan maak je er drie jaar van, want dát zou wel eens kunnen werken!
Grapperhaus dekt zich echter in door te stellen dat het niet alleen om de afschrikking gaat, maar ook om de 'genoegdoening'. Want iemand twee of drie jaar vast laten zitten draagt daar veel aan bij natuurlijk! Grapperhaus gaat wel voorbij aan het feit dat die maximale straf bijna nooit wordt opgelegd, er sowieso nog een derde af gaat en het veelal om een flinke tik op de vingers in de vorm van een boete en contactverbod gaat.
Dat de politie en justitie ook chronisch onderbezet zijn of haast niet ingrijpen als ze wél tijd hebben, maakt Grapperhaus momenteel niet zoveel uit. Eerst stoer doen en imago opbouwen, dan pas de echte problemen aanpakken. Maar dan zijn de verkiezingen natuurlijk al weer en houden we het weer voor gezien!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten