Prachtig! Donald Trump mogelijk naar Nederland voor herdenking van Slag om de Schelde (1944)

Koning Willem Alexander heeft de Amerikaanse president Donald Trump uitgenodigd voor de herdenking van de Slag om de Schelde. Deze belangrijke slag wordt op 31 augustus herdacht. Wellicht niet zo bekend als de landing op de stranden van Normandië en de slag om Kursk, maar bepalend voor de geallieerde oorlogvoering eind 1944. 

Of Donald Trump daadwerkelijk komt weten we nog niet, maar de uitnodiging is in ieder geval verstuurd. Het ‘blufje’ van onze Koning, ja onze koning, óók voor de republikeinen onder ons, kan zomaar eens goed uitpakken. De Rijksvoorlichtingsdienst bevestigt dat de uitnodiging is verstuurd naar het Witte Huis. De Schelde is een belangrijke waterdelta en leidt uiteindelijk tot de belangrijke haven van Antwerpen. En niet veel verderop ligt natuurlijk ook de haven van Rotterdam.

Het gebied Zeeland is goed te vergelijken met de Nijldelta in Egypte en is mogelijk het belangrijkste stukje geografie van Noord-West Europa. Zou Nederland de Schelde afsluiten en de rivieren blokkeren dan zouden de Duitsers twee weken later wéér met hun soldaten in Den Haag staan. Simpelweg omdat de geografie van groot belang is voor de economische en politieke belangen. Daarom wordt het principe gehanteerd dat elk volk altijd het recht heeft om gebruik te maken van waterwegen.

Een goed principe. Niet alleen omdat het handel faciliteert, maar omdat mensen ook afhankelijk zijn van drinkwater. Het blokkeren van waterwegen die al duizenden jaren vloeien is dan ook vaak reden tot conflict. De gevolgen van het afsluiten van de natuurlijke waterwegen in Egypte en Turkije zien we veelvuldig in het nieuws momenteel.

De slag om het water van de Schelde in 1944 was niet de eerste keer dat er werd gevochten. In 1587 blokkeerden de Hollanders de Schelde voor meer dan 200 jaar. Om uiteindelijk weer te worden geopend door de krachten van de Franse revolutie in 1795. Van een daadwerkelijke blokkade was na aanvankelijke schermutselingen echter geen sprake, maar er werden wel vreemde streken uitgehaald. Zo moesten vrachten bestemd voor de haven van Antwerpen op Zeeuwse handelsschepen worden overgeladen. Een verkapte belasting dus. Op de handelaren van Antwerpen en mogelijk een schending van het Volkerenrechtelijk principe dat we hierboven behandelden.

Op 31 augustus staat de herdenking van de Slag om de Schelde uit 1944 dus op de agenda. In totaal vochten meer dan 150.00 soldaten aan geallieerde en nazizijde. Onder de strijders van geallieerde zijde streden Polen, Belgen, Noren, Nederlanders, Amerikanen, Canadezen en Engelsen.

Of de Amerikaanse president komt weten we niet, maar met een uitnodiging van Koning Willem Alexander kan het eigenlijk niet meer fout gaan. De uitnodiging is in feite een “offer he can not refuse”. Zou Trump niet komen dan mogen we dat zien als een nationale belediging. Nog belangrijker: het herdenken van de soldaten die hun leven gaven om ons te bevrijden van het nazisme.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. DeBruijn

  Extreemlinks zal wel weer gaan huilen hier om, zoals altijd.

  Van mij is hij welkom!

  1. Ragmilla

   U ontpopt zich tot extreem rancuneus rechtse drammmer. Ik zou niet weten waarom hij niet zou mogen komen.

   Iedereen die niet in uw straatje meedramt is per direct extreem links. Ik hoop dat u zich beseft dat dit een blog is dat door objectieve mensen als extreem rechts wordt gezien. Vanuit uw reacties is op te maken dat u het midden al extreem links noemt.

  2. EU kok

   U bent alvast begonnen met janken?

   1. Bosche draak

    Dat is Ragmilla wel toevertrouwd…

  3. Isengrijn

   DeBruijn,

   Ik ben rechts, en ik zal deze clown ook zeker niet vewelkomen!
   Ten eerste snapt dit ventje niets van de ‘bevrijding©’…
   …ten tweede zijn eeuwige bemoeizucht, dat hebben wij hier niet nodig!

   1. Rosasolis

    @Isengrijn en DeBruijn, ook zal ik de fanatiek, labiel narcist Trump niet als
    Amerikaanse held verwelkomen…Waarom HEM alleen uitnodigen?!!! Een zeer zware fout van onze koning Alex. Hopelijk zal er niet alweer die oude glorieuze Amerikaanse actors-helden D-day film uitgezonden worden. Want in die oude film ging het voor grotendeels alleen over de geweldige Amerikaanse soidaten…terwijl er heel weinig werd verteld over de overige zeer moedige, duizenden soldaten uit Groot-Brittannie, Canada, en Australie tijdens D-day. Jammer Alex, ik vond je moeder
    Beatrix veel wijzer.

 2. Cycle25

  Niet doen Trump, Nederland is een land tjokvol linkse extremisten en als toetje loopt Volkert nog ergens vrij.

 3. EU kok

  Arjan Lubach lijkt mij de aangewezen persoon om hem rond te leiden in ons prachtige Nederland.

 4. logisch denken

  worden drukke tijden voor de links correcte elite.

 5. van Urk

  Het zou inderdaad een nationale belediging zijn als onze linkse droeftoeters en politici oog en oog komen te staan met de president van Amerika.

  1. victus

   Die zijn dan in geen velden of wegen te zien, schitteren door afwezigheid, taal noch teken. Pas als mr President terug is in de US, verschijnen ze weer op tv om dan daar lekker veilig een grote bek op te zetten. Dat beledigen en voor rotte vis uitmaken met schuttingtaal is het gedrag van losers. Verliezers in het Hollands.

   1. victus

    Daar heb je een Britse uitdrukking voor:
    “Dutch Courage” pas lef en daadkracht proberen te tonen als je dronken bent. Anders niet of zeer nauwelijks.

    1. Piet51

     Ik ken vooral Engelsen die vaak “Dutch courage” vertonen. De uitdrukking, die ik niet kende, lijkt me een mooi voorbeeld van “taalprojectie”.

 6. Vrijedenkert

  In dit artikel niet teveel aandacht besteden en bekendmaken hoe belangrijk deze Zeeuwse wateren zijn voor o.a. Antwerpen, Gent, Terneuzen en havens in de omgeving en in het algemeen voor West-Europa en landen in dit gebied de internationale handel en goederenstromen!

  Links-progressieve en liberale niksnutten en fanatieke Eurofielen gaan hier dan gelijk misbruik van maken aureren en roeptoeteren hoe belangrijk de EU en de eenwording wel niet zijn voor dit gebied en dat we als Nederland niet zonder een allesoverheersende EU kunnen!

  De realiteit is dan Nederland en Belgie hierover viverse nationale en internationale verdragen hebben afgesloten en EU-bemoeienis hiermee niks toevoegt!

 7. Henk-Jansen

  Ik heb al een milkshake in de koelkast staan. 😉

  1. Bosche draak

   Zeker aan te raden met warm weer, ik stel voor dat je hem drinkt, koel je lekker vanaf bikkeltje

 8. Meester Kong

  Mueller: ‘Als Trump onschuldig was, hadden we dat gezegd’

 9. santiago

  Het is me toch wat he. Onze dikke prins en zijn vrouw hebben de president van Amerika uitgenodigd. Als onze keuninklijke familje daar maar niet hun goodwill t.o.v. het Nederlandse volk mee verspelen.
  Trump is toch een lul volgens de NPO en de elite-kliek.
  Nu maar hopen dat hij komt.

  1. santiago

   Een goed gesprek met de dikke prins en de deuren naar de states gaan open. We gaan opeens grote zaken doen en onze afdracht aan de NAVO wordt tot de helft teruggebracht.
   Mooi he zo’n monarch die de dingen voor Nederland even tussen neus en lippen door regelt.

   1. victus

    Mr President himself is totaal niet onder de indruk van wie dan ook hier in Holland. Komt hier alleen om zijn gevallen landgenoten een eer te bewijzen. Dat gezeik vanuit de safe space boeit hem geen moer. Betalen voor onze defensie! Dat moeten we doen. Het is zo simpel.

   2. santiago

    Gisteren was de dikke prins met zijn vrouw in Culemborg. Naar de appels kijken en met de jeugdburgemeester praten. Belangrijk ook weer hoor. Waar zouden we zijn zonder de oranjes.

  2. Fritsie

   Toont van weinig respect voor onze Koning hem de dikke prins te noemen.

   1. santiago

    Dat is zo ja. Waarom zou ik voor hem meer respect hebben dan voor een ander mens, omdat hij als koning is geboren?
    Ik ben niet zo van de idolen en de verafgoding of een mens moet iets gepresteerd hebben. En dik is ie best wel toch?

   2. santiago

    Ik heb trouwens ook nooit respekt gehad voor zijn opa Bernhard. Dat vond ik zelfs een enorme lul.

  3. Rosasolis

   @Santiago. Als die labiele dikke narcist Trump uit Amerika naar ons land zou Moeten komen, dan moet ook premier Trudeau van Canada, en een premier of vice-premier van Groot-Brittanie en Australie ook aanwezig moeten zijn. Koning Alex hoe KAN je die ongelovige moedige landen vergeten!!!

  4. Rosasolis

   @santiago. Laten wij hopen dat er meer leiders en/of vertegenwoordigers van de toenmalige WW 2 landen op D-dag ook uitgenodigd zullen worden. Als dit niet belangrijk is voor koning Alex, dan heeft hij mijn steun verloren, omdat mijn beide ouders zeer actief waren gedurende WW 2. Vader lede de jonge soldaten op te gaan vechten in Europa. Moeder was Rode Kruis zuster die uitgezonden werd naar Eindhoven om te helpen bij de verzorgen van de wonden van onze Canadese soldaten. En ik, na de oorlog groeide op in een oude Canadese gezin met veteranen van twee vreselijke oorlogen in Europa, waarvan mijn familie hun best deden om steun voor o.a. Nederland te geven, tijdens zeer angstige tijden. Dat onze koning alleen aan Trump denkt vaalt me heel erg tegen, zijn moeder deed het veel beter.

 10. fusilier

  Van harte welkom Trump, het is natuurlijk wel te hopen dat hij zijn bloed mooie first lady Melania meeneemt,en ook zijn dochter Ivanka. Moet er niet aan denken als de democraten gewonnen hadden daar, met hun heks HILLARY.

 11. Heinz

  Bij ons komt hij de in aanbouw zijnde Burger King openen. ♣️

  1. Sealgaire

   Blablablaba Zouaaf

 12. Lampje

  Trump blijf waar je bent, als ik die fascisten kop zie ga ik al over m’n nek.

 13. victus

  Dear mr. president; neem aub geen WW2 veteranen mee want die slaan steil achterover als ze zien waarvoor ze gevochten hebben. Als ze dat toen wisten hadden ze tegen de Duitsers gezegd dat ze het mochten houden en zelf rechtsomkeert gemaakt, terug naar huis..

 14. Fritsie

  Goede zaak

 15. Cilka

  Jammer dat de oorloghitsers toen gewonnen hebben…
  Zionisten hebben de soldaten van het westen de oorlog in gezonden…
  Tegen Duitsland (wat ook Nederland verdedigde tegen de
  Ashkenazi Bolshevisten)…
  Toen ze gewonnen hadden, hebben ze een ware genocide aangericht
  in Duitsland….. Bekijk documentaire “Hellstorm” maar eens, als die nog niet geblokkeerd is…
  De pers (90% in bezit van Zionisten) zorgt er voor dat de bevolking de waarheid nooit zal zien en horen…
  Allerlei valse onzin in onze Geschiedenisboeken……

 16. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Fat Willy & Fat Trump !
  Dat zal me een toneelstukje worden !
  Maar maak je geen zorgen: Trump durft niet !

 17. Rosasolis

  Als Trump zou hier komen om Amerika om D-day te vertegenwoordigen, dan moet er ook Premier Trudeau komen om Canada te vertegenwoordigen, en ook ex- Premier May van Groot-Brittanie, (of een ad interim premier)! Groot-Brittanie en Canada hebben veel eerder in Europa gevochten gedurende WW twee, dan Amerika. Die pas na een aantal jaren eindelijk hun militairen naar Europa steurden. Churchill was de grootste held van WW 2 die D-day heeft bedacht. Mijn vader werd in 1939 opgeroepen om de troepen in Canada te trainen. Hij bleef in Vancouver om de soldaten te trainen, die na enkele maanden naar Europa werden gestuurd. Velen kwamen niet terug, of kwam als invalide terug. Maar mijn moeder was een Rode Kruis zuster die naar Nederland werd gezonden (Eindhoven). Net als in Nederland, hebben Canadezen van mijn leeftijd veel herinneren van de late 40 er jaren toen wij jonge kinderen waren.
  Ik vergeet nooit wat 2 oudere Britse dames vertelde toen ik hun enkele jaren geleden bezochten: “wij Britten verliezen nooit een oorlog. Maar wij haten oorlogen en
  proberen altijd een oplossing voor vrede te vinden.” Dit is de echte aarde van de Britse volk. Vechten waar het nodig is (tegen Napoleon, daarna twee lange wereld oorlogen), maar ook zoeken voor vrede). Daarom moet ook Groot-Brittannie, Canada en Australia uitgenodigd worden en aanwezig zijn op een grote D-day herdenking. behalve alleen
  Amerika. Beste Koning Alex vergeet de moedige soldaten vanuit Groot-Brittanie, Canada en Australia niet!

  1. toetssteen

   Rosasolis
   U vergeet de Polen.

   1. Rosasolis

    @toetssteen. Je heb helemaal gelijk over Poland. Mijn mijn man heeft recentelijk een prachtige tijdschrift uit Poland ontvangen, met een hoofd artikel in het Pools en Engels, over de moedige Poolse General Stanislaw Sosaborski en de Poolse troepen die vochten rond Arnhem.

 18. trutje

  Trump mag dan wel goed beschermd worden want Volkert van der Graaf loopt los.

  1. marco1

   Ik zou me om de beveiliging van Trump maar niet te veel zorgen maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.