Turbo-tolerant Nederland wil toch IS-vrouwen met kinderen terughalen

Geen categoriemei 18 2019, 10:00
De Nederlandse overheid is in gesprek met Iraakse autoriteiten om tien IS-vrouwen en hun kinderen via het Nederlandse consulaat in Irak, terug naar Nederland te krijgen. Als een veilige doorgang vanuit Syrische kampen kan worden gegarandeerd, komen ze terug naar Nederland. Dat meldt NU.nl.
Nederland wil voorkomen dat de IS-vrouwen in Irak worden vervolgd. Dat zal in veel gevallen namelijk leiden tot de doodstraf. Mocht het lukken om de vrouwen naar Nederland te krijgen, dan zullen zij worden vastgezet en de kinderen worden ondergebracht bij familieleden.
Waar iedereen bang voor is, omdat ze het al van mijlenver aan kunnen zien komen, is dat deze vrouwen wegens gebrek aan bewijs binnen de kortste keren weer op vrije voeten zullen zijn. Dat kan ik je wel op een briefje meegeven:
Het waren namelijk allemaal huisvrouwen, wisten niet waar ze aan begonnen, moesten onder druk van hun man mee, etc. etc. Eenmaal vrijgelaten worden ze natuurlijk 'in de gaten gehouden' en komt de ene na de andere deradicalisering-expert aankloppen, tussen alle consultants en hulpverleners door. Over tien jaar komen de verhalen naar buiten dat die kinderen 'sociale en psychologische problematiek ervaren' en binnen de kortste keren zélf radicaliseren, al dan niet met behulp van moeders. En wiens schuld is dat op dat moment? De onze natuurlijk, want wij waren weer niet inclusief genoeg en bedrijven boden hem geen stage aan.
De Nederlandse overheid of het Openbaar Ministerie zou er goed aan doen om eerst bekend te maken waar de vrouwen voor (zullen) worden aangeklaagd en of er degelijk bewijs is, vóór ze terug worden gehaald naar Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten