‘In Nederlandse steden ontstaan gettoachtige gebieden, bewoond door miljoenen werkloze immigranten… no-go areas!’

De Club van Tien Miljoen ziet met lede ogen aan hoe Nederland helemaal dichtslibt. Ze bespreken een nieuw boek, ‘NEUROCITY’, van John Carver, waarin dit probleem volgens hen uitstekend wordt toegelicht.

Voor Carver is overbevolking net een veenbrand. Nadat de open vuurtjes gedoofd zijn – zaken als zomerdrukte, fileleed, burenoverlast, woningtekort halen even het nieuws en verdwijnen dan weer – smeult de veenbrand door in afwachting van nieuwe oplaaiende vlammen. Nederland is op weg om één grote stad te worden met neurotische inwoners: Neurocity. Steeds meer groen moet wijken voor huizenbouw. Immigratie holt het sociale stelsel uit en technologische ontwikkelingen gaan gepaard met een verlies van arbeidsplaatsen.

Carver laat een aantal mensen zelf aan het woord over hun ongemakken in een overvol land. Hij beschrijft de ontwikkeling van Nederland in het industriële tijdperk en het ontstaan van woonwijken buiten de stadskernen, de opeenvolgende immigratiegolven (Indische Nederlanders, gastarbeiders, Surinamers en Antillianen) en het ontstaan van de multiculturele samenleving. Hij laat zien dat de Nederlandse bevolking in vergelijking tot die van andere Europese landen onevenredig hard is gegroeid.

Vervuilde longen maar een volle portemonnee
Dit heeft geleid tot een wildgroei aan flats, rijtjeshuizen en bedrijventerreinen. De toegenomen verkeersdrukte heeft de luchtkwaliteit ernstig verslechterd. Nederland zit in het staartje van de EU-landen als het gaat om milieuvervuiling. Met name fijnstof vormt een ernstige bedreiging van de gezondheid. Het platteland is verworden tot een industrieel complex van agrarische productiebedrijven.

De moderne Nederlander is iemand met vervuilde longen, maar met een volle portemonnee. Omwille van die portemonnee worden natuurgebieden neergezet als toeristisch product, in de vorm van recreatiegebieden en attractieparken. In Nederland hangt een permanent behang van ziekmakend lawaai: snelwegen langs woonwijken, scooters daarbinnen, voortrazende trams en treinen, dreunende vrachtwagens en bulderend luchtverkeer.

BV Nederland?
In Nederland heeft de economie het gewonnen van de leefbaarheid en hebben asfalt en beton het gewonnen van natuur en groen. Carver vindt het opmerkelijk dat de politiek het zo heeft laten afweten. Liberale partijen komen op voor de vrijheid van het individu, maar hoe meer mensen, des te minder persoonlijke vrijheid. Milieubewuste partijen moeten toch inzien dat ongebreidelde groei ruimte onttrekt aan de natuur, en christelijke partijen verzaken hun rentmeesterschap over de aarde door een land te laten ontstaan dat je liever niet door wil geven.
De overheid wil van Nederland één groot bedrijf te maken. Men heeft het over ‘de BV Nederland’, maar welk ander land zou zichzelf ‘een BV’ noemen?

Toekomstbeeld
Door steeds maar weer nieuwe groepen immigranten toe te laten koerst het land af op een steeds grotere maatschappelijke tweedeling. Carver voorziet in 2050 een samenleving als in een drukke Aziatische stad: overvolle perrons, treinen, bussen en trams waar mensen ingeperst worden. In hun vrije tijd gaan mensen naar indoor leisure parcs met allerlei vermaak of naar shopping malls. In de grote steden zijn gettoachtige gebieden ontstaan, vergelijkbaar met de huidige Amerikaanse en Franse voorsteden. Ze worden bewoond door miljoenen werkloze immigranten en hun kinderen, voor anderen zijn het no-go areas. Je maatschappelijke kansen worden bepaald door een digitale registratie van je activiteiten. Overtredingen worden automatisch geregistreerd. Burgers scoren min- en pluspunten die van invloed zijn bij het vinden van werk, huisvesting of het ontvangen van social benefits.

Zeespiegelstijging
Ook Carver gaat in op de effecten van een toekomstige zeespiegelstijging. Hij stelt voor Nederland aan te melden als de 17e deelstaat van de Bondsrepubliek, en zodoende de herhuisvesting van miljoenen bewoners van bedreigde of ondergelopen gebieden aan de grote oosterbuur over te laten. Die schaffen das.

John Carver, NEUROCITY – de overbevolking van Nederland – ’s lands laatste taboe. ISBN 9789463183505, 351 pagina’s, € 23,75.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

109 reacties

 1. Rien Noppen

  “In de grote steden zijn gettoachtige gebieden ontstaan, vergelijkbaar met de huidige Amerikaanse en Franse voorsteden. Ze worden bewoond door miljoenen werkloze immigranten en hun kinderen, voor anderen zijn het no-go areas.”

  Op welke gebieden in Nederland wordt hier gedoeld?

  1. Sealgaire

   Blablabla blaaskaak/pisvlek.

   1. DeBruijn

    @ Sealgaire

    Ik heb echt medelijden met je knul dat je zo weinig te vertellen heb en alleen maar wat woorden kan roepen die kinderen tot 10 jaar gebruiken.

    Maar ja, als jij jezelf stoer vindt of leuk, dan steun ik je van harte met je reacties.

    1. Sealgaire

     Blablablabla, nietsnut en trolsupporter.

     1. DeBruijn

      @ Sealgaire

      Gooi het eruit knul als dat jou goed doet.

    2. Top

     Ik vind het bijzonder ‘stoer’. Beter zo, dan in discussie gaan met dat stuk vuil genaamd Noppen. Vergeet niet, dit is het soort luitjes, wat je aan zal wijzen of je links of rechts moet gaan. En als het u niet bevalt? Wat doet u nog hier? Je gaat toch ook niet in gesprek, met een honden drol?

     1. DeBruijn

      @ Top

      Goed zo lucht je hart, als jij jezelf stoer vindt, dan vindt tenminste één iemand je stoer.

      Jou bevalt het hier ook niet, dus wat doe jij hier zelf eigenlijk? Inhoudelijk heb je niets te melden alleen over poep en pis praat je. En dan noem je anderen tokkies?

      Het zal wel.

     2. Sealgaire

      Aldus sprak de hypocriete bejaarde parasiet van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

  2. poldi

   Kijk naar de hoogste premies gerelateerd aan de postcode die de verzekeringsmaatschappijen hanteren.
   Ik heb in het recente verleden als systeemontwerper en systeembeheerder er bij diverse verzekeringsmaatschappijen aan mogen bijdragen.
   Dan zal je schrikken @RN hoeveel no-go of bijna no-go areas er in Nederland zijn.
   Dat weet je wel ondanks door jouw walgelijke reacties in de trol-mode.

  3. Tman

   Giethoorn of Volendam zijn denk ik niet bedoeld!

   1. Bolkestein

    Daar heb je ook nog niet zoveel last van omvolking.

  4. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   Het is niet helemaal vergelijkbaar met de Franse voorsteden, maar ga rustig eens in Den Haag, Rotterdam of Amsterdam kijken. Doe een keppeltje op en maak een rondje door de Schilderswijk, Transvaal, Afrikanenbuurt in Rotterdam of Osdorp in Amsterdam.

   Kijken hoe vaak je uitgescholden en doodgewenst wordt. Pas was er een documentaire, bij Human geloof ik, daar kwamen de Joden aan het woord die dit openlijk vertelden.

   25 jaar terug woonde een vriend van mij in de Schilderswijk, vlakbij de Vaillantlaan. Ik kwam regelmatig bij hem en dan zag je vuilnis zo langs zijn raam naar beneden gegooid worden, zelfs vogelkooitjes en stoelen. Was echt een puinhoop. En dan niet vergeten de keer dat ik door donkere mensen uitgescholden werd omdat ik blank was. Ook is de wijk bijna vrij van jonge blanke meiden. Een deel is weggepest.

   Er is wel degelijk wat aan de hand en als het zo doorgaat, dan wordt het er niet beter op. Dus er is wel degelijk werk aan de winkel en we moeten er alles aan doen om Franse taferelen te voorkomen.

   1. Sealgaire

    Aldus sprak de hypocriete parasiet en ondersteuner van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

    1. Bosche draak

     Niet zo heetgebakerd Seal, een goed punt is een goed punt.
     DeBruijn is divers genoeg in zijn opmerkingen om het voordeel van de twijfel te krijgen.

     Rien Noppen is daarentegen een misselijk miezerig mensje wat alleen maar kan zieken, en hij verdient alle hoon die hij over zich heenkrijgt.

    2. DeBruijn

     @ Sealgaire

     Je hebt echt niks aan je leven knul.

     Jij woont zelf in zo een wijk en daarom ben je zo boos.

     Ik stuur morgen nog wat vuil ondergoed op voor je fetisj.

     1. Meriadoc Brandebok

      Dik heeft al een tijdje geen reactie geplaatst en opeens zien we achtereenvolgens Reganto en Sealgaire verschijnen met dit soort non-reacties.

      Ik ben niet voor verbanningen, maar wat mij betreft mogen ze hem schorsen. De grap heeft nu wel lang genoeg geduurd.

     2. Top

      Guusje heeft weer een grote mond! Dat komt het is weekend aan het worden is, dus Guusje krijgt weer ‘visite’ van zijn gruizige kerkvriendjes.

     3. DeBruijn

      @ Top

      Ik krijg steeds meer medelijden met je. Er moet toch wel iets mis zijn als je 20 accounts heb gewoon om gehoord te worden.

    3. Birrocudaq

     Spoel eerst je eigen bek vol poep voordat je critiek uitoefent, maar ja , van Neandethalers kan je niet veel verwachten !!

     1. Mars020

      Leer jij eerst eens Nederlands, voordat je het internet op gaat. Veel plezier verder in je getto.

     2. DeBruijn

      @ Birrocudaq / Top / Dik / Sealgaire

      Hoe zielig ben je eigenlijk Toppie, dat je elke dag meerdere nieuwe accounts aanmaakt?

      Heeeeeeel stoer. Je klaagt dat Rien niets bijdraagt, maar jij hebt zoveel tijd te besteden, dat je gewoon 20+ accounts hier hebt.

      Met andere woorden, werken doe jij ook niet. Wat doe je eigenlijk wel, dan vanuit je kamertje poep en pis te roepen?

      Als je nu nog niet ziet dat je een probleem hebt, dan weet ik het ook niet meer.

      Dat maakt echt indruk, chapeau!!

  5. hoolie295

   amsterdam west bv en malburgen arnhem kan nog wel f doorgaan hoor

  6. hoolie295

   hahaha zou zeggen bezoek de steden eens en ga af op de looproute
   van de kopvodden , u zult versteld staan , elke stad heeft al zo,n verloren getto

  7. Cycle25

   Ha zo, VVD er, wonend in Blaricum, Heemstede, Aerdenhout ? Al die VVD gemeenten zijn net roomblanke hockeyverenigingen, allochtonen niet welkom…want inkomen/discriminatie. Het welgestelde deel van de bevolking heeft Nederland zo goed ingericht, dat ze aankomende 100/1000 jaar allochtoon vrij zijn. En dat zet je een prachtige bril op ..

   1. Robert Leiden

    Dan kan je beter verhuizen naar plaatsen als Urk, Volendam, Zeeland of naar de Veluwe 🙂

    1. Cycle25

     Nou Urk…, af en toe een veldslagje… 😀

   2. Mars020

    Conclusie… Stem dus nooit links, mits je natuurlijk op graag op de Gazastrook woont.

    1. Cycle25

     Dat is vrij moeilijk in een links politiek landschap, FvD is de enige keus, PVV…tja, daar blijft de plaat hangen en wil het niet vlotten, en de rest is net zo links als de VARA, inclusief VVD.

  8. Siemien

   Rientje, jij bent nog te dom om je eigen stront te kunnen onderscheiden van jezelf.
   Je bent een smerig zwijn die hier structureel loopt te zieken

   1. DeBruijn

    Noem jij jezelf christen Siemien?

    Wat voor vruchten breng jij dan voort, dan alleen te schelden?

    1. Siemien

     Jij moet ook gewoon lekker je muil houden, ik krijg kots neigingen van al die gasten die mijn Nederland voor achterlijk verslijten.
     Jij bent er net zo’n 1 met je hypocriete gel*l, je verdedigd een islamimbeciel die structureel hier de boel loopt te stangen en te zieken, wie ben jij helemaal om mij de maat te nemen? nou!?

     Zuks gasten zijn een gezwel in onze maatschappij..

     1. Peter Oudshoorn

      Je bent overspannen Siemien. Ga even rustig liggen en denk aan je Heere Heere, dat helpt.

     2. DeBruijn

      @ Siemien

      Hou maar op met jezelf christen te noemen. Als je beweert het wel te zijn, dan zou ik je Bijbel maar eens echt lezen.

      Heb je vijanden lief, heb je naasten lief als jezelf, houd je tong in bedwang, laat er geen vuile taal uit je mond komen.

      Je houdt je aan geen een regel.

     3. DeBruijn

      Siemien

      Wat leesvoer:

      Efeziërs 4:26-27 Geraakt gij in toorn, zondigt dan niet: de zon mag niet over een opwelling van uw toorn ondergaan;

      Matteüs 15:8 ‘Niet wat de mond ingaat maakt een mens onrein, maar wat de mond uitkomt, dat maakt een mens onrein

  9. Birrocudaq

   DenHaag-Schilderswijk !

  10. Birrocudaq

   Den Haag-Schilderswijk !

  11. Mars020

   Bijvoorbeeld, Bos en Lommer, Slotermeer, Osdorp. In andere grote steden zijn ook hele waslijsten van dat soort wijken. Voornamelijk links bestuur.. dat kan je eigenlijk geeneens bestuur noemen, want is stuurloos. Welterusten verder…

   1. bejaarde

    Mars: Je vergeet bijv. Amsterdam-Oost nog

  12. Rien Noppen

   Ik kreeg geen antwoord op mijn vraag.

   I rest my case.

   1. DeBruijn

    @Rien Noppen

    Ik gaf je antwoord, maar je gaat bijna nooit met me in discussie.

    Misschien omdat je geen antwoord hebt?

    1. Sealgaire

     Zwak hoor, nog minder impact dan een ‘vlindervleugeltje’. Meer een ‘natte scheet’! Maar, dat kan ook niet anders, gezien je leeftijd. Blablabla blaaskaak/pisvlek en gnomensupporter.

   2. Mars020

    Kijk maar op Alochtonenmeter.nl… Even Googelen en je weet, waar je niet moet wezen…

  13. M de ruyter

   Ik word hier wel verdrietig van, en jij trolledrol?

  14. koeiepoep

   Hij zegt: in 2050. Lezen noppeling.

  15. Mars020

   Je kunt die getto’s op afstand al zien. Even het aantal schotels tellen en je weet precies waar je moet zijn en hoeveel er ongeveer wonen.

 2. ikweetwatikwil

  Dat hebben we allang aan zien komen. Maar de boodschapper wordt de grond in geschopt.

 3. santiago

  Zo lang als het maar in de buurt is van Wassenaar, Blaricum en Aerdenhout, heb ik er geen problemen mee.

 4. santiago

  Lage Vuursche mag ook.

 5. Cootje

  Jan Maat had een vooruit ziende blik. Maar werdt weggezet als raccist

  1. poldi

   Jan Maat had meer visie dan Mark Rutte.
   Die heeft alleen visie voor zijn eigen toekomst bij de EU.

  2. Hans Brusselmans

   Inderdaad, Hans Janmaat voorspelde dit scenario decennia geleden al, en in plaats van gelijk kreeg hij bakken met stront over zich heen gekieperd.

   1. Julian

    En terecht. Idioot eerste klas was dat!

    1. Hans Brusselmans

     Vind je niet dat deze man groot gelijk had, de bewijzen van zijn gelijk kan je iedere dag in het nieuws volgen, maar jij vindt hem een idioot, dat zegt dan meer over jouw idioterie dan van hem, zeker links?

    2. santiago

     Julian.Jij bent echt niet goed bij je hoofd. Is er wel iemand in de buurt om te zorgen dat je elke dag je medicijnen in neemt.

  3. Joop Klepzeikert

   Iedereen die wel logisch nadenkt en dingen bij naam noemt werd en wordt als ‘racist’ weggezet.
   Dat komt omdat we hersenloos krakers volk te lang hun gang hebben laten gaan. Onderhand zover dat ze zelfs VVD, CDA en D66 (ja, zelfs dat was ooit een fatsoenlijke partij) en justitie en media volledig overgenomen hebben.

 6. Cootje

  Ach de economie draait door pertinente bewoning bungalow parken en camping , schijtende oost Europeanen op de pakkeer plaatsen langs de rijkswegen. Maar je moet ook wat over hebben om te wonen in een bananen republiek met een nep parlement. Met verhoudingen van politici ze moeten er maar aan wennen.

 7. Tman

  Het woord `toekomst`heeft voor sommigen een andere betekenis dan de gemiddelde burger!
  Voor Rutte,een man zonder vrouw en kinderen,maar wel een moeder die waarschijnlijk zijn boterhammen nog smeert,is toekomst het zien van EU vlaggen in elk dorp,stad en plein.En de verwording van Nederland tot de meest multicuturele lidstaat v/d EU!
  Dat Nederland sociaal/economisch failliet raakt en bezig is te verpauperen dringt niet tot hem door.

 8. Korporaal Monty

  Gelukkig weten de meeste mensen hierop dit forum waardoor dit komt en dat er maar één politicus is die dit durft uit te spreken en hier tegen durft te strijden.

  1. La Vida Loca

   Van politici afhankelijk zijn is bij voorbaat gedoemd te mislukken.
   Het word tijd dat onze rechts georiënteerde burgers het hef en daarmee hun eigen lot in handen nemen.
   Anders is onze eens zo mooie Nederland verloren.
   Politici zijn nooit een oplossing geweest, zij hebben meerderheden nodig. Bedienen zich van dat vieze woord polderen.
   Verkiezingsbeloften die een week na de verkiezingen niets meer waard zijn.
   Enz. Enz. Enz.

 9. Dragonmaster969

  deze informatie is allang bekend. echter wordt door de linkse wegkijkpolitiek weggelachen, totdat het te laat is. of is het al te laat?

 10. Cootje

  Wij zijn een rijk land . Waar een werkende sofinummer houder als enige de opvreters moet onderhouden, de multinationals maken gebruik van een uitstekende infrastructuur maar betalen er geen cent aan. De uitkeringstrekkers maken ook gebruik van een uitstekende infrastructuur en die weten zelfs de loketten nog te vinden / in het Turks en het Arabisch / voor gekauwd door de socialistische partijen onder het genot van een koppie thee. En zelfs de meest gewone voorzieningen , een normale politie bezetting een normale douane bezetting een normale gevangenis bezetting een normaal ziekenhuis in de buurt, een normale rechtsgang met normale rechters , met normale buurten waar je normaal , s avonds buiten kan lopen en geen 7 sloten op je deur hoef te doen, je zal toch denken dat je als sofinummer houder lid zal wezen van een democratische gemeenschap waar je rechten hebt als je je contributie betaald , maar de vogellaar wijken schieten als paddestoelen de grond uit , waar ze het recht moeilijk kunnen handhaven betaald door een handje vol mensen.

  1. Joop Klepzeikert

   De narigheid in Nederland is al in 1898 begonnen, toen IEDEREEN stemrecht kreeg. Ook wezens die geen cent belasting betalen. Nu is dat onderhand 65% van de bevolking.
   20% baby’s, kleuters en schoolgaande koters, 15% gepensioneerden, 5% mensen met een ernstige handicap en 25% klaplopers die nog nooit gewerkt hebben en dat ook nooit zullen gaan doen. Van die laatste groep is 2/3 allochtoon.
   Stemrecht zou weer alleen voorbehouden moeten zijn aan mensen die belasting betalen. Wie betaald bepaald.
   Nu is het vooral wie niet betaald, maar op kosten van de samenleving teert bepaald.
   De werkende mens moet betalen en z’n muil houden tegenwoordig.

   1. Peter Oudshoorn

    Met die laatste zin ben ik het van harte eens, beste Joop. Doe je best.

   2. M de ruyter

    Jij zegt verstandige dingen.

 11. Ritter

  Niet alleen in Nederland…………..maar in alle grote steden van Noord/West Europa.

  Deze “no-go areas” zijn broedplaatsen van onrust waar het gezag haar autoriteit heeft verloren.

  Aangezien de illegale massa migratie ( onder het mom van “vluchteling”) aanhoud zal het alleen maar erger worden.

  Sommige steden zullen complete “no-go areas” worden in de toekomst.

  Kortom, steeds meer zal de autochtoon vreemdeling worden in eigen stad ( land)

  1. Rien Noppen

   Kan Ritter zo’n no-go area in Nederland noemen?

   1. Sealgaire

    Jij bent Dopper en bent uit het zelfde soort hout is gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het je niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als je deze dan onderuit haalt geen reactie meer ontvangen / trol alert krijgen.

    Het feit dat jij nog geen ban hebt omdat je bij vrijwel elke post die je hier plaatst complete onzin uitslaat gezien mag worden als een wereldwonder.

 12. Tman

  Wie kent nog de filmserie Death Wish met Charles Bronson als hoofdrolspeler?
  Daarin werd haarfijn weergegeven hoe prachtige woonbuurten verpauperden en tot no-go area’s werden,precies wat in de grote steden staat te gebeuren en op sommige plekken al is gebeurd!
  Het fascinerende en motiverende aan de serie was de manier hoe Paul Kersey in de aanval ging,immers de politie had de kop al in het zand gestoken.

 13. ikweetwatikwil

  R.N vraagt altijd naar de bekende weg. Zo lokt hij reacties uit. Hij beleeft daar plezier aan. Van mij mag hij. Ik heb hem door.

  1. Sealgaire

   Het is een pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

   1. DeBruijn

    @ Sealgaire

    Je praat steeds over jezelf, simpele psychologie.

    Je leven is mislukt en dat projecteer je op anderen. Zou je echt geen hulp zoeken jongen, ik gun je zoveel meer.

    1. Sealgaire

     Zwak hoor, nog minder impact dan een ‘vlindervleugeltje’. Meer een ‘natte scheet’! Maar, dat kan ook niet anders, gezien je leeftijd. Blablabla blaaskaak/pisvlek en Noppensupporter

 14. Joop Klepzeikert

  Nederlanders “met een volle portemonnee”? Daar gaat hij al de mist in. Armoede neemt hand over hand toe.
  In 2050 pas getto wijken met werkloze allochtonen? Hoe lang zou hij al niet in de steden geweest zijn? Die hebben we al lang.
  Bij “de opeenvolgende immigratiegolven (Indische Nederlanders, gastarbeiders, Surinamers en Antillianen)” vergeet hij de Aapfrikanen en moslims te noemen. Of zou dat bewust zijn, omdat die overlast bezorgen de werkschuwe wezens niet genoemd mogen worden?
  Kortom, hij laat nogal wat weg in z’n boek en schuift één en ander zo’n 50 jaar vooruit naar 2050.
  Het stuk over de zeespiegelstijging, wat maximaal 30 centimeter kan worden als al het ijs op de wereld zou smelten, is ronduit lachwekkend. Meneer heeft schijnbaar nooit van de stormvloedkering, duinen en dijken gehoord.

 15. Angelica de Sance

  Dat de zeespiegel stijgt is niet te ontkennen. Kijk naar de eilanden rond Nieuw Zeeland die al een meter onder water staan en tot voor kort nog bewoond werden. Het ijs smelt en zal nog sneller smelten door de ontdooide Siberische toendra waar nu CH4 gas ontsnapt, een veelvoud van het CO2 dat door de mensen wordt geproduceerd. Bovendien is CH4 veel schadelijker m.b.t. opwarming dan CO2.
  Ik ben geen ontkenner van het feit dat het klimaat verandert. Dat blijkt gewoon uit metingen en de reeds genoemde eilanden van Oceanië. NL moet snel en veel investeren in dijk ophoging en manieren bedenken hoe we in een waterland kunnen overleven. Een soort van Venetië in het groot. Drijvende huizen misschien? Land ophoging etc. Nu wordt er geïnvesteerd in zinloze zaken als electrische auto’s en windmolens. Daarvoor is het te laat en de NLse bijdrage aan CO2 vermindering stelt niets voor. We smijten 1000 miljard weg en krijgen er niets voor terug. Deze analyse van Baudet is geheel juist. De maatregelen die we moeten treffen om een leefbaar NL te behouden zijn heel andere dan de linkse partijen voorstaan. Als alle ijs is gesmolten zal de zeespiegel vele meters gestegen zijn en zullen alle kustgebieden wereldwijd onderlopen.
  https://www.youtube.com/watch?v=Ih0V4n3w2mE
  Deze video gaat tot 100 meter stijging maar zo’n vaart zal het niet lopen. Als Antarctica ijsvrij is, zou wel een stijging van enkele tientallen meters aannemelijk zijn. Dat zal nog tientallen jaren duren. Her en der ‘Terpen’ bouwen maar zo groot dat er complete steden op kunnen worden gebouwd. NL als ‘Gordel van smaragd’ een eilandenrijk dus.

  1. Joop Klepzeikert

   @Angelica: Zoek even op foto’s van pieren, stijgers en andere bouwwerken in zee van 50 jaar geleden en nu. Dan zul je zien dat die zeespiegelstijging een grove leugen is.
   Eilanden die onder water verdwijnen is niet door zeespiegelstijging, maar doordat die, meestal vulkanische, eilanden zakken.
   NAP is nog steeds exact het zelfde als 50 en 100 jaar geleden.
   Als al het ijs en sneeuw op de wereld zou smelten, inclusief zuid en noordpolen en alles wat er in de bergen ligt hebben we het over maximaal 30 centimeter.
   In de doemscenario’s wordt al het ijs wat onder water ligt ook meegerekend in de stijging van het water. Dat is ruim 85% van al het ijs op de wereld.
   Daarin wordt ook niet meegerekend dat natuurijs ruim 12% meer ruimte inneemt dan water.
   Blijft dus slechts 3% meer volume over als al het ijs en sneeuw zou smelten.
   Dat is maximaal 30 centimeter gemiddeld.

   1. Angelica de Sance

    Ik zeg niet dat u ongelijk hebt. Er is teveel onbekend maar hoe verklaart u het verdwijnen van hele eilandstaten in de buurt van Nieuw Zeeland? Verder is de massa van het ijs dat op Antarctica bekend. In liters verdeeld over het oppervlak van alle oceanen komen ze tot een stijging van tientallen meters. Dat is gewoon wiskunde. Dat er nu nog niet veel ijs gesmolten is, is bekend. Het kalft wel af maar op het Noordelijke Halfrond ligt minder dan 10% van wat er op Antarctica ligt.

    1. Joop Klepzeikert

     Die eilanden bij Nieuw-Zeeland liggen op de ring of fire. Daar verdwijnen en ontstaan al miljarden jaren steeds eilanden.
     Heeft niets met de zeespiegelstijging te maken.
     Van het ijs op de polen ligt maar 10% boven water. De rest onder.
     Wat onder water ligt kan nooit voor een zeespiegelstijging zorgen. Dat zorgt zelfs voor een daling als dat zou smelten.
     Daarbij smelt de noordpool al sinds 2013 niet meer maar groeit aan. Voor 2013 groeide de zuidpool aan. Die smelt nu.
     Dat is een heel normale natuurlijke procedure, die met het kantelen van de aarde, tussen de steenbok en kreeft keerkring te maken heeft. Over een jaar of 8 zal dat weer andersom zijn.
     Dat gaat in perioden van 7 jaar heen en 7 jaar terug. We zitten nu in jaar 6 van die periode, waardoor dat eind dit jaar weer om gaat draaien.

     1. Cycle25

      Daarbij smelt de noordpool al sinds 2013 niet meer maar groeit aan.

      Nou geen rare dingen typen Joop, de poolkappen gaan mee met de seizoenen, dus nu op dit moment duikt de noordpool de zomer in en stevent de zuidpool af naar de winter.

      Check deze site, die zet het dagelijks op kaart : https://nsidc.org/arcticseaicenews/charctic-interactive-sea-ice-graph/

      En de noordpool is niet zo spannend, aangezien het om een dun vliesje van een paar meter dikte betreft. Antarctica is heeft meer in huis om zeespiegels te beïnvloeden, maar daar ben ik niet zo bang voor. Aangezien de winter op Antarctica ALTIJD plaats vind tijdens het aphelium, zie ik de total meltdown niet zo snel gebeuren.

    2. Cycle25

     Dat komt omdat de Aarde het aphelium induikt, in deze fase staat de Aarde 5.000.000 km. verder van de zon t.o.v de winter ( perihelium ). De Aarde ontvangt tijdens de aphelium 7 procent meer energie waardoor de zomers op het noordelijk halfrond warmer zijn dan op het zuidelijk halfrond. De baan van de Aarde is niet precies rond, vandaar dus.

     1. Joop Klepzeikert

      +1

     2. Cycle25

      Herstel, moet 7% minder zijn…

   2. Cycle25

    Klopt Joop, doomscenario’s zijn er genoeg, kijk maar naar die idioot Al Gore. En het hypocriete van dit alles is dat de grootste vervuilers veranderen in milieu-goeroes.

  2. Henk Albarda

   Beste Angelica, ik denk dat we het op vele punten eens zijn. Ik ben kiezer en lid Forum voor Democratie (2 jaar geleden van de VVD overgestapt) en woon helaas NOG in de inmiddels communistisch islamitische republiek Amsterdam.
   Als uw verhaal over de stijging van de zeespiegel geheel correct zou zijn, was Nederland al vele jaren onder zee zijn verdwenen.
   Is het U bekend dat op ‘Climategate’, ‘OpinieZ’ en Fenixx artikelen te vinden zijn oa over dit onderwerp. Door wetenschappelijk onderzoek dat niet door groen links is ‘goedgekeurd’ staan harde gegevens waaruit blijkt dat de zeespiegel al meer dan 100 jaar in ongeveer hetzelfde tempo stijgt. Dat hangt samen met de door de natuur gedirigeerde eeuwig doorgaande klimaat verandering.
   Net als u ben ik overtuigt dat het klimaat verandert. Bestond de mens niet, dan zou het klimaat in ongeveer hetzelfde tempo veranderen.

   1. Angelica de Sance

    Veel kennis ontbreekt nu nog maar de eilanden van Kiribati zijn onder water komen te staan. De meeste mensen zijn door Nieuw Zeeland opgenomen. Als een eiland verdwijnt door verzakking kan ik dat geloven, een hele groep is geen toeval meer. Het klimaat verandert. Deels door de mens en deels door de natuur. Er zijn in het verleden vaker klimaatveranderingen geweest. Grote ijstijden en een kleine in de Middel Eeuwen.
    De ijsmassa op Antarctica bevat 90% van het zoete water op aarde: 29 miljoen km3 of te wel 2,6 x 10^19 liter water.
    De oppervlakte van de oceanen is 155 miljoen km2. Dat komt overeen met 1,55 x 10^16 dm2. Als je dat deelt kom je zelfs uit op 167,7 meter zeespiegelstijging!
    Tot nu toe, is vooral Noordpoolijs gesmolten maar zeker niet alles. De totale hoeveelheid Noordpoolijs is maar een fractie van de hoeveelheid op Antarctica.
    En zoals eerder gezegd, door de opwarming is de Siberische toendra ontdooid en komt er daar nu CH4 vrij in veel grotere hoeveelheden dan de mens CO2 produceert en CH4 is een veel sterker broeikasgas dan CO2. Tot nu toe is de zeespiegelstijging beperkt want er is nog maar weinig ijs gesmolten. Misschien twee procent of zo.
    Fijn dat u zo prettig reageert in uw commentaar. Ik ben wel anders gewend. Ook ik ga dit keer FvD stemmen. De laatste keer voor de provincie heb ik een muntje gebruikt: PVV of FvD. Het muntje koos Baudet. Nu kies ik voor Forum omdat de fractie van de PVV in Brussel het liet afweten bij een cruciale stemming. (WW-export naar Polen e.d.) Dan zijn ze meer met zakkenvullen bezig dan opkomen voor de NLers. Jammer, want Geert Wilders verdient beter dan dat!

  3. Cycle25

   Check de geschiedenis maar, in de Romeinse tijd was Nederland tot aan de Rijn bezet. Alles is in kaart gebracht, en dat in een tijd dat er geen gletsjers waren, en het aanzienlijk warmer was dan nu. Laat je niet zo meeslepen door klimaatreligie.

 16. Heras

  Je moet toch wel een permanente black-out hebben, wil je dit niet zien aankomen. De “linksjes” moeten nu toch ook toegeven dat dit een onhoudbare situatie wordt?
  Jammer dat zij als eersten het zinkende schip zullen verlaten. Wij zien nu al dat er gelobbyd wordt voor andere goedbetaalde baantjes.

  1. Joop Klepzeikert

   @Heras: Links als eerste het zinkende schip verlaten? Ja, de elite. 99% van dat linkse volk heeft geen geld, geen relevante opleiding en al helemaal geen capaciteiten om zich nuttig te maken. Die hebben geen enkele kans om dit zinkende schip te verlaten.
   Buiten de EU ga je echt geen landen vinden die kostgangers houden.
   Alleen mensen met een gedegen opleiding en werkervaring hebben de kans om naar fatsoenlijke landen buiten het zinkende schip EU te emigreren.

 17. marco1

  Nu zal het wel raar klinken maar soms maak ik me zorgen over de automatisering, van de week voor het eerst een schip onbemand een traject afgelegd, wat moeten st raks al die mensen gaan doen waar er al zoveel van zijn. Een groot deel van de mens word overbodig.

  1. Cootje

   Antwoord staat hier boven

 18. Cootje

  Zullen de hobby.s en de geneugte van de mensen in de laatste 100 jaar onder de tafel worden geveegd In 1920 leefde er 2 miljard mensen op deze planeet nu heden 8 miljard , gewoon een stukje hoger gaan wonen en als het goed is doet de natuur zijn werk met een halvering van de mensheid , kan ook door een maloot. En steek de panelen en de tesla,s maar in de brand geen cent aan uitgeven , en laten die arme Brazilianen Colombianen Suriname hun bosjes maar omkappen . Die mensen moeten zolang het duurt ook eten

 19. Siemien

  Er zijn er hier een paar die zich afvragen waar dan? dit is natuurlijk te schofterig voor woorden, het maakt niet uit waar alles waar dit mee te maken heeft is teveel al is het in Boerenkoolstronttjerkstradeel dat maakt niets uit, en het soort Rientjes die zich dan af vragen welk gebied men bedoeld moet je gelijk het land uit trappen, oprotten stelletje smerige achterlijke zwijnen dat JULLIE zijn…

 20. Baron von Munchhausen

  En dank zij de zeer machtige linkse “asielindustrie” blijven de “vluchtelingen” komen.
  Inmiddels is de asielindustrie een machtige bedrijfstak geworden. In leven gehouden door “onze” regeringscoalitie en de “grote bekken linksen!”
  En het Marakesh-pact begint zijn vruchten af te werpen, m.a.w. asielindustrie heeft zijn macht, dank zij de regering, versterkt.

 21. Dr. Willhelm Ingemar Cornelus Kedscum

  Ik woon zelf in zo’n wijk en durf m’n deur niet meer uit. Al die hangjongeren met hun vreselijke junglemuziek en die vluchtelingen die niks te doen hebben.

  1. marco1

   Ja maar is die angst ook niet mens eigen? Hoe vaak gebeurd er iets als je langs zoeen groepje loopt?

 22. NoDoubt

  Is in andere landen in de EU al veel langer, inNL niet kenbaar gemaakt, owee als je islamofoob bent. Lees de koran (wel in de juiste volgorde) dan was het al voorspelbaar vanaf 830 na Christus toen de koran werd samengesteld (Malik)

 23. Niet L niet R

  Het grootste verwijdt komt Frauw Merkel voor de EU en Rutte voor Nederland toe, wij zijn het toch niet vergeten hoop ik!kp
  Met honderdduizenden kwamen ongeletterden Europa binnen komen!
  Krijgen gratis opvang, eten, medische verzorging, zakgeld en kleren, luilekkerland voor hen, maar voor een korte duur.
  Ik rij gisteren nog langs vier geheel gerenoveerde flats, en na twee jaar zijn zij alweer verpauperde!
  Het geheel wordt van kwaad tot erg, de Marokkanen en Turken zijn toch overbevolkt in de gevangenissen!
  Verschillende culturen die niet samen kunnen leven, met uitzondering van een zeer kleine groep!

 24. Godefroy France

  PVV EN FVD,,,,,, DE REDDERS VAN EEN SOEVEREIN NEDERLAND MET JOODS CHRISTELIJKE NORMEN EN WAARDEN!!!

  1. Siemien

   Amen++++++++++

 25. sakerhets

  @ Rien Noppen “In de grote steden zijn gettoachtige gebieden ontstaan, vergelijkbaar met de huidige Amerikaanse en Franse voorsteden. Ze worden bewoond door miljoenen werkloze immigranten en hun kinderen, voor anderen zijn het no-go areas.”

  Op welke gebieden in Nederland wordt hier gedoeld?

  Welke gebieden hier worden bedoeld is duidelijk toch??
  Amsterdam ,Rotterdam ( eigenlijk de gehele Randstad).
  Eindhoven, Breda , Tilburg voor het zuiden
  Enschede, Zwolle , Deventer in het oosten.
  Groningen, Leeuwarden het het noorden.
  En nu deze plaatsen zijn dicht geslibt met immigranten zijn nu de kleinere dorpen , steden aan de beurt.
  Dus een tsunami van immigranten waar Nederland niet op zit te wachten!

  1. Rien Noppen

   Je spoort niet sakerhets.

   Ik ken in Nederland geen enkele no-go area. Een idiote bewering.

   1. koeiepoep

    Voor de 2e keer: de man praat over ‘in 2050’. Alle discussie hierboven is dus een aanfluiting.

 26. Angelica de Sance

  Ik dank u voor uw uitleg en de genomen moeite. Van klimaatgekkies houd ik absoluut niet maar ik ben ook van mening dat het klimaat verandert en zie ook beelden van afkalvende gletsjers en een fors smeltende Noordpoolkap. Ik laat me door GL/D’66 niks wijsmaken. Daarom liet ik de berekening zien wat er gebeurt als Antarctica helemaal smelt. Ik hoop dat het niet gebeurt en het ingewikkelde verhaal over de positie van de aarde klopt. (Daar heb ik geen verstand van en dus geen mening over!) Ook bedank ik jullie voor de prettige manier van uitleggen. Fatsoen waardeer ik heel erg! Het zet me aan het denken en ik heb niet de wijsheid in pacht! Nogmaals dank voor jullie reacties.

 27. Rosasolis

  Terwijl vele arme wijken in Nederland zijn overbevolkt door migranten uit andere landen,
  (vaak met een dubbele paspoort), zijn er niet Echte no-go zones in Nederland. Rijke lui in Amerika hebben ze wel, en ze bestaan ook in Israel. Vooral in Amerika zijn het buiten stedelijke delen, met zeer luxe woningen voor alleen rijke blanke Amerikanen. Er is een enorme hek vlakbij de ingang, met een portier in een kleine kantoor, die het identiteit van ieder man, vrouw, en kind controleert, voordat zij tot die “officiele no-go woning wijk” worden toegelaten! Hopelijk gaat dit beeld van intolerantie in Amerika, niet overwaaien naar Nederland. Wij hebben altijd goed opgeleide moderne receptionisten nodig…maar niet om mensen te scheiden…behalve als er gevaarlijke reden ervoor is. Gisteren is er op de radio nieuws een oproep van de politie geweest.
  Een oproep voor meer studenten op de politie academie, zowel mannen als vrouwen.
  Ook werd verteld dat onze politie academie veel meer subsidie krijgt voor hun training.
  Dit komt vanuit de CDA.
  Zondag wordt overal moederdag gevierd. Liefde voor een lieve mama, of een zorgzame heldin. 12 mei is ook de dag voor de verpleegkundigen. De geboorte van de allereerste professionele verpleegkundige : Florence Nightingale…The Lady with the Lamp, die vele soldaten hielp hun wonden te genezen. Vandaag was er een herdenking aan deze grote verzorgster die de wonden van de soldaten genas…tijdens barre tijden,
  zonder “doctoren”. Als bericht aan de verpleegkundigen heeft radio 4 van ochtend een zeei bekende lied van de soldaten van WW 1 uitgezonden: ABIDE WITH ME. Omdat die vele vrouwen en enkele mannen in het vroege verpleging onderderwijs hebben het doorgezet. Kortom de verpleegkundigen zijn bewust dat zij onze mensen in nood kunnen helpen, en dat ze nog steeds levens redden. Die verpleegkundigen in de ambulance diensten gaan door om dagelijks levens te redden.

 28. Politiek Profeet

  Dussss?

 29. Politiek Profeet

  Als een echte nederlander reageer ik op een seniele muts die hier als oudje denkt vanuit Canada ons iets denkt te leren over ons land /cultuur/geschiedenis,gewoontes/gebruiken en historie?
  Die Rosasoris is zoekende, een (bont)muts die vanuit een prehistorie naar een zelfsupporting gemeenschap denkt ons iets te kunnen bijbrengen.. ga lekker zeehondjes knuffelen of azwielies, komt bij jou op hetzelfde neer truthoelahh

  1. Rosasolis

   @Politiek Profeet. Ga een keer de rijke wijken van Amerika bezoeken. Misschien kunt u een luxe villa kopen een 100% blanke wijk kopen.

 30. logisch denken

  Als je hier in de wijk oom agent belt komen ze niet met 1 autootje maar met drie. Uiteraard mag de belasting betalende arbeider er gewoon tussen wonen terwijl pechtold heerlijk van zeezicht geniet zonder belasting af te tikken voor zijn eigendom. In Amsterdam en omgeving zijn meerdere no go area’s maar erkennen zullen ze het nooit. Na 22:00 hr je huis verlaten is alleen niet erg slim.

  oja , controle op deze risico wijken is erg simpel. Vraag eens een willekeurige verzekeringspremie op met een postcode van zo een wijk. Tevens kan je er eens doorheen rijden voor de eigen beeldvorming maar je kan natuurlijk ook oogkleppen opzetten rien.

 31. plakband

  Het gaat goed met NL.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.