Hoofdeconoom Saxo Bank waarschuwt: 'De wereldeconomie belandt dit jaar nog in een grote recessie'

Geen categoriemei 30 2019, 12:00
Er komen mogelijk zware, heel zware, tijden aan.
De hoofdeconoom van Saxo Bank, Steen Jacobsen, waarschuwt in De Telegraaf vandaag voor een wereldwijde recessie die volgens hem aanstaande is. En met aanstaande bedoel ik 'heel binnenkort'. Hij heeft het namelijk over dít jaar:

Een wereldwijde recessie is aanstaande en centrale banken gaan de rentes in de tweede jaarhelft zodoende verlagen. Dit is de visie van hoofdeconoom Steen Jacobsen van Saxo Bank, die daarom voorzichtig is met beleggingen in aandelen.

Hij kijkt naar verschillende aspecten, maar één daarvan is de waarde van de Australische dollar. Die is behoorlijk verzwakt, en dat is in zijn ogen belangwekkend omdat Australië voorop loopt in wereldwijde economische ontwikkelingen. Als ze daar in de problemen komen is dat een teken aan de wand.
Hilarisch genoeg denkt "beleggingsstrateeg" Simon Wiersma van ING daar anders over:

"Op basis van de ontstane inverse rentecurve concluderen beleggers dat er een recessie komt. Recente vertrouwenscijfers uit de VS en de eurozone zijn echter positief. Wel zie ik een vertraging van de economische groei."

Uhu, sure. Komt dat niet van dezelfde bank die de recessie van 2008 eigenlijk ook niet zag aankomen? Maar die ons achteraf vervolgens wel wist te vertellen waarom de wereldeconomie in elkaar was gestort?
Als de ING-meneer het niet erg vindt neem ik Jacobsen toch net een beetje serieuzer. We moesten ons dus maar voorbereiden op moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten