Europese verkiezingen zitten erop: 'De Europese Commissie wil toetredingsonderhandelingen beginnen met Noord-Macedonië en Albanië'

Geen categoriemei 30 2019, 8:09
Weer twee arme landen erbij. Feest!
Het gaat echt hartstikke gezellig worden in de Europese Unie. De Europese Commissie wil, aldus de Sueddeutsche Zeitung, dat de toetredingsonderhandelingen met Noord-Macedonië en Albanië geopend worden. Met andere woorden, die twee landen zouden ASAP lid moeten worden van Het Grote Europese Project.
https://twitter.com/SZ_Politik/status/1133768960044937217
Zoals FTM-columnist Jean Wanningen terecht stelt zijn dat twee "armoedzaaiers." Ze voegen werkelijk niets toe aan de EU, in ieder geval niet in economische zin. Sterker nog, de Nederlandse belastingbetaler zal deze landen uiteindelijk ongetwijfeld flink gaan subsidiëren.
https://twitter.com/trias_politica/status/1133771224369254401
Natuurlijk is dat tweede punt zo mogelijk nóg belangrijker: deze aankondiging (of eigenlijk: advies) komt kort ná de verkiezingen voor het Europees Parlement. Waarom niet ervoor?
Het antwoord ligt voor de hand: dat zou de verkiezingsuitslag mogelijk beïnvloeden. Zelfs in het eurofiele Nederland zouden kiezers dan misschien toch wat kritisch worden, waardoor niet een partij als de PvdA, maar Forum voor Democratie de grootste was geworden. Dat scenario moest ten koste van alles voorkomen worden, ja, ook ten koste van transparantie en openheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten