Column Jan Roos: ‘Frans Timmermans staat voor alles wat fout is. En Nederland stemt massaal op hem’

Jan Roos duidt de voorlopige uitslag van de Europese Parlementsverkiezingen, die laat zien dat de PvdA de grote winnaar is geworden. Jan kan er met z’n pet niet bij dat zoveel mensen hebben gestemd op een man die Nederlan de ‘Verenigde Staten van Europa’ wil binnenloodsen.

Dat ik bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 met VNL geen zetels haalde. was een keiharde klap in mijn gezicht. Maar als ik eerlijk ben, zag ik dat natuurlijk wel al aankomen. Een verrassing was het niet. We stonden in de peilingen op nul, en bij het einddebat kwam Tunahan Kuzu van DENK niet opdagen. Bovendien had premier Rutte heel handig een diplomatieke rel met Turkije uitgelokt en deed hij opeens heel daadkrachtig. En Thierry Baudet had met zijn Forum onze zeteltjes weten af te snoepen, dus mensen die ons geluid steunden liepen massaal over naar FVD, aangezien zij meer kans hadden om daadwerkelijk in de Kamer te komen. Enfin. Het is water onder de brug.

Maar wat mij bij blijft, is dat ik bij die verkiezingsuitslag minder verward mijn bed opzocht dan gisteravond. Want hoe is het in ’s hemelsnaam mogelijk dat de PvdA gisteren de grootste is geworden? De PvdA – die nauwelijks nog bestaat, die op de grond ligt, waar ik notabene medelijden mee had – wordt waarschijnlijk de grootste partij van het land. Natuurlijk zijn de sociaal-democraten als herpes: steeds als je denkt dat je ervan af bent steekt het de kop weer op, maar deze winst kwam wel erg onverwacht. Al helemaal door hun aanvoerder Frans Timmermans. Alleen al bij de naam krijg ik koude rillingen over mijn lijf en beginnen mijn handen te zweten.

Frans Timmermans staat namelijk voor alles wat fout is. Ik weet niet waar te beginnen om te vertellen hoe fout deze man is. Zijn gelieg bij de Verenigde Naties tijdens die huilspeech over MH17, het bizarre mondkapjesverhaal, zijn ondemocratische move richting Brussel, alle beloftes waar hij er niet eentje van heeft waargemaakt daar, zijn gelik naar de islam, zijn pedante houding, het neerkijken op het volk, zijn haat tegenover nationalisten, het liegen dat hij uit een arbeidersmilieu komt en vooral zijn ongeëvenaarde narcisme maken hem tot de belichaming van wat er aan de Europese Unie niet deugt.

En Nederland stemt massaal op hem. Dus de enige vraag die ik me vandaag nog stel: wie is er nou gek? Het volk dat de man verkiest die ons land wil laten opgaan in een Verenigde Staten van Europa waar we alleen maar inleveren, of ik die dat niet wil? Wat het antwoord ook is, het maakt me somber.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

115 reacties

 1. Hans Brusselmans

  Helemaal gelijk Jan, wat een randdebielen….

  1. thomas8

   Ja, stel je voor. Er zijn mensen met een andere politieke voorkeur dan de uwe. Het gore lef dat die mensen bestaan! Misschien uw oogkleppen eens af doen en gaan leven en laten leven.

 2. Kim Verlouw

  Ik denk dat alle minderheden, allochtonen en Nederland-haters massaal naar de stembus zijn gegaan en Nederland hebben weggestemd. We zijn veroverd.

  1. Hans Brusselmans

   Ja uh, mijn opa stemde PVDA en mijn vader dus uh wat moet ik dan…..

  2. Henk-Jansen

   Of misschien dat Nederlanders gewoon begrijpen dat de pvda het beste is voor Nederland?

   1. DeBruijn

    @ Henk-Jansen,

    Heb je niet door hoe je jezelf weer tegenspreekt?

    Namens de gehele 14% van het Nederlandse volk 😉

    Daar doel je op de FvD.

    ‘Of misschien dat Nederlanders gewoon begrijpen dat de pvda het beste is voor Nederland?’

    Je bedoeld daar dus de 18% van de Nederlanders, de rest is niet voor de PVDA.

    Eerst nadenken zou een hoop schelen, want nu verwijt je de ene groep iets te doen, wat jezelf ook doet.

    Daar is een woord voor met een h….

   2. Siemien

    Nexit is hét beste voor Nederland zelf

  3. marco1

   Ik denk dat de allochtonen helemaal niet massaal naar de stembus zijn gegaan maar dat de meeste Nederlanders gewoon meer EU willen. Hoe jammer ook de meerderheid heeft gesproken en de minderheid zal zich erbij neer moeten leggen.

   1. Peter Loosduinen

    We weten niet hoe in de andere Europese landen wordt gestemd…………
    Wellicht valt er nog een verrassing te verwachten….

 3. RvdBe

  Nederland heeft gekozen voor meer eu controle, minder nationale inbreng, meer immigratie, export ww, voor eu begroting, geen zeggenschap over bv pulsvisserij, verplichte eu aanbestedingen, geen uitzettingen van criminele asielzoekers etc etc.
  Jammer dat er geen IQ test verplicht is bij stemmingen.

  1. Henk-Jansen

   ”Jammer dat er geen IQ test verplicht is bij stemmingen.” Dat vind ik nou ook, want dan zouden er nog minder mensen op het fvd, pvv en sp stemmen 😀

   1. Regina

    Walgelijke opmerking! Jij zou je diep moeten schamen. Uitschot en zoiets meent het voor democratie op te nemen

    1. Henk-Jansen

     Ik maakte een grapje omdat RvdBe de belachelijke opmerking maakte over iq-testen bij het stemmen. Mensen hebben alle recht om op welke partij dan ook te stemmen, inclusief fvd, pvv etc. Ik zou het ze afraden maar het is hun grondwettelijke recht om een eigen keuze te maken. Ik ben absoluut tegen welke vorm van test, drempel of ander soort beperking dan ook als het om kiesrecht gaat.

     1. Henk-Jansen

      Alle Nederlanders die de leeftijd van 18 jaar behaald hebben (ik zou er 16 van maken, maar goed) zouden naar mijn mening mogen stemmen, ongeacht intelligentie, beperking, gevangenisstraf etc.

    2. DeBruijn

     En dat zeg jij Regina die hier mensen elke dag afzeikt? Koop eens een spiegel.

   2. Vliegenvanger

    Jullie willen Nederland ten grave dragen.
    Het gaat die links extremisten nog lukken ook. Ben heel bang voor alle kinderen die nu een zware toekomst gaan krijgen.Mede door alle weg kijkende linkse zakken vullers.

    1. Klaas de Witt

     Drama queen

   3. Siemien

    “Jammer dat er geen IQ test verplicht is bij stemmingen”

    Henk jansen zou dus helemaal niet mogen stemmen

   4. Bolkestein

    PVV populairst onder hoger opgeleiden
    De Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders is onder hoog- en middelbaar opgeleide werkenden de populairste partij. Dat blijkt uit onderzoek van vakbond De Unie.

    ‘Mantra doorbroken’
    De Unie vroeg bijna 4000 leden en niet-leden naar hun politieke voorkeur. Daaruit kwam de PVV als grootste uit de bus, gevolgd door de VVD en D66. Veruit de meeste ondervraagden wisten nog niet op wie ze gaan stemmen.

    Een ruime meerderheid noemt politici elitair, oneerlijk en onbetrouwbaar, zo blijkt uit het onderzoek. “De mantra dat de PVV de boze laagopgeleide witte man aantrekt is met dit onderzoek definitief doorbroken”, zegt Reinier Castelein, voorzitter van De Unie.

    Politieke elite
    Uit het onderzoek blijkt verder dat de middelbaar en hoogopgeleide werkenden zich grote zorgen maken over de toekomst van hun kinderen, pensioen, normen en waarden, gezondheidszorg en de zorg voor ouderen.

    “Waar de populariteit van de PVV vooral in verband wordt gebracht met anti-Islam gevoelens, laten deze resultaten een andere oorzaak zien die mogelijk voortkomt uit de afkeer van de huidige politieke elite”, aldus Castelein.

  2. Bolkestein

   Dan gaat de PvdA het moeilijk krijgen, want de PvdA kan alleen nog stemmen vergaren onder hun geïmporteerde allochtone Islamitische stemvee en zoals we weten: Moslims sporen niet. De PVV is er voor de hard werkende Nederlanders.

 4. Sealgaire

  -Het gaat niet om wie er stemt, het gaat om wie de stemmen telt-
  Joseph Stalin

  1. Klaas de Witt

   Ah, daar daar komen de complottheorieën

  2. Top

   Ik woon en leef al wat jaren in Ierland. Ik kom met regelmaat naar NL, om familie te bezoeken en zie, van buitenaf naar binnen kijkend, de teloorgang, van een eens zo mooi en fijn land. Ik volg het nieuws dagelijks en moet helaas constateren, dat er absoluut GEEN autonomie meer is in NL. Rutte voert gewoon het dictaat van Brussel uit en gedraagt zich als zetbaas. De tweede kamer bestaat op enkelen na, alleen maar uit verplichte ja en nee knikkers. Geen enkele parlementariër durft voor zijn eigen inzichten uit te komen, uit angst, dat hij voor de toekomst, zijn eigen glazen in gooit. De ministers, die de leiding hebben zijn van een dusdanig niveau, dat het eigenlijk te zot voor woorden is, dat ze op zo’n plaats terecht zijn gekomen. De partijen, die binnen het raamwerk van de EU opereert, worden op het schild gehesen en elk afwijkende mening wordt zo snel mogelijk in de fascistische hoek geplaatst. In de toekomst, zal elk programma, wat de EU oplegt geïmplementeerd worden, zonder dat de burger er invloed op zal hebben. Stemmen? Zonde van je tijd en je blijft gefrustreerd achter. Ik voorspel, dat de toekomst voor de NL burger er absoluut, niet beter op wordt. Alleen zij, die het dichtst bij het vuur zitten, zullen zich nog kunnen ‘warmen’. Ik zie die tweedeling van een afstand en dat gaat sneller dan menig een denkt. Maar goed. Als er mensen zijn die op partijen stemmen, om van NL een ‘Metropolis’ te maken? Het zij zo. De meeste stemgerechtigden, nemen niet eens de moeite, om te gaan stemmen. Maar wel het hoogste woord, als er maatregelen komen, waar ze door geraakt worden. Het zal mijn tijd nog wel duren. Maar ik voorzie in mijn geboorteland, grote problemen in het verschiet.

   1. Caro

    @Top,

    Zie verslagen Europese Rekenkamer en Nederlandse Rekenkamer.
    Laten we niet voor 2 deling gaan

 5. Dragonmaster969

  ik snap Nederland ook niet. ben bang dat onze toekomstige generaties, net als wij, hier alleen maar meer last van gaan ondervinden. Nederlandse pensioenen uitgeleverd aan Brussel, die hier dankbaar gebruik van zullen maken om tekorten op te vangen in Zuid-Europa. ongelimiteerde asielinstromen van moslim(terroristen) en Afrikaantjes zullen ook de sociale welzijnsstaat nivelleren tot 0. man man wat heeft Nederland verstandig gestemd zeg. hopelijk zijn ze in andere landen wel bij hun volle verstand…

  1. thomas8

   Breng toch eens respect op voor de stem van uw medeburger. Uw stem is niet meer waard dan die van een ander.

 6. Beukman

  @Jan roost:
  De PvdA – die nauwelijks nog bestaat, die op de grond ligt, waar ik notabene medelijden mee had – wordt waarschijnlijk de grootste partij van het land. Natuurlijk zijn de sociaal-democraten als herpes: steeds als je denkt dat je ervan af bent steekt het de kop weer op, maar deze winst kwam wel erg onverwacht.

  Misschien moet Jan zijn hoofd eens uit zijn bubble halen en de MSM gaan volgen. Wie dat doet, weet allang dat de PvdA bezig is met een come back.

  1. Hans Brusselmans

   De come back van de PVDA wordt gerealiseerd door hersenloze alzheimerpatiënten die zijn vergeten wat er allemaal fout is aan die PVDA, want zij hebben nog steeds dezelfde foute ideeën en blijven nog steeds op macht beluste zakkenvullers die slechts het beste voor henzelf wensen, baggervolk, een andere benaming is er niet voor hen.

   1. Caro

    @ HB,

    “hersenloze alzheimer patiënten ”

    Niet allen die diagnose vorm van dementie hebben gekregen, zijn wilsonbekwaam. Dat dementie gaten in de hersens slaat, al erg genoeg.

    Ik hoop dat u voor uw inhoudelijke bijdrage toch voortaan dit achterwege laat.

    1. DeBruijn

     @ Caro

     Dat is gewoon een nieuwe account van Joop, die vindt schelden een teken van intelligentie.

   2. Klaas de Witt

    Belachelijke opmerking. Zegt veel over uw eigen gebrek aan intelligentie.

  2. F.C. Labrouste

   Dat is juist. Er was al langer sprake van een gestage stijging van de PvdA in de opiniepeilingen. Die gestage opmars is politiek relevanter dan de opmerkelijke verkiezingswinst van de PvdA bij deze verkiezingen die inderdaad in belangrijke mate de persoonlijke verdienste van Timmermans is.
   Die gestage opmars betreft de politieke inhoud en de thema’s die de PvdA daarin benadrukt: sociale zekerheid, bezwaren tegen de marktwerking en behoud van de welvaartsstaat. Dat is een tegenbeweging tegen het dominante neo-liberalisme in de politiek (een dominantie waar de PvdA overigens zelf in sterke mate aan bijdroeg). Dat neo-liberalisme loopt tegen zijn grenzen en beperkingen op en daar geven linkse partijen stem aan.

   1. Sealgaire

    Blaaskaakje, inderdaad, Blablabla. En verzin gewoon je eigen waarheid. Tiktaktiktok, en vooral tiktaktiktaktiktak.

    1. Klaas de Witt

     Dat “blaaskaakje” is volledig projectie van uw kant. En van dat klokje met het uur van de waarheid is deze verkiezingen ook weer niet erg veel van terrecht gekomen. Doet me sterk denken aan 2017, toen het pvv plebs ook dacht dat ze zouden gaan winnen. Frustratie voorkomend uit een gebrek aan begrip voor de keuzes van je landgenoten.

     1. Peter Oudshoorn

      ‘PVV plebs’, zo beziet onze democraat in hart en nieren Klaas de Witt zijn mede-Nederlanders en mede-stemmers.

      Klaas de Bruinwerker probeert de elitaire snob uit te hangen, maar gezien zijn woordkeus en zinsbouw is het een doodordinaire uitkeringstrekker met hang naar erkenning en bevestiging.

      Ga je schamen sukkel.

   2. Klaas de Witt

    Uw bijdrage is als parels voor de zwijnen.

 7. santiago

  Duitsland moest er destijds nog voor vechten, nu hebben we ons zonder slag of stoot gewoon overgegeven

 8. F.C. Labrouste

  Dit artikel maakt pijnlijk duidelijk hoe aanhangers van PVV en FvD zich de afgelopen tijd in een informatief isolement hebben bevonden.
  Als 14% van de Nederlanders aangeeft geen Nexit te wensen en ook overigens een grote meerderheid aangeeft een versterking van de EU na te streven, kan het toch onmogelijk verbazing wekken dat een Nederlander die zich kansrijk nomineert voor de positie van Voorzitter van de Europese Commissie veel stemmen weet te trekken?

  1. Meriadoc Brandebok

   Je weet dat populisten vrij letterlijk menen namens het algehele Nederlandse volk te spreken, maar dat klopt duidelijk niet.

   1. Sealgaire

    Aldus sprak het ouderlingen schandknaapje en supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

   2. Henk-Jansen

    Namens de gehele 14% van het Nederlandse volk 😉

    1. Meriadoc Brandebok

     🙂 🙁

 9. trutje

  Ik snap het ook niet maar gelukkig zijn het Europese verkiezingen waarin Nederland sowieso niks in te brengen heeft. Denk dat bij landelijke verkiezingen de uitslag anders zal zijn.

  1. Vit

   @Trutje

   Een stem meer kan een idioot plan in de prullenbak laten verdwijnen.

 10. Tguard

  Tja idd randdebielen maar wel de meerderheid dus wij zijn de minderheid en daar moeten we het mee doen. Nog twee jaar uitzitten en hopen dat verstandig rechts meer te zeggen heeft. Overigens heeft het ook te maken met dat stel lapzwansen die niet gaan stemmen maar wel overal een mening over hebben.

  1. thomas8

   Ah kijk, iemand met een andere (in dit geval politieke) voorkeur is gelijk een randdebiel.

 11. Vit

  @Jan Roos

  Ik begrijp er ook helemaal niets van, wat bezield deze stemmers, het is diep treurig dat mensen zo’n kort geheugen hebben.

  1. Henk-Jansen

   Waar heb je het over? Of bedoel je het feit dat de pvda in het landsbelang in het kabinet Rutte II is gan samenwerken met de vvd om het land bestuurbaar te houden nadat de pvv laf wegliep omdat ze niet de ballen hadden om moeilijke beslissingen te nemen?

   1. Vit

    @Henk-Jansen

    Ik heb het over zijn bewering dat de islam al 2000 jaar bij Europa hoort en de mondkapjes affaire dat soort.

    1. Henk-Jansen

     De Islam maakt ook gewoon al een hele lange tijd onderdeel uit van Europa en of dit nou 2 duizend of duizend jaar is is niet relevant. En die opmerking over mondkapjes, dat was smakeloos maar hij heeft er zijn excuses voor aangeboden dus dan is wat mij betreft de kous af.

     1. Vit

      @Henk-Jansen

      “De Islam maakt ook gewoon al een hele lange tijd onderdeel uit van Europa”

      Dat kun jij vast wel uitleggen in welk opzicht, ik ben zeer benieuwd.

     2. Beukman

      In welke eierschaal woon jij, @Vit?
      Er wonen al heel lang een hele hoop moslims in Europa, dus ja: de islam hoort bij Europa, net als pakweg FvD dat doet.

     3. Vit

      @Beukman

      Hoort de islam daarom bij Europa? Make it a little, het is een woestijn religie.

     4. Vit

      @Beukman

      Wellicht heb je meegekregen dat mijn vriendin in de verte moslima is, maar zij wil er absoluut niets mee te maken hebben.

     5. Beukman

      Don’t try to turn you there out @Vit, of je het leuk vindt of niet, wat hier al eeuwen is hoort hier ook.
      Enne… “woestijnreligie” … man dat is zo 2003. Ik ken geen ene moslim die iets heeft met de woestijn.

     6. Vit

      @Beukman

      Neuh maar wel met de religie die daar bedacht is, ene Mohammed je kent hem wel waar je geen kritiek op mag hebben.

     7. Vit

      @Beukman

      Mijn vriendin zegt zojuist dat ook jij tenzij je bekeerd bent als Kuffar gedood moet worden of in geval van homo zijn head first van een grote hoogte gedropt moet worden, fijn hé zo’n religie hoort echt bij Europa.

     8. Beukman

      @Vit
      Zeg maar tegen je vriendin dat dat onzin is.

     9. Vit

      Het staat notabene in de koran Beukman of wil je dat ontkennen?

     10. Vit

      Btw, zojuist weer een aanslag in Lyon, tyfus volk die christenen.

     11. marco1

      @vit: wat is er in lyon ik ga daar morgen naartoe. Z is even gaan googlen.

     12. Vit

      Staat in de telegraaf.

     13. marco1

      Ja net gelezen Vit. Een bompakket. Rare wereld joh.

     14. Beukman

      @Vit beweert:
      Het staat notabene in de koran Beukman of wil je dat ontkennen?

      Er staat zoveel in de koran. Het zal de meeste moslims een biet zijn.

     15. Vit

      @Beukman

      Ik stel voor dat jij op een mooie dag met een bord waarop staat dat Mohammed een pedofiele struikrover is gaat lopen in de Schilderswijk, eens kijken hoeveel straten jij het redt.

     16. Beukman

      @Vit, ga jij eens bij een wedstrijd van ADO Den Haag thuis in het stadion roepen dat Den Haag een k*nkerclub is en de supporters een stelletje pedofiele mietjes. Kijken hoe lang jouw kop er nog op zit.

     17. Vit

      @Beukman

      Voetbal is niet mijn ding maar dat is ook weer waar.

   2. edoc431

    nog steeds niet geleerd dat het CDA de boel heeft opgeblazen merk ik

   3. toetssteen

    @Henk-Jansen
    U vond de Kunduz missie wel verantwoord???
    Het was overigens het CDA dat brak en niet de PVV. Bovendien zat Wilders niet in het kabinet, maar was slechts gedoogpartner op een aantal tevoren afgesproken punten. Op de punten die daar niet bij hoorden, waren ze net zo vrij als elke andere partij.

   4. Bosche draak

    Je bedoelt de formatie die het CDA deed klappen?
    PVV stapte er toen uit om hun belofte’s aan de achterban niet te breken.
    VVD had daar dan weer geen last van, die bleef stug zitten en brak elke belofte die ze ooit gemaakt hadden.

    1. toetssteen

     @Draak
     ‘Pijnlijke miscommunicatie en onenigheid binnen de CDA-top leidden begin 2012 de val van het eerste kabinet-Rutte in. Daardoor kon partijleider Verhagen uiteindelijk niet leveren wat hij al aan PVV-leider Wilders had voorgespiegeld. Het verklaart waarom Wilders alsnog opbrak na zeven weken onderhandelen in het Catshuis, met een begrotingsakkoord al in zicht.’

     Aanhaling Volkskrant, artikel van Hoedeman.
     Hans Hillen heeft het overigens volmondig toegegeven in diverse artikelen.

     1. F.C. Labrouste

      Over de aanleiding voor de val van het Kabinet Rutte I bestaan veel tegenstrijdige verhalen die vooral gesponnen werden omdat er behoefte was elkaar de zwarte Piet voor de breuk te kunnen toeschrijven.
      De kern van de zaak is echter dat de PVV om electorale redenen niet bereid was verantwoordelijkheid te nemen voor noodzakelijke bezuinigingen. Het is goed mogelijk dat het CDA het initiatief nam om ‘de stekker er uit te trekken’ maar daaruit volgt niet dat de schuld voor de breuk ook bij het CDA lag. Die schuld lag zonneklaar bij de PVV die regeringsverantwoordelijkheid ontliep toen het regeren moeite ging kosten.

     2. Bolkestein

      Opdat wij nooit vergeten!

 12. C.A.Barstow

  Schrans Timmerfrans is een linkse op macht beluste geestelijk gestoorde land en volksverrader, een rat dus, of nee, dat is een belediging voor de ratten.
  Schrans zou zijn eigen familie nog verraden om aan de macht te komen,
  dat Nederland daarbij opgeheven wordt interesseert dit vette volgevreten varken niets.
  Een land dat voor dit gevaarlijke varken kiest verdient ook niet beter dan opgeheven te worden.
  Hoe hersenloos kun je als volk zijn.

 13. Marija

  Jan, ik was verbijsterd toen duidelijk werd dat Nederland voor die nare en foute man heeft gekozen. Het zegt wat over de onmetelijke desinteresse en luiheid van Nederlanders, die hun land nu gewoon weggeven aan Brussel en vreemdelingen die hier niet thuishoren.
  Ik ben klaar met de politiek, ben doodziek van die maffiabende en het oerdomme goedgelovige volk dat weigert na te denken.
  Mijn g.od men krijgt wat men verdient en hun kinderen en kleinkinderen worden de dupe.

  1. Henk-Jansen

   De Europese Unie is onmisbaar geworden voor Nederland, het is een kwestie van tijd tot mensen zoals jij dat zullen inzien. En die onzin over immigranten, niemand is voorstander van om de poorten van Europa wagenwijd open te zetten en te zeggen, kom maar binnen met zijn allen. Wil je de situatie echter goed oplossen dan zal er verdere Europese integratie nodig zijn.

   1. Vit

    @Henk-Jansen

    “En die onzin over immigranten”

    Welke onzin bedoel je precies?

    1. Henk-Jansen

     De uitspraken van pvv’ers en fvd’ers over asielinvasies en omvolkingspraktijken enzovoorts. Pure onzin!

     1. Vit

      Ben jij na de oorlog nog buiten geweest?

     2. Likko

      Nog nooit van het Coudenhove-Kalergi plan gehoord zeker? De man die de onderdrukking van het westen uitdokterde heeft er nota bene een Nobelprijs voor gekregen. Dus stop met je ongelofelijke onzin praatjes en kom terug als je het hebt opgezocht.

  2. C.A.Barstow

   @Marija:

   +1

 14. Piet Patat

  Probleem met het stem- en klapvee is dat ze niet nadenken over de gevolgen van hun stem. Ze gaan af op bekendheid. Zodra er maar een coryfee op komt draven denken ze dat het wel goed is. Hoe vaak hoor je niet op TV of radio dat men er op stemt omdat het “een aardige vent” is ? WTF ! Die Timmermans is een levensgevaarlijke €urofiele gek die inderdaad staat voor alles wat de €U is en dat is niet best !
  Ondemocratisch, imperialistisch, burocratisch, bemoeizuchtig, anti-nationalistisch en ga zo maar door. Die €uropese verkiezingen zijn een lachertje. De dienst wordt uiteindelijk uitgemaakt door een ongekozen politburo met een nog ongekozener voorzitter en “president” De €U is slechts de opvolger van de USSR.
  Een onderdrukkende, verstikkende moloch die de aangesloten vazalstaten ( want natie staten zijn het al lang niet meer ) in de wurggreep houden en wee zijn gebeente die buiten de lijntjes durft te kleuren ( Polen, Tsjechie bv. ) die krijgt Timmerfrans op zijn dak met sancties en dreigementen.
  Om van de Brexit nog maar te zwijgen !
  De €U IS er niet voor ons, die is er voor het grootkapitaal, de machtswellustelingen, de bankiers, de regenten, de elite, de imperialisten. Het klootjesvolk is inmiddels zo gehersenspoeld en geintimideerd dat het niet meer durft te twijfelen aan de “goede bedoelingen” van dit monster en zijn potentaten. Die kijken NOS en GTST, doen de boodschapjes en sukkelen maar verder.

 15. Regina

  Er is zeker sprake van fraude. In de peilingen voor de TK stond de SP op 12 zetels (niet best maar zeker genoeg om minstens 1 zetel voor de EU te halen) en PvdD op winst. De linker fractie is helemaal weggevaagd en de links kritische stem wordt in de EU waarschijnlijk helemaal niet vertegenwoordigt. Ondanks dat is de sociale onrust in Europa groter dan ooit: zie gele hesjes, oorlog met Rusland, klimaatverandering etc. Links is belangrijker dan ooit

  Het uitschot van de PvdA denkt alleen aan hun eigen hachje hun korte termijn winst. Afgrijselijke verraders zijn het. nog veel erger dan rechts

 16. Moh de pedo

  Jan, ik zag je in Bergen bij het café en sprak je aan vlak voor de wedstrijd van Ajax tegen Utrecht. Ik ben het opnieuw volkomen met je eens. Nederlanders stemmen vanuit hun onderbuik, dat blijkt wel weer. Pro Europa heeft gewonnen van eurosceptische partijen in zijn totaliteit. Men zal de gevolgen merken.

 17. Henk Albarda

  Dus als ik het goed begrijp zien wij hier 18 % van 41 %, incl overstappers van d66, sp EN groen links naar pvda , als massaal op timmermans gestemd? Wonderlijke redenering.
  Wel zonde is dat zovele EU-critische kiezers thuis zijn gebleven.

  1. nick

   Idd. Velen zijn niet gaan stemmen omdat ze dan met hun stem min of meer de eu erkennen. De eu negeren is dan een oprechte doordachte keuze.

   Dat van de 41 procent wel stemmers er 18 procent op een heel enge foute griezel hebben gestemd die ook nog eens lid is van een overbodig geworden links clubje, is zeer vertroebelend voor het beeld van wat de meerderheid van de bevolking werkelijk wil en vindt.
   Ik vermoed dat de meeste van die 18 procent geen benul hebben op wie ze hebben gestemd. Diezelfde mensen hebben ook geen benul hoe eng en destructief de eu voor hun en hun land en welzijn is.
   De motieven voor een stem op een in werkelijkheid totaal foute man zijn gestuurd door onwetendheid en onbenul. Het zijn mensen die zich gemakkelijk hebben laten manipuleren door deze narcist of uit gewoonte PvdA stemmen, door hun DNA links zijn of door domme en onrealistische overtuigingen links menen te moeten zijn.
   Spijt en de waarheid komen achteraf, als het te laat is.

   Wij mensen met gezond verstand en heldere visie zijn verbijsterd over zoveel onbenul. Dat de waarheid nog maar niet wil doordringen. Het is teleurstellend en frustrerend. Buiten dat het gevaarlijk is, is het ook nog eens verraad. Verraad aan je land, vrijheid, eigenheid, bevolking en cultuur. De toekomstige geschiedenis zal duidelijk zijn Onze kinderen zullen niet begrijpen waarom we zo ongelofelijk stom gehandeld hebben. Zij zullen de werkelijke slachtoffers zijn van de huidige politieke onbenullen en bewuste, en dus criminele politieke kopstukken.

 18. RS

  wel een beetje heel erg vreemd , want bij alle andere verkiezingen, was er of waren er STEMBUREAU’S fraudes, maar nu hoor je daarover NIKS. vreemd, heel erg vreemd…

  1. Klaas de Witt

   Meer complottheorieën graag.

 19. Heras

  Ik schrok mij rot toen ik de voorlopige uitslag zag. Wat een blamage. Door niet-stemmers is de pvda de grootste geworden, ten koste van de stemmers. Meer immigranten, die nooit zullen werken , meer belastingen,meer regels vanuit brussel. Nederland: GOED GEDAAN.

 20. Klaas de Witt

  Jan Zout.

 21. Kees

  Onder Frans zal de EU zeker ten onder gaan, wat dat betreft een prima uitslag!

 22. Rud56

  Jan, jij zéker niet de enige. Ook ik viel uit mijn stoel toen ik de uitslagen las.
  Het is onbegrijpelijk dat er op die PvdA wordt gestemd, een partij die Nederland grote ellende heeft bezorgd c.q. die (mede)verantwoordelijk is voor de bagger waarin we nu verkeren!

  Ja Jan, hoe verschrikkelijk dom moet je zijn om ook op die partij je stem uit te brengen. Ontzettend en uitermate dom dus! Maar wél klagen!

  1. Klaas de Witt

   Uh… Jij klaagt. Ik heb een prima leven in één van de fraaiste ivoren torens van deze wereld genaamd Nederland. Als je de toestand in ons prachtige landje bagger noemt heb je echt je ogen in je zak zitten.

   1. Caro

    @ klaas,

    Het is volgens mij u en niet jij.
    Zoals elkaar aangesproken wordt.

    Wat bedoelt y met uw reactie te duiden, zeggen?

   2. Bosche draak

    Dus je bent een egoistische zak hooi die alleen maar aan z’n eigen hachje denkt?
    Duidelijk, ga jij maar lekker lopen zweefduiken uit je torentje galbak!

 23. Christian

  Beetje veel gezeik over dat een sterk Europa direct een soort imitatie V.S moet worden en janken omdat hij zelf niet politiek capabel blijft. Tuurlijk moet je reageren tegen doorgeschoten Nationalisme, Jensen is geen oorspronkelijke Nederlander, Baudet en Wilders hebben verre familie die moslim zijn in Indonesië. En Wilders met eerder nog een meldpunt heeft zijn vrouw uit notabene Hongarije, een van de weinige Europese landen met behoorlijk wat mosliminvloeden. Ik wil en en, namelijk een sterk concurrerend en versterkend Europa, en een sterk Nederland waar ook minderheden (ouderen, zwakkeren, minder begaafden en politiek vluchtelingen) gewoon veilig kunnen leven al die volksmennerij en stemmingmakerij zorgen er niet voor dat wij een betere eenheid gaan vormen. Wil je een goede staat, dan moet je elkaar niet gaan uitspelen omdat je eigen politieke partij geflopt is en je frustraties bij deze waardeloze online nepkrant mag posten, Jan Roos echt triest en zielig figuur, net als de eerder genoemde zakkenvullers…Voor mij is het wel duidelijk: Hypocriete zakkenvullers zijn deze media en bijna alle huidige politici. Trap er niet in en gebruik je gezond verstand, aan de satirische opmerkingen hier te lezen vindt bijna iedere commentator hier het niveau van journalistiek zwaar bagger, maar is het vermakelijk om te zien hoe creatief men blijft proberen om van muggen olifanten te maken en of mensen weg te zetten, of in de slachtofferrol te kruipen. Wij Noord Europeanen en Nederlanders hebben niks te vrezen als we gewoon doen waar we goed in zijn, diegene die bang zijn voor moslims en andere zaken durf ik lafaards te noemen. Wees trots op jezelf en op je afkomst, gebruik je verstand, gekke mensen heb je overal, wees zelf wijs.

  1. DidiMadloba

   In de nazi tijd grepen wanhopige slachtoffers naar DNA testen om aan te tonen dat ze geen nazi waren

 24. J.Rademaker

  Het bizarre is dat deze man niet gekozen is en kan worden als lid van de Europese commissie maar wel in die functie op tournee is geweest.
  Hij is kennelijk in het parlement gekozen en dat mag slechts adviezen uitbrengen.
  Ik deel de somberheid.

 25. ikweetwatikwil

  Christian. Je hoeft allen maar naar de mensen van denk te kijken en te luisteren. Dan weet je genoeg. Nu opeens zou de moslim hier al 2000 jaar zijn? Tot voor een jaar of 40 terug ben ik er nog nooit 1 tegen gekomen en nu struikel je er over. Met gaat niet om de islamitische mens , het gaat om wat ze voorstaan. Dat is hun cultuur en die past hier niet. Het beste voor ons en de islamitische mens is, als ze zich niet willen aanpassen , ze terug gaan naar land van herkomst. Want eerlijk, waarom zijn ze hier.

  1. Christian

   Ook al waren de moslims bij wijze van spreke de aller eersten, nu is het onze tijd, en een beetje reuring kan geen kwaad.

 26. DidiMadloba

  Jan Roos staat voor alles wat fout is.
  Ga toch een vak leren, man.

  1. henk43

   Zelfs dat lukt hem niet

  2. Willem Bever

   Deed jij dat maareens….een vak uitoefenen zou wellicht helpen de stront die nu in je ogen zit eruit te halen

 27. Likko

  Nederland 0 – 1 Duitsland

 28. fusilier

  Een socialist stemt op een socialist die 360000 euro per jaar verdient. Wat een dom volk.

 29. Kapitein Haddock

  Met de winst van de PVDA klopt iets niet!
  Het is onbestaanbaar dat een splinterpartijtje van de een op de andere dag de meeste stemmen ( Hum…hum) krijgt!
  Jarenlang is de burger belazerd door de PVDA en nu plotseling pro-PVDA? Dit is geen zuivere koffie!
  Maar de werkelijkheid:
  het is n.l. voor de andere EU landen een “voorbeeld” om links te stemmen.
  Zondagavond zal blijken dat bij de exit-polls totaal verkeerd gerekend is! En gemanipuleerd!
  Een vies politiek spel!
  Voorts zal de totale uitkomst een andere uitslag geven. Het gejubel op de NOS zal verstommen!

  1. Ruiter

   Ach, waarom zou dit niet kloppen? De 2/3 zetels winst van PvdA komen van D’66 en SP. Net zoals de 3 zetels van het FvD afkomstig zijn van de PVV. En de ene zetel extra voor de VVD van het CDA.

   In de totale verhouding links – rechts is ten opzichte van de vorige keer niks veranderd. Het zijn net communicerende vaten.

   1. toetssteen

    @Ruiter
    Ik denk dat uw analyse vrij correct is.

 30. nienke

  Timmermans heeft weer het deel van het Ned. volk verlakt met z’n mooie praatjes en natuurlijk heeft dit deel met bewondering aan z’n lippen gehangen niet wetende dat ze allemaal worden belazerd.
  Hij zit er niet voor de Nederlanders maar voor z’n eigen macht.
  Ze zijn er weer ingestonken, als hij straks gekozen wordt zijn alle beloftes snel vergeten en heeft hij z’n doel bereikt.
  Deze man wil alleen macht!!!!!!!

 31. Juriaan

  Deze stemmen tellerij stinkt naar de misdaad, wat er gebeurt, gebeurt deze randdebiel zal en moet de baas worden. Dit stinkt zo erg, dat het ook nog gevaarlijk wordt. Ik benijd het Verenigd Koninkrijk

 32. Robert Leiden

  Jan Roos kan het weten.
  Tenminste iemand met verstand van zaken….
  Hoe heette die omgevallen partij ook al weer, VNL?

  En dan nog wat.
  Als je op een debat avond Thierry B en Frans T hoort praten, dan snap ik dat veel mensen voor Frans T kiezen.
  Anders gezegd, Thierry heeft die avond kansen laten liggen met zijn Nicht Gewusst en MH17 meningen.
  Is eigenlijk wel een brevet van onvermogen.

  En dan die luie PVV stemmers die het af laten weten.
  Kan je een keer stemmen, doen ze het niet.
  Dus aan wie ligt dan het tegenvallende populistische resultaat?
  Volgende verkiezingen weer een kans.

 33. Arbeider65

  Mee eens. SP leden die hun eigen filmpje aan vielen. Terwijl er niet op de inhoud is gelet, maar wel de vorm aanvielen. Domme mensen. En die hebben , schijnbaar, meer educatie gehad dan mij. Heb maar gewoon LTS. Maar….wel meer levenservaring.

 34. Fred Plantinga

  Ik zou zeggen: “Jan Roos is voor mij alles wat fout is”, samen met Thierry Bidet c.s. en het geblondeerde lam Wilders. Allen ultra rechts en flauwekul.

 35. Nye

  Jan Roos is een zero. Een ventje dat slechts over de ruggen van anderen succes probeert te oogsten.
  Zo profiteert hij in gesprekken van het fatsoen van anderen door zelf ongekend onbeschoft te zijn. Roos is een afstotend, neerbuigend naar neetje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.