Turbo-tolerant Nederland wil toch IS-vrouwen met kinderen terughalen

Turbo-tolerant Nederland wil toch IS-vrouwen met kinderen terughalen

De Nederlandse overheid is in gesprek met Iraakse autoriteiten om tien IS-vrouwen en hun kinderen via het Nederlandse consulaat in Irak, terug naar Nederland te krijgen. Als een veilige doorgang vanuit Syrische kampen kan worden gegarandeerd, komen ze terug naar Nederland. Dat meldt NU.nl.

Nederland wil voorkomen dat de IS-vrouwen in Irak worden vervolgd. Dat zal in veel gevallen namelijk leiden tot de doodstraf. Mocht het lukken om de vrouwen naar Nederland te krijgen, dan zullen zij worden vastgezet en de kinderen worden ondergebracht bij familieleden.

Waar iedereen bang voor is, omdat ze het al van mijlenver aan kunnen zien komen, is dat deze vrouwen wegens gebrek aan bewijs binnen de kortste keren weer op vrije voeten zullen zijn. Dat kan ik je wel op een briefje meegeven:

Het waren namelijk allemaal huisvrouwen, wisten niet waar ze aan begonnen, moesten onder druk van hun man mee, etc. etc. Eenmaal vrijgelaten worden ze natuurlijk 'in de gaten gehouden' en komt de ene na de andere deradicalisering-expert aankloppen, tussen alle consultants en hulpverleners door. Over tien jaar komen de verhalen naar buiten dat die kinderen 'sociale en psychologische problematiek ervaren' en binnen de kortste keren zélf radicaliseren, al dan niet met behulp van moeders. En wiens schuld is dat op dat moment? De onze natuurlijk, want wij waren weer niet inclusief genoeg en bedrijven boden hem geen stage aan.

De Nederlandse overheid of het Openbaar Ministerie zou er goed aan doen om eerst bekend te maken waar de vrouwen voor (zullen) worden aangeklaagd en of er degelijk bewijs is, vóór ze terug worden gehaald naar Nederland.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer