Debat gaat door! Rutte akkoord met voorstellen Thierry, alleen nog op tv!

VVD2
Foto: Screenshot VVD-Twitter

Inmiddels is deel 3 van de ‘will they, won’t they?’ soap rondom het ‘Rutte vs. Thierry’-debat, aangebroken. Het lijkt er nu toch écht van te komen. Mark Rutte en de VVD zijn akkoord met de voorwaarden, op één na: het moet wél echt op tv.

Hiermee lijkt het dus bijna rond. Als Thierry nu nog even instemt met een uitzending op tv en een tv-zender ook nog even meewerkt zonder al te veel inmenging in het debat, dan geht’s los! De VVD wilde namelijk niet een livestream via Facebook maar ‘iedereen bereiken’ en zo’n 7 miljoen Nederlanders zitten niet op Facebook. Ook wilden zij in eerste instantie graag één-tegen-één en Baudet wilde juist twee-tegen-twee, in verband met de Europese verkiezingen. Voor zover ik heb kunnen lezen hield Baudet hier juist aan vast. Als we de VVD mogen geloven heeft hij dit in de loop van gisteravond dus kennelijk laten varen en is één-tegen-één toch wel prima. Het kan natuurlijk ook dat de VVD nu doet alsof, Baudet heeft namelijk nog niet geantwoord.

Afijn, het zou mooi zijn als het debat voor beide partijen in een acceptabele vorm plaatsvindt vóór de verkiezingen. Dan staat er echt iets op het spel en kan het haast niet anders dan dat het hard tegen hard gaat. Goedkope one-liners gaan het dan niet redden bij het publiek!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

44 reacties

 1.   

  Zodra pinokkio zijn smoel opentrekt liegt die al, de geboren leugenaar.

  1.   

   Dat gaat voor beide op.

   1.   

    Nu ook even aangeven waar Baudet heeft gelogen, ok?

    1.   

     Migratie cijfers, migratie redenen, klimaat verandering oorzaak. Kosten energie transitie. Noodzaak meer geld leger politie.

     1.   

      @Ragmilla op welke planeet leef je.

      Of heb je weer aan de drank gezeten.
      Schrijf liever niets dan deze onzin.

      Dom, dom, dom van mij. Ik had het kunnen weten.
      Je bent natuurlijk links en gewend onzin en leugens te verspreiden

     2.   

      Bij elkaar geraapte kolder. Is je hersenpan dan zo leeg? Je hebt dat ding waarschijnlijk om er haar op te dragen , of….?

     3.   

      Ries

      Wat is kolder? Baudet heeft gelogen over die onderwerpen. Toont u mij maar dat het niet zo is.

      Het ergste is dat hij een belangrijke waarheid verzwijgt, Nederlands eigen bevolking is niet ontwikkelt genoeg om een kennis economie te kunnen opbouwen.

     4.   

      IQ 0 Ragmilla, ik lees een aantal woorden en zie er geen enkele specificatie bij. Ik gebruik de cijfers vanaf 2013 en kom op een totaal van omstreeks 3 miljoen indringers die via 2 tot 10 andere oorlogsvrije landen Duitsland en Nederland inmarcheerden, luid babbelend op I-phones.
      Aangezien ze tenminste 1 oorlogsvrij land doorgemarcheerd zijn, is het een directe leugen van Nederlandse autoriteiten deze economische graaiers ‘vluchtelingen’ of ‘asylzoekers’ te noemen. En zolang geen enkele minister het lef heeft de VN op deze grove leugen te wijzen, zal de VN natuurlijk deze grove leugen ook doorzetten. Minder vluchtelingen betekent voor de VN minder subsidie, dus minder inkomen.

     5.   

      Je bent best onnozel hè.

     6.   

      Stem in Mei een anti EU partij.
      Stem PVV of FvD

     7.   

      @ragmilla
      jammer dat u slechts kreten slaakt en een ongelooflijk groot vertrouwen heeft in het ‘waarheidsbeleving’ van o.a. VVD. u praat over het klimaat, u heeft iets gehoord over opwarming, smelten der gletsjers, smelten van de poolkappen, sterke toename van orkanen, overstromingen en al wat dies meer zij. heeft u zich weleens verdiept in aanvullende informatie over de hierboven genoemde fenomenen? ik ben bang van niet. onderzoek van de NASA: in de jaren 1982 tot 2001 groeide het ijs op beide kappen met 112 miljard ton PER JAAR. in de jaren 2001 tot 2008 met 86 miljard ton per jaar. dat leest men niet in de MSM. zelfs het IPPC, het ‘wetenschappelijk’ centrum der VN dat erom bekend staat dat men daar het niet zo nauw neemt met de waarheid, heeft in een rapport verklaard: ‘het aantal orkanen, overstromingen, tropische stormen en aanverwante natuurrampen, is NIET gestegen’. waar liegt de FvD in deze kwestie? waar spreekt de VVD de waarheid in deze kwestie? wordt toch eens wakker, het draait alleen maar om de centjes en het klimaat – niet te verwarren met het milieu – is een verdienmodel. dat is de reden dat de VVD, met de heer Rutte als partijleider, hierover liegt. daarom beschouwt de heer Rutte, ons land, Nederland, als een gaaf land. omdat de Nederlandse burger alles slikt en elk jaar meer aan de waanzinnige klimaat hysterie moet betalen. KASSA! geloof niet alles, onderzoek alles zelf want dat is de enige manier waarop u tot een gezond oordeel kunt komen.

 2.   

  Goedkope one liners is waar Baudet op vaart en beide mannen zijn leugenaars dus het is van geen enkel belang. Verstandig van Rutte om face book niet te accepteren, FvD zou dit waarschijnlijk manipuleren.

  Ik zal VVD stemmen bij gebrek aan een goed alternatief en mijn huishouden meer dan genoeg belasting afdraagt, herverdeling slaat door. Laat mensen maar een beetje meer zelfredzaamheid aanleren. Jouw toegang tot de zorg moet je zelf maar regelen bijvoorbeeld. FvD is een media bedrijf en alt right dus geen optie.

  1.   

   @Aytas
   herverdeling slaat door??
   Een enorm grote smak geld gaat naar jouw soortgenoten,illegale moslims,ontwikkelingshulp,klimaatakkoord,EU afdrachten.
   Daar heeft herverdeling niets mee te maken!

   1.   

    Ehm de smak geld staat op 1 op 10 uw kant op. U moet maar leren uw eigen boontjes te doppen. 70% van de inkomsten uit inkomens belasting wordt door 25 % van de belasting betalende bevolking opgehoest. Lijkt mij solidair genoeg. De loodgieters en glazenwassers gaan maar meer belasting betalen, het wordt tijd dat de free ride ten einde komt. Altijd maar jammeren ons geld terwijl de bijdrage zeer miniem is.

    1.   

     @Ragmilla
     Je verraadt iets over jezelf. Als jij zelf belasting betaalde zou je weten dat het “Inkomstenbelasting” is en niet “inkomensbelasting”.

     Jouw eigen bijdrage zal dan mogelijk ook zeer miniem en jammeren hoef jij dus niet. Maar niemand op DDS zal daar verbaasd over zijn.

     1.   

      Poeh wat een verraad toch. Ik heb de werking van het heffingstelsel wel correct weergegeven met een schrijffout. Shoot me.

  2.   

   Wat is het verband met Alt Right?

   1.   

    Taylor en le Pen, Erkenbrand en de vele retweets van alt right organisaties. Niet te missen.

    1.   

     Geef eens- ik zal het je gemakkelijk maken- twee oneliners. Kom op. Je kunt het. En dan moet je natuurlijk niet met flauwekul komen als ‘Wij vinden dat 1 + 1 onmogelijk 3 kan zijn’. Wel oneliners die ik qua logica begrijpen kan.

  3.   

   @Ragmilla: Koekoek.
   Meer valt er weer niet over jouw totaal debiele geraaskal te zeggen.

   1.   

    Goedemorgen Joop
    365 dagen 16 uur per dag en op alle berichten reageren.

    Volgens mij spendeer jij hier veel meer uren dan mij op DDS.
    Hoe doe je dat naast dat keiharde werken van jou.

    1.   

     @Trol Monty: Ik had je al geschreven dat ik jouw totaal debiele geraaskal niet meer lees. Elke letter die je aan jij verspilt is zonde van de moeite. Ik ben klaar met jou. Dus beter je spuitje aan je GGZ begeleider gaan vragen. Doei.

     1.   

      Joop Klepzeikert
      “Ik had je al geschreven dat ik jouw totaal debiele geraaskal meer lees.”

      Maar ander lezen het wel. Jij probeert mij weg te zetten als werkloze die hier 365 dagen 16uur per dag reageerd.
      Maar iedereen kan zien dat jij overal op reageert de hele dag door als hoogopgeleide.

      Ik volg je alleen maar totdat jij Nederland de rug hebt toegekeerd gekeerd.

      Dit kan je nauwelijks raaskallen noemen.

    2.   

     s het geen tijd voor u, om in therapie te gaan? Zo je best gedaan om ”korporaal’ te worden, maar, je heb nooit begrepen, dat je het vaatdoekje van de compagnie moet spelen? En er nog trots op zijn ook? Zoek hulp! Misschien kan de ‘welzijnszorg’ iets voor u betekenen? En als laatste als ik, als commandant, uw persoontje in mijn compagnie zou hebben in tijd van oorlog? Nee, dat zal mij nooit gebeuren.

  4.   

   Geef eens- ik zal het je gemakkelijk maken- twee oneliners. Kom op. Je kunt het. En dan moet je natuurlijk niet met flauwekul komen als ‘Wij vinden dat 1 + 1 onmogelijk 3 kan zijn’. Wel oneliners die ik qua logica begrijpen kan.

 3.   

  Rutte is een professionele redenaar en notoire leugenaar,en dat zonder met de ogen te knipperen!
  Bovendien is Rutte al 3 kabinetten aan het manipuleren en liegen,dus hij heeft een grote dosis ervaring in het debatteren.
  Baudet moet zijn huiswerk goed doen,anders wordt het moeilijk ook al staat hij in zijn gelijk!
  Maar ik heb goede hoop!

 4.   

  De voorwaarde het niet alleen op FaceCrap uit te zenden vind ik een heel goede voorwaarde. Lang niet iedereen heeft FaceCrap, waardoor niet iedereen dat daar dus kan volgen.
  Ik wil geeneens op FaceCrap kijken wegens het ernstige wanbeleid en schenden van privacy door FaceCrap.
  Doe zoiets dan minstens op YouTube, wat iedereen kan bekijken zonder verplicht in te loggen. TV is ook een goed medium, omdat ook bijna iedereen dat heeft, maar dan wel zonder NPO of RTL-$oros presentatoren en redacties erbij.

 5.   

  Die ziekelijke leugenaar Rutte zou eens intensief behandeld moeten worden door een team psychiaters, alleen vermoed ik dat zijn “leugenziekte” al in een te ver gevorderd stadium is om nog te kunnen genezen.

 6.   

  Als het doorgaat dan wensen wij Baudet FVD ontzettend veel succes bij dit debat. VVD Pinokkio Rutte zal alles op alles zetten om Baudet FVD en 7 miljoen kijkers plat te bombarderen met leugens en leugens. Rutte en Timmermans beste vriendje wil natuurlijk ook de komende jaren al onze belastingcenten blijven binnenharken op de pluche in Brussel. Zakkenvullerij, gouden banen en 5 ton per jaar cashen en tevens Nederland opslokken en daar zal het niet bij blijven. We zullen het beleven op donderdag 23 mei 2019

  1.   

   Ach niet om het een of ander maar wat betreft de EU heeft de VVD natuurlijk een veel duidelijker standpunt dan het Forum voor Democratie. Bij de VVD weet je gewoon waar je aan toe bent, bij het Forum niet echt. De ene keer pleiten ze voor een Nexit, de andere keer weer niet zozeer. Dan weer door een referendum, dan weer hangt het van de situatie af.

   De ene keer stemmen ze voor een motie van de PVV om een Nexit te regelen, en een paar maanden later stemmen ze ineens tegen de zelfde motie waar ze eerst nog voor hadden gestemd.

   Ze zeggen een Nexit te willen maar ze sluiten zich ook aan bij het ECR die juist helemaal niet voor afsplitsing zijn maar de EU van binnenuit willen hervormen en dat is totaal wat anders.

   Bij het Forum weet je niet precies waar je nu echt aan toe bent en wat ze nu echt willen. Alleen daarom krijgen ze mijn stem dus al niet. Wil je een Nexit kan je eigenlijk alleen maar de PVV stemmen want die zijn duidelijk.

 7.   

  Dat word dan een erg lange uitzending als Baudet alle leugen van Rutte gaat opnoemen.

 8.   

  Nou, dit gaat een makkie worden, laat Rutte zijn mond open doen en dan is het inkoppen, wat een arrogante man, hij heeft heel wat leugens en valse beloftes goed te praten en Thierry begint met schone lei.

 9.   

  Zijn we er dan?

 10.   

  Een strenge gespreksleider zien te vinden die voor beide heren acceptabel is, wie zal het worden?
  Zowel Baudet als Rutte hebben in het verleden nogal lopen te zwalken, en van moddergooien en op de man spelen zijn ze ook al niet vies. De gespreksleider dient dit zoveel mogelijk te voorkomen zonder het debat te versjteren.
  Ik sla alvast bier en chips in.

 11.   

  Gelukkig heeft mijn omgeving wel verstand in volstrekte tegenstelling tot hier figurerende oa Ragmilla. Voor het eerst in mijn leven lees ik iemand op een forum die een IQ van 0 heeft, gefeliciteerd Ragmilla.
  Dit wordt een heel raar optreden. Rutte, de presentator (als die NPO is) en het team wat de tv uitzending maakt, zijn of groen links, of d66, of evt pvda. Die zullen dus alles uit de kast trekken om de feiten die Thierry Baudet ter tafel brengt (zie ClimateGate en Elsevier weekblad, lees dat eens IQ 0 Ragmilla, zelfs klimaat hystericus samson was tegenover Simon Rozendaal redelijk positief over kernenergie) met inhoudsloze one-liners in de rede te vallen, feiten te ontkennen. Rutte zal ongetwijfeld een oortje met ‘carolien’ en met ‘jessica klaver’ hebben.
  De Verbijsterende Lafheid van rutte………..

 12.   

  Jammer dat de VVD niet akkoord gaat, de voorwaarden waren duidelijk:

  Geen tv.

  #fvd

  1.   

   @Lugar
   Het is ook een bizarre voorwaarde: je sluit er 65 procent van het volk mee uit.

 13.   

  Vliegenvanger 12 minuten ago
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD

  ———————————————————————————————

  Je moet het Forum geen anti EU partij noemen maar eerder euro kritisch. Het is ook een tegenstrijdig standpunt wat ze innemen. Ze bepleiten een Nexit zeggen ze,maar dan ook een referendum of door middel daarvan. Maar je kan niet allebei zijn. Je bent of voor een Nexit, of je bent voor een referendum over een Nexit.

  Het Forum is duidelijk het laatste. Ze zijn voor een referendum over een Nexit. Dat blijkt ook wel want anders zouden ze namelijk voor de PVV motie hebben gestemd. Maar ze stemde tegen omdat ze een referendum willen. Dat was namelijk het argument om tegen een Nexit motie te stemmen. Dus als die Nexit op een andere manier geregeld zou kunnen worden dan een referendum stemmen ze blijkbaar tegen een Nexit. Want anders zouden ze namelijk voor die PVV motie hebben gestemd en niet tegen omdat ze een referendum daar over willen.

  Wat opzicht raar is voor een partij die in hun partijprogramma hebben staan dat ze uit de EU willen maar dan wel door een referendum anders eventjes niet. want anders zouden ze nogmaals voor die motie hebben gestemd. Maar zoals ik net aangaf het is een tegenstrijdig standpunt. Je bent of voor een Nexit of voor een referendum daarover.

  Bij de PVV is dat heel duidelijk. Die willen gewoon uit de EU en of dat nu door een referendum geregeld moet worden of door bv een kamer meerderheid dat zou de PVV een biet wezen als het maar gebeurd.

  Dus ben je anti EU en wil je een Nexit is er maar een partij waar je op zou moeten stemmen. Namelijk de PVV. Dus denk na waar je op stemt.

  1.   

   @Robert.
   Yep.
   FvD verschuilt zich achter de vermeende stem des volks.
   Dat duidt op een gebrek aan beginselvastheid. Je kan bij ieder partijstandpunt wel zeggen: “We houden er een referendum over en de uitslag bepaalt wat we er zelf van vinden”, maar dan kan je jezelf net zo goed opdoeken.
   Een van de achillehielen van Forum, die Rutte feilloos zal weten te vinden.

   1.   

    Ja inderdaad . Als je inderdaad overal referendums voor zou willen uitschrijven dan kan je in principe geen standpunten innemen want dan bepaald de uitslag van zo’n referendum uiteindelijk je standpunt. Dan moet je die uitslag ook accepteren.

    Zoals ze dus bv zeggen een Nexit door middel van een referendum regelen. Opzicht niets mis mee met dat standpunt, maar als zo’n referendum er inderdaad komt en het volk zou zeggen. Nee wij willen niet EU dan valt er niets te regelen want het volk heeft gesproken. Dan zouden ze dus hun Nexit standpunt moeten laten vallen. Dan moet je die uitslag accepteren want anders moet je niet zeuren over referendums

    Ze zeggen voor een Nexit te zijn maar dat zijn ze niet. Ze zijn alleen maar voor een referendum daarover. Omdat het tegenstrijdig is. Je bent voor een Nexit of voor een referendum daarover. Het is een van de twee en je kan niet allebei zijn.

  2.   

   “Wat opzicht raar is voor een partij die in hun partijprogramma hebben staan dat ze uit de EU willen maar dan wel door een referendum anders eventjes niet. ”

   Op zichzelf is dit geen onjuist standpunt: Wilders wil ook de Grondwet wijzigen maar beseft en accepteert dat je dit alleen kan met een tweederdemeerderheid. Dat belet hem echter niet fel zijn voorstellen te verdedigen.

   Dat doe Baudet niet. Hij draaikontert een beetje met dat referendum (dat niet bestaat) om niet afgerekend te worden op zijn Nexit-waanzin. Daar prikt de kiezer wel doorheen.

 14.   

  Hoop niet, dat de heer Baudet voor die leugenaar van een Rutte door zijn knieën gaat!
  De hele linkse NPO probeert dan de heer Baudet onderuit te halen , en dan de volgende dag verdraaide berichten de wereld in te sturen!

 15.   

  Pak die leugenaar van de VVD aan. Ik ga kijken.

 16.   

  Copy-cat Baudet moet zich realiseren dat wij niet “little America” zijn. Wil hij de goedkope lidmaatschap gelden van de FvD leden misbruiken om te betalen voor een live debat met Rutte? Op Facebook?! Zeer kinderlijk gedrag voor een leider van een nieuwe partij om te proberen onze premier uit te dagen. Terwijl het voor iedereen duidelijk is dat pseudo-intellect Baudet geen interesse in onze regering tot nu toe heeft getoond;
  hij komt nooit naar de parlement vergaderingen. Wellicht denkt Guru Baudet dat hij boven staat, en dat zijn aanwezigheid tijd verspilling is.
  Ieder keer moet de voorzitter van de Tweede Kamer vragen: waar is dhr. Baudet? Iemand moet de portier halen, die verteld dat dhr. Baudet was kort geleden vertrokken…
  Als de premier en/of de Tweede Kamer wil een TV debat houden, dan moet het op
  TV 1 gehouden worden, met een leider of vertegenwoordiger van ALLE partijen.
  Hoewel ik ben niet een Rutte fan, vindt ik dat hij gelijk heeft dat Baudet moet op z’n
  zolderkamer blijven zitten, en doorgaan met een ganzenveer zijn waanzinnige Griekse
  mythologie verhaaltjes schrijven.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!