Europese verkiezingen zitten erop: ‘De Europese Commissie wil toetredingsonderhandelingen beginnen met Noord-Macedonië en Albanië’

Weer twee arme landen erbij. Feest!

Het gaat echt hartstikke gezellig worden in de Europese Unie. De Europese Commissie wil, aldus de Sueddeutsche Zeitung, dat de toetredingsonderhandelingen met Noord-Macedonië en Albanië geopend worden. Met andere woorden, die twee landen zouden ASAP lid moeten worden van Het Grote Europese Project.

Zoals FTM-columnist Jean Wanningen terecht stelt zijn dat twee “armoedzaaiers.” Ze voegen werkelijk niets toe aan de EU, in ieder geval niet in economische zin. Sterker nog, de Nederlandse belastingbetaler zal deze landen uiteindelijk ongetwijfeld flink gaan subsidiëren.

Natuurlijk is dat tweede punt zo mogelijk nóg belangrijker: deze aankondiging (of eigenlijk: advies) komt kort ná de verkiezingen voor het Europees Parlement. Waarom niet ervoor?

Het antwoord ligt voor de hand: dat zou de verkiezingsuitslag mogelijk beïnvloeden. Zelfs in het eurofiele Nederland zouden kiezers dan misschien toch wat kritisch worden, waardoor niet een partij als de PvdA, maar Forum voor Democratie de grootste was geworden. Dat scenario moest ten koste van alles voorkomen worden, ja, ook ten koste van transparantie en openheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Ome Wim

  Ja hoor, nòg meer uitvreters en boeventuig erbij, of we er daar al niet genoeg van op ons nek hebben.

  FvD en Nexit.

 2. santiago

  We hoeven ons nergens druk om te maken. Het is nog even wachten op de Brexit en daarna kan de PVV vol in de race voor een Nexit. De PVV zal de grootste partij worden en dan zal het zeer snel einde EU zijn en kunnen we weer normaal door met een mooi Europa.

  1. Korporaal Monty

   “daarna kan de PVV vol in de race voor een Nexit. De PVV zal de grootste partij worden ”

   Hoe dan?
   Wanneer?

   1. santiago

    Hoe dan. Wanneer?
    Met gezond verstand en direct na de Brexit.

    1. Korporaal Monty

     En hoe gaat Wilders dit aanpakken volgens jou?
     Met welke middelen?

   2. Vliegenvanger

    Afwachten, de aanhouder wint.

 3. victus

  Doen!
  Schroeven we gewoon de pensioen leeftijd wat op, naar 75 ofzo. Meer en hogere belastingen. Komt goed, Holland betaalt wel, geen probleem. Gelijk even de wet aanpassen als alles leeggeroofd wordt. Taakstrafje of waarschuwing is afschrikwekkend genoeg! Lekker soft blijven.

  1. santiago

   Over een jaar of 10/15 mag je nog blij zijn als je tot je 60ste MAG werken. Door de technologische revolutie zal er een nutteloze klasse van miljarden mensen ontstaan . Ga maar vast eens nadenken hoe we die bezig gaan houden ipv dom door te zeiken dat je misschien wel tot je 80ste moet werken.

   1. Peter Oudshoorn

    Geheel juist Santiago. Door de sterke opmars van artificiele intelligentie (AI) zal een enorm contingent werkers zijn baan verliezen. Ook in beroepen waar we nu nog niet aan denken. Het zou te wensen zijn als de overheid daar een toekomstvisie voor ontwikkelt. Wat je doen met miljoenen werkeloze mensen?

    1. Stanly2000

     En de eu blijft maar arbeidskrachten uit de rest van de wereld importeren. Regeren was vooruitzien.

    2. santiago

     Peter. De mensen zullen allemaal het werk wat er nog is moeten verdelen. 3 dagen per week werken en dat zo evenredig mogelijk. We krijgen meer tijd voor elkaar en voor ons zelf. Kunnen onze kinderen weer een fatsoenlijke opvoeding geven en onze ouderen beter verzorgen.
     Dan komt er altijd wel weer een vraag wie dat allemaal voor ons moet verdienen. Nou, dat zei ik al, robots en automatisering. Die kunnen zonder ziek of moe te worden 24/7 doorgaan zonder te zeuren. Er moet alleen op worden toegezien dat het geld het eerlijk wordt verdeeld.

     We gaan nog een mooie toekomst tegemoet

     1. Novo

      Santago,

      Ten eerste, vertel eens wie die goede Samaritaan is die deze mooie toekomst waar gaat maken en namelijk hoe?

      Ten tweede, vertel eens waarom de kapitaal de robots en automatisering namelijk in jouw voordeel zou gebruiken?

      Ten derde: waarom sluit je uit dat jij overbodig kan worden met de komst van geavanceerde technologieën? En wie en waarom daarna voor je levensonderhoud zou zorgen?

      Geef maar de reden.

     2. santiago

      Ten eerste beste Novo, dat gaan alle mensen zelf doen.
      Ten tweede, waarom niet. Zij werken voor alle mensen dus ook in ieders voordeel.
      Ten derde lijkt het me logisch dat de mens overbodig wordt als een robot jouw werk over neemt.
      Het product wat er gemaakt wordt levert geld op en daar kunnen we dan van leven. De robot hoeft niet op vakantie of een nieuwe auto of een huis om in te wonen.
      Ik hoop dat je het een beetje begrijpt, ik kan het niet beter uit leggen.

     3. Novo

      Eerlijk gezegd zie ik geen logica in je uitleg.

      “Alle mensen gaan doen”. Fijn. Hoe?
      Heb je al een plan uitgevonden? Heb je alle mensen al gesproken en zijn ze ermee eens?
      En wat precies gaan al die mensen doen?
      Noem maar een voorbeeld.
      Ik ben tenslotte ook de één van ze en wil weten wat ik met zijn alle voor je kan betekenen.
      Zonder leiding en coördinatie gaat het nooit lukken, word je leider?
      Of heb je al iemand om even te beginnen?

      Dan over robots. Je herkent dus wel dat je in dat geval overbodig wordt. Hoe koppel je dat dan met je eerste redenering?
      Hoe kom je eraan, dat alle robots voor je gunst en welzijn gaan bestaan?
      En als overgrote deel van de mensheid overbodig wordt – waarom denk je dat je fysiek mag blijven bestaan?
      Waar ga je vanuit dat het mooi bestaan wordt?
      Het is nu steeds minder mooi. En duurder. En ondanks de robots zijn er geen problemen in menselijke bestaan opgelost.
      Er zijn nog steeds arme, zieke, slechte. Er zijn nog steeds oorlogen, agressie, barbarij. Sterker nog, met elke nieuwe voordeel van een technologieën komt er altijd een flinke nadeel.

      Oh, wat ben je toch goedaardig en oh zo naïef, Santiago!

    3. Piet51

     @Peter Oudshoorn
     Die werklozen werden ook, ver voor mijn tijd, voorspeld als gevolg van automatisering. Wat is er in werkelijkheid gebeurd? Er zijn meer mensen dan ooit aan het werk. Zulke technologische ontwikkelingen creëren werk in plaats van het tegendeel. Dat is dan wel ander werk, natuurlijk. We hebben tenslotte ook geen stokers meer op onze hypermoderne treinen, al hebben ze dat in Engeland onder druk van de vakbonden nog wel even volgehouden toen de stoomtrein werd vervangen.

     1. Peter Oudshoorn

      Piet51, ik heb het niet over automatisering, maar over kunstmatige intelligentie. Dat gaat een leidende rol in de samenleving spelen, waarbij tal van beroepen gaan verdwijnen. Ook (bijvoorbeeld) menselijke rechters, onderwijzers en accountants zullen verdwijnen. Er vinden nu al schaduwuitspraken plaats waaruit blijkt dat die meer afgewogen en beter in lijn met de jurisprudentie zijn, dan van de vlees&bloed rechters.

      Zo’n 70% van de beroepen zal straks door AI overgenomen kunnen worden. Wat overblijft zijn de pure handwerkberoepen, de ouderwetse ‘slavenarbeid’.

      Naast AI zetten natuurlijk ook de printerontwikkelingen snel door: nu al worden er complete huizen gebouwd met behulp van beton’printers’. Hoe denk je dat dat allemaal er over 20 jaar uit ziet?

     2. F.C. Labrouste

      Ik begrijp uw redenering, Piet51, en de ontwikkeling die u schetst beschrijft u naar mijn idee ook correct.
      De vraag is evenwel of die zich op dezelfde wijze gaat voortzetten. Ik betwijfel dat omdat de ontwikkeling die u beschrijft op twee premissen was gebaseerd: een voortgaande economische groei en de beperking van mechanische arbeid tot het fysieke domein. De artificiële intelligentie strekt zich uit naar het domein waar de menselijke factor nog onmisbaar was in het productieproces.
      Ik denk dat beide premissen in de toekomst, in elk geval niet meer in dezelfde mate, zullen gelden.

     3. Piet51

      @Peter Oudshoorn en F.C. Labrouste
      AI is niet veel meer dan een vorm, een toepassing van automatisering, de inzet van computers. Dat AI het fysieke domein overstijgt, zoals F.C. Labrouste hier terecht inbrengt, is m.i. van niet veel belang. Ik sluit niet uit, zonder bewijs, dat juist dan veel effecten van verdere groei, economisch en dus ook qua werkgelegenheid, zijn te verwachten. Want AI heeft tot vandaag al heel veel nieuwe mogelijkheden geopend, waar ook weer heel veel mensen mee aan het werk zijn.

     4. F.C. Labrouste

      Meent u niet, Piet51, dat de economische groei zich niet op dezelfde wijze als de afgelopen eeuw kan voortzetten? Ik bedoel dat niet primair politiek (hoewel vanuit dat perspectief er ook vraagtekens bij zijn te zetten) maar veeleer vanuit de zich aandienende ecologische beperkingen en het opraken van grondstoffen.

     5. Peter Oudshoorn

      Piet51, een simpel voorbeeld: alle honderduizenden (wellicht enkele miljoenen) vrachtwagenchauffeurs, pakketdienstchauffeurs, taxichauffeurs en andere beroepsmatige chauffeurs in Europa, zitten over enkele jaren werkeloos thuis omdat de zelfsturende auto’s en drones hun werk hebben overgenomen. Zo gaat het met tal van beroepen waarvan nu nog gedacht wordt dat de mens daarin onmisbaar is. Vergeet het maar: over een paar decennia zit een leger van enkele honderden miljoenen voormalige werkers thuis. Natuurlijk krijgen ze een adequate uitkering, want de winsten zullen hoger zijn dan met menselijke arbeid en de economie moet blijven draaien.

      Maar hoe dat gigantische leger bezig te houden? Vermaak, recreatie en educatie zullen een enorme vlucht moeten krijgen.

     6. F.C. Labrouste

      Oudshoorn noemt een vorm van mechanisering van arbeid die we vanaf de Industriële Revolutie tot op heden niet op die schaal kenden. Ik denk dat zijn voorspelling juist is: de AI zal een enorm verlies van werkgelegenheid opleveren die we met een toenemende economische groei niet meer zullen kunnen compenseren.

     7. Piet51

      @Peter Oudshoorn
      Het noemen van één enkel bevestigend voorbeeld om het eigen gelijk te onderbouwen is iets wat in discussies veel te vaak gebeurt. Te vaak, omdat het een zwaktebod is. De gesprekspartner denkt dan even na, net als ik nu, en verzint ter plekke tien voorbeelden die zijn gelijk ondersteunen of het voorbeeld van de ander onderuit halen. Welke beroepen zijn de afgelopen tijd onder technologische of andere ontwikkelingen bijna verdwenen, terwijl we rustig doorleven, zonder overweldigende werkeloosheid. Hier komen ze:
      * boeren
      * op de trein
      – stokers
      – remmers
      – conducteurs
      * paardenkoetsbestuurders
      * COBOL-programmeurs en heel veel andere specialisten
      * kleuterjuffen
      * vissers
      * telefonisten
      * soldaten
      * morseseiners
      * kleermakers
      * etc., etc.

   2. victus

    Als je dan nutteloos bent, ben je nu al voor 50% tot 99% nutteloos. Zeker als je de hele dag met je klus voor een beeldscherm zit te Klefnekken en hoofdzakelijk dating sites aan het afschuimen bent i.p.v. doen waarvoor je betaald wordt.

    1. santiago

     Victus. Je bent een negatieve, domme man.

 4. Kapitein Haddock

  Voor de eerste 5 jaar kunnen de megalomane ‘Zonnekoningen/innen” doorgaan met het uitbreiden van de EU. Weer 2 armoe-zaaiende landen erbij.
  Wanneer mogen deze landen stoppen met werken? 55 jaar, 60 jaar?
  Nederland kan langer werken en pensioenen gaan gekort worden t.b.v. armoelanden.

 5. Beukman

  Noord-Macedonië vroeg al in 2004 het lidmaatschap van de EU aan. De EU stelde als eis dat er eerst een vredesakkoord moest worden gesloten met de Albaanse minderheid. Ook moesten er hervormingen worden doorgevoerd.

  Dat deed Albanië allemaal. In ’17 raakte het land in een politieke crisis, die dankzij bemiddeling van de EU werd opgelost. In 2018 werd besloten tot toetredingsonderhandelingen in juni ’19 (juni ’19 begint overmorgen), op voorwaarde dat het land een geschil met Griekenland over de naam zou bijleggen.
  Dat is inmiddels gebeurd.

  Dit hele proces vanaf 2004 is transparant geweest. Het zet de complottheorie dat de EU heeft gewacht tot na de EU-verkiezingen zacht gezegd op losse schroeven.
  Daarnaast kunnen we uit het bovenstaande afleiden dat de EU een politiek stabiliserende factor van betekenis is.

  Hoe het economisch zit? Laten we in ieder geval niet vergeten dat Nederland tot een jaar of 23 terug ook nog netto-ontvanger was. Ik heb daar toen nooit iemand over horen klagen.

  1. Beukman

   Herstel.
   “Dat deed Albanië allemaal” moet zijn: “Dat deed Noord-Macedonië allemaal.”

  2. Henk Albarda

   U heeft duidelijk alle u niet welgevallige info uit verschillende info bronnen buiten de officiele EU bronnen ‘weg-geselecteerd’. Vooral uw kop in het zand dat beide ‘landen’ failed states zijn met een volledig lege staatkas en een maffia regering die klaar staat hun bendes naar Duitsland en Nederland te sturen.
   Voor u is transparantie de door de EU voorgeselecteerde info die vrijgegeven wordt.
   Informele info is aan u niet besteed, u heeft graag een communstische 1 partij-staat.
   Alweer een volstrekt hypocriete en ongeloofwaardige reactie, jammer.

   1. F.C. Labrouste

    Uit de bijdrage van Beukman blijkt niet dat hij een communistische een-partijstaat nastreeft.

    Dit moet dus we dus als een stropop beschouwen.

   2. Beukman

    @Henk
    Er wordt gesteld dat de aankondiging bewust is gedaan pal na de EU-verkiezingen.
    Daar blijkt geen sprake van: het proces is al 15 jaar geleden in gang gezet waarbij ook de voorwaarden werden vastgelegd, en vorig jaar werd in alle openheid besloten om de toetredingsonderhandelingen in juni dit jaar te laten plaatsvinden. Weer een leugen doorgeprikt, derhalve.

    Wat de “volledig lege staatkas” staatskas betreft: misschien heb je er in mijn reactie overheen gelezen, maar voor wat betreft de economische wenselijkheid van deze uitbreiding van de EU hou ik een slag om de arm.
    Er is echter ook een politiek aspect, dat door EU-haters maar al te graag vergeten wordt.
    In met name Noord-Macedonië, ooit onderdeel van Joegoslavië, zal men de waarde van vrede beter begrijpen dat jij als Nederlander. Het is inmiddels gebleken dat lidmaatschap van de EU tot die vrede kan bijdragen.

 6. fusilier

  Wat een verrijking? Albanezen zijn de goedkoopste huurmoordenaars in Europa en leggen iemand om voor een paar duizend euro, bij hun is ook bloedwraak in hoog aanzien,en een traditie van 5 duizend jaar oud die nu weer springlevend is. Met zon land wil je als hardwerkende Nederlander toch niks van doen hebben,dat vraagt om moeilijkheden.

  1. victus

   Combineer dat met de slappe handhaving en rechtspraak hier en een drama is in wording. Rechters en politie worden keihard uitgelachen waar ze bij staan. Maar dat komt omdat we met zijn allen zoooo tolerant zijn. Staat in de criminele reisgidsen met koeieletters vermeld.

   1. santiago

    Victus. Dat is een heel ander verhaal.
    Daarom moet de monarchie worden afgeschaft en moeten we een fatsoenlijke leider kunnen kiezen die we na 4 jaar af kunnen rekenen op zijn beleid. Nu worden we geregeerd door een onaantastbare maffia club, ook wel de OVERHEID genoemd. We willen onze democratie terug, anders wordt het nooit meer iets.

    1. Korporaal Monty

     “We willen onze democratie terug”

     En jij denkt dat Wilders dat ons gaat geven met zijn minst democratische partij van Nederland.

     1. santiago

      Monty. Als je een beetje nadenkt zou dat best eens kunnen. Anders kiezen we gewoon iemand anders he. Iets wat nu niet mogelijk is in onze prachtige beacratie.

     2. Korporaal Monty

      @santiago
      “Als je een beetje nadenkt zou dat best eens kunnen”

      Vind jij jezelf niet een beetje naïef?
      Denk je werkelijk dat Wilders een democratie nastreeft.
      Iemand die geen leden toestaat in zijn partij.
      Wilders gaat zeker verkiezing in ons land uitschrijven.
      Terwijl er in zijn partij niet eens een ledenraad is die kan stemmen.

      Als je een beetje nadenkt weet je dat dit gedoemd is om te mislukken. Dat moet je niet eens willen proberen.

     3. santiago

      Monty. Ik stop ermee vriend. Je snapt er niets van. We kunnen in Nederland kiezen wie of wat we willen, daar heeft Wilders niets mee te maken.
      Je moet eens meer en beter lezen wat andere mensen schrijven, dat zou een stuk schelen.

     4. Korporaal Monty

      @santiago
      Ik lees wat jij schuift.
      Jij verlangt naar een democratisch Nederland.
      Ik stel dat Wilders dit niet zal bieden.
      Jij steld dat Wilders naar een Nexit gaat helpen na de Brexit. Ik vraag je hoe?

      Het enige wat je zegt ik snap er niks van.
      Maar hoe gaat Wilders dit aanpakken?

     5. santiago

      Wilders is op dit moment de enige partij die een NEXIT wil.

     6. Korporaal Monty

      @santiago
      “Wilders is op dit moment de enige partij die een NEXIT wil.”

      Wilders is in veel de enige in wat hij wil.
      Als hij zo doorgaat is hij straks echt de enige.
      Enig lid van zijn partij is hij al.
      Conclusie…………

     7. santiago

      Monty. Ik geef de moed op. Ik hoop dat er mensen in jouw omgeving zijn die een beetje voor je kunnen zorgen, anders zie ik het somber in .
      Succes verder.

    2. Duke

     Idiote republikein.

    3. DidiMadloba

     De Duitse bondspresident wordt ook niet “afgerekend”. Het is een soort wisselkoning.

 7. Ragmilla

  De Nederlandse belastingbetaler behoort tot de meest gesubsidieerde burger in de wereld. Dat dat besef niet doordringt tot de Nederlandse bevolking is beangstigend. Profiteurs van de bovenste plank en het maar blijven ontkennen, het mooie is dat Baudet en dus ook DDS en FvD stemmers ervoor gaan zorgen dat hun kinderen bittere armoede tegemoet gaan.

  Nu zal de schrijver dat niet uitmaken, hij woont in Turkije. De rest zou moeten proberen om niet met de onderbuik te denken maar de hersenen het denkwerk te laten doen, zoals het bedoeld is. Dit zal waarschijnlijk niet gemakkelijk worden, het vraagt training en jezelf in zaken verdiepen, kennis opdoen.

  Rood kapitalisme en neoconservatieven zijn de wereldwijde bedreiging van dit moment. Zij zijn verantwoordelijk voor opkomst van extremisme en een verslechtering van de economische situatie van normale burgers. Modern dance, the roles are shifting a modern dance. Dit doet men bewust, Trump is daar geplaatst om het proces wat Bill Clinton is begonnen in een stroomversnelling te plaatsen, Baudet is daar geplaatst omdat Wilders dit proces te langzaam laat verlopen. Domme, domme mensen die niet inzien dat deze mensen een elite als voor de Franse revolutie terug willen. Er is zoveel bewijs te vinden dat zij dit willen. Slavernij is wat jullie voor je kleinkinderen willen, ongelooflijk.

  1. marco1

   Ok dus daarom moeten we landen als Albanie die Europa leeg gaan vreten toelaten? Ja goed punt Ragmilla.

   1. Ragmilla

    Marco1

    Dus die landen vreten Europa leeg? Leg dat eens uit.

    1. marco1

     Al eens geweest in Albanie Ragmilla?

     1. Ragmilla

      Marco1

      Nee maar je gaat me toch niet vertellen dat je een probleem hebt met het herverdelen van welvaart?

     2. Peter Oudshoorn

      Ragmilla, ga je hersenloze, crypto-communistische small talk uitventen bij je zusje, maar laat ons met rust.

     3. Sealgaire

      Hoofddoekje weer te strak om gedaan, heeft zuurstof nodig. Ze hallucineert.

     4. marco1

      Weet je zeker dat het wel goed met je gaat Ragmilla, je komt echt over of het wat druk in het hoofdje is. Probeer wel met beide benen op de grond te blijven staan hoor.

  2. victus

   Slavernij is wat we inderdaad voor onze kleinkinderen in petto hebben als hier straks half Afrika en Arabië te logeren is en die maandelijks een ruimhartige uitkering krijgen als dank voor het niets willen en kunnen. Komt omdat we zooo tolerant en multicultureel willen zijn, toch?

   1. Ragmilla

    Dat heeft alleen met verdeling van welvaart te maken. Maak je dat evenwichtig dan is migratie een plus.

    1. victus

     Dat was inderdaad zo in de jaren “50. Toen Hollandse boerengezinnen een bestaan opbouwden in Canada, VS, Australië. Nu komen er hoofdzakelijk nutteloze gasten hierheen die hun hand ophouden en eisen stellen aan de slappe knieën gastheer. Kijk maar naar dat zooitje in de hoofdstad.

     1. Ragmilla

      Wat een ontzettende geschieds vervalsing, de eerste golf illegale migranten naar Amerika had een groot probleem met de 2e golf illegale migranten, dezelfde taal werd daar gesproken als hier nu.

 8. Heras

  Nog meer werkeloze immigranten erbij, nog meer armere landen erbij..het kan allemaal. We importeren gewoon wat extra criminelen erbij…ruimte zat, geld zat
  Wat is het probleem?

  1. DidiMadloba

   En dan ga ik naar Albanië emigreren. Goedkoop, zonnig, vriendelijke mensen, een paradijs op aarde.

 9. Decca

  Dan weten we waar onze zuur verdiende Euro’s aan opgaan. Het faciliteren van landen die garant staan voor hun eigen ondergang. Dit kenbaar maken na de verkiezingen. Stelletje huichelaars. Stelletje smeerlappen. Als zou ik aan de bedel moeten, dan maar een Nexit. Dit gaat alles te boven.

  1. DidiMadloba

   Absolute vrijheid is absolute eenzaamheid.
   Na de Nexit zal de Rotterdamse haven verzanden en kunnen ze van de Zuidas een triest pretpark maken, na vertrek van alle multinationals.

   Met het klimaatbeleid van Baudet zal half Nederland onderlopen, maar dat geeft niet want half Nederland zal vluchten naar een EU land.

   Als het “groene hart” is ondergelopen wordt Den Haag een waddeneiland.

 10. Decca

  Nog meer uitvreters naar hier laten komen. En dat laten ze je weten na de verkiezingen. Stelletje smeerlappen.

 11. Rosasolis

  Noord-Macedonie zou nu eindelijk tot de EU kunnen toetreden. Een aantal jaren geleden werden er meerdere arme oost-Europese landen geaccepteerd, w.o. Bulgarie, Slovenie,
  en Poland. Het gaan nu beter met deze landen.
  Maar Albanie heeft een minder goede regering, en lijdt onder veel criminaliteit.

  1. DidiMadloba

   Corruptie is vaak een gevolg van armoede.
   Ik hoorde van een Nederlandse raadsheer (rechter) dat ze in een internationaal EU comité maandenlang heeft gewerkt aan het opleiden van Albanese rechters.

   Bedenk dat Albanië tot de val van het communisme volkomen geïsoleerd was omdat de paranoïde leider Envver Hoxxa ruzie maakte met iedereen, ook met Moskou.

   Toeristen kan ik het land warm aanbevelen. Prachtige UNESCO sites in Berat en Gjirokaster. En beeldige hoofddoekloze moslima’s die je net zoveel wijn inschenken als je wilt.

   Het land is ongeveer zo groot als België maar lijkt veel groter door het bergachtige terrein.

 12. C.A.Barstow

  En het realistisch volksdeel wacht gewoon rustig af totdat het hele EU luchtkasteel uit elkaar spat.
  Dat is voor mij het moment om de EU vlag in de fik te steken en onze eigen Nederlandse vlag uit te hangen, de vlag die ik ondanks alles met trots zal uithangen.

 13. Marija

  Hoeveel duidelijker moet het nog worden hoe wij worden gemanipuleerd door al die maffia gasten? Nog steeds komen ze er mee weg.

  1. F.C. Labrouste

   De beste oplossing voor jou lijkt me om bij de volgende verkiezingen niet meer op ze te stemmen, Marija.

 14. DidiMadloba

  “Met andere woorden, die twee landen zouden ASAP lid moeten worden van Het Grote Europese Project”.

  Nee, dat is helemaal niet gezegd, dat verzint DDS er zelf bij.

  Toetredingsonderhandelingen kunnen jaren duren. De bedoeling is dat een land op het moment van toetreding tenminste aan een aantal basiseisen voldoet, om zich na toetreding steeds verder op te trekken aan Europese normen.

  Het zijn trouwens maar kleine landjes, met 2 resp. 3 miljoen inwoners, dus daar zal de EU niet meteen van omvallen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.