Politie rukte in 2018 slechts 4.600 keer uit vanwege patronen van incidenten met bewoners COA-faciliteiten

Nu moet het écht eens afgelopen zijn met die racistische artikelen in de mainstream media! Momenteel worden asielzoekers wéér over één kam geschoren en in verband gebracht met duizenden criminele incidenten waarvoor de politie moest uitrukken. Wacht! Dit is niet Joop.nl dus laten we het voorgaande  vergeten en even naar de feiten kijken.

Volgens de politie zijn hun agenten in 2018 ruim 4.600 uitgerukt voor incidenten waarbij asielzoekers betrokken waren. In de meeste gevallen ging het om kleine vormen van criminaliteit, maar met grote impact voor lokale ondernemers. Denk aan zakkenrollerij, winkeldiefstal, mishandelingen en bedreigingen. Vernielingen kwamen ook voor. En natuurlijk de intimidaties die Nederlanders moeten meemaken zoals op buslijn Ter Apel 73.

Een groot aantal van de verdachte asielzoekers wordt niet slechts in verband gebracht met één, maar van meerdere misdaden. Het is dus volstrekt normaal om te stellen dat er een patroon is en dat deze specifieke ‘asielzoekers’ stelselmatig de Nederlandse bevolking terroriseren. De migranten in kwestie zouden dan ook direct retour afzender moeten, maar precies dat gaat een probleem worden.

Asielzoekers die in hun eigen land niet veilig zijn mogen volgens het stelsel van internationale wetten niet worden uitgezet, zo oordeelde het Europees Hooggerechtshof onlangs nog. Wat er dus eigenlijk gebeurt is dat personen die thuis persona non grata zijn hier alles kunnen doen wat ze willen op kosten van de belastingbetaler. Uitzetting volgt sowieso niet. Onder deze omstandigheden maken sommigen graag misbruik van hun vrijheden en slaan aan het roven.

Het is een klinkklare tegenstelling tussen de belangen van de bewoners van het gastland en de belastingen van de migranten zelf. En de vraag is dan ook wel belang vóór gaat. Als het belang van de persona non grata-migrant vóór gaat betekent dit dat gemeenschappen maar moeten accepteren dat ze worden belaagd. Maar dat zal wel tot verdere escalaties kunnen leiden. Anderzijds betekent het prefereren van het belang van de gemeenschappen boven dat van een aantal migranten dat internationale wetten worden overtreden.

Er moet een keuze worden gemaakt. Want dit kan zo niet langer.

Verder zitten veel gemeenten in de problemen bij het uitvoeren van de taakstelling waardoor de doorstroom bij COA-faciliteiten niet al te best is:

,,De krapte op de woningmarkt, concurrerende urgente groepen en het lastiger huisvesten van grote gezinnen zijn de redenen’’

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Dragonmaster969

  niets aan de hand. u kunt uw portemonnee trekken en dient u van verdere commentaar te onthouden aldus onze linkse gutmenschen en uiteraard ook de coalitie…

  1. Joop Klepzeikert

   Alleen al melden dat wij de portemonnee moeten trekken voor dat tuig is ‘raziesmuh’ volgens geestelijk gehandicapt links.

 2. Caro

  En verder weer doodsbedreigingen aan het adres van Wilders, zie zijn twitter account.
  Ook ongelofelijk.

 3. tonna

  In de COA’s is duidelijk vanalles mis,er is klaarblijkelijk een enorm gebrek aan captabele medewerkers,lik op stuk beleid en handhaving!
  In de Nederlandse penitentiaire inrichtingen is het dito,alles valt onder de auspiciën van de Nederlandse pappen en nathouden verlinkste Ministerie van Justitie en Veiligheid!
  Nederland,het land van enkelbandjes en taakstrafjes,omdat de gevangenissen te duur zijn in personeelsbezetting en onderhoud!

 4. Jumping

  Gewoon 13 keer dag een incident, met een gelukszoeker in de hoofdrol.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  Rutte de leugenaar had zijn mond vol, iedereen krijgt er geld bij.
  De Oranjes, die hebben er geld bij gekregen en de rest is voor de zoveelste keer, belazert door Rutte.

  1. Joop Klepzeikert

   @Jumping: En dat is alleen nog maar de 5% van de gevallen waarbij politie in actie komt. De overige 95% wordt maar gewoon niet over gesproken.

 5. Joop Klepzeikert

  Als politie 4600 keer uitrukt kunnen we er dus vanuit gaan dat er in totaal zo’n 92.000 incidenten zijn geweest. Politie komt slechts in zo’n 5% van de gevallen in actie. De rest wordt of geen aangifte van gedaan of politie komt gewoon niet, omdat ze zogenaamd personeel tekort zouden hebben, met onderhand 2,3x zoveel agenten dan in de jaren 80.
  Of ze verzinnen wel weer één of andere smoes waarom ze niet zouden kunnen komen.

  1. victus

   De Hermandad heeft het retedruk om met al het beschikbare materieel en personeel een meedogenloze klopjacht te houden op opgevoerde snorscootertjes.

   1. Joop Klepzeikert

    @victus: De hermandad heeft het vooral druk met moskeeten en theehuizen bezoeken en iftars organiseren.
    Nederland heeft nu 52.000 politieagenten voor de buitendienst en 12.000 binnendienst.
    Dat betekent op de 41.543 km² die Nederland klein is dus 7 agenten buitendienst op elke 5,5Km².
    Met die 7 agenten kun je een tijdschema indelen dat er 24/7 altijd, elke dag 2 agenten op die 5,5Km² aanwezig zijn.
    5,5Km² is een lapje grond van 2,25 bij 2,25 kilometer. Dat loop je binnen een uur rond.
    In de gemeente waar ik woon kom ik hooguit eens per half jaar een agent tegen en als je ze nodig hebt duurt het minstens een uur voor ze er zijn.
    Dat is niet mogelijk als ze binnen die 5,5Km aanwezig zouden zijn.
    Dat tuig is te lui om te werken. Tenzij ze op rechtse demonstranten in kunnen hakken.

 6. Bolkestein

  Mog iemand overtuigd van dat we ze nodig hebben?

 7. Caro

  Gelukkig hebben we nu 3 regisseur tegen aanpak asiel overlast.
  De keten mariniers…

  Verder benieuwd wat Jos Heijmans hier van vindt.

  Persoonlijk denk ik dat die keten mariniers niets gaan bijdragen.

 8. J.C.

  Met dank aan de EU.

  Ik stem PVV

  1. Joop Klepzeikert

   @J.C.: Vooral met dank aan linkse politiek, die steeds meer allochtuig binnenhaalt en geld in de politie steekt maar daar geen enkele eis bij stelt, waardoor die dienst steeds minder doet en het tuig steeds meer hun gang kan gaan.

 9. rujoleki

  De schuld ligt niet bij het COA. De schuld ligt bij de vele Nederlanders die meehuichelen met de islam en de asielparasieten. Hopelijk worden de landverraders ooit gestraft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.