Geert Wilders wil debat om Fortuyn-moordenaar: “Nu loopt deze nationale vijand fluitend door Nederland”

Volkert van der Graaf en zijn geannuleerde reisplannen maken flink wat los in de Tweede Kamer. Geert Wilders wil een debat maar ook GroenLinks noemt het ‘moeilijk te verteren’. Beide willen opheldering van minister Sander Dekker. Dat meldt het AD.

Volkert chillt hem dus nog gewoon in Apeldoorn en, als het mooi weer is, in z’n andere huisje in Harderwijk. Meldplicht kan aan voldaan worden via email en verder moeten we maar niet zo zeuren met z’n allen. Hij wilde graag emigreren en kan dat nu. Hij heeft alleen nog geen mooie locatie gevonden, of überhaupt een poging gedaan om richting het vliegveld te bewegen.

Zo’n beetje heel de Tweede Kamer is het er wel over eens dat dit een absurde gang van zaken is. Van GroenLinks tot PVV en VVD is het erover eens dat dit belachelijk is. “Ministers Grapperhaus en Dekker laten zich telkens succesvol in de maling nemen,” zegt Wilders.

“Één groot manipulerend spel,” zegt Madeleine van Toorenburg (CDA) over de manier waarop Volkert heeft geopereerd. Niets wijst erop dat hij heeft meegewerkt aan het verdienen van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling. In plaats daarvan heeft hij tegen alles bezwaar gemaakt en overal tegenaan geschopt om zijn zin te krijgen en de rechter is daar in meegegaan.

De hoop is dat het debat leidt tot een optreden van de minister waarin hij de boel aanscherpt, want het is te belachelijk voor woorden dat Volkert met wat gemekker en gedram gewoon vrij rond kan lopen omdat justitie te lui is om de eigen regels te volgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. F.C. Labrouste

  De Tweede Kamer zou zich moeten onthouden van het beïnvloeden van individuele strafzaken.
  In dit geval betreft het de naleving van de afspraken van vervroegd verlof. Voor zover mij bekend is met van der G. niet een overeenkomst tot emigratie gesloten. Hem kan derhalve niet schending van afspraken ten laste worden gelegd.

  1. Trien Knoppen

   Juist Rien!
   Maar als Thierry dat doet mbt de MH-17 dan is iedereen zwaar gepikeerd en verontwaardigd omdat hij een motie niet steunt waar Rusland als dader wordt aangewezen… beetje hypocriet… vind je niet?

  2. DidiMadloba

   Inderdaad.

   Belangrijke vraag is of deze actie Wilders er electoraal weer boven op helpt.

   Het is ook weer zo’n echte populistische actie. Houdt Van der G. zich echt niet aan de regels? Ik betwijfel het. En de oplossing die Wilders in gedachten heeft is onuitvoerbaar, wat hem de mogelijkheid geeft tot St. Juttemis te blijven klagen.

   Intussen toont Wilders wel minachting voor de rechtsstaat. Maar dat is ook niet nieuw. Voor hemzelf eist Wilders een onbegrensde vrijheid van meningsuiting, maar als iemand “boe” tegen hem zegt rent hij meteen naar justitie om aangifte te doen.

   1. F.C. Labrouste

    Het is duidelijk dat hier electorale motieven spelen en zeker niet van een zuiver soort.

    Ik sprak me overigens niet uit over het gewenste lot van van der G. Ik wees slechts op de regelgeving die op hem van toepassing is en de vraag of hier sprake is van schending van afspraken. Ik vermoed dat dit niet het geval is en daarmee is deze opgewonden ketelmuziek ook niet erg zinnig.

   2. DeBruijn

    @ DidiMadLoba

    Vindt u het dan normaal dat een politiek moordenaar naar 12 jaar vrijkomt?

    Had Volkert Wim Kok of Ad Melkert vermoord, dan had hij nooit meer vrijgekomen.

    Hopelijk reageert u eens een keer ipv alleen iets te roepen en dan te verdwijnen.

  3. Siemien

   Dit vindt FC echt van deze situatie.

   “als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.
   Toch goed dat er een God is.

   dagelijksestandaard.nl/2018/04/column-jan-roos-debat-dividendbelasting-was-de-begrafenis-van-het-laatste-beetje-vertrouwen-in-de-politiek/

   Er wordt hier een minachting naar de Nederlandse tentoon gespreid door een stel zogenaamde hypocriete rechtsstaat debielen, niet van domme huize…

  4. edoc431

   “als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.
   Toch goed dat er een God is.

   dagelijksestandaard.nl/2018/04/column-jan-roos-debat-dividendbelasting-was-de-begrafenis-van-het-laatste-beetje-vertrouwen-in-de-politiek/”
   JIJ WILT NATUURLIJK GRAAG DAT JOUW VOLKERTJE EEN MOOI LEVEN HEEFT .
   HAD NIET ANDERS VERWACHT .

  5. Robert75

   Beetje gezwets Het is natuurlijk zo dat Volkert sinds hij vrij is keer op keer dit land te kakken zet. Keer op keer weet hij rechters of instanties om de tuin te leiden. Hij wilde van zijn meldplicht af omdat hij zou gaan immigreren, Maar nu blijkt dat die dat helemaal niet wil. Zo gauw het over Volkert gaat dan gaat er iets de hele tijd mis in het systeem klaarblijkelijk Het lijkt me niet meer dan logisch dat daar vragen over gesteld gaan worden.

 2. Korporaal Monty

  Zou Wilders dit als bliksemafleider willen gebruiken voor zijn eigen falen?

  1. Niet L niet R

   Wij hebben het hier niet over Wilders, maar over een moordenaar!

   1. Joop Klepzeikert

    @Niet L niet R: Dat gaat trol Monty nooit begrijpen. Die begrijpt enkel en alleen wat er in zijn onderbuik opborrelt.

    1. Korporaal Monty

     En Joop weet je al waar je naartoe vlucht.

     1. Bosche draak

      En gaat kletsmajoor Monty nog de vraag beantwoorden?

    2. Siemien

     Ja Joop, je ziet het er zijn er hier echt een paar die echt de aandacht van deze moordenaar af willen houden..

   2. Korporaal Monty

    Wie wil er een debat.?

  2. Marija

   Het is niet Wilders die gefaald heeft, maar zijn kiezers.
   Die hebben hem laten vallen als een baksteen en ook het cordon sanitaire heeft hem in de wielen gereden.
   Wilders heeft geen koersverandering ondergaan, blijft waarschuwen dat wij een vijandige cultuur hebben toegelaten en DAT die cultuur ons niet past en ook nooi zal veranderen.
   Wilders houdt vol, zijn achterban niet meer.

   1. Marija

    Overigens, ik vermoed dat VvdGraaf wordt gesteund, hij heeft toch voorkomen dat Pim premier werd en dat kwam de mafia in Den Haag van toen heel gelegen.
    Onbegrijpelijk dat VvdG zich zo zeker voelt, er zijn m.i. afspraken gemaakt die hem goed uitkomen.
    Dat zou niet zo moeten zijn.
    Goed dat Wilders dit weer op de kaart zet.

    1. TheovdWal

     Je hebt gelijk, hier klopt helemaal niets van, dit mannetje weet iets en wordt daarom gepampert.

    2. Caro

     @ Marije,

     Eensch.
     Ik voeg er aan toe dat PVV in september 2018 ook al vragen stelde hierover.
     In casu waarom de rechtspraak besloot dat de staat der nederlanden met deze persoon afspraken moest gaan maken over meldingsplicht.
     Uitermate schimmig proces, niet openbaar etc.

 3. Niet L niet R

  Deze griezelige man heeft een politieke moord begaan, en loopt vrij hier in Nederland rond, dankzij de linkse kliek van rechters!

 4. Joop Klepzeikert

  Iedereen met meer dan 1 werkende hersencel wist vooraf al dat hij nooit zou gaan emigreren. Geen enkel land ter wereld die een werkschuwe veroordeeld moordenaar binnen laat.
  Alleen een geestelijk gehandicapte D66 malloot die zich ‘rechter’ mag noemen geloofde die etterbak uiteraard op z’n woord.

 5. Godefroy France

  WAAROM LEEFT DIT GEDROCHT NOG?
  WAAROM WORDT DIT MONSTER BESCHERMD?
  DE LINKSEN HEBBEN BEWUST FORTUYN NOOIT BESCHERMD!!!!

  HOOP DAT HIJ OOIT DE WAARHEID GAAT VERTELLEN,,,,,,,,
  DAN ZULLEN DE LINKSEN VELE POEPIES LATEN CAN’T WAIT

 6. Rud56

  Wout, wat denk je eigenlijk zelf?

  Die moordenaar heeft met de moord op Fortuyn de toenmalige politiek (in het bijzonder de PvdA) én koningshuis een ontzéttend grote dienst bewezen! En aangezien vooral die politiek (o.a. PvdA) op vele ministeries, waaronder J&V/het OM c.q. rechtbanken, nog steeds hoge wellicht de hoogste ambtelijke posten bezet, kan je het antwoord wel raden.

  Ja, zijn onbeperkte vrijheid (en financiele en sociale ondersteuning vanuit overheidswege) is de dank aan die moordenaar van een zéér groot politicus die Nederland ooit heeft mogen hebben, als wat het maar van korte doen.
  Maar ja, aangezien de PvdA ook nu weer groot uit de verkiezingen is gekomen, kan je maar één conclusie trekken: dom volk verdient niet beter!

  En ja, laten we daarom onze pijlen maar weer gaan richten op de Friese Jenny en aanverwanten c.q. op Zwarte Piet, op uitspraken van Wilders of een Baudet. Want staatsgevaarlijk en ondermijnend hé!

 7. Vit

  Ik weet niet hoe dat met andere landen zit, maar Amerika komt hij niet in met een strafblad.

 8. DidiMadloba

  Misschien heel cynisch, maar als Fortuyn niet vermoord was had Wilders niet de carrière gemaakt die hij nu gemaakt heeft.

  U zegt dat die hem ook een hoop gedoe heeft opgeleverd? Ja, maar die heeft hij over zichzelf afgeroepen.

 9. Cilka

  Pim is in opdracht vermoord, net als b.v. John Kennedy… De opdrachtgevers zitten in het hele westen in het systeem.. Als bezitters van de media, op belangrijke ministersposten, in de 2e kamer op strategische plaatsen, als hoogleraren, als rechters…. We moeten ze kwijt!! conspiratie theorie? Als je dat denkt doe je precies wat zij willen…… Al 121 jaar….. Het hoofd van de troep is ook de ongekozen baas van de EU….. Dus weg met de EU….

  1. koeiepoep

   Kennedy. Ja, die was lekker. “De steden zijn een stuk schoner. Je kunt duidelijk zien, dat de Noordelijke volken ver verheven zijn boven de Latijnse” Kennedy, in zijn rondreis door Europa, toen hij in 1938 door Duitsland reisde. Wie kent er een ander woord voor: Noordelijke?

   1. Vit

    Doe maar ‘Boreaal’.

 10. H.Vaes

  In ruil voor zijn vrijheid heeft van der Graaf zwijgplicht. Hij mag niet verraden wie hem de opdracht tot de moord op Fortuyn heeft gegeven.
  Een andere reden van zijn vrijheid kan ik niet bedenken.

 11. ManusR

  Ach, het is toch algemeen bekend dat onze rechtsstaat criminelen pamperd en nabestaanden door de stront kunnen zakken.Als men nou eens begint met het feit dat criminelen geen rechten hebben dan alleen onderdak en gratis eten en voor rest hun smoel moeten dichthouden wordt het misschien nog wat. in dit luilekkerland voor moordenaars.

 12. Jean Nederland

  Het is uberhaupt niet te geloven dat die goof nog levend rondloopt. Hij moet bescherming krijgen, part of a deal? In 2015 was het kantje boord voor Volkert.

 13. Michael M

  LINKSE EXTREMIST Vollert van de Graaf 2002 de moordenaar van politicus Pim Fortuyn loopt hier vrolijk vrij rond. Links dat het pistool afvuurde. Links dat Extremistisch is en het niet met de mond af kan. Het zijn losers, slappelingen. En waarom loopt hij vrij rond? Nieuwe plannen? Zieke geesten lopen hier rond en zitten overal geïnfiltreerd zowel in de politiek en het bedrijfsleven en dat maakt het zo angstig!

 14. Michael M

  Links zal doorgaan waardoor het verhaal van Nostradamus op waarheid berust. Evolutie. Het gaat zo.

 15. Willem Alexander

  Een debat?
  Wat een vertoning.
  Als we ons nu gewoon realiseren dat justitie een flop is van overbetaalde slinkse aktivisten, zakkenvullers (of combinatie van beide), dan kunnen we ook erkennen wat een tuig en niksnutten rechters, procureurs en advokaten zijn. Niks dus.
  Een afspiegeling bevindt zich op straat waar lgtb zonde iq in uniform (lees politie) aan moddert en nutteloos adem haalt.

  Justitie: tis om te kotsen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.