Debat gaat door! Rutte akkoord met voorstellen Thierry, alleen nog op tv!

Geen categoriemei 18 2019, 9:00
Inmiddels is deel 3 van de 'will they, won't they?' soap rondom het 'Rutte vs. Thierry'-debat, aangebroken. Het lijkt er nu toch écht van te komen. Mark Rutte en de VVD zijn akkoord met de voorwaarden, op één na: het moet wél echt op tv.
Hiermee lijkt het dus bijna rond. Als Thierry nu nog even instemt met een uitzending op tv en een tv-zender ook nog even meewerkt zonder al te veel inmenging in het debat, dan geht's los! De VVD wilde namelijk niet een livestream via Facebook maar 'iedereen bereiken' en zo'n 7 miljoen Nederlanders zitten niet op Facebook. Ook wilden zij in eerste instantie graag één-tegen-één en Baudet wilde juist twee-tegen-twee, in verband met de Europese verkiezingen. Voor zover ik heb kunnen lezen hield Baudet hier juist aan vast. Als we de VVD mogen geloven heeft hij dit in de loop van gisteravond dus kennelijk laten varen en is één-tegen-één toch wel prima. Het kan natuurlijk ook dat de VVD nu doet alsof, Baudet heeft namelijk nog niet geantwoord.
Afijn, het zou mooi zijn als het debat voor beide partijen in een acceptabele vorm plaatsvindt vóór de verkiezingen. Dan staat er echt iets op het spel en kan het haast niet anders dan dat het hard tegen hard gaat. Goedkope one-liners gaan het dan niet redden bij het publiek!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten