Balen! Lachgasballonnen verboden bij Bevrijdingsfestival + tips voor HOE HET WEL MOET

Geen categoriemei 05 2019, 13:15
Is dat even balen voor degenen die graag lachgasballonnen leegtrekken tijdens een feestje. NOS Teletekst meldt namelijk dat het gebruik en de handel in lachgasballonnen is verboden tijdens het Bevrijdingsfestival. Om te voorkomen dat het escaleert geven we hieronder tips over hoe je wél lachgas moet gebruiken. Ter voorkoming van erger laten we maar zeggen.
Meestal zie je lachgasgebruikers helemaal 'in hun ballon' duiken. Maar voor het ultieme effect, waarbij eventuele hersenschade wordt geminimaliseerd, geven we je de onderstaande tips.

1. Vooraf: ademhalingsoefeningen en yoga

Lachgas werkt op het ontzeggen van zuurstof voor je hersenen. Dit betekent dat het voorbereiden van je lichaam op deze conditie van belang is. Adem voordat je de lachgasballon neemt rustig, maar volledig in en uit. Dit verlaagt je hartslag en zorgt ervoor dat je longen beter werken. Dit maakt het gevoel meer intens. Zorg ervoor dat je ontspannen ergens kunt zitten en ga vooral niet staan.

2. Tijdens: niet hyperventileren

De grootste fout die mensen maken met lachgas is het in en uitademen van het lachgas in de ballon. Dit is volledig onnodig, maar wordt vaak gedaan om het 'effect' te 'versterken'. Echter zorgt het in- en uitblazen van lucht + lachgas in de ballon ook voor grote spanningen op je hersenen. Hierdoor kun je dus flauw vallen of erger: hersenletsel oplopen. Vaak krijgen mensen na een paar ballonnen via deze hyperventilatiemethode last van hoofdpijn.
Goh hoe zou dat toch komen? Het is dus van belang je lachgasballon niet in en uit te blazen in de ballon, maar gewoon af en toe een 'slokje' te nemen en dit slokje in je longen te houden. Na enkele seconden zul je wel merken hoe goed het werkt en kun je het lachgas langzaam uit je longen laten ontsnappen. Geen hoofdpijn en ook geen bizarre 'black outs'. Tenzij je op zoek bent naar dat laatste, dan zijn de bovenstaande tips niets voor jou.

3. Daarna

Doe het vooral even rustig aan nadat je het lachgas hebt gebruikt. Het is best heftige shit. Staand lachgas inhaleren is per definitie onverstandig. Als je omvalt leidt dit snel tot botbreuken of erger.
Verder is het verstandig dat de lachgasballonnen worden geweerd tijdens het Bevrijdingsfestival. Het is toch wel een feestje waar veel gezinnen en dus ook kinderen naartoe gaan. Als er misverstanden ontstaan over wat er in de ballon zit kan dit ertoe leiden dat jonge kinderen lachgas happen. Dat moet natuurlijk worden voorkomen. Goed dat de organisatie hier aandacht voor heeft.
Overigens kan ik mij echt niet voorstellen wat nu precies de lol is van lachgas, buiten op straat, in de koude. Maar goed...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten