Beelden! Sietse Fritsma (PVV) terug van weggeweest: ‘kabinet is greep op asielstromen kwijt’

Staatssecretaris Harbers (VVD) van Justitie en Veiligheid rapporteerde ons de schrikbarende cijfers: de politie rukte vorig jaar meer dan 4.000 keer uit vanwege criminele incidenten met de bewoners van COA-faciliteiten. Sietse Fritsma van de PVV diende enkele moties in en betwijfelt of de staatssecretaris écht niets kan doen. Volgens Fritsma ‘moeten we ervoor zorgen dat ze niet binnen komen’. Parlementair verslaggever Ernst Lissauer sprak met het Kamerlid. 

Op de beelden is te zien dat Lissauer wat kritische vragen stelt aan Sietse Fritsma over de relevantie van het internationaal recht op de zaak waar staatssecretaris Harbers mee te maken heeft. Net als Harbers denken velen namelijk dat internationale verdragen Nederland zouden beperken in het uitvoeren van activiteiten die in het belang zijn van het belang van de bevolking.

Dat laatste is natuurlijk niet per se het geval.Maar er lijkt in Nederland veel onzekerheid over de interpretatie van het internationaal recht en in hoeverre een minister zijn of haar bevoegdheden mag gebruiken. De verdragen zijn wel belangrijk natuurlijk, maar niet in ijzer gegoten. Als blijkt dat de situatie uit de hand loopt dan is er voor staatssecretaris Harbers voldoende aanleiding om in te grijpen. Handelen naar de geest van de wet, niet de letter. En: in het belang van de Nederlandse bevolking, want daarvan ontvangen de machthebbers haar mandaat en dáár ligt de verantwoordelijkheid.

Volgens het PVV-Kamerlid is het dan ook tijd dat er wordt ingegrepen want het kabinet is “de grip op de asielproblemen volledig kwijt” en is het nieuws volgens hem eigenlijk geen nieuws, maar “waren de problemen al heel lang bekend” en “was de PVV niet verbaasd hierover”. Goh, niet verbaasd? Dat verbaasd ons helemaal niets! Behalve de PVV waren tal van anderen evenmin verbaasd waarschijnlijk, maar horen we hen minder over dit specifieke onderwerp.

Dat laatste is wel jammer, want het is ook in het belang van links dat deze problemen worden opgelost want behalve de asielindustrie lijken de voordelen soms echt vér weg. Volgens Fritsma kan de staatssecretaris wél ingrijpen en moet het kabinet beginnen met “een volledige asielstop”. Waarbij Fritsma het woord ‘tijdelijk’ even vergat te noemen. Maar een asielstop om het systeem opnieuw in te richten en daarna te heropenen is oprecht géén slecht idee.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. santiago

  Ze willen niet luisteren Meneer Fritsma. Ze rennen liever achter charlatan baudet aan.

  1. Siemien

   Je haalt wat dingetjes door elkaar

  2. Buzz68

   Santi … Zoek niet de confrontatie met FvD maar werk samen.

   1. m.van.rosmalen

    Nou nee
    Word niks
    Ze hebben veel te weinig gemeen.
    Derrie met z’n 2de VVD zit er alleen voor de zakkenvullers en word niet beveiligd.
    Zegt al genoeg

  3. shidaian

   u bent een beetje de weg kwijt geloof ik

 2. Blokkeer-Fries

  Of je nou behalve ongeletterd, illegaal, om economische redenen, omdat je niet beter weet, het je cultuur is, je verward of wat dan ook bent, wetsovertredingen dienen niet geaccepteerd te worden en strafrechtelijk worden vervolgd. Net als die 131km/uur bekeuring die je ontvangt.

  Minister van remigratie Geert Wilders zou hier wel raad mee weten.

 3. Jumping

  Inderdaad Sietse maar vlgs mij, heeft geen enkel kabinet ooit grip gehad, op de stroom gelukszoekers.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. Fortiori

   FvD is geen anti EU partij. U verstrekt verkeerd advies. Alleen PPV !!!

   1. Sealgaire

    Koekoek!

   2. Siemien

    Je bent dom Fortiori

    1. Fortiori

     U verdringt de feiten, alleen hier op DDS leeft dat idee. Baudet wil regeren dat willen de kiezers ook gezien de uitslag. Hij zou wel gek zijn om dat uit te kraaien. (kramen)

   3. Peter Oudshoorn

    Zo is het Fortiori. FvD is de nieuwe kartelpartij die helemaal niet anti EU is, maar het om tactische redenen verstandig vindt dat even niet hardop te zeggen, zodat ze zich straks kunnen inlikken bij de nieuwe regeringscoalitie, samen met VVD en CDA. Toch zijn er nog veel onnozelen die dat niet wensen in te zien.

    Alleen de PVV komt er al 12 jaar duidelijk en direct voor uit dat de EU een doodlopende weg is. Dus is voor een oprechte stemmer die een Nexit wil, alleen de PVV een goede keus.

   4. Jumping

    Even voor de goede orde.
    Rutte (de leugenaar) jou wel bekend, heeft wel degelijk het idee, dat FvD een Nexit voorstaat.
    PPV is mij niet bekent.
    En de PPR is niet meer.

   5. toetssteen

    Fortiori
    FvD wil terug naar de EEG. Prima, maar hoger inzetten is beter. Dan kan er altijd nog wat water bij de wijn.

   6. Buzz68

    De FvD wil dat het volk zich mag uitspreken hierover. Het door de strot drukken van een Nexit is net zo fout als een gedwongen huwelijk zoals VVD wil.

 4. Kiliaan Noppen

  “Dat verbaasd ons helemaal niets!”

  🙂

  1. marco1

   Waarom wisselt u regelmatig van naam meneer Noppen?

   1. Sealgaire

    Hij is Dopper en is uit hetzelfde soort hout is gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer ontvangen.

    Het feit dat hij nog geen permanente ban heeft omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat gezien mag worden als een wereldwonder.

    1. Fortiori

     Daar is mij nooit iets van gebleken. De reacties zijn altijd ‘to the point’ En geenszins met termen die doorgaans alleen bij een uroloog in de spreekkamer worden geuit.

     1. Peter Oudshoorn

      Forttiori, er zijn een aantal blog-terroristen actief op DDS die het concept van vrijheid van meningsuiting niet begrijpen en iedere hun onwelgevallige mening willen wegzuiveren. Dat komt omdat een reaguurder als Noppen hen wegblaast met argumentatie waar ze totaal niet tegenop kunnen. En dat zet kwaad bloed natuurlijk.

      Volwassen mensen negeren Noppen gewoon als zijn mening hun niet aan staat, maar deze kleuters proberen hem uit alle macht kalt te stellen. Dat is een slechte ontwikkeling voor DDS.

     2. Siemien

      Aldus Petertje, waarom verdedigt Petertje nopje eigenlijk? sympathiseer jij met hem? wat is dat toch steeds…

     3. Peter Oudshoorn

      Siemien, ik ben toch duidelijk? Ik verdedig de vrijheid van meningsuiting die voor iedereen geldt, hoe verwerpelijk je een mening ook vindt. Ik verdedig niet Noppen en ben het vaak met hem oneens. Dat nitwits als Joop Klepzeikert en Sealgaire met alle geweld Noppen van DDS willen uitsluiten stuit mij tegen de borst. Dit is een open medium en als een mening je niet zint, ga je er gewoon aan voorbij.

     4. Siemien

      Nee hoor, jij verdedigt een idioot als Noppen die een ziekelijke genoegen heeft om structureel tegendraads te reageren en vooral te irriteren, dat jij dit verdedigt zegt mij genoeg daarnaast, je vindt dat mening van anderen niet gepast zijn, dus niet zo hypocriet over de vrijheid van mening…

     5. Sealgaire

      Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij geeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

     6. Kiliaan Noppen

      Siemien, als ik structureel tegendraads zou reageren zouden mijn bijdragen inhoudelijk inconsistent moeten zijn. Dat zul je echter niet kunnen aantonen.

     7. Sealgaire

      Hij is Dopper en is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven. Het feit dat hij nog geen permanente ban heeft, omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat en de boel opstookt, mag gezien worden als een wereldwonder.

     8. Sealgaire

      Hij is een pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

     9. Siemien

      “Dat zul je echter niet kunnen aantonen.”

      Ontkenning is jouw niet onbekend, je bent een achterlijke gestoorde hier, ik lees veel over psychotische problemen waar jij aan lijdt…

     10. Peter Oudshoorn

      Siemien, ik vind iedere mening gepast. Alleen hyper-agressieve idioten als Joop Klepzeikert, Sealgaire en ja ook jij, willen Noppen de mond snoeren en dat vind ik fout en verwerpelijk. Met de mening van Klepzeikert (dus niet de agressie jegens Noppen) ben ik het regelmatig eens.

   2. Vit

    Door een technische storing oftewel een ban.

    1. Sealgaire

     Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijkt, altijd op zijn armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Heeft het dan ook altijd, over een stukje tekst, wat ik geschreven heb en hem blijkbaar nog steeds dwars zit en vult dat aan, met het eerste wat er bij hem in de buurt staat en dat is natuurlijk ‘vaseline’, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd. Ik heb mijn doel, in ieder geval geraakt, met grote nauwkeurigheid

   3. Ries

    Het gaat om de grote broer van Rien. Hij kon het getrol niet meer aan… Zijn oudere broer springt nu bij.

   4. tomygun

    hij is wel goed kil noppen.

   5. Matig rechts

    #Negeer Noppen, deze linkse trol lijd aan psychose

  2. DeBruijn

   @ Rien

   Zo weer een nieuwe naam bedacht. Hoeveel accounts heb je eigenlijk?

   Is dit echt het enige wat je per dag doet, 18 uur op DDS zitten?

   Tja..

 5. Kapitein Haddock

  ” kabinet is greep op asielstromen kwijt………….”
  Klopt voor 100%.
  Elk straatbeeld in de steden,in Nederland,wordt verpest door hoofddoeken! Zelfs in dorpen gaan de hoofddoeken het straatbeeld bepalen.
  Deze hoofddoeken hebben recht op ALLES wat in Nederland voorradig is!
  En de Nederlander…………………………….juist!!!
  Hoelang houden we dit nog vol?

 6. Piet Agoras

  Een vermoeden is nog geen bewijs. Fritsma doet er goed aan meer onderzoek te plegen.

 7. Robert75

  Logisch dat de PVV daar niet verbaast over is want dit kon je natuurlijk op 10 vingers natellen dat dit zou gaan gebeuren. Iets wat de PVV eigenlijk altijd al geroepen heeft. Ja het is best klote als je altijd gelijk hebt maar niemand wenst te luisteren.

 8. logisch denken

  De gehele EU is de greep migratie stromen kwijt. 4000 keer per jaar optreden tegen asielzoekers in Nederland en in Duitsland vindt bijna elke dag een aanranding of verkrachting plaats. Nu weten we waarom merkel zei “wir schaffen das “

 9. J.Rademaker

  men is de regie al 30 jaar kwijt, laat het ongecontroleerd overkomen.
  Middelgrote stad per jaar, woningnood dus maar daar hebben alleen de lage inkomens last van.

 10. NoDoubt

  Ik hoor net weer pinokkio bij nieuwsuur en vertelt dat hij de asielstroom gaat indammen en dat baudet een Nexit wilt. Hij vergat te vertellend dat hij in december de Marakeshdeal heeft ondertekend waardoor ten minste 22 tot 25 miljoen afrikanen vrij naar Europa mogen komen. FvD is niet tegen Europa maar tegen EU wat geen democratie is maar een dictatuur. Waar we al ons geld aan het kwijtraken zijn. Ik geef u het bedrag wat het EU gaat kosten 2,5 triljoen euro. Rutte liegt liegt liegt. En het gevolg is dat we islamiseren. En wie denkt dat het wel mee zal vallen dat het een geloof is, Hitler was nog een heilige bij deze Mohammed die vindt dat vrouwen twee keer zo dom zijn dan mannen.. Kijk in de grote steden in EU duizendenno-go-zones en sharia wetgeving. Mohammed heeft verboden te integreren met Dhimmies (jij en ik) U wordt gezuiverd. Beter een Nexit dan islamiseren en een 3e of 4e wereldland worden. U zal moeten vechten voor uw verworven vrijheden.

 11. tomygun

  Teunis is dit een typo?COA faciliteiten moet dat niet SOA zijn ?

 12. Meriadoc Brandebok

  Verkiezingsretoriek.

  1. Siemien

   Op waarheid gebaseerd natuurlijk, het gaat al jaren zo namelijk, gisteren Leugenclown Rutte horen sputteren bij de NOS toen het over de migratiestroom ging, werd gezegd dat landen tegenwoordig hun eigen plan trekken omdat de EU een dikke middelvinger naar landen opsteekt die niet meewerken en erger nog geen respect heeft voor landen die niet meegaan in deze migratie-hysterie

   1. Siemien

    Dit is het probleem!

    Het word er doorheen gedramd echt waar, Leugenclown Rutte met z’n grote waffel,

    “Het is niet acceptabel dat een paar landen de meeste vluchtelingen opvangen. Wat we als westelijke landen kunnen doen is onze eigen grenscontroles weer invoeren tussen dit deel van Schengen en dat deel.”

    Het is niet acceptabel dat we nog steeds stromen van vluchtelingen hebben, DAT is NIET acceptabel, landen die niet meedoen af te vallen, alles is 5 stappen te ver.
    Het is chantage van de EU om landen te verplichten als landen dit niet willen, stap te ver..

    De ziekelijke gedachtegang die ten toon gespreid wordt

  2. Stanly2000

   Guus,
   “Ernstige misdrijven die gepleegd zijn door asielzoekers zijn in een rapportage van het ministerie van Justitie en Veiligheid weggemoffeld. Zedendelicten en misdrijven als moord en doodslag zijn onder de noemer ’overige’ verborgen in een rapport dat juist openheid moest bieden.”
   Dit is geen verkiezingsretoriek? Dit is volksverlakkerij en typisch Rutte.

   1. Meriadoc Brandebok

    De verkiezingen komen er weer aan en het populistenkartel wil nog zieltjes winnen.

    1. Stanly2000

     Natuurlijk Guus, alleen het populistenkartel wil nog even zieltjes winnen. Wanneer vallen de oogkleppen en zie je de ware leugenachtige Rutte.

  3. Niet L niet R

   Nee je vergist je voor de zoveelste keer, het is de waarheid, als je niet links blind bent!

 13. fusilier

  In oorlogstijd krijg je hiervoor de doodstraf.

 14. fusilier

  Hoogverraad noem ik dat.

 15. Lugar

  Op woensdag 12 december diende Thierry Baudet een motie in waarin hij de Regering vroeg om 1 miljard euro extra te investeren in het op orde brengen van de politie.

  Alleen PVV & FvD stemde voor, de rest stemde tegen(!)

  Het is goed dat de overheid meer openheid van zaken geeft over crimineel gedrag onder asielzoekers. Niettemin zijn de cijfers schokkend. De politie registreerde vorig jaar 4600 misdrijven, waarbij de verdachte een asielzoeker is. De strafbare feiten variëren van mishandeling tot winkeldiefstal en van moord tot verkrachting.

  Die zware misdrijven waren in de cijfers verstopt. Zorgelijk is ook dat het Openbaar Ministerie niet altijd tot vervolging overgaat. In nog niet eens de helft van de gevallen moet een verdachte voor de rechter verschijnen. Hierbij wordt aangevoerd dat ons strafrechtsysteem is ingericht als ’een selectieve keten’. Dit is een volstrekt verkeerd signaal.

  Een vreemdeling die in ons land bescherming zoekt, dient zich te gedragen. Zerotolerancebeleid moet dat afdwingen. Het is absurd dat iemand, die misbruik maakt van onze gastvrijheid, doorgaans gewoon mag blijven en zelfs niet altijd wordt gestraft. Temeer daar bijna de helft van de verdachten uit de als veilig bestempelde landen Algerije en Marokko komt.

  Strafrechtelijke vervolging zou dus verplicht moeten worden. Maar wat doet staatssecretaris Mark Harbers (Asiel)? De VVD’er introduceert drie ’ketenmariniers’ om de problemen te lijf te gaan. Nederland lijkt zo gekke Gerritje.

  Vandaag opende de Telegraaf met het nieuws dat er maar liefst duizend “andere” misdrijven zijn die niet worden genoemd. Uit het bericht blijkt dat dit aanrandingen, seksueel misbruik van kinderen, verkrachting en het bezit van kinderporno zijn.

  Niet alleen zedenmisdrijven vallen onder ’overige misdrijven’, zegt de politie. In 2018 rukten agenten ook nog eens 51 keer uit voor zware mishandeling, 31 keer voor doodslag/moord, vijf keer voor gijzeling/ontvoering, vier keer voor mensensmokkel en 73 keer voor huisvredebreuk.

  Hoe lang gaat deze volksverlakkerij nog door? Het zal je vrouw of dochter maar wezen! De hoogste tijd om onze grenzen aan te geven, Nederland weer Nederland te laten zijn. Als je bent gevlucht om legitieme redenen dan ben je welkom, op voorwaarde dat je jezelf aanpast en dat je geen misdrijven pleegt. Pas je jezelf niet acceptabel aan en pleeg je daarbij een misdrijf, dan moet je worden uitgezet!

  ̮S̮̮t̮̮e̮̮m̮ ̮d̮̮a̮̮a̮̮r̮̮o̮̮m̮ ̮o̮̮p̮ ̮F̮̮o̮̮r̮̮u̮̮m̮ ̮v̮̮o̮̮o̮̮r̮ ̮D̮̮e̮̮m̮̮o̮̮c̮̮r̮̮a̮̮t̮̮i̮̮e̮̮!̮

 16. Niet L niet R

  Dat is al jaren bekend!
  Maar de grenzen staan helemaal in Nederland open voor geluk zoekende moslims, die door de staat gesteund on onderhouden worden, ook het grote deel wat crimineel is!
  Lees nooit, er zijn ….. teruggestuurd naar land van herkomst!

 17. Godefroy France

  PVV & FVD ZIJN DE REDDERS VAN NEDERLAND!!!!

  iedereen die het nu nog niet heeft begrepen ha ha ha DENK
  DUBBELE PASPOORTEN PERSONA NON GRATA IN OPENBARE EN REGERINGS FUNCTIES

 18. Bolkestein

  Ik denk eraan om PVV te gaan stemmen. U toch ook?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.