BREAKING: Forum voor Democratie en Robert de Haze Winkelman verzoenen zich

Geen categoriemei 15 2019, 16:00
Het gaat nu snel bij Forum voor Democratie! De partij van Baudet komt steeds vaker positief in het nieuws en professionaliseert rap. Zojuist publiceerde de partij wederom goed nieuws. Twee jaar geleden werd de samenwerking met vrijwilliger Robert de Haze Winkelman beëindigd, maar nu verzoent de partij zich met Winkelman.
Destijds in februari 2018 werd Winkelman de deur gewezen nadat de samenwerking steeds stroever verliep. Vandaag laat de partij weten zich met hem te hebben verzoend. Zo stelt de partij:

"Forum voor Democratie heeft het conflict met Robert de Haze Winkelman bijgelegd. Ruim een jaar geleden gingen we uit elkaar omdat er fundamenteel meningsverschil ontstond over de uitbouw van de partij-organisatie."

Volgens Baudet waren Winkelman en zijn vrouw Betty van grote waarde bij de opstartfase van de partij. Destijds in februari 2018 waren ze het oneens met Baudet en Henk Otten over de te volgen stappen om FVD groot te maken, maar nu is 'de strijdbijl begraven':

“Robert was vanaf de oprichting betrokken bij FVD en de campagne voor de eerste Tweede Kamerzetels. Hij en zijn vrouw hebben een belangrijk aandeel gehad in de opstart van de partij. Februari 2018 namen we afscheid omdat we op dat moment niet hetzelfde idee hadden over de wijze waarop onze partij zich moest ontwikkelen. Ik ben enorm blij dat we de strijdbijl nu kunnen begraven en samen verder gaan. Met zijn talenten kan onze missie nu nóg sneller worden gerealiseerd. Ook de andere als gevolg van dit conflict vrijwillig of gedwongen vertrokken leden nodig ik van harte uit om weer lid te worden.”

Robert de Haze Winkelman is inderdaad een zeer intelligente man en dat hij terugkeert bij FVD is een braingain. De partij stelt in een persbericht dat hij zich gaat bezig houden met de organisatie en verdere uitbouw van de partij:

"Hij zal nauw gaan samenwerken met de provinciale fracties om gezamenlijk de beste ideeën en talenten de kans te geven om in onze partij tot ontplooiing te komen."

Winkelman is zelf ook te spreken over hoe de situatie zich nu ontvouwt:

“Ik constateer dat er nu binnen FVD hernieuwde energie is om de uitbouw van de partij ter hand te nemen. Dat is altijd mijn streven geweest. Er is heel veel te doen. Zo zal gewerkt gaan worden aan de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer, aan de invulling van organisatorische verbanden binnen de provincies en aan commissies op verschillende terreinen. Dat is geen geringe opgave voor een nieuwe partij die in korte tijd zo gegroeid is, maar ik ben er van overtuigd dat we voldoende goede kandidaten voor alle functies zullen vinden. “

Volgens de partij betekent deze nieuwe situatie dat er binnenkort nieuwe ontwikkelingen zullen volgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten