snapshot7

Volkskrant is woedend op Hans Wiegel: 'Als populistisch rechts belt, zegt hij onmiddellijk ja'

Geen categorieapr 15 2019, 11:00
Ach gossie.
Ah jongens, wat zijn ze toch boos bij de Volkskrant. Ze vinden het daar namelijk écht niet kunnen dat Hans Wiegel a) goede banden heeft met Thierry Baudet en b) positief reageerde toen die laatste hem vroeg om (in-) formateur te worden in Zuid-Holland, waar Forum voor Democratie de grootste partij werd en graag een coalitie wilde vormen met de andere (grote) partijen.
Wiegel was natuurlijk een buitengewoon goede keus. De man is bekend en is een VVD-prominent die stamt uit de tijd dat de VVD nog réchts was. Zeg maar: een politieke insider, maar dan van het goede soort (waarvan er tegenwoordig helaas heel weinig van over zijn).
Maar wat de Volkskrant betreft is dat allemaal hartstikke fout. Het resultaat? De linkse krant heeft een artikel gepubliceerd waarvan het enige doel is om Wiegel kapot te schrijven. Zo wordt hij weggezet als een opportunist die altijd 'ja' zegt als 'populisten' hem opbellen, en als een malloot die zichzelf belangrijker vindt dan het land. Een mediageile bejaarde.

Baudet belt en Wiegel zegt ja. Hans Wiegel zegt al jaren ja als (beweerde) rechtse populisten bellen. Dat was in 2002 al zo toen kortstondig regeringspartij LPF belde voor lijmwerkzaamheden, herinnert oud-LPF-staatssecretaris Steven van Eyck zich. De ministers Eduard Bomhoff en Herman Heinsbroek vochten elkaar het kabinet uit.

Maar, schrijft de Volkskrant, eigenlijk heeft Wiegel bar weinig in te brengen tegenwoordig:

Vijf jaar later (of er allerlei telefoontjes aan vooraf zijn gegaan is onbekend) steunt Wiegel als vanzelf de ‘rechtse’ Rita Verdonk in de strijd tegen de ‘linkse’ Mark Rutte om het VVD-leiderschap. Hij verliest dus. Zoals zijn consistente boodschap om de VVD vooral een ouderwets rechtse signatuur te geven steeds minder gehoor vindt – zeggen veel VVD-prominenten nu, op anonieme basis.

Sterker nog, volgens de Volkskrant wil Wiegel de VVD stiekem alleen maar beschadigen:

Zit er wat in, dat de 77-jarige Wiegel – naar eigen zeggen ‘de beste premier die Nederland nooit had’ – met al dat politieke werk juist zijn eigen VVD wil treffen? Iets duidelijk wil maken? Of heel vilein schade wil toebrengen? ‘Ach, hij is altijd een rechtse stokebrand geweest op wie nooit iemand grip kreeg’, zegt een oud-VVD-minister. ‘Hij heeft altijd zijn eigen rol gespeeld. Hij is niet in staat om onderdeel te zijn van een geheel.’

Gekkigheid. De enigen die de VVD schade toebrengen zijn linkse gekkies als Mark Rutte en Klaas Dijkhoff, die de extreme agenda van GroenLinks totaal omarmd hebben.
Afijn, het moge duidelijk zijn: de Volkskrant heeft besloten -- ongetwijfeld in opdracht van hun grote vrienden van de VVD -- om Wiegel een kopje kleiner te maken. Figuratief, dan. Voorlopig (want we weten hoe links ook in dat opzicht rolt).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten